Countdown: 2 hari sebelum #ArkitekJalanan (Pesta Buku Antarabangsa Kuala Lumpur 2017)!!
.
So, this post completes the last piece of β€˜my heart’ for my second book. (Cuba zoom out ke Instagram feed aku kalau nak tengok. Hehehehe.)
.
See those cards? Ada 100 je kad tu yang aku sediakan. Setiap kad ada nombor 1 hingga 100. Aku akan selit kad-kad tu dalam buku-buku Arkitek Jalanan yang akan dijual di Pesta Buku Antarabangsa Kuala Lumpur nanti. Hari-hari akan ada insyaAllah. So takkan habis masa first day je. Sebab aku akan letak secara rawak.
.
Thanks sebab beli buku tulisan aku walaupun dengan duit tu sebenarnya beli makanan lagi best. Korang boleh beli lagi banyak buku-buku ilmiah, boleh topup internet quota, boleh buat macam-macam. Tapi korang beli buku aku, terima kasih.
.
And lagi satu, tak payah beli kalau duit tu cukup-cukup untuk makan je. Pinjam je buku daripada kawan, boleh baca jugak. Know your priorities. Aku tanak dah baca twit berbunyi β€œSaya sanggup tak makan tengah hari sebab beli buku Teme, duit ada cukup-cukup je”, please? Matlamat aku ialah nak ramai orang baca, bukan ramai orang beli.
.
Apa maksud "man la yarham, la yurham" tu? Cari sendiri, study sendiri, fahamkan sendiri πŸ˜‰.
.
And last skali,
Kalau jumpa kad ni, mention aku di twitter or instagram ye?
Happy hunting!
.
#PelukisJalanan to #ArkitekJalanan

7,924 likes  518 comments

Share Share Share


teme Abdullahteme Abdullah