Aishah Badrulhisham | 아이샀

Aishah Badrulhisham | 아이샀 Follow

Photo diary πŸ“”
.
20μ‚΄ . Jhr ↔Mlk
UiTM Lendu
Blogger | Freelance Writer.

http://myownlifemyself.blogspot.my/

1,036 Followers  377 Follow

Share Share Share

Sanggup berhenti tepi jalan untuk #ootdraya kat ladang nanas ni. .

cc : @fathiah_rodze (merangkap ex roommate πŸ™ˆ)
.
#raya2k17 #teamrayajohor #kampungkitaladangnanas
.
.
πŸ“· : @ismlbdrlhshm
Eid Mubarak! Swipe left. .
.
#teamrayajohor #raya2k17
After a long day and dah berkicap. .
Selamat Hari Raya! 😊
.
#salamsatusyawal #raya2k17 #teamrayajohor
Salam 1 Ramadhan dan selamat berpuasa.

Ikhlas, daripada Aishah dan abang bot. 😁

p/s : partition gambar dah lari dari rule of third. πŸ˜‚
Alhamdulillah, everything went well. I hope the beneficiaries, are happy with the food packs and new clothes. Hope to visit them again, insya Allah. .
.
Lenkali saya mai lagi na. Ramai sangat ni duk cakap pernah jumpa, padahal ni baru first time join volunteer dengan Islamic Relief Malaysia dan jumpa dengan dorang semua. .
.
Tengok gambar pun dah rasa sayu hati. Hati tisu betul. 😞
.
Dahlah, masa untuk pulang ke tempat asal. Bye Penang πŸ‘‹. Thank you for the great memories. .
#ecatakespenang #ecahtakesutara #volunteer #pulauaman #balikpulau
Hop on Hop off. Sangat recommended kalau nak explore historical places ataupun tempat-tempat menarik kat bandar Pulau Pinang. .
.
2 jam RM10 per person. Boleh pilih nak duduk bahagian atas atau bawah. Tapi tempat duduk yang tak berbumbung tu kena tahan panas la bila dah tengah hari. Duduk atas memang worth it la walaupun panas, sebab kita boleh tengok pemandangan dengan lebih jelas. Di samping angin sepoi-sepoi bahasa. Haaa gitchuw. .
.
Tapi hati-hati la yang duduk tepi. Takut muka kau kena tampar dengan dahan pokok ataupun banner yang digantung dekat tiang letrik. Muka aku pun hampir kena tampar dengan dahan tadi. HAHAHA. .
.
Aku pergi sini untuk kerja. Jadi ambil city tour untuk 2 jam ok la. Kalau pergi untuk travel, aku recommend ambil pakej 24 jam (RM 19 per person) . Korang boleh naik turun sesuka hati ikut mana nak pergi. Nak turun singgah beli jeruk pastu kunyah dalam bas ke. Kau nak mendaki Penang Hill ke. Hah suka hati. Janji bayar, pastu ambik tiket. Senang kau nak hop on hop off.
.
#ecahtakespenang #ecahtakesutara #parttimevolunteer #parttimetraveller #penangtrip #penang #malaysia
#appreciationpost
.
Atuk Yusof, kerja dia kutip tinΒ² kosong, bekasΒ² plastik. Walaupun kerja dia sekadar kutip barangΒ² terbuang, rumah dia bersih. Laman pun bersih je. .
.
Salute atuk walaupun hidup susah, solat tak pernah tinggal. Masuk waktu terus pegi masjid untuk solat. Setiap hari pegi kutip barang terbuang dengan basikal tua dia. .
.
Umur dah 82 tahun. Ingatan masih kuat, alhamdulillah. Tarikh lahir dia pun dia ingat siap bagitau dia lahir hari Rabu malam Khamis. .
.
"Awak duk kawasan ni ka? Tuk penah tengok muka macam awak ni. ".
.
Masya Allah Tuk, pelanduk dua serupa tu Tuk. Saya jauh mai dari Johor πŸ˜…
.
Semoga Allah melindungi, merahmati dan panjangkan umur atuk. Aminn
.
Allah, takleh tulis panjang-panjang. Nak mengalir je air mata. 😒
.
#ecahtakespenang #ecahtakesutara #penang #balikpulau #volunteer #parttimevolunteer
I just love my current part time job. Work and travel at the same time. Looking forward for another volunteer activity. πŸ™ˆ
.
.
#parttimevolunteer #parttimetraveller #hoponhopoffpenang #ecahtakesutara #ecahtakespenang #penangisland #malaysia
Another taste of Penang. .
.
Nasi Kandar kuah campur early in the morning. πŸ“ Craving satisfied.
.
.
Makin gemok aih kalau berlama-lama aku kat sini. Ayam berempah tu serius takleh tahan. .
.
#tasteofpenang #ecahtakesutara #ecahtakespenang #foodporn #nasikandar #penang #penangfood #malaysianfood #malaysians
The taste of Penang πŸ’•
.
#ecahtakesutara #ecahtakespenang #foodporn #malaysianfood #penangfood #penang #foodstagram #malaysianfood #pasembur
Let's move it. πŸ™† Sis Aishah to the rescue. You're photographer of the day. .
.
Pre-Ramadhan food pack distribution, collaboration with Maybank Bayan Baru. .
.
Islamic Relief Malaysia X Maybank 🐯
.
#volunteer #photographerevent #ecahtakesutara #ecahtakespenang #penangtrip #trip #penang #malaysian
μΆ•ν•˜ν•΄μš” μ˜€λΉ λ“€, λ°©νƒ„μ†Œλ…„λ‹¨ ν™”μ΄νŒ…! πŸŽ‰πŸŽŠπŸ’•
.
#BTSBBMAS #BTS #λ°©νƒ„μ†Œλ…„λ‹¨ #billboards2017 #지민 #랩λͺ¬μŠ€ν„° #λ·” #μŠˆκ°€ #μ •κ΅­ #진 #μ œμ΄ν™‰ #μ•„λ―Έ