Countdown: 4 hari sebelum #ArkitekJalanan (Pesta Buku Antarabangsa Kuala Lumpur 2017).
.
This is probably the final book.
This is probably the last time I’ll write about my journey in architecture. Aku takkan berhenti menulis insyaAllah. Aku ada plan nak menulis lagi, tapi mungkin bukan buku prihal diri aku dah.
.
Aku ada juga plan nak stop being active on social media, and focus on engaging people through books. Aku nak lenyap.
.
I wrote about myself to spread positivity, to share what I got from my life journey. I share my wrong decisions so that you won’t fall into the same hole.
.
But I was stupid at the beginning. I didn’t realise that the act of sharing my personal ups and downs is really risky. There are people who benefit from your public diary. But there are people who can amazingly and consistently throw their negative views on everything they see or read. So, this will be the final one.
.
Aku pernah difitnah, cuba dijatuhkan. Pernah ada orang jaja cerita buruk pasal aku yang bila aku baca aku pun macam “wow? Where did you get this story from?”. Mungkin kerana dengki. And part paling sedih, kadang-kadang cerita itu datang daripada seseorang yang aku percaya. Mungkin juga boleh aku gelar family. Sigh. Tapi takpalah, hal-hal macamni aku akan deal di Padang Mahsyar.
.
Buku ini untuk melengkapkan buku Pelukis Jalanan yang aku rasa macam sedikit tergantung. Dan macam aku cakap tadi, cukuplah setakat ni aku hasilkan buku berlandaskan jalan hidup aku. Moga apa yang aku nak sampaikan itu sampai pada kalian.
.
#PelukisJalanan to #ArkitekJalanan

7,355 likes  164 comments

Share Share Share


teme Abdullahteme Abdullah