#hemp #hemppowder #superfood #powerfood #fitdutchies #getfitstayfit #mealplan #nutrition #personaltrainer #letfoodbethymedicine #primetimeclub
De kracht van hennepzaadpoeder 💪🏼 Henneppoeder is een van de meest gezonde poeders op aarde. Het heeft vele voordelen voor het lichaam en daarom staat deze in mijn kast van superfoods!
Ideale verhouding omega 3 en omega 6.
Hennepzaad levert omega 3 en omega 6 vetzuren in de ideale verhouding. In andere voedingsmiddelen zit meestal te veel omega 6. Hennepzaad bevat bijna alle vetzuren die de brandstof zijn voor het lichaam. Met inbegrip van de essentiële vetzuren, zoals linolzuur en alfa-linoleenzuur (GLA), die het lichaam niet zelf kan aanmaken.
Deze vetzuren zijn van groot belang voor je immuunsysteem.
Heel veel eiwitten voor sporters en veganisten
Hennepzaad is een van de weinige voedingsmiddelen met een vrijwel compleet eiwit. Dit betekent dat hennep alle essentiële aminozuren bevat. Deze aminozuren kunnen we niet zelf aanmaken en moeten we dus uit voeding halen. Door de hoge beschikbaarheid van eiwit wordt hennepzaad steeds populairder bij veganisten, de vegetariër, sporters en topatleten. Deze essentiële aminozuren zijn van levensbelang voor het onderhoud van je spiermassa.
Naast de vetzuren en eiwitten is henneppoeder ook nog eens rijk aan:
Vezels (goed voor de darmflora)
20 soorten mineralen (essentieel voor lichaamsprocessen)
Fytonutrienten (goed tegen kankers)
Enzymen (goed voor de spijsvertering)
Vitamine E (aanmaak van rode bloedcellen)
Lecithine (goed voor de stofwisseling)
Chlorofyl (reinigt het lichaam)
Zelf gebruik ik hennepzaad door mijn powershakes met proteïne, macapoeder, oats en magnesiumpoeder. Omdat ik bijna iedere dag een work-out doe pak ik direct na mijn training deze shake zodat ik dat tere lichaampje weer optimaal oplaadt.

37 likes  2 comments

Share Share Share


Frank LeijtensFrank Leijtens