Amsterdam Tigers

Amsterdam Tigers Follow

Welkom op het officiële Instagram-account van de Amsterdam Tigers. www.amsterdamtigers.com

https://www.ijshockeynederland.nl/nieuws/portret-jack-ham-71-overleden

504 Followers  30 Follow

Share Share Share

⚫️⚪️ EVEN TERUG ⚪️⚫️ Een kleine throw🔙 naar begin maart, toen John Versteeg door het Nederlandse ijshockeypubliek werd uitgeroepen tot beste speler van de maand februari. Zonder meer een van de hoogtepunten van het seizoen! Zien we hem volgend jaar weer schitteren op de Jaap Eden denk je? 😏🙌🏻🤞🏼🏒🥅 #amsterdam #tigers #amsterdamtigers #faceoffnl #beneleague #potm #hockey #proud #highlight #goodold #sniper
⚫️ VAARWEL TIJGER ⚫️ Er kwam ons gisteren heel treurig nieuws ter ore. In de nacht van 4 op 5 april j.l. is ons oud-bestuurslid en erelid Jack Ham overleden. Hij was al enige tijd ziek. 
Jack kwam via de Leiden Lions terecht op de club, bij De Bisschop Amsterdam, en was daarna altijd onlosmakelijk verbonden met het Amsterdamse ijshockey. Jack heeft op veel vlakken, maar zeker organisatorisch, ontzettend veel betekend voor de ijshockeyjeugd; hij was onder meer met Dea Fagel initiatiefnemer van de ijshockeyschool in Amsterdam. Hij was de man achter de schermen, de drijvende kracht op wie iedereen kon rekenen. 
Jacks overlijden zal een groot gemis zijn. Namens het bestuur, vrijwilligers en alle leden van IJ.V. Amsterdam Tijgers en Amsterdam Tigers wensen wij zijn familie en dierbaren heel veel sterkte met dit verlies. 
Via de link in onze bio kom je bij het artikel over Jack terecht dat IJshockey Nederland gisteren over hem schreef.
⚫️⚪️ CONCENTRATE BOLD x AMSTERDAM TIGERS ⚪️⚫️ Glenn Cornelisse bond samen met 3FM-dj Kaj van der Ree de stoute schaatsen om voor de (volgens ons) best geselecteerde Concentrate BOLD challenge tot nu toe: ijshockey! 
Amsterdam Tiger Connor Barette gaf de jongens een spoedcursus Schaatsen Met Een Stick Zonder Te Vallen, zette een mooi parcours voor ze uit, liet ze de puck verdedigen en zag de battle uiteindelijk beslist worden in een shootout op het hoogste niveau. De straf voor de verliezer: een mannelijke check van Mr. Barette.

Geniet van deze toffe video, met mooie beelden van de baan! En wat blijft dat zwart-wit mooi, hè? Voor @kajvdree de volgende keer alleen een S'je misschien. 😜

In onze bio vind je de link naar de beelden! 
amsterdam #tigers #amsterdamtigers #offseason #concentratebold #challenge #kajvdree #hockey
⚫️⚪️ 🔶TIGERS IN ORANJE 🔶⚪️⚫️ Voor de meeste Tigers zit het seizoen erop, maar drie Tigers gaan komend weekend nog even in de hoogste versnelling door. Goalie Jaimy Missler, defense Bjorn Borgman en forward Dean Versteeg gaan met de U18-ploeg rammelen op het wereldkampioenschap in Zagreb. Tegenstanders zijn gastland Kroatië, Spanje, IJsland, Servië en morgenmiddag om 16.30 als eerst China. We wensen onze boys een heel goed toernooi toe; na zo’n lekker seizoen in Amsterdam hebben we daar veel vertrouwen in. We houden jullie in de gaten! 👀💪🏼 #amsterdam #tigers #amsterdamtigers #oranje #worldchampionshop #wc #hockey #zagreb
⚫️⚪️ OME WIM ⚪️⚫️ Een heel bijzonder moment op de Jaap Edenbaan afgelopen zondagavond, voorafgaand aan de wedstrijd tegen de Flyers. Willem, Wim, maar vooral Ome Wim Hogervorst werd benoemd tot Erelid van de Amstel Tijgers. 
Hij stond al op Kunstijsbaan Amsterdam in 1934, na de WOII in de Apollohal IJsbaan, hij speelde in 1951 zijn eerste interland, in 1955 het EK voor B-landen in Duitsland, in 1961 en -62 het WK voor B-landen in respectievelijk Zwitserland en Colorado Springs en in 1963 werd hij speler van de Amstel Tijgers. In de jaren daarna was hij speler en coach van tweede team en tot op de dag van vandaag is hij coach van Cool Mokum, waar hij iedere dinsdag op het ijs staat.

Over zijn leeftijd wordt niet gerept, maar het is onwijs bijzonder dat we hem nog week in week uit op het ijs mogen verwelkomen. Wim, je bent een voorbeeld voor alle Tijgers en Tigers. Het toonbeeld van iemand met onvoorwaardelijke liefde voor ijshockey. Deze is voor jou! 🙌🏻
⚫️⚪️ HET ZIT EROP, MAAR HET WAS TOP ⚪️⚫️ Het was een schitterend sportschouwspel op de Jaap Edenbaan gisteravond. In de wetenschap dat gewonnen moest worden om de play-offrit te verlengen, vlogen de Tigers er in een volle, roerige hal vanaf de eerste seconde op tegen de Flyers. IJshockey in de hoogste versnelling, met harde checks, snelle counters en ziedende schoten. Een snelle 2-0 voorsprong was uiteindelijk helaas niet genoeg voor de eerste en o-zo-belangrijke overwinning op de Friezen. Het werd, na een tumultueus einde waarin het op en neer ging, uiteindelijk 4-5. 
De Flyers gaan door, voor ons is het nu klaar. Een mooi seizoen met ups en downs: grote overwinningen, dito nederlagen, vertrek, maar ook komst van spelers, een sloot aan talenten die tot ontboezeming kwamen, een volle Jaap Edenhal met ons fanatieke sfeervak, de stijgende lijn die in de loop van het seizoen werd ingezet met uiteindelijk de zevende plek en de play-offs als beloning en vooral iedere week heel veel ijshockeyspektakel. 
Alle Tigers, van spelers en coaches tot materiaalmannen, ijsmeesters en omroepers: bedankt. We hebben ouderwets genoten dit seizoen. Het zit erop, maar het was top! 🐯😃👏🏼🙌🏻 #amsterdam #tigers #amsterdamtigers #playoffs  #beneliga #thankyou  #hetziterop
⚫️⚪️ 0-1 ⚪️⚫️ Het zat erin, maar het werd ‘m niet. De Tigers verloren gisteravond met 5-1 bij de Flyers. De mannen kwamen goed voor de dag, creëerden veel kansen en raakten de paal tot drie keer toe, maar hadden weinig geluk en scoorden slechts eenmaal. Drie vroege Heerenveense goals in de eerste periode zorgden voor een uiteindelijk ietwat geflatteerde eindstand. Met een beetje meer geluk en vooral de steun van een brullend thuispubliek moet het morgen zeker mogelijk zijn om de stand gelijk te trekken. 1 down, 2 to win. We houden hoop! Tot morgen! ✖️✖️✖️❄️ #amsterdam #tigers #amsterdamtigers #playoffs #flyers #0-1 #loss #keepgoing #letsgotigers
⚫️⚪️ SUNDAY STUNTDAY ⚪️⚫️ Dit weekend: de wedstrijden waar heel het seizoen voor gevochten is. Bloed, zweet, botten en een handjevol tanden zijn in de loop der maanden in de strijd gegooid om de Tigers te krijgen waar ze horen te zijn: in de play-offs van de Beneliga. En vrijdag kan de echte strijd beginnen. We gaan er alles aan doen om onze mannen naar de overwinning te schreeuwen. Eerst tijdens de heenwedstrijd in Friesland en twee dagen later in grote getalen aan het vertrouwde Amsterdamse ijs. We zagen afgelopen week op tv dat niets onmogelijk is.⏱Zondag. 18:00.📍Jaap Edenbaan. Amsterdam Tigers – Heerenveen Flyers. Be there. Let’s go Tigers! 💪🏼🐯✖️✖️✖️ #amsterdam #tigers #amsterdamtigers #playoffs #sundaystuntday #beneliga #bethere #letsgotigers
⚫️⚪️ BEN JIJ ERBIJ? ⚪️⚫️ Goed nieuws! De ticketverkoop voor de play-offwedstrijd op 4 maart tegen Heerenveen is gestart! En daar wil je natuurlijk bij zijn. ☺ Via de link in de bio kun je je tickets te bemachtigen. Seizoenkaarthouders hoeven geen ticket te kopen!

#amsterdam #tigers #playoffs #tickets #flyers #dontwanttomissthis
⚫️⚪️ HET DUURDE EVEN, MAAR…. ⚪️⚫️ DE WEBSHOP IS ONLINE! Met een nieuwe Amsterdam Tigers hoodie, t-shirts, telefoonhoesjes, een heuse Tigers mok en zelfs het ICE ICE BABY rompertje. Kopen, kopen, kopen, kopen, kopen! 🤑Via de link in de bio kom je in Merch Paradise! 🙌🏻
⚫️⚪️ LUCKY NUMBER 7 ⚪️⚫️ Het was weer een ouderwets turbulent weekend voor de Amsterdam Tigers: een nederlaag, een overwinning, heel veel goals, een nieuwe speler en een afscheid.

Zaterdag traden de mannen aan tegen de nummer 3. De Bulldogs maakten hun favorietenrol waar. Ze stonden na een minuut al met 2-0 voor en liepen in het vervolg van de wedstrijd verder bij de Tigers weg. Ondanks een hattrick van Michael Mackie-Kwist werd het een afgetekende overwinning voor de Belgen: 8-3.

Gisteren was het daarentegen wel feest. In een heerlijk slotstuk van de competitie, dat mede in het teken stond van het officiële afscheid van Jesper Persson, werd Eindhoven met 7-6 van zich afgeslagen. Door goals van Dean Versteeg, Marcel Kars en Tobias Kathan gingen onze mannen met 3-2 de eerste pauze in en in de tweede periode werd de voorsprong door goals van Ivan Muso, Rocco van Hoorn en nieuwkomer Maarten Brekelmans (2x) uitgebreid naar 7-4. Laatstgenoemde speelde twee jaar geleden nog in de Oberliga met de Trappers en tegen de Kemphanen bleek meteen dat hij weleens heel belangrijk kan zijn voor de Tigers. In de derde periode kwamen de Eindhovenaren nog akelig dichtbij, maar de Amsterdamse muur werd niet meer dan twee keer geslecht. Het werd 7-6.

Met deze zevenklapper verzekerden de Tigers zich van de zevende plek en dus van het tweeluik met de Heerenveen Flyers. Het beloven twee loodzware potjes te worden (de Friezen wonnen de twee onderlinge confrontaties eerder dit seizoen met 9-1 en 2-4), maar gelukkig is – zeker met wat extra versterking - in de play-offs alles mogelijk. We beginnen 2 maart. Kriebels!! 😏🙃🤤🐯 #amsterdam #tigers #amsterdamtigers #loss #win #bulldogs #kemphanen #luckynumberseven #7 #playoffs #flyers
⚫️⚪️ STOELENDANS! ⚪️⚫️ Dit weekend gaan de Tigers er alles aan doen om de huidige zevende plek te consolideren en zo topfavoriet Den Haag te ontlopen in de play-offs. Tegenstanders zijn de Bulldogs en de Kemphanen, die allebei nog veel te winnen en te verliezen hebben. 
Eerst reizen we morgen af naar Luik. De Bulldogs, die in Amsterdam in een ware ijshockeyshow met 9-7 verslagen werden, kunnen Heerenveen nog van de tweede plaats stoten, maar voelen tegelijkertijd Herentals in hun nek hijgen. Voor beide teams dus een wedstrijd die erom gaat en we kijken dan ook uit naar dit affiche! Morgenavond, 19.00: Bulldogs Liège – Amsterdam Tigers.

Een dag later komen de Kemphanen op bezoek in Amsterdam. De Tigers speelden dit seizoen drie keer eerder tegen de Eindhovenaren en trokken tot drie keer toe aan het kortste eind. Wie het laatst lacht, lacht het best, wordt weleens gezegd en we hopen dan ook dat er zondagavond wat te lachen valt. Een Amsterdamse overwinning zou betekenen dat de Kemphanen de play-offs mislopen, een nederlaag zou de Eindhovenaren nog langs de Chiefs kunnen helpen. Zondag om 18.00: Amsterdam Tigers – Eindhoven Kemphanen.

Het wordt een spannend weekend en we zijn benieuwd wie op welke stoelen eindigt en wie het feestje moeten verlaten. We hebben er zin in. Let’s go Tigers! 💪🏼🐯 #amsterdam #tigers #amsterdamtigers #playoffs #bulldogsliege #eindhovenkemphanen #musicalchairs #letsgotigers