Nova - Utb, FoU & Affärsutv

Nova - Utb, FoU & Affärsutv Follow

Genom att erbjuda utbildning, forskning och affärsutveckling har Nova en nyckelroll för att bidra till regional utveckling.

http://www.oskarshamn.se/nova

316 Followers  24 Follow

Share Share Share

Du missar väl inte att anmäla dig till höstens Företagarskola, sista anmälningsdag är den 31 augusti.
Mer info hittar du på www.atrinova.se
Denna vecka har Atrinova haft ett spännande möte med Frida som under våren har startat sitt egna företag. Där hon bl a har skapat de fantastiskt fina sängkläderna för barn. Vill ni ser mer  av dessa fina alster så finns hon på instagram @ainamay.se Frida har även gått vår Företagarskola.
Mellan den 19 juli och den 3 augusti håller vi semesterstängt. Behöver du komma i kontakt med oss under denna period? Skicka e-post till nova@oskarshamn.se så svarar vi inom några dagar.
Trevlig sommar!
#novaoskarshamn #oskarshamnskommun #oskarshamn #vadkanvihjälpatillmed #sommar #semester #trevligsommar
Seminarium med svenska industrikommuner i Almedalen på SKBs fartyg Sigrid gällande utveckling av den starka svenska/nordiska industrin. 
På plats var bl.a. Andreas Erlandsson kso, Bengt Karlsson Nova, Johanna Wihl tf näringslivschef och Ted Lindquist marknadschef.
På bilden Peter Nygårds och Björn Rosengren.
#novaoskarshamn #oskarshamnskommun #vadkanvihjälpatillmed #almedalen2018
Möte på Scania med syfte att inspireras och ta nya steg i hur vi kan stärka kompetensförsörjningen i regionen
På mötet kom 29 deltagare från hela regionen
Från Oskarshamns kommun deltog bl a Johanna Wihl och Bengt Karlsson
Initiativtagare till mötet var Richard Bäck, Marcus Brunskog, Per-Ola Svensson och Henning Soili
#novaoskarshamn #vadkanvihjälpatillmed
Samarbete över kommungränserna stärker näringslivet!
Nya samarbetsformer ser dagens ljus när två av medlemmarna i Atrinova Affärsutveckling, Scania i Oskarshamn och Additivt Teknikcenter/Hultsfreds kommun, påbörjar en gemensam satsning inom additiv teknik. Utbildningsinsatser och tillverkning av föremål står på agendan. Läs Michaels, Katharinas och Rogers citat via nyhetsflödet på vår hemsida: oskarshamn.se/Nova
#novaoskarshamn #atrinova #vadkanvihjälpatillmed #3dprinting #scania #hultsfred
Säkra din plats för höstens företagarskola redan nu!
Mer information hittar du på www.atrinova.se
Missa inte artikeln "Sommar, sol och kärnbränsle" i Nyheterna idag! Där kan du läsa vad våra internationella kursdeltagare tycker om att plugga i Oskarshamn. Du hittar även artikeln  i vårt nyhetsflöde på oskarshamn.se/Nova
#novaoskarshamn #oskarshamnskommun #attraktivaoskarshamn
Idag har Atrinova träffat Gustaf Westring som erbjuder projektstöd för företagare inom kustlandets geografi. Mer om detta kan du läsa om på www.atrinova.se
Igår höll vi välkomstträff för studenterna på kursen ”Geologisk lagring av använt kärnbränsle”, med bland annat lagtävlingar där det kämpades hårt! Nu börjar undervisningen och i morse hälsade kommundirektör Rolf Persson samt rektor Bengt Karlsson studenterna välkomna till Oskarshamn. 
#novaoskarshamn #oskarshamnskommun #oskarshamn #sommarkurs
Imorgon är det dags! Då kommer 44 internationella studenter till Oskarshamn för att läsa kursen ”Geologisk lagring av använt kärnbränsle” under två veckors tid. Det blir intensiva dagar där föreläsningar på Nova varvas med studiebesök på t ex Clab och i Äspötunneln. Just nu packar vi välkomstpåsar till studenterna. Kursen ges för sjätte året i rad och är ett samarbete mellan KTH, SKB, Linnéuniversitetet och Nova. 
#novaoskarshamn #oskarshamnskommun #oskarshamn
Idag har Atrinova tillsammans med Östran/Nyheterna träffat entreprenören Stefan Isaksson. Stefan gick vår Företagarskola i höstas och har sedan startat upp ett eget företag inom takvård där han idag har tre anställda. Så håll ögonen öppna för artikeln som kommer i veckan.