#omega3 #fishoil #fishoilomega3 #supplement #healthyfood #plants #nuts #nutrition #getfitstayfit #bodybuilding #nutritionplan #fitdutchies #fatburner
Omega 3-vetzuren zijn erg gezond. De beste manier om ze binnen te krijgen is door ten minste twee keer per week vette vis te eten. Als je niet vaak vette vis eet, kun je een supplement overwegen. Het is echter belangrijk om ervoor te zorgen dat je supplement genoeg EPA en DHA bevat. EPA en DHA zijn de nuttigste soorten omega 3; je vindt ze in vette vis en algen.

Er is geen vastgestelde standaardrichtlijn voor de hoeveelheid benodigde omega 3 per dag. Over het algemeen wordt door gezondheidsorganisaties een minimum van 250-500 mg aangeraden (combinatie EPA en DHA) als dagelijkse dosis voor gezonde volwassenen. Een grotere hoeveelheid wordt ook vaak aangeraden, bij bepaalde aandoeningen.

Omega 3-vetzuren kunnen bij talrijke gezondheidsproblemen helpen. De effectieve dosis varieert van 200 – 4000 mg, afhankelijk van het gezondheidsprobleem.
Mijn voorkeur gaat altijd uit naar echte onbewerkte voeding. Plantaardige bronnen van omega 3 zijn onder andere walnoten, lijnzaad, algen, hennepzaad en chiazaad. Plantaardige omega 3 is door het lichaam lastig te activeren. Daarom is de dierlijke variant superieur. Rijke dierlijke bronnen van omega 3 zijn zalm, makreel, haring en de producten van grasgevoerde dieren. De vissen maken overigens niet zelf EPA en DHA aan, maar dat halen ze direct uit algen.

35 likes  2 comments

Share Share Share


Frank LeijtensFrank Leijtens