AV Fortuna

AV Fortuna Follow

De leukste atletiek vereniging van Nederland! 😀
Heb je een leuke foto of video van een wedstrijd, training of iets anders leuks? Stuur gerust een DM!

http://avfortuna.nl/

418 Followers  235 Follow

Share Share Share

Tijdens de laatste training voor de zomervakantie organiseerden de B pupillen trainers een Ouder-Kind training. Alle ouders en uiteraard ook de broers en zussen mochten voor 1 keer meetrainen. Zo hebben ze super goed hoog en ver gesprongen en gingen zij ook enorm hard op de sprint. Als afsluiter stond er een 1000m op het programma. Wij als trainers zijn trots op alle enthousiaste ouders en kids!!
#avfortuna #atletiek #vlaardingen #schiedam #maassluis
Save the date: zondag  8 september Dag van Fortuna 
#avfortuna #atletiek #vlaardingen #maassluis #schiedam #broekpolder
Dit weekend doen er 9 atleten van onze vereniging mee met het NK Junioren A/B!! Jij kan ze volgen via Atletiek.nu 
Vrijdag

15:20 uur: Speerwerpen Jongens Junioren A - Jelle Dijkshoorn
15:20 uur: 100 meter Jongens Junioren A - Koen Klunder
16:10 uur: 100 meter Jongens Junioren B - Marijn Sloot
19:31 uur: 800 meter Jongens Junioren B - Daan Verlinden (1e reserve)
21:22 uur: 3000 meter Jongens Junioren B - Jeroen Cox

Zaterdag

10:00 uur: Kogelstoten Jongens Junioren A - Devi Robbemond en Levi Verver
11:50 uur: Discuswerpen Jongens Junioren A - Devi Robbemond en Levi Verver
13:48 uur: 110 meter horden Jongens Junioren A - Luuk Jochems

Zondag

10:00 uur: Kogelslingeren Jongens Junioren A - Devi Robbemond
12:24 uur: 200 meter Jongens Junioren A - Koen Klunder
15:30 uur: Hinkstapspringen Jongens Junioren A - Bram van Dorst
#avfortuna
Zaterdag was de C/D junioren competitie bij AV Passaat in Papendrecht. De dag begon al goed, want er scheen een lekker zonnetje! ☀ 
De dag leverde mooie prestaties op zoals een clubrecord voor Joris Tammes op de 300mh in een tijd van 42,86. Het oude clubrecord was van Tim Stoevelaar die behaald was in 2005 in een tijd van 44.03. 👌

Team 1 van de jongens junioren D van AV Fortuna heeft 5605 punten behaald in totaal. Team 2 van de jongen junioren D van AV Fortuna heeft 4165 punten :). De meisjes D hebben in totaal 5088 punten weten te behalen. Team 2 heeft er 4074 en team 3 heeft er 2514 behaald, dit was overigens niet een volledig team. 
De junioren C hadden in totaal 4 teams. De jongens van team 1 hadden 6004 punten en de jongens team 2 hadden 5375 punten. De meiden in team 1 hadden 4748 punten en de meiden in team 2 hadden 3616 punten.

Landelijk zijn de jongens en meiden D van onze teams 1  respectievelijk 25e en 30e geworden. De C jongens en meiden 27e en 60e. 
Het was een mooie dag vol met mooie prestaties! 
#vlaardingen #maassluis #schiedam #avfortuna #broekpolder #competitie #team
Kampfoto’s deel 2: pupillen en junioren 😊
#avfortuna #kamp #voorthuizen #vlaardingen #schiedam #maassluis #atletiek
De derde en laatste seniorencompetitie heeft gisteren plaatsgevonden in Den Haag (2e divisie) en Barendrecht (3e divisie). Opmerkelijk was dat er drie nieuwe clubrecords en veel nieuwe PR's zijn behaald!

De damensploeg (Milana Filenkova, Anne Griffioen, Robin Hassing en Annemieke Pleijte-Horlings) verbeterde het record op de 4x400m met maar liefst 13 seconden naar 4.23.54.

@leovanderaa verbeterde zijn eigen clubrecord polsstokhoogspringen M45 naar 3.50 meter, en is nu ook alleen recordhouder bij de M35 en M40.

Lars Könemann verbeterde het record kogelslingeren M45 van @leovanderaa naar 23.95m.

Verder wierp @_leviverver_ in Den Haag zijn 2kg discus als A junior dicht in de buurt van het meer dan 50 jaar oude clubrecord.

Ook kwamen de 4x400 mannen in Den Haag dicht in de buurt van het clubrecord, ook deze staat al bijna 50 jaar.

De senioren mannen hebben in Den Haag een totaal van 8142 punten bij elkaar weten te krijgen wat landelijk goed was voor de 9e plaats. In totaal zijn onze atleten geëindigd op een mooie  17e plaats. Ons vrouwen team is in de derde divisie geëindigd op een mooie 42e plaats. Dit ondanks een incompleet team bij de eerste wedstrijd. #avfortuna #maassluis #schiedam #vlaardingen #broekpolder #competitie #atletiek #sprint #estafette #clubrecord
Zaterdag 15 juni nam Amin Boulakhras deel aan het Open NK Para-atletiek voor atleten met een lichamelijke of verstandelijke beperking. Met kogelstoten haalde Amin een PR met 7.62 meter en een eerste plek in zijn categorie. Ook zijn prestaties op de 100m (12.67s, 3e), 200m (26.54s, 2e) en verspringen (4,76m, 3e) mochten er zijn. #nk #atletiek #avfortuna #maassluis #schiedam #vlaardingen #broekpolder #nederland #wedstrijd
Vrijdag avond 7 juni zijn wij met 79 kinderen naar Voorthuizen vertrokken voor het jaarlijkse jeugd kamp. Na een busreis van 1,5 uur kwamen wij aan en legde de kinderen al hun spullen in de tenten en aten wij met elkaar een broodje knakworst. In de avond dede de pupillen een ren je rot spel en mochten de junioren meteen op dropping! 
De volgende ochtend startten wij met de ochtendgymnastiek van Jowie, Martijn & Joyce. Na een lekker ontbijt begonnen wij met de eerste spellen 👌 De pupillen hadden een foto speurtocht en de junioren hadden een bosspel. In de middag aten wij weer een lekker broodje en gingen gelijk door naar het volgende spel. Voor de pupillen stond de bandieten jacht op het programma 🤔 en de junioren hadden een samenwerkings opdracht. In de avond deden wij weer leuke spellen en gingen lekker laat naar bed.

Zondag hadden wij het lekkere zonnetje ☀ daardoor konden alle kinderen hun bonte avond dansje oefenen. 
De bonte avond was op zondag avond en wat zagen de kinderen er allemaal leuk uit! Allemaal hele stoere cowboys en indianen. Wij begonnen met een paar dansjes die de pupillen en junioren hadden geoefend. 💃🕺Daarna deden mochten de kinderen snel een vossenjacht doen waarbij ze boeven, Indianen en cowboys moesten zoeken.. de avond eindigde met een leuke disco voor de kinderen. 
Maandag ochtend begonnen wij met het opruimen en de tassen inpakken en vertrokken wij weer lekker naar huis! En wat vonden de kinderen het leuk om papa of mama weer te zien :) Wij vonden het een erg leuk kamp en wij hopen jullie weer te zien bij het kamp in 2020!

Binnenkort nog meer foto's! #avfortuna #100stepost
Gisteren was de jaarlijkse reanimatie cursus bij AV Fortuna! Wij hebben erg veel geleerd en zijn blij dat er toch nog zo'n grote opkomst was. 👌 Wij zien jullie graag volgend jaar weer terug! #reanimeren #30:2 #avfortuna #vlaardingen #maassluis #schiedam #broekpolder #ehbo #levensredden
Vrijdag vond het Vlaardings Sportfestijn in de Polderpoort en op onze baan plaats. Joyce, Koen en Sam hebben een training hoogspringen, kogelstoten en hordelopen gegeven. Hier zijn de leukste foto's van de dag. #vib #maassluis #avfortuna #vlaardingen #schiedam #sportenisgezond #picnic #broekpolder #bewegenisgezond #vlaardingeninbeweging
Beste vrijwilligers, trainers, juryleden & atleten
De reanimatie cursus komt er weer aan, 5 juni 2019 om 20:15 in de sporthal van de Polderpoort. 
Het is belangrijk dat wij met z'n allen elk jaar deze cursus doen, je zou er zomaar iemands leven mee kunnen redden! 👌De cursus is vrijblijvend voor iedereen en verplicht voor al onze trainers. 
Wij zien je graag woensdag 5 juni! Als het een herhalingscursus is, vergeet dan niet je kaartje mee te nemen, dan krijg je er weer een handtekening bij. 😃 #avfortuna #vlaardingen #schiedam #maassluis #reanimeren #redlevens #bhv #ehbo #aed
Zondag 26 mei was de senioren competitie in Zundert en Eindhoven. Wij als club stonden met 2 dames groepen en 2 heren groepen in de 3e divisie en met één heren groep in de 2e divisie. 💪 
Wij begonnen de dag met een 800m waarbij Milana een mooi PR liep, 7 seconden sneller dan haar oude PR! 
Ook werd het clubrecord op de 3000m (V55+) aangescherpt door Frederique Welle Donker met een tijd van 13:11,34👌. In de 3e divisie staan de mannen van Fortuna 41e en 72e. De vrouwen staan hier 46e en 61e.

In de 2e divisie staat Fortuna nu 23e! @jaapvanzevenbergen sprong zondag in Eindhoven over een hoogte van 1.90m en zijn broer, @loekvanzevenbergen, werd derde op de 100m.

Het was een mooie dag en wij hebben zin in de 3e senioren competitie! 🤩