#nutritionplan #magnesium #primetimefood #minerals #suplement #powerfood #letfoodbethymedicine #destress #recovery #fitdutchies
Magnesium, een must voor iedereen!
Magnesium is betrokken bij ten minste 300 processen in ons lichaam. Elk orgaan in ons lichaam (met name ons hart, nieren en onze spieren) heeft magnesium nodig en het zorgt (samen met calcium) voor de opbouw van botten.
Ook zorgt magnesium voor de opbouw van lichaamseiwit en speelt het een belangrijke rol in onze energiestofwisseling, de overdracht van zenuwprikkels, de bloeddrukregulatie, het hartritme en voor een betere werking van ons immuunsysteem.

Magnesium zorgt voor ontspanning in het lichaam en wordt vaak het anti-stress mineraal genoemd omdat het een ontspannende en kalmerende werking heeft. Het geeft je lichaam meer rust en ontspant je spieren en je hersenen.
Dit is ook de reden dat mensen die slecht slapen, vaak beter slapen als ze dagelijks meer magnesium innemen.

Veel stress en spanning zorgen ervoor dat je behoefte aan magnesium toeneemt. Bij meer stress gebruikt het lichaam meer magnesium en heb je dus meer magnesium nodig.
Hierbij maakt het overigens niet uit of dit lichamelijke stress is (bijvoorbeeld omdat je veel sport of zwaar lichamelijk werk doet) of mentale stress, omdat je je druk maakt om je werk, je school, je relatie(s) of andere zaken.

38 likes  1 comments

Share Share Share


Frank LeijtensFrank Leijtens