2018 - trend smartphone dengan AI camera. Samsung, Sony, Huawei, LG, Xiaomi semua nak letak AI dalam camera app. AI ni basically software camera akan auto-detect scene dan optimize color, saturation, clarity, highlight, shadow etc tanpa user perlu edit gambar heavily after shoot. Contoh ambil gambar rumput, AI up-kan saturation bagi rumput nampak hijau, amek gambar langit nampak biru, amek gambar cafe hipster AI optimize exposure, highlight, shadow bagi nampak lagi hipster dan lighting jadi cantik.
.
2019 - kita akan tengok pula trend smartphone dengan 3, 4 atau 5 lens dengan software AI yang lagi bijak. Kalau korang tak urgent sangat untuk beli phone baru, better tunggu 2019 atau 2020 untuk tech camera yang lagi confirm best. .
📷 #GalaxyNoteFe #GoogleCamera #Gcam #besut #jerteh

18 likes  6 comments

Share Share Share


einz.myeinz.my