MIEZA SUHAINI

MIEZA SUHAINI Follow

👸 Blogger Malaysia
💌 kekapas@gmail.com
👢 Lifestyle▪Event▪Books▪Review
⛔#Kbba9 ⛔#VSCoUser

http://www.kanvasdakwat.blogspot.my/

8,942 Followers  1,302 Follow

Share Share Share

Berakhir sudah percutian kami selama 3 hari 2 malam bersama keluarga dan kawan2 yang datang dari pelbagai pelusuk . 
Banyak yang ingin kami kongsikan bersama anda dan bertapa seronoknya dapat menyertai segala aktiviti yang disediakan oleh pihak resort . 
Kami melihat kelip2 sungai Cherating yang sangat istimewa , terpegun melihat cara En Hafiz berkomunikasi dengan kelip-kelip , ibarat magic semua datang ke arah beliau .. dan kami dapat peluang menyentuh kelip-kelip di waktu itu , Hari kedua kami di bawa melawat turtle sanctuary , merasai sendiri pengalaman membuat keropok lekor ,melawat pasar ikan segar di Kemamam , bermain sukaneka bersama family dan juga sea rafting.

Bagi yang sukakan keindahan alam kami mengikuti aktiviti mangrove , sekali lagi kami di bawa melayari sungai cherating melihat pokok-pokok bakau yang tak pernah kami lihat dengan suasana yang sangat nyaman , dengan angin yang sejuk dan bunyi deru air  sesuatu yg indah untuk di kenang .

Bagi yang menyukai aktiviti mencabar pula, boleh mencuba aktiviti Muck Dive Scuba. Kita akan belajar secara basic tentang bagaimana untuk menggunakan peralatan scuba , dan petang hari melepaskan anak penyu ke tempat asal mereka .. Banyak lagi yang kami ingin kongsikan , Cerita selanjutnya, pd entri di blog kami.. Jgn lupa Follow blog kami.. Terima kasih tak terhingga : - The Legend Cherating Beach Resort
www.legendresort.com.my - Hafiz's  Cherating Activities 
http://hafizcheratingactivities.blogspot.com - Muck Dive Scuba : https://www.instagram.com/hazrineshark/

#legendcherating
#cosmoderm
#ilovemyskin
#dontleavehomewithoutcosmoderm 
#cosmodermhalal
#pengembaraancosmoderm
#cosmodermdicherating
#zingplus
#zing+
#detergentfilm
#kbba9
#kelabbloggerbenashaari
#kembaraKBBA9
#familydaykbba9_2017
#VisitPahang2017
#dekatje
#TourismMalaysia
Selamat Pengantin Baru yang sudah beberapa lama. Oh yang belakang tu 'gadis' versi lelaki. Hormon tak stabil sebab tu ada misai. 
_

Untuk pengantin 'baru' : 
Selamat berdua lebih baik dan kekal bahagia. Jangan nakal - nakal ya. Terima kasih untuk ilmu yang pernah tercurah sepanjang kita bekerjasama. Walaupun bukan projek besar - besar. Hahaha.
_

Untuk yang pernah jadi pengantin : Selamat menjalani hidup sebagai emak - emak yang akan ke pasar dan membancuh susu bila anak menangis.
_

Buat yang belum pernah jadi pengantin : Doa lah banyak - banyak. Semoga jumpa jodoh yang baik - baik 💕
_

Akhir kata terima kasih lah semua untuk keringat  yang pernah tercurah sepanjang masa bersama.
_

#miezasuhaini #kanvasdakwat #kbba9 #kelabbloggerbenashaari #vscocam #vsco #vscouser #vscocam_my #vscomalaysia
#projek_tempatan #igersmy #igersselangor
#lensamy #kawaninstagram #puisi #snapseed
#instagram
Hai awak.
Semoga Tuhan merestui pernikahan ini. 
Doa saya selalu mengiringi perjalanan awak. 
_

Oh semalam. 
Baru saya perasan. Saya menahan sebak bila melihat awak sah menjadi isteri orang. Tak ada lagi moment2 sweet yang akan kita lakar bersama. 
_

Makan berkongsi pinggan, tidur berdua dengan 1 bantal. Dan banyak lagi. Semalam memang tak mampu nak buat ucapan. Sebab tak nak menangis. Lagipun setiap satu ucapan yang saya buat akan diiringin satu kenangan lama di layar masa. Ah. Betul - betul mengganggu jiwa. 
_

Ini pun sudah meruntun jiwa rasanya. Akhir kata, jangan padam saya sampai bila - bila ya. Semoga jadi isteri yang baik - baik. 
_

Sayang awak sentiasa, Kakak. 💕
_

#miezasuhaini #kanvasdakwat #kbba9 #kelabbloggerbenashaari #vscocam #vsco #vscouser #vscocam_my #vscomalaysia
#projek_tempatan #igersmy #igersselangor
#lensamy #kawaninstagram #puisi #snapseed
#instagram
Yearghhhh.... !!
Family Day #KBBA9 2017
Di LEGEND Cherating, Pahang

Blogger bukan sebarang blogger. 
Blogger datang dari pelbagai pelusuk.
Kami lah BLOGGER @KelabBloggerBenAshaari .
#legendcherating
#cosmoderm
#ilovemyskin
#dontleavehomewithoutcosmoderm 
#cosmodermhalal
#pengembaraancosmoderm
#cosmodermdicherating
#zingplus
#zing+
#detergentfilm
#kbba9
#kelabbloggerbenashaari
#kembaraKBBA9
#familydaykbba9_2017
#VisitPahang2017
#dekatje
#TourismMalaysia

Follow 
@cosmoderm
@legendresort.cherating
@kelabbloggerbenashaari
Terobek #gengpink. Pengantin busy layan tetamu.
_

#miezasuhaini #kanvasdakwat #kbba9 #kelabbloggerbenashaari #vscocam #vsco #vscouser #vscocam_my #vscomalaysia
#projek_tempatan #igersmy #igersselangor
#lensamy #kawaninstagram #puisi #snapseed
#instagram
Aku,
Rindukan perasaan - perasaan,
Yang dulu,
Pernah pamet di tebing hati,
Melepas lelah sebelum,
Berkenala jauh.

Aku,
Mahu bingkaikan kaca,
Hati yang terburai pecah,
Biar indah.

Aku,
Ya. 
Aku,
Sedang rindukan 
Aku sebenarnya,
Ketika mimpi senyum tak henti,
Ketika jaga paling bahagia.

Aku,
Rindukan kamu (aku)

_
MiezaS
_

#miezasuhaini #kanvasdakwat #kbba9 #kelabbloggerbenashaari #vscocam #vsco #vscouser #vscocam_my #vscomalaysia
#projek_tempatan #igersmy #igersselangor
#lensamy #kawaninstagram #puisi #snapseed
#instagram
barangkali kita cuma menyanyi untuk hiburkan hati.

#miezasuhaini #kanvasdakwat #kbba9 #kelabbloggerbenashaari #vscocam #vsco #vscouser #vscocam_my #vscomalaysia #my_genggua #projekkontest #ikutcarakita
#projek_tempatan #igersmy #igersselangor
#lensamy #kawaninstagram #puisi #snapseed
#instagram
Diawal pembacaan aku sangkakan Monet ialah seorang perempuan yang telah duduk sebumbung bersama Roho. Dan Nikolai adalah kawan Monet yang telah menunjukkan tanda tanda yang dia menyukai Monet. Aku mati - mati ingat ini ialah cerita pasangan sejenis. Di pertengahan pembacaan aku, baru aku tahu Monet ialah seorang laki - laki. Maklumlah, hasrul ini memang suka menulis yang tak dijangka. Jadi aku cuba - cuba lah menjangkakan apa yang akan jadi di akhir cerita. Tapi semua rekaan pengakhiran yang aku cuba - cuba buat, salah.
_
Cerpen yang turut dimuatkan dalam buku ni pun menarik. Antara cerpen yang paling best dalam buku ni, aku pilih Tisu Sendu. Tak pernah terfikir pun kenapa kalau baby menangis kita akan letakkan tisu basah dekat dahi dia 😂. Imaginasi beliau memang tak boleh blah betul. 
_
Well done @hasrulrizwan dan @bukuroman
_
** button badge tu tak ada kena mengena dengan buku pun. Letak sebab cerita pasal lelaki. kahkah.
_
#miezasuhaini #kanvasdakwat #kbba9 #kelabbloggerbenashaari #vscocam #vsco #vscouser #vscocam_my #vscomalaysia
#my_genggua #projekkontest #ikutcarakita
#projek_tempatan #igersmy #igersselangor
#lensamy #kawaninstagram #puisi #snapseed
#instagram

#lelakiyangtakpunyaapaapauntukdipersia #bukuroman #hasrulrizwan
cuba korang tengok apa yang jadi dalam video ni. sweet la dorang. hehehe. sapa pernah guna krim ni? wangi tau. sesuai sangat lah untuk yang ada masalah kulit kering.
_

#himalayamalaysia #hcintax3 #moisturizer #herbalactive #koreantopchoice

#miezasuhaini #kanvasdakwat #kbba9 #kelabbloggerbenashaari #vscocam #vsco #vscouser #vscocam_my #vscomalaysia #my_genggua #projekkontest #ikutcarakita
#projek_tempatan #igersmy #igersselangor
#lensamy #kawaninstagram #puisi #snapseed
#instagram
Selamat menikmati umur baharu @maryamsiddiqah . Semoga saat ini kau sedang bertukang membina rumah yang jauh lebih bahagia seperti sebelumnya dan menjadi wanita paling kuat saat ribut mengetuk pintu rumahmu ketika mahu singgah melepas lelah. Bahagia dunia akhirat ya, Kakak.
_
Yang Tetap Sayang, 
Aku.
#miezasuhaini #kanvasdakwat #kbba9 #kelabbloggerbenashaari #vscocam #vsco #vscouser #vscocam_my #vscomalaysia #my_genggua #projekkontest #ikutcarakita
#projek_tempatan #igersmy #igersselangor
#lensamy #kawaninstagram #puisi #snapseed
#instagram
hai. 
maaf. 
kalau aku selalu memenuhkan ruang mindamu dengan puisi puisi yang tak pernah tenteram.
aku mahu mengutus surat buat kau. 
tapi aku takut surat itu melayang ditiup angin lantaran kau hanya meletakkan di atas meja tanpa peduli dengan hanya bertemankan sebatang sigaret tua.
abunya kan mengotori sampul putih yg berbalut kemas tulisan tulisan itu. lalu inilah. mungkin ini jalan terbaik . memenuhkan mindamu dengan puisi yang tidak tenteram. dengan harapan, kau akan perasaan tulisan tulisan ini ku tuju buat kau memahami aku.
-
#miezasuhaini #kanvasdakwat #kbba9 #kelabbloggerbenashaari #vscocam #vsco #vscouser #vscocam_my #vscomalaysia #my_genggua #projekkontest #ikutcarakita
#projek_tempatan #igersmy #igersselangor
#lensamy #kawaninstagram #puisi #snapseed
#instagram