Alfrink College Zoetermeer

Alfrink College Zoetermeer Follow

Dé school voor HAVO, VWO en TweetaligVWO in Zoetermeer!
Schoolkrant door leerlingen voor leerlingen: @alfrinktimes
Contact socialmedia: @bvdploeg.

http://www.alfrink.nl/

2,710 Followers  2,403 Follow

Share Share Share

Klassen 1K, 1L en 1M hebben vandaag een gave cricket clinic gehad van 2 internationale cricketspelers uit Zuid-Afrika. Dit als afsluitende activiteit van dit schooljaar!
Winnaars Toothpaste project 2019

Noemi, Zoe, Anna-Lena en Loes uit 3tvwo hebben de eerste internationale editie van het Toothpaste project gewonnen. De jury, onder leiding van oud Leerling Wouter Klein Heerenbrink van het bedrijf Fluxility, was vol lof over het doordachte en creatief uitgevoerde concept dat de groep in alle aspecten had doorgevoerd. Naast onze Alfrink leerlingen deden dit jaar ook leerlingen mee van onze partnerscholen uit India en Engeland. We kunnen met elkaar terugkijken op een geslaagde week. Heel hartelijk dank aan alle gastgezinnen. Volgend jaar streven we naar een nieuwe internationale editie van dit prachtige project.
Internationaal Toothpaste project 3 tvwo

Vanmorgen zijn onze Indiase gasten gearriveerd om deze week mee te doen aan een internationale editie van ons vertrouwde Toothpaste project.
Naast de leerlingen van onze Indiase partnerschool, Calcutta International School, verwachten we vanmiddag ook tien leerlingen van onze partnerschool uit Engeland, Deer Park school uit Cirencester.
Bij het Toothpaste project gaan de leerlingen in gemengde internationale groepen een nieuw merk tandpasta op de markt zetten. Dat betekent dat de leerlingen bij scheikunde tandpasta maken, bij Arts alle design ontwerpen, bij Economics een businessplan schrijven, bij Drama een tv commercial maken en tot slot bij Engels een advertorial schrijven.
Op vrijdag presenteren de groepen hun werk aan een jury. De winnende groep gaat naar huis met de Golden Toothpaste award.
We hebben zin in een geweldig leuke week met onze buitenlandse gasten.
Dank aan alle docenten die deze internationale editie mogelijk hebben gemaakt en aan onze partnerscholen uit India en Engeland.
GESLAAGD!!
Deze week was er ook sportdag voor 4H, 4V en 5V. 
Iedere leerling kon vantevoren 1 sport kiezen uit het aanbod:
Tennis
Golfen
Windsurfen
Golfsurfen
Powerkiten 
Voetbaltoernooi
Badmintontoernooi
Skiën 
Snowboarden.
Het was heerlijk weer en iedereen heeft een prima dag gehad!
Het was weer even tijd om de schoolbanken te verlaten en onderwijs in de buitenlucht te krijgen. In het klas 3 'kijk in de wei' veldwerk werken keerlingen aan opdrachten voor biologie, aardrijkskunde, wiskunde en geschiedenis. Het was weer top!
Excursie klas 1 Archeon.
Schoolatletiekdag in Gouda