Alfrink College Zoetermeer

Alfrink College Zoetermeer Follow

Dé school voor HAVO, VWO en TweetaligVWO in Zoetermeer!
Schoolkrant door leerlingen voor leerlingen: @alfrinktimes
Contact socialmedia: @bvdploeg.

http://www.alfrink.nl/

2,606 Followers  2,375 Follow

Share Share Share

AC Family is vandaag 2e geworden bij Olympic Moves in Alphen aan de Rijn!
Enkele leerlingen uit de bovenbouw hebben afgelopen jaar een curcus gevolgd over social media. Cyberpesten komt tegenwoordig helaas steeds vaker voor dat is niet oké. Vandaar is er een nieuwe leerlingengroep opgezet genaamd de SME. Als je er niet weet wat je moet doen of als je niet weet aan wie je iets moet vertellen, dan staan zij voor je klaar: Lex Plantenga (5VC), Gizem Ilayda Özturk (4VB), Ecem Aleyna Özturk (4VE), Gaia Vis (4VL), Janne Jhinna (4VL), Ciska Brenner (4HB) en Levi Rop (4VK)
2Danz! 📸 @thomaschristians079 😎
Vanavond was de finale van het ckc-concours Young Music Talent.Naast enkele muzikale Alfrink-solisten en enkele muzikale oud-leerlingen stond onze 12koppige schoolband in de finale . Het Alfrink Music Team greep naast de eerste prijs, maar werd in het juryrapport geroemd om het grote aantal verschillende instrumenten en de diversiteit en het plezier op het podium. Terechte complimenten voor de hele band en meneer Mooren. Wij zijn trots!
3e plek voor de meiden onderbouw! Met een ongeslagen status: 2x winst en 2x gelijk spel.
Mooie wedstrijd vanavond van het Alfrink voetbalteam tegen Stompwijk A1. Ons team heeft goed kunnen oefenen voor het scholentoernooi op 18 april. Het is 6-2 voor Stompwijk geworden. Dank aan de tegenstander en scheidsrechter (en Alfrink leerling) Beau Reijers.
De eerste dag: Na een lange reis kwamen we aan in Frankenthal, we kregen de planning te horen en deden een leuke rally.
De tweede dag: 's ochtends gingen we naar Speyer en 's middags naar het techniek museum waar we een andere speurtocht deden.
De derde dag: Deze dag gingen we naar Heidelberg. We hebben een berg beklommen en een oud kasteel bezocht. Alleen het weer zat niet echt mee.
De vierde dag: We werden in 2 groepen verdeeld; groep 1 ging eerst naar de klimhal terwijl groep 2 aan een project werkte. Daarna was het precies andersom.
De vijfde dag: 's ochtends hebben we het project gepresenteerd en een prijsuitreiking gehad. Daarna gingen we weer in de bus terug naar huis.

Het was een super leuke week. We zouden het zo nog een keer doen.
Groetjes Carmen & Ilse 2M
Kwint: De Exchange in Rinteln was supergezellig, er waren veel activiteiten. Op school gingen we o.a. naar een science museum en een escape room, maar ook buitenschool waren er activiteiten georganiseerd door de duitse studenten en hun ouders. Tot nu toe hebben we het heel erg naar ons zin gehad.

Mare & Sophie: 
De families zijn erg vriendelijk en gastvrij. We hebben het erg leuke dingen (gedaan) met de exchange ook na school hebben we interessante leuke dingen gedaanen mooie plekken van Duitsland gezien. We hebben het erg naar ons zin (gehad) en we zullen het erg missen!

Duitse leerlingen: 
The past week we spend the whole time with the Dutch students. We had a great time and we had a lot of fun and interesting excursions. We made new amazing friends and we will miss our lovely Dutch family!
Exchange Lemgo:
Vandaag zijn we naar Bielefeld gegaan waar we in de ochtend een escape room hebben gedaan en gelukkig was er van alles ook een Engelse versie! Er werden verschillende groepen gemaakt en iedere groep had een andere kamer. 
Toen nadat we pauze hadden gehad gingen we met de bus naar de Dr. Oetker fabriek. Hier kregen we een rondleiding waarbij we een meneer moesten volgen en ondertussen hadden we een speciaal oortje in ons oor waardoor we ook nog andere informatie konden horen. 
Aan het einde mochten we pudding, muesli, pizza en toetjes proeven. Het was een enorm geslaagde dag en we hebben veel geleerd in de fabriek! 
Groetjes 2L👍🏻
Alfrink wint de TrashBash 2018-2019!!
De afgelopen maand hebben de leerlingen uit klas 1 van het Alfeink College weer gestreden in de TrashBash, de strijd tegen het zwerfvuil. Samen met de medeleerlingen en de mentoren zijn zij in gesprek gegaan over het terugdringen van zwerfvuil en hebben zij plannen gemaakt om afval terug te dringen. Deze plannen worden op dit moment uitgewerkt en op 15 mei in de raadszaal van het gemeentehuis gepresenteerd aan o.a. de wethouder.
Afgelopen dagen bezocht een groep 5V’ers de Hannover Messe Challenge (HMC). De HMC is een tweedaags evenement georganiseerd door universiteiten en hogescholen om leerlingen te laten kennismaken met de vele mogelijkheden die een technische vervolgopleiding kan bieden. De HMC wordt ook wel de grootste technologieschoolreis van het land genoemd. De eerste dag waren we te gast op de campus van UTwente. Hier was een afwisselend programma van lezingen, workshops, rondleidingen, sport en cultuur georganiseerd. “Geslapen” werd er in de sportzalen van de campus. Vanmorgen 5:30 ging de wekker, zodat we op tijd konden vertrekken naar de daadwerkelijke Hannover Messe, de grootste technologiebeurs van Europa. Na een welkom door staatsecretaris Mona Keizer ging iedereen de beurs op, er was ontzettend veel te zien. Zarah hield de Alfrink eer nog hoog door de quiz tijdens de Meet&Greet met de Nederlandse delegatie te winnen.
Onderbouwfeest! 🔥🔥