afzalsukasuki

afzalsukasuki Follow

Blogger
Lifestyle | Advertorial | Food | Travel
Paid Review :
DM/email afzalsukasuki@gmail.com
Check out Shopee Men's Sale⤵️

https://shopee.com.my/Shopee_For_Men_June2019

8,419 Followers  7,442 Follow

Share Share Share

.
Semalam pukul 9 malam order, hari ni pukul 5 petang sampai. Korang akan terima item yang dipesan dalam tempoh 24 jam!!
.
Caranya korang hanya perlu pergi ke ruangan 'Search Filter' dan pilih 'Shopee Express' di bahagian 'Shipping Option'.
.
Tadaaa just tunggu je la item yg korang pesan dalam tempoh penghantaran 24 jam sempena Shopee Orange Madness 7.7 ni ye. Promosi ini berlangsung dari 24 Jun 2019 hingga 7 Julai 2019.
.
@shopee_my .
#orangemadnessday #ShopeeMY #ShopeeAmbassador #BloggerMalaysia #afzalsukasukidotcom
.
Woot woot!!
.
Beratur2 makan tengahari 🐈🐈🐈
.
#smartheart #chickenflavour #potongpicithidang #smartheartcatlick #catlover #catlovers #catsofinstagram #cat #pet #pets #petsofinstagram #bloggerMalaysia #afzalsukasukidotcom
.
Untung stay kat Dorsett Grand Subang ni sebab dorang tgh buat promotion #dorsett3wishes & #dorsett26hours
.
#dorsett26hours membolehkan korang untuk menginap di hotel selama 26 jam berbanding tempoh menginap 21-24 jam seperti di kebanyakan hotel2 lain.
.
Klu korang booking dorsett room, korang berpeluang untuk upgrade blik korang ke deluxe room!!
.
Bukan 1, tapi korang boleh buat 3 pilihan lain sekiranya korang membuat tempahan di Dorsett Grand Subang ni. Antaranya :
.
👉 Upgrade ke deluxe room
👉 Mini bar (for 2 day staycation)
👉 Breakfast +2 at Terazza Brasserie
👉 Dorsett Signature Cookies
👉 Pressing service 2 garments/day
👉 Mocktail +2 at Piano Lounge
.
So mana satu pilihan korang sekiranya korang berminat nak stay di Dorsett Grand Subang ni?
.
@dorsettgrandsubang
.
#dorsettgrandsubang 
#dorsett3wishes #dorsett26hours #staycation #weekend #hotelpromotion #ProjekTravel #sahabatPT #travel #BloggerMalaysia #afzalsukasukidotcom
.
Unlimited HALAL Chinese Cuisines @ Dorsett Grand Subang. Kot la korang nak rasakan pengalaman 26 jam stay kat hotel Dorsett Grand Subang ni kan, boleh makan kat The Emperor Chinese Restaurant ni 😍
.
So korang lunch apa hari ni?
.
@dorsettgrandsubang .
#DorsettGrandSubang #dorsett3wishes #dorsett26hours #MuslimFriendly #Dimsum #HalalBuffet #chinesecuisine #chinesefood #Afzalxfoods #food #foods #foodie #foodporn #foodpornmalaysia #foodlover #foodgasm #foodstagram #instafood #foodphotography #BloggerMY #afzalsukasukidotcom
.
Untung stay kat Dorsett Grand Subang ni sebab dorang tgh buat promotion #dorsett3wishes
.
Klu korang booking dorsett room, korang berpeluang untuk upgrade blik korang ke deluxe room!!
.
Bukan 1, tapi korang boleh buat 3 pilihan lain sekiranya korang membuat tempahan di Dorsett Grand Subang ni. Antaranya :
.
👉 Upgrade ke deluxe room
👉 Mini bar (for 2 day staycation)
👉 Breakfast +2 at Terazza Brasserie
👉 Dorsett Signature Cookies
👉 Pressing service 2 garments/day
👉 Mocktail +2 at Piano Lounge
.
So mana satu pilihan korang sekiranya korang berminat nak stay di Dorsett Grand Subang ni?
.
@dorsettgrandsubang
.
#dorsettgrandsubang #terazzabrasserie
#dorsett3wishes #dorsett26hours #staycation #weekend #travel #BloggerMalaysia #afzalsukasukidotcom
.
Semangkuk dia makan sorang je. Babah? Jilat coklat tepi mangkuk tu? 🤦
.
🍧Mini Chocoreo Kakigori - RM12 nett
@mykoridessertcafe
.
#mykori #mykoribangi #mykoridessertcafe #dessert #desserts #icecream #koreanfood #food #foods #foodie #foodporn #foodpornmalaysia #foodstagram #instafood #foodgasm #foodphotography #foodlover #bloggermalaysia #afzalsukasukidotcom
.
RESEPI BUJANG MEE SUP SEAFOOD 🍜
.
Kpd mereka yang bujang, yang takde masa nak masak renyah2 atau memang pesen pemalas, nah aku kongsikan cara2 nak buat Mee Sup Seafood. Punyalah mudah klu malas lagi tak tau la 😂
.
Seminit je video.. kalah megi hahaha 😂😂😂
.
@perencahinni .
#resepi #resepimudah #perencahinnni #food #foods #foodie #foodporn  #foodpornmalaysia #foodstagram #instafood #foodgasm #foodphotography #foodlover #bloggermalaysia #afzalsukasukidotcom
.
Perghh kagum betul ngan Si Leman ni. Dah macam ahli sarkis haha 😂😂😂
.
Haa kalau korang rasa korang boleh buat lebih baik daripada Si Leman ni, apakata korang tengok di https://khabarbaik.my untuk maklumat lanjut.
.
Silap haribulan korang lebih hebat daripada si Leman ni haa. Sertailah unifi Leman Lebih Challenge ni.
.
#KhabarBaik #LemanLebih #BloggerMalaysia #afzalsukasukidotcom
.
Orang tanya kenapa aku berkaki ayam? Aku jawab sebab nak bezakan mana satu tuan rumah dan tetamu. Aci tak? 😂
.
Thanks sebab sudi datang beraya 😍😘
.
@mfuad_mnoor 
@ahmadfauziaryaan 
@rafzantomomi
@saliff_ebrahim 
@umairah7 
@arakimora_
.
#buddies #bff #aidilfitri2019 #selamathariraya #happyeid #BloggerMalaysia #afzalsukasukidotcom
.
Ko sebenarnya anak sape eh? Bapak ko bukan musang kan? Have2 betul taste mak ko ni
.
#catlover #catlovers #catsofinstagram #cat #pet #pets #petsofinstagram #bloggerMalaysia #afzalsukasukidotcom
.
Panas2 macam ni pekena desserts @mykoridessertcafe pon awesome kan?
.
🍧Mini Chocoreo Kakigori - RM12 nett
@mykoridessertcafe
.
#mykori #mykoribangi #mykoridessertcafe #dessert #desserts #icecream #koreanfood #food #foods #foodie #foodporn #foodpornmalaysia #foodstagram #instafood #foodgasm #foodphotography #foodlover #bloggermalaysia #afzalsukasukidotcom
.
Hi guys. Aku baru grab headphone kat @Shopee_MY ni. Perghh serius best giler dia punya sound.
.
Haa kalau korang nak dapatkan item atau electronic gadgets boleh terus check kat @Shopee_MY Pasti Ada.
.
Tapi kalau korang tak jumpa item yang korang cari tu, korang boleh submit a claim to @shopee_my for it.  If Shopee can’t find it, stand a chance to get compensated with up to 10,000 Shopee coins.
.
Check out Shopee Men's Sale: Pasti Menang, Pasti Ada & Pasti Murah happening on 20 June.
.
Click link on bio : https://shopee.com.my/Shopee_For_Men_June2019 for more info.
.
Dan dengan komen #ShopeeForMen kat ruangan komen di bawah ni, korang juga berpeluang memenangi voucher Shopee bernilai sehingga RM50! Unlimited komen, komen lah sebanyak mana yang korang nak. Makin banyak komen, makin tinggi peluang korang untuk menang!
.
Dua (2) orang pemenang bertuah akan dipilih dan pemenang akan diumumkan pada 5 Julai 2019 via DM dari @Shopee_MY.
.
@Shopee_MY
#ShopeeForMen #ShopeeMY