#cinnamon #cancerkills #nutritionplan #antioxidant #primetimefood #fatlose #letfoodbethymedicine #sugarfree #fitdutchies #nobullshitfood
De kracht van kaneel!
Kaneel is de gedroogde en opgerolde binnenbast van de kaneelboom. Repen bast worden gedroogd en die rollen zich vanzelf op tot de bekende stokjes. De rest van de bast wordt vermalen tot poeder. Het bevat ook olie, kaneelaldehyde. De olie geeft de geur en smaak eraan en bevat de geneeskrachtige eigenschappen. Daarom wordt het al eeuwenlang in de Chinese geneeskunst gebruikt.
Waarom is het zo gezond?
Behalve dat het heel lekker is en veel gebruikt wordt in zowel zoete als hartige gerechten, heeft het ook nog eens legio voordelen voor de gezondheid.
* Kaneel activeert de spijsvertering en vetverbranding waardoor het helpt bij afvallen. Dat werkt alleen als je ook je voedingspatroon aanpast. Je kunt niet zomaar raak blijven eten en hopen dat kaneel het wel allemaal oplost.
* Het is een gezonde suikervervanger vanwege de zoethout-achtige smaak.
* Het is een antioxidant en beschermt tegen schade door vrije radicalen. Antioxidanten spelen een rol bij het tegengaan van veroudering, herstel van beschadigde cellen en activeren enzymen.
* Kaneel heeft een ontstekingsremmende werking en is daardoor een natuurlijk antibioticum.  Het werkt tegen infecties, met name bij gevoelige darmen, keelontsteking of verkoudheid. Ook bij tandontsteking, blaasinfectie en artritis kan kaneel heilzaam zijn.
* Het kan helpen bij hart- en vaatziekten doordat het dichtslibben van hartvaten helpt voorkomen. Dat dichtslibben ontstaat doordat het lichaam zélf cholesterol aanmaakt bij ontstekingen. Omdat kaneel ontstekingsremmend werkt, helpt het ook een verhoogd cholesterol voorkomen.
* Kan helpen hersenziekten zoals Alzheimer en Parkinson te voorkomen. Ontstekingen kunnen namelijk overslaan op de hersenen waardoor dergelijke ziekten kunnen ontstaan. Kaneel helpt dit mede te voorkomen. Daarnaast bestaat er een eiwit TAU genaamd, wat zich kan ophopen in de hersenen. Die ophoping van Tau is een kenmerk van Alzheimer. Kaneel verhindert ophoping van het TAU eiwit in de hersenen.

20 likes  1 comments

Share Share Share


Frank LeijtensFrank Leijtens