Amsterdams Fonds voor de Kunst

Amsterdams Fonds voor de Kunst Follow

Investeert in kunst die het leven in de stad verrijkt.

http://www.afk.nl/

1,729 Followers  336 Follow

Share Share Share

Vanavond in Filmtheater Kriterion​ het coming of age-verhaal Peppermint Soda (Diabolo Menthe) waarin de tienerzusjes Anne en Frédérique gevolgd worden en een prachtig beeld geschetst wordt van opgroeien en volwassen worden in het Frankrijk van de jaren 1960. Met inleiding van Jeffrey Babcock, dit jaar genomineerd voor de Amsterdamprijs voor de Kunst.
Zien we je daar?
"Een archief is leuk, vinden wij, maar we beseffen dat maar een kleine groep zich daartoe voelt aangetrokken. Eerder hebben we de tentoonstelling Zwart en revolutionair georganiseerd; met kunst kun je verhalen op een mooie, toegankelijke manier vertellen." Het Parool licht elke week een van de genomineerden voor de Amsterdamprijs voor de Kunst uit. Deze keer het woord aan The Black Archives.
Ben jij al bij The Ballroom geweest? Sinds 1 augustus heeft dit project de deuren geopend op de Kaspeldreef nummer 4 in Amsterdam-Zuidoost.

Cultuurverkenner Zuidoost Pearl Boamah bezocht een van de evenementen en maakte daar een fraaie beeldblog van: www.afk.nl/theballroom

The Ballroom is nog tot en met 15 september te bezoeken.
"Een fysieke beeldende voorstelling waar grenzen van het lichaam worden opgezocht. Over het ploeteren van de mens. Wat als alles zinloos is, kunnen we er dan nog iets van maken?" Van 22 t/m 27 augustus is The Place to be van Performancegroep ROTOR te zien op Theaterfestival de Parade. Onderdeel van deze groep is Hidde Aans-Verkade die dit jaar onderdeel uitmaakt van de 3Package Deal.

Kreeg al ⭐⭐⭐⭐ van de de Volkskrant - zien we je daar?
Gisteren hadden wij het voorrecht om kennis te maken met @burgemeesterfemkehalsema in @podiummozaiek samen met @theaterdegasten @schepersbosman @cinekidfestival @ishdancecollective @noordje.nl @melkwegamsterdam @overhetijfestival @amsterdamsandalusischorkest. Mooie ontmoeting en mooie gesprekken over #kunstindestad
Wie zijn de negen genomineerde kunstenaars en instellingen voor de Amsterdamprijs voor de Kunst? Het Parool stelt hen in deze serie voor, maar trapt af met juryvoorzitter Simone Weimans en AFK-directeur Annabelle Birnie. Lees het artikel nu op parool.nl. Foto: Eva Plevier
Leuk nieuws! Wij hebben een nieuwe collega. Chloë Neeleman is deze maand gestart als stafmedewerker Letteren, Cultuureducatie & Amateurkunst. In augustus zijn zowel Laura van Oord als Chloë aanspreekpunt voor aanvragers op dit gebied, daarna zal Chloë dit zijn.
De eerste bijeenkomst van het buurtcomité van Fonds voor Zuidoost is een feit! Woon jij in Amsterdam-Zuidoost en heb je ideeën voor een project in de wijk? Hou dan de ontwikkelingen van dit fonds voor en door Zuidoost in de gaten! Meer informatie vind je op www.fondsvoorzuidoost.nl
Ben jij morgen bij de opening van 'The Ballroom. A stage for living, loving and working'?
The Ballroom is een tentoonstelling x filmset x podium voor veelvormige samenkomsten geïnitieerd door een groep makers die leven, liefhebben en werken in de Amsterdamse Bijlmermeer.
Van 1 augustus t/m 15 september dagelijks (behalve maandag) geopend. Het project wordt mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van het AFK.
Opera in de Grachtentuin van Museum Van Loon!
Van 9 augustus t/m 14 augustus speelt Opera op Zak 'La voix humaine' in de tuin van het museum. De voorstelling is tevens in samenwerking met het Grachtenfestival. Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van het AFK.
CineCrowd heeft de afgelopen jaren laten zien dat crowdfunding veel meer is dan een alternatieve manier van financiering. Ze verbinden het publiek met de filmmakers en vergroten de zichtbaarheid van de films. Nu dagen ze met steun van het AFK Amsterdamse filmmakers uit die het experiment aan durven gaan en visuele en persoonlijke grenzen willen verleggen!
Schrijf je nu in voor MADE IN AMSTERDAM EXPERIMENT 2018 en wie weet lukt het jou om €5000,- te ontvangen. Deadline is 16 september 2018.

Voor meer informatie: cinecrowd.com/made-amsterdam
#Weekendtip! Vandaag en morgen kun je nog naar Over het IJ Festival – theater op spannende locaties in Amsterdam-Noord. Wat je niet mag missen zijn Bloos van Marte Boneschansker, een theatrale ervaring over de allerintiemste delen van een vrouwelijk leven. En Assholism - a-story-without-a-story-but-with-a-lot-of-ass van PinK Flamingooooo, waar je in de huiskamer treed van Gingerella en haar darlings, waar schoonheid filthy is en de norm niet bestaat. Over het IJ wordt meerjarig ondersteund door het AFK. Foto Moon Saris