Nova - Utb, FoU & Affärsutv

Nova - Utb, FoU & Affärsutv Follow

Genom att erbjuda utbildning, forskning och affärsutveckling har Nova en nyckelroll för att bidra till regional utveckling.

http://www.oskarshamn.se/nova

281 Followers  23 Follow

Share Share Share

Idag har Oskarshamns kommun besök av landshövding Thomas Carlzon där han har besökt SAFT, OKG samt Trinovas/Atrinovas styrelse. Syftet med besöket är att lära känna länets Företagare ytterligare, men även att ge länets företagare att lära känna landshövdingen.
#oskarshamnskommun #atrinova #novaoskarshamn
Per Holmstrand och Daniel Karlsson från Byggklason i Vimmerby stod som vinnare när Årets Företagare i Kalmar län utsågs av organisationen Företagarna. Tolv företag, ett från varje kommun i länet, var med och tävlade om priset. Från Oskarshamn var det Jonas Harrysson och Tobias Brink från JPG Bygg AB som var nominerade. Vi var såklart på plats när pristagaren skulle utses. Byggklason blir nu Kalmar läns representant i riksfinalen som äger rum i Stockholm den 19 oktober. Vi önskar dem ett stort lycka till där. 
#atrinova #företagande #entreprenör #företagsutveckling
Idag firar vi vårt 20-års jubileum tillsammans med våra studerande!
Mycket har hänt sedan 1998 när den första fristående kursen i telesystem hölls via telebild från Kungliga Tekniska Högskolan i Kista 1998. Idag arbetar vi inom tre verksamhetsområden: Utbildning FoU och Affärsutveckling. 
Visste du att Nova genom åren bland annat har varit med och utbildat 170 drifttekniker, 90 lärare, 80 sjuksköterskor och 20 poliser? Atrinova har utvärderat 210 affärsidéer och har idag 21 projekt som det arbetas aktivt med. Nova har också varit värd för drygt 60 forsknings- och utvecklingsprojekt som har bidragit till att sätta Äspölaboratoriet på världskartan. Nästan 1000 personer från olika delar av Sverige har gått någon av Novas nio KY- och YH-utbildningar. Det tycker vi är värt att fira! Därför hälsar vi alla våra studerande välkomna till oss på kaffe och tårta idag mellan klockan 10:00-14:00. Inbjudan gäller alla dem som studerar hos oss idag men även du som läst hos oss tidigare är hjärtligt välkommen!

Extra roligt är det att jubileumstårtan levereras av Johanna Morina (på bilden) som efter att ha gått Företagarskolan i regi av vårt affärsutvecklingsbolag  Artinova affärsutveckling under hösten 2017 startade företaget JM´s Cakes. Jag kunde inte låta bli att provsmaka när hon levererade sina mästerverk, så nu kan jag meddela att jag fått en ny favorittårta till sommarens alla fester. En tårta fylld med jordgubbsmousse på svenska jordgubbar, rabarberkompott och spritsade rosor av marängsmörkräm med flädersmak…
#novaoskarshamn
Idag har driftteknikerklassen presenterat sina examensarbeten och kan dra en lättnadens suck! De har nu haft ett sista klassmöte och avslutar med en smarrig fika. Nästa vecka väntar examen och därefter yrkeslivet som nybliven drifttekniker.
#novaoskarshamn #oskarshamn #oskarshamnskommun #yh #yrkeshögskola #yrkeshögskolan #drifttekniker #examensarbete
Våra kollegor på Tillväxt- och näringslivskontoret kom på besök. Tillsammans arbetar vi för en långsiktig hållbar tillväxt och ökad konkurrenskraft i regionen. Dessutom har vi väldigt trevligt när vi träffas.
#vadkanvihjälpatillmed 
#novaoskarshamn #oskarshamnskommun #attraktivaoskarshamn
Vi önskar trevlig helg med en solig hälsning från Göteborg där Eva (till höger) tillsammans med Caroline (till vänster) och Lena (mitten) från MedLearn har spenderat dagen på en nätverksträff för anordnare av tandsköterskeutbildningar.
#novaoskarshamn #oskarshamnskommun #oskarshamn #tsk #tskstudent #tandsköterska #medlearn
Hydrodynamik för praktiker
Den här veckan har ett gäng från olika delar inom tekniska kontoret varit hos oss för att lära sig mer om Pumpar, centrifugal- och kolvpumpars funktionsätt och driftpunkt. Det var det andra tillfället av totalt tre utbildningstillfällen under våren. Kursledare är Göran Grönhammar.
#vadkanvihjälpatillmed #novaoskarshamn #hydrodynamik #oskarshamnskommun
Idag har Nova deltagit på konferensen Nya vägar som hålls i Västervik under två dagar. Temat för konferensen är hur man kan göra högre utbildning tillgänglig i hela landet. En givande dag med många olika perspektiv! Här ses Caroline och moderatorn Johan Wester.
#novaoskarshamn #oskarshamnskommun #oskarshamn #tillgängligutbildning #kompetensutveckling #kajan
Tio nystartade företag under 2018
Sedan årsskiftet har Atrinova träffat 27 entreprenörer med affärsidéer och projekt från kommunerna Hultsfred, Högsby, Mönsterås och Oskarshamn. Det har varit både nyföretagarrådgivning och innovationsrådgivning och glädjande är att 10 av dessa redan startat företag under våren.

Flertalet har även gått vårens Företagarskola som genomförs av oss på uppdrag av Oskarshamns kommun.

Till hösten kommer en ny omgång av Företagarskolan att starta, mer information om Företagarskolan hittar du på atrinova.se
#vadkanvihjälpatillmed #novaoskarshamn #atrinova #nyföretagande #entreprenör
Rann tiden ut innan du hann lämna in din ansökan? Misströsta inte! Det finns ännu tid att lämna in en sen ansökan till YH Produktionsteknik, YH Specialistundersköterska - äldre, YH Integrationspedagog, YH Stödpedagog, Sjuksköterskeprogrammet och de fristående kurserna Ledarskap, Juridisk översiktskurs samt Psykologi. Läs mer och ansök på oskarshamn.se/nova. 
#novaoskarshamn #oskarshamnskommun #oskarshamn #senansökan #ht18 #plugga #studera #yh #yrkeshögskolan #yrkeshögskola #distansutbildning #friståendekurs #sskstudent
Vårt 20-års jubileumsfirande fortsätter och nu har det blivit dags att avslöja vilka som är de lyckliga vinnarna i vår tipspromenadstävling! Följande personer är välkomna in till oss för att hämta ut sina fina priser:
Margareta Gustavsson har vunnit en ryggsäck.
Eva Ivarsson Karlsson är välkommen att hämta ett paraply.
Erica Hammar, Sandra Legesse, Fredrik Linderos och Marie Runnqvist är alla vinnare av en T-shirt och en vattenflaska.
Stort grattis till er alla!
#novaoskarshamn #jubileum #fira
Nu är det hög tid att söka till våra YH-utbildningar Produktionsteknik och Specialistundersköterska - äldre! Utbildningarna startar hösten 2018 och har båda ett distansupplägg. Sista ansökningsdag är på söndag den 13 maj. Läs mer och ansök på oskarshamn.se/nova. Hoppas att vi ses till hösten!
#novaoskarshamn #oskarshamnskommun #oskarshamn #yh #yrkeshögskola #yrkeshögskolan #produktionsteknik #produktionstekniker #specialistundersköterska #specialistundersköterskaäldre #undersköterska #usk #plugga #distans #pluggapådistans #ansök #sistaansökningsdag