Nova - Utb, FoU & Affärsutv

Nova - Utb, FoU & Affärsutv Follow

Genom att erbjuda utbildning, forskning och affärsutveckling har Nova en nyckelroll för att bidra till regional utveckling.

http://www.oskarshamn.se/nova

340 Followers  27 Follow

Share Share Share

Samarbetet mellan Nova, Oscarsgymnasiet och Linköpings universitet går framåt!
Förra veckan träffades representanter från de olika verksamheterna för att prata om hur vi kan utveckla vårt pågående arbete. Vårt gemensamma långsiktiga mål är att fler av våra kommuninvånare ska gå vidare till högre studier. Vid mötet tog man upp vilka aktiviteter som ska genomföras framöver för att främja en sådan utveckling. Ett konkret exempel på en sådan aktivitet är den karriärdag som genomförs på Oscarsgymnasiet den 13 november i år för nuvarande och tidigare studenter vid Oscarsgymnasiet. Andra exempel är studiebesök på universitetet för de som går första året på Oscarsgymnasiet samt fortbildningsinsatser för lärarna på Oscarsgymnasiet.
#novaoskarshamn #oskarshamnskommun #liu #oscarsgymnasiet #vadkanvihjälpatillmed
Idag flyger det här glada gänget blivande tandsköterskor till Irland för två veckors praktik inom den irländska tandvården. Vi hoppas att de ska få en rolig tid där och många erfarenheter i bagaget när de kommer tillbaka hem!
#novaoskarshamn #oskarshamn #oskarshamnskommun #yh #yrkeshögskola #yrkeshögskolan #tandsköterska #tandsköterskestudent #tsk #praktik #irland #tandvård
Nova är en av samarbetsparterna i projektet SIK – Smart Industri i Kalmar län – som drivs av IUC. Projektet syftar till kompetenshöjning av befintlig personal i teknik- och miljöföretag i Kalmar län. Under hösten anordnas ett flertal utbildningar på Nova inom ramen för projektet. 
Den här veckan går 15 deltagare en grundkurs i CAD-programmet Inventor, under ledning av Tomas Willemsen från Mölk Utbildning AB.
#novaoskarshamn #oskarshamn #oskarshamnskommun #sik #cad #kompetenshöjning
Du kan läsa hela rapporten på https://www.sisp.se/start/sveriges-inkubatorer-2018
Den 15 oktober är sista ansökningsdag till utbildningar och kurser som startar vårterminen 2019. På vår hemsida www.oskarshamn.se/Nova hittar du de utbildningar som du kan läsa via oss. Välkommen att ansöka!
#ansöknu #novaoskarshamn
Fördomar och kulturkrockar i vår tid - det är rubriken på nästa öppna föreläsning på Nova. Den 23 oktober kl. 18:00 föreläser Malin Ekman på detta tema och vi kan lova att det blir både tänkvärt och intressant. Läs mer och anmäl dig på oskarshamn.se/nova. Välkommen!
#novaoskarshamn #oskarshamnskommun #oskarshamn #vadkanvihjälpatillmed #öppenföreläsning #fördomar #kulturkrockar
Kom till oss och träffa Charlotte & Jenny. De finns på plats för att marknadsföra Actics studenterbjudande mellan klockan 16:00-17:00 idag. Välkomna in och prata med dem!
#novaoskarshamn #träningsglädje #actic
Madelene, Susanne, Mahmoud och Tim är några av totalt 80 personer som under hösten deltar i Socialförvaltningens satsning på utbildning i etik och bemötande hos oss. Deras upplevelse av den första föreläsningsdagen var att detta är ett jätteviktigt ämne som det är bra att prata om och reflektera kring tillsammans. De lyfte även fram vikten av att respektera andras åsikter och få tillfälle till att ifrågasätta sig själv och fundera över sina egna ställningstagande som viktig kunskap de fått med sig efter den första utbildningsdagen. Kursledare är Torbjörn Helmner, som också är en uppskattad lärare vid vår yrkeshögskoleutbildning Specialistundersköterska – äldre.
#novaoskarshamn #vadkanvihjälpatillmed #etik #bemötande
Ni missar väl inte årets idéjakt!
Mer information hittar ni på www.atrinova.se
Så här kan det se ut när blivande tandsköterskor har metodövning. Ni som vet får gärna berätta vad det är de övar på. 
#novaoskarshamn #tandsköterskestudent #yh
Miguel, produktionsledare på Press Kogyo, är en av deltagarna i vår utbildning i affärsengelska som startade igår eftermiddag. Kursledare är Daniel Prior som har 35 års erfarenhet från industrin och från att hålla kurser och workshops i teknisk engelska. Miguel vill friska upp engelskakunskaperna och till exempel bli mer bekväm med att hålla möten på engelska.
#novaoskarshamn #oskarshamnskommun #oskarshamn #vadkanvihjälpatillmed #affärsengelska
Vi välkomnar alla som studerar hos oss till vår kick-off den 1 oktober. 
Anmäl dig genom att maila oss på adressen: nova@oskarshamn.se
#novaoskarshamn #pluggasmart