Nova - Utb, FoU & Affärsutv

Nova - Utb, FoU & Affärsutv Follow

Genom att erbjuda utbildning, forskning och affärsutveckling har Nova en nyckelroll för att bidra till regional utveckling.

http://www.oskarshamn.se/nova

240 Followers  21 Follow

Share Share Share

Fullspäckat program denna vår!
Nu kan vi presentera ytterligare en intressant öppen föreläsning, den 27 mars kl. 18:30-20:00 kommer Eva Robild till Nova med sin föreläsning ”När själen får grönska”. Eva är författare och redaktör för SVT:s Trädgårdstider och kommer att berätta för oss om trädgårds- och naturterapi i teori och praktik. Missa inte det! Läs mer och anmäl dig på oskarshamn.se/nova.
#novaoskarshamn #oskarshamnskommun #oskarshamn #öppenföreläsning #närsjälenfårgrönska #trädgårdsterapi #naturterapi #evarobild
Idag uppmärksammar Oskarshamns-Tidningen vårt 20-års jubileum! Visste du att Nova genom åren bland annat har varit med och utbildat 170 drifttekniker, 90 lärare, 80 sjuksköterskor och 20 poliser? Atrinova har utvärderat 190 affärsidéer och har idag 21 projekt som det arbetas aktivt med. Nova har också varit värd för drygt 60 forsknings- och utvecklingsprojekt som har bidragit till att sätta Äspölaboratoriet på världskartan. Nästan 1000 personer från olika delar av Sverige har gått någon av Novas nio KY- och YH-utbildningar. 
Du hittar artikeln i nyhetsflödet på vår hemsida. www.novaoskarshamn.se/
#jubileum #novaoskarshamn #fira #oskarshamnskommun #utbildning #forskning #affärsutveckling #oskarshamnstidningen
Det är ofta aktivitet på Nova även på helgerna, t ex när tentor skrivs eller som i lördags när våra blivande produktionstekniker hade undervisning. Här hjälper läraren Gillis Elmqvist studenten Ida Suskic med ett CAD-problem! #novaoskarshamn #oskarshamnskommun #oskarshamnskommun #produktionsteknik #produktionstekniker #cad #plugga
Vem vill du ska bli Årets Entreprenör? Gör din nominering på www.atrinova.se
Sista dagen att anmäla sig till vår utbildning i presentationsteknik

Vill du bli bättre på att förmedla ditt budskap med ett personligt engagemang och en trovärdig argumentation? Utbildningen i presentationsteknik vänder sig till dig som vill bli mer framgångsrik när du talar inför människor såväl på din arbetsplats som för externa grupper.

Mål med utbildningen
Att kunna planera och förbereda presentationer på ett pedagogiskt sätt.
Att kunna informera och motivera åhörarna på ett trovärdigt sätt.
Att kunna utstråla självförtroende och lugn oberoende målgrupp.

Arbetssätt
Utbildningen består av korta teoripass varvat med praktiska övningar och deltagarnas presentationer.
Deltagarna agerar trovärdig publik utifrån skapade situationer med en tänkt målgrupp som man presenterar för.

Mer information, prisuppgift och länk till anmälan hittar du på vår hemsida. Sista anmälningsdag är idag, den 15 februari.
Välkommen 
#novaoskarshamn #fortbildning #presentationsteknik
Nu stänger vi konferensen "The underground space challenge". Tack för den här gången! Det har varit intressanta dagar där många nya diskussioner tagit fart. Konferensen har handlat om hur Äspölaboratoriet kan fortsätta utvecklas till en internationell forsknings- och innovationsinfrastruktur och hur man kan utveckla verksamheten inom nya områden. Det här var den femte konferensen och det slutar inte här. Det finns ett stort intresse från forskarvärlden och industrin, i Sverige och internationellt, att använda Äspölaboratoriet för forskning och teknisk utveckling. Så vi får säkert anledning att återkomma med mer spännande information längre fram! Vi vill också passa på att tacka alla deltagare från när och fjärran för att de gjort den här konferensen möjlig. Tack, och på återseende!
#oskarshamnskommun #novaoskarshamn #äspölaboratoriet
Här kommer ytterligare ett smakprov från den vetenskapliga konferensen "The underground space challenge" som genomförs i Oskarshamn den 12-13 februari. Det är Professor Jesús Carrera Ramírez från Institutet för miljöbedömning och vattenforskning vid Spanish National Research Center in Barcelona som berättar om vad han hoppas få ut av att delta vid konferensen i Oskarshamn och vad han önskar att Äspölaboratoriet utvecklas till i framtiden.
#novaoskarshamn #oskarshamnskommun #äspölaboratoriet
Idag när den andra dagen av den vetenskapliga konferensen "The underground space challenge", som handlar om hur man kan utveckla Äspölaboratoriet till en internationell forsknings- och innovationsinfrastruktur, har startat får vi bland annat lyssna till Peter Wallin som är programchef för Processindustriell IT och Automation, PiiA, som är ett nationellt strategiskt innovationsprogram, finansierat av Vinnova, Energimyndigheten och Formas. Syftet med PiiA är att gynna svensk tillväxt genom att stärka processindustrin inom teknikområdet men även att utveckla innovationsförmågan hos branschens leverantörer. För att uppnå detta krävs samarbete mellan slutanvändare inom processindustrin, leverantörer och akademin. 
#oskarshamnskommun #novaoskarshamn #piia #äspölaboratoriet #forskning
Lyssna till Henrik Drake, en av deltagarna vid konferensen "The Underground Space Challenge". Det är en vetenskaplig konferens där svenska och  internationella representanter från akademin, forskningsinstitut och näringsliv kommer till Oskarshamn för att diskutera hur Äspölaboratoriet kan användas för att lösa de utmaningar som finns inom modern underjordsverksamhet, från byggande av tunnlar, utvinning av geoenergi och användning av autonoma fordon till sanering av förorenad mark.
#novaoskarshamn #oskarshamnskommun #äspölaboratoriet #lnu
I dag förbereder vi.... "The Underground Space Challenge" är titeln på den vetenskapliga konferensen som börjar på måndag. Svenska och internationella representanter från akademin, forskningsinstitut och näringsliv kommer till Oskarshamn för att diskutera hur Äspölaboratoriet kan användas för att lösa de utmaningar som finns inom modern underjordsverksamhet, från byggande av tunnlar, utvinning av geoenergi och användning av autonoma fordon till sanering av förorenad mark.
Vi önskar er en trevlig helg och lovar att återkomma med mer information från konferensen under nästa vecka!
#novaoskarshamn #äspölaboratoriet #forumoskarshamn #vetenskap
Personligt ansvar eller individens frihet? 
Nu presenterar vi vårterminens andra öppna föreläsning! Torbjörn Helmner kommer den 19 april kl. 18-19:30 att föreläsa om etiska ställningstaganden och perspektiv i ljuset av #metoo. Torbjörn är etiklärare på Nova, Master of theology med inriktning etik och författare till boken”Gud som metafor”. Läs mer och anmäl dig på oskarshamn.se/nova. #novaoskarshamn #oskarshamnskommun #oskarshamn #öppenföreläsning #etik #metoo
Fyra anledningar till att du inte vill missa vårens Företagarskola! Den ger dig rätt kunskap, insikt, verktyg och framförallt mod att förverkliga din idé. Skynda dig att anmäla dig! Den 6 februari är sista anmälningsdag. Du hittar mer information på vår hemsida: www.oskarshamn.se/Nova