MIEZA SUHAINI

MIEZA SUHAINI Follow

Blogger Malaysia
kekapas@gmail.com
--
Blog :

https://bit.ly/2AirHNC

9,331 Followers  1,889 Follow

Share Share Share

Orang Johor, orang JDT 🔊🔊 Jom meriah kan  KARNIVAL JOHOR JAYA 2019

Cabutan bertuah sepanjang karnival berlangsung.
Antara hadiah nya :
Motor, tiket masuk ke Legoland Malaysia, tiket masuk ke Angry Birds Activity Park, tiket masuk ke Hello Kitty, tiket masuk ke Desaru Adventure Waterpark., tiket  penerbangan dan tiket feri.

Ada lagi.. Persembahan artis antaranya Annabelle Chua

Bila tu...?? Date : 21 January - 3 Februari 2019
Time : Booth - 4petang - 10 malam

Perasmian - 25 Januari 2019
Jam : 8.00 malam oleh DYMM Sultan Johor
Venue : Jalan Dedap 14,Taman Johor Jaya
Google maps : https://maps.app.goo.gl/gHGDc
Landmark : Arked Johor Jaya, Bus station Johor Jaya

Contact Number (Event Organizer) : 01127551688

Info lanjut
Social Media 
Facebook Page : Karnival Johor Jaya
Facebook Page (Link) : 
Instagram : https://instagram.com/tourism.johor
auchh 🍇
terima kasih kakak @imnurulsyuhada 💕 semoga murah rezeki dan cepat sembuh. ada banyak kerja ni 👀👅💃😥😂😂 hahaha
_

terima kasih juga untuk @thecooljuice
_

_
#miezasuhaini #kanvasdakwat #kbba9 #lifestyleblogger #beautyblogger #likeforlike #malaysianblogger #bloggerMY #instagram #instabeauty #instalife #bloggerlife #lifestyle #vsco #vscocam #vscomy #instavsco #vscolife #vscogram
_

#thecooljuice #healtyjuice
di pelabuhan senja, aku telah mengirimkan warkah panjang ke tuhan. angin membantuku sedaya mampu. ku harap, tuhan sudi membacanya ditelinga saat kamu sedang tidur bermimpi bulan.
_

buat kamu yang egois.
waktu aku menulis warkah ini, barusan aku mempecah belahkan kewarasanku untuk membahagi hati yang sebuah ini menjadi keping kecil. aku gila? tidak. aku sekadar membahagi untuk menyamai waktu, sejauh mana aku mampu bertahan menerima sebesar - besar ego yang menempeleng garisan diwajahku.
_

hati sudah bergaris - garis dengan kekecewaan. tidak ada lagi kelukaan yang terbit, kerna ia sudah tertampal dengan kepergian kamu yang tidak pernah pulang - pulang. pada permulaan aku menerima, ia penuh dengan sakit. disetiap nafas yang aku tabur ke bumi, ia penuh dengan luka yang tak bertepi. buat pertama kali, aku jatuh. terus jatuh tak terbangunkan.
_

aku menghabiskan sisa kepayahanku di jurang katil paling hujung sepurnama lamanya. airmataku membanjiri penjuru  kamar. hanya malam yang sering kali setia mendengar seluruh sakitku. dialah yang selalu menghulur tangan yang tak tergapaikan oleh aku. sehinggalah suatu hari, tangannya menembusi dada. dirawat hatiku yang separa mahu mati ditinggal kamu. 
_

perlahan aku bangun semula, ditemani malam untuk mencoretkan warkah ini buat kamu. tanda yang aku masih lagi mampu menunggu. kata bulan, potong hatimu menjadi keping - keping kecil. kepingan terakhir yang bercantum semula bersama kepingan yang lain, adalah waktu untuk aku memadam kamu. 
_

buat kamu yang egois.
disaat kamu sedang menerima kiriman dari tuhan, kepingan terakhir sudah siap mahu bercantum dengan kepingan yang terakhir. hampir sempurna ! 
_  ya. aku sudah bisa memadam kamu pada setiap seluruhnya. terima kasih pernah datang dan hilang. malam telah mengajarkan aku. betapa mengingati kamu yang meninggalkan aku itu, adalah perkara paling sia - sia. kerana tanpa sadar, aku telah memakan waktuku sendiri yang tak mungkin akan terganti.

miezaS
google
Wah.. tak sabarnya esok!! Permulaan 2019 dengan Bengkel Videografi Kelab Blogger Ben Ashaari bersama Kunang Kunang Pictures, bertempat di @MaticMy.
.
Jangan lupa ikuti IG @kelabbloggerbenashaari
@kunang2pictures
.
.
#bengkelvideografikbba9
#bengkelvideografi
#kunang2pictures
#maticmy
#kbba9
tetaplah bertahan
meski hujan 
menampar seluruh 
jagat ragamu

miezaS
google
supaya aku dengan segala keterbatasanku untuk memahami, setidaknya faham ;
ketidakterbatasan kau.

ps
_

dah rasa macam cikgu pula harini. eh tak, gambar semalam. baru post harini. kbye 💕
aku berantakan dengan dada tunggal yang mahu berhenti di pertengahan. 
terima kasih kerana menamatkan acara ini sampai penghujung jalan.
_

#funrun #educationfunrun2019 #category5km #tamanbotanishahalam #hondasharedauto
google
Masalah yg kerap muncul bila travel ke luar negara, ialah mencari produk Halal. Nahhh... InshaAllah masalah tu boleh diselesaikan nanti.
.
Ini projek pertama usahasama Kementerian Pembangunan Usahawan dengan agensinya SME Corp Malaysia. Tujuan utama adalah untuk membawa produk Halal tempatan ke negara Jepun sempena Sukan Olimpik 2020 nanti. .
Sila kemaskini jadual korang untuk bulan Januari ni. Sama-sama kita ke KUALA LUMPUR CONVENTION CENTRE nanti (24-26 Januari 2019).
.
Jangan lepaskan peluang untuk MENCARI YANG HALAL di sana.
.
Info lanjut : https://www.facebook.com/OfficialMEDMalaysia
.
.
#mhe2019 #mys2japan #halal #produkhalal #malaysiahalalexpo2019 #kbba9
terima kasih untuk perjalanan yang panjang pada penghujung disember tahun sebelumnya.