Atlantis

Atlantis Follow

Wij DOEN uitsluitend "gezond" ! Verse , lokale en duurzame producten leveren wij aan de zorg . Voeding , het goedkoopste en lekkerste medicijn !

http://www.atlantishandelshuis.nl/

1,197 Followers  7,500 Follow

Share Share Share

IN DE BONEN ; binnenkort bij Atlantis een heel assortiment bonen&erwten uit Noord-Holland . In kleine verpakkingen van 1/2kg en grootveroakkingen in overleg ! Op dit moment testen we het 'wellen' van de bonen zodat ze direct de pan in kunnen maar daarover later meer . Plantaardige eiwitten zitten in planten die een hoge concentratie eiwitten bevatten zoals bonen, linzen en zeewier. Deze worden worden o.a. verwerkt in nieuwe innovatieve producten , gegeten als vleesvervanger en gewoon puur . Er is een verschuiving van dierlijke naar plantaardige eiwitten doordat mensen steeds bewuster omgaan met voedsel en bepaalde levensmiddelen niet meer eten vanwege gezondheidsredenen.  Gedeelten van deze tekst hebben we geleend bij de Partij voor de Dieren , waarvoor dank 
Plantaardige eiwitten leveren vele voordelen op voor natuur, gezondheid, milieu en dierenwelzijn. Op dit moment werkt Atlantis en partners aan de herintroductie van de veldboon een unieke Healthboon ! . #ditiswatwijdoen #erwten #bonen #grauweerwten #healthboon #noordholland #eiwittransitie #plantaardigeiwit #sojavervanger #pvdd #partyvoordedieren #mariannethieme
MINDER (of geen ) MEDICIJNEN ; wij van Atlantis waren zeer onder de indruk van de volgende documentaire op RTLZ en raden deze dan ook van harte aan ! De Zdoc - De dokter die geen medicijnen meer voorschrijft. 
Dr. Chris Tulleken vraagt zich af of er niet te veel en te snel medicatie wordt voorgeschreven en biedt alternatieven. In een Londense huisartsenpraktijk probeert hij patiënten van de pillen af te krijgen door aanpassingen in hun leefstijl . De resultaten zijn spectaculair ! #voedingalsmedicijn #voedingisjemedicijn #leefstijl #lifestyle #christulleken #london #zdoc #mindermedicijnen #medicijngebruik
NATURAL BRANDING; van noviteit naar binnenkort realiteit. Veel Groenten- en fruit leveranciers willen miljoenen plastic verpakkingen uitsparen met een nieuwe techniek: natural branding. Door middel van laserlicht kunnen producten gemerkt worden waardoor geen plastic verpakkingen of stickers meer nodig zijn. Voorheen moesten deze producten verpakt of gestickerd worden om ze te onderscheiden als biologische product.

Natural branding is een biologische manier om groente en fruit te merken met laserlicht. Hierbij wordt alleen wat pigment verwijderd uit het buitenste laagje van de schil. De methode is goedgekeurd door SKAL, de organisatie die toeziet op de biologische productie. De groenten- en fruithandel verwacht veel energie te besparen met deze techniek. Niet alleen is er veel minder plastic verpakking materiaal nodig, ook kost deze methode veel minder energie dan het gebruik van een sticker of folie. #plasticsoup #plasticwaste #verpakkingsvrij #verpakking #laser #ditiswatwijdoen #naturalbranding #packaging  #packagingdesign #organic #avocado #bio
2e leven van de Praatpaal ;  De gele ANWB-praatpaal verdwijnt langs de snelweg, maar krijgt een nieuw leven in de stad. In Rotterdam is een initiatief gestart om praatpalen dienst te laten doen als wegwijzers voor mensen met beginnende dementie.

Interieurarchitect Anne van Abcoude en social designer Marc Andrews hebben het initiatief bedacht binnen de context van een open oproep van het Stimuleringsfonds en de gemeente Rotterdam. Ze voerden gesprekken met professionals en ervaringsdeskundigen. Daaruit bleek dat veel mensen met beginnende dementie onzeker zijn over het vinden van de weg als ze zelfstandig op pad gaan. Hierdoor gaan ze minder ver weg dan ze wel zouden willen. Herkenbare punten ‘hulp bij pech onderweg’ in de openbare ruimte bieden de geruststelling dat je weer veilig thuis komt.

Met één druk op de knop van de praatpaal krijgt de wandelaar een persoon aan de lijn die geruststelt en hulp stuurt. En verderop staat de volgende praatpaal zodat er een veilig geel netwerk in de stad ontstaat. Je naaste kan veilig wandelen, ook zonder smartphone met gps.

Zichtbaarheid van dementie

Naast de functie van herkenningspunt, vestigen de praatpalen ook de aandacht op dementie. Buurtbewoners worden op een sympathieke manier bewust gemaakt van het bestaan van dementie. De openheid kan helpen om oog te leren hebben voor mensen met dementie en ze even te helpen.

Wil je meer weten over het project en hoe het staat met de realisatie? Kijk dan op praatpaal-dementie.nl

#annevanabcoude #marcandrews #anwb #praatpaal #anwbpraatpaal
CIRCULAIR ECONOMY UITGELEGD ; a picture says more than a thousand words ' by @tonnishooghoudt #lineaireconomy #recyclingeconomy #circulaireconomy
VAN DE DAKEN SCHREEUWEN; Wij van Atlantis werken al jaren aan een gezondere wereld , op de achtergrond en soms wellicht te bescheiden . Eigenlijk zouden we , net als deze meeuw, van de daken willen schreeuwen dat gezonde-, lokale- en duurzaam geproduceerde voeding het lekkerste en goedkoopste medicijn is maar we kiezen ervoor om niet te schreeuwen maar het gewoon te laten zien , iedere dag weer want #ditiswatwijdoen bij het #atlantishandelshuis #voedingalsmedicijn #voedingisjemedicijn
DE KERSEN VAN SIEM ; een bezoekje aan kersen - en appelteler Siem Entius is altijd een feestje vooral nu met de piek van de kersenoogst . Je snapt dat ik en de collega's bij Atlantis kersen op het menu hadden en wat waren deze snoepjes van de natuur lekker . Wat minder bekend is dat kersen vreselijk gezond zijn en heel wat medicijnen kunnen vervangen , hier een opsommingkje ;  Als je kersen eet, kunt u genieten van veel meer dan alleen hun geweldige smaak. Ze zitten vol met antioxidanten en bieden vele voordelen voor de gezondheid, met inbegrip van hulp bij slapeloosheid, gewrichtspijn en buikvet.

Nog meer goede redenen om vandaag te beginnen met het eten van dit krachtfruit ( liefst van Siem )  1. Bescherming tegen diabetes
Zoete kersen hebben een lagere glycemische index van 22, lager dan abrikozen (57), druiven (46), perziken (42), bosbessen (40) of pruimen (39). Dit maakt hen een betere keuze voor een fruit snack in vergelijking met veel andere vruchten, speciaal voor diabetici.
2. Helpt dat u beter slaapt 
3. Ze zijn ook goed om jetlag .
4. Vermindert buikvet.
5. Stimuleert het geheugen.
6. Vermindert het risico op een beroerte.  En nog veel meer dus gauw even googlen nu nog even de tags ; #voedingalsmedicijn #voedingisjemedicijn #siementius #kersen #kersenoogst #nieuweniedorp #snoepjevandenatuur #ditiswatwijdoen
DRENTSE KOOKPOT ; is de veldboon de nieuwe HEALTHBOON ? Om deze vraag te beantwoorden hebben we een uniek consortium gevormd met afvaardigen van de overheid, zorginstelling, bedrijfsleven en Natuur&Milieu Federatie Drenthe . #distrivers #interzorg #hippeboerin #dehippeboerin #atlantishandelshuis #nmfdrenthe #markkats #umcg #etc.  De Veldboon is rijk aan eiwit en erg gezond ideaal onderdeel van de plantaardige eiwittransitie .
Circulair Friesland ; een symbolisch filmpje waarbij de verbinding wordt verbeeld tussen Noord-Holland en Friesland door de AANSLUITDIJK. Vooral de oproep van Circulair Friesland om minder te praten maar vooral te beginnen en te DOEN valt bij ons in goede aarde.Kortom we staan op (en in ) de steigers ! Atlantis speelt graag een rol in dit proces en de warme contacten zijn er inmiddels . #circulairfriesland #circulairfrl #leeuwarden #ditiswatwijdoen #aansluitdijk
ZEEWIER IN CIJFERS;  Zeewier wordt zeer waarschijnlijk een belangrijke voedselbron in de toekomst. 
Met de sterkgroeiende wereldbevolking is er dringend behoefte aan duurzame plantaardige eiwitten. Zeewierteelt biedt grote kansen daarvoor. Als het aan Nederlandse onderzoekers bv @wageningenimares en pioniers als bv @thedutchweedburger en @zeewaar ligt eten we straks allemaal zeewier. Een aantal cijfers over het gewas.

In 2050 leven er naar schatting 9,7 miljard mensen op aarde.
360.000 vierkante kilometer zeeoppervlak met zeewier is voldoende om die toekomstige wereldbevolking van eiwit te voorzien, mits al het aanwezige eiwit kan worden gewonnen.
40 procent is het maximale eiwitgehalte van zeewier op drogestofbasis, gevonden in sommige roodwieren, 25 procent in groenwieren als zeesla en tot 15 procent in suikerwier en vingerwier.
Bij de productie van een hamburger komt 1,14 kilo meer koolstofdioxide vrij dan bij die van een weed burger.
Er zijn zo’n 10.000 soorten zeewier.
Mensen hebben dagelijks zo’n 0,75 gram eiwit nodig per kilogram lichaamsgewicht.
#kijknederwier #zeewier #roodwier #groenwier #ditiswatwijdoen
STROOOP; Atlantis is altijd op zoek naar gezonde en bijzondere producten , en toen stuiten we op de  Groentestroopwafels .

Een mooi succes van STROOOP!, het project van Chloé Rutzerveld. Deze stroopwafels zijn gemaakt van knolgewassen als biet en wortel. HEMA en IKEA hebben al interesse. En er kwam zelfs iemand vragen of de stroopwafels per 10.000 moeten worden afgenomen, of dat het ook per 1000 kan. Cloé: “Dat gaat wat hard, daar zijn we nog helemaal niet aan toe! Maar de kans is er wel en er is ook een markt voor.” Atlantis ziet in de wafel een perfect verwenmomentje voor ziekenhuizen en zorginstellingen ! 
#duurzaamgeproduceerd #chloerutzerveld #chloérutzerveld #STROOOP
VOEDING ALS MECICIJN ; “Voedings- en leefstijladvies verdient een volwaardige plek in de behandeling van chronische ziekten”

Renger Witkamp, hoogleraar Voeding en farmacologie, WUR
en daar zijn wij van Atlantis het helemaal mee eens want #ditiswatwijdoen #voedingalsmedicijn #voedingisjemedicijn #wur #rengerwitkamp #voedingsadvies #lokaal #duurzaamgeproduceerd