#superfood #bodybuildingfood #healthyfood #nutritionplan #energie #letfoodbethymedicine #proteine #naturalfood #fitdutchies #bvitamins #viruskiller #supplements
Wat is biergist en waar is het gezond voor?

Biergist is afkomstig van een schimmel, bekend als Saccharomyces cerevisiae. Het is een belangrijk ingrediënt van bier en is ook zeer gezond als voedingssupplement.
Biergist is rijk aan eiwitten, B-vitamines en mineralen. Vooral chroom vind je in grote hoeveelheden in biergist. Biergist kan je lichaam dus van veel belangrijke voedingsstoffen voorzien en daarmee bijdragen aan meer energie en een beter gezondheid.

1. Biergist verlaagt je bloedsuiker en cholesterol
Biergist met chroom verlaagt je bloedsuikerspiegel en cholesterol. Dat vonden onderzoekers toen ze mensen met diabetes type 2 in twee groepen verdeelden en de ene helft biergist mét chroom en de andere helft chroomvrije biergist gaven. Bij de groep die dagelijks 9 gram biergist mét chroom slikte, was de bloedsuikerspiegel na drie maanden duidelijk verlaagd.
2. Biergist ondersteunt je weerstand
Biergist bevat bepaalde koolhydraten die je eigen afweercellen ondersteunen bij het verdrijven van ziekmakende indringers. Zo ondersteunt biergist je weerstand en helpt het je gezond te blijven. Biergist helpt nog op een andere manier om je afweersysteem gezond en sterk te houden. Het bevat namelijk suikers die virussen tegengaan. Maar liefst dertien virussen kun je bestrijden met biergist!
Biergist bevat bovendien stoffen die je cellen helpen herstellen als ze zijn beschadigd. Zo draagt biergist bij aan een goede gezondheid.

26 likes  0 comments

Share Share Share


Frank LeijtensFrank Leijtens