Ayue Idris

Ayue Idris Follow

πŸ‘©πŸ» MY Blogger #ayueidrisdotcom
πŸ’– Parenting | Lifestyle | Beauty
πŸ† Top 20 Ibuencer Award 2018
πŸ‘ΆπŸ» @qaayedbasyeer #QaayedBasyeer

http://www.ayueidris.com/

7,351 Followers  1,243 Follow

Share Share Share

Benda wajib ada kalau nak pegi mana2 sekarang ni. @audelianaturals essential oil. Dalam set ni ada 4 jenis eo yg dpt bantu parents handle ragam anak. InsyaAllah. Macam Qaayed, Ayue selalu guna Bedtime oil bila dia cranky and tidur malam utk bg dia lebih tenang dan tidur lena. Kalau selsema pun boleh guna sniffles supaya hidung diorg tak tersumbat. Qaayed kalau masa dia tidur hidung tersumbat, memang mengamuk sakan lah jawapnya. Dia meragam sampai ibu ayah pun tak dapat lena πŸ˜…. Nak beli bole singgah IG @audelianaturals ok?
#audelianaturals
Ramadan dah dekat ni. Selalunya air apa yg wajib ada masa korang berbuka? Ayue suka soya cincau! Before puasa ni buat stok siap2, senang. Soya pulak mesti lah dari Yeo’s, favourite sepanjang zaman. Sambil2 tu boleh join Peraduan Raya Bergaya dari Yeo’s jugak.
.
Hadiah utama Proton X70 okeyyyy! Tapi kalau dapat hadiah mingguan RM500 pun alhamdulillah dah. Boleh topup barang dapur 😍 Korang jom lah join jugak, cara nak join senang je.
.
Langkah 1:
Beli produk Yeo’s. Wajib minima satu minuman Yeo’s dalam botol. (1 resit = 1 penyertaan peraduan)
​.
​Langkah 2:
WhatsApp gambar Resit Rasmi dengan (Nama Penuh, Nombor Kad Pengenalan & Nombor Resit Rasmi) kepada +60 12-212 4873 .
.
Langkah 3:
Simpan Resit Rasmi  Pembelian untuk tujuan pengesahan.
.
Maklumat lanjut layari : www.yeos.com.my/yeos-peraduan-raya-bergaya/
.
Best of luck! 😍.
.
#yeosrayabergaya #yeosmalaysia #yeosramadan
Hasil tangan belajar teknik mengecat dekat Nippon Paint Inspi Raya 2019 dengan @benfirdausazraai guna Momento Special Effect Paint Sparkle Silver. Cantik tak? Nanti nak gantung dekat rumah bagi naik seri 😍.
.
Cat ni best gila sebab takda bau cat langsung! Selamat kalau nak cat dekat bilik baby pun. Banyak lagi benefit kalau guna cat ni. Nanti Ayue cerita panjang lebar dalam blog lah ok? 
@nipponpaintmalaysia #NipponPaint #NipponPaintMY #PaintAllSurfaces #InspiRaya2019
Nippon Paint Momento Special Effect Paint ni memang sentiasa buat Ayue rasa excited nak tengok dia punya outcome. Kalau before ni Ayue cat bakul, kali ni Ayue belajar cat board pulak dengan @benfirdausazraai dekat Nippon Paint Inspri Raya 2019. Dia ni kalau buat workshop memang fun gila sebab asyik nak ketawa je.
.
Tak sabar nak apply apa yang Ayue belajar ni masa cat rumah nanti. Mood raya onz!.
.

@nipponpaintmalaysia #NipponPaint #NipponPaintMy #PaintAllSurfaces #InspiRaya2019
Come and join me at TCE baby Expo today, Sunday and Monday and get a chance to redeem a @bnbmykr travel kit for FREE!
.
.
All you have to do is:
1. Follow my instagram account @ayueidris
2. Comment anything and like this photo. 
3. Come to @bnbmykr booth at TCE Baby Expo and redeem! Make sure you show the proof that you have done all the steps above ya. 😍
.
.
See you all at @tcebabyexpo! I will be there from 9.30am-10.30am. Say Hello to me and Qaayed when you are there. 😘.
.
#TCEBabyExpo #TCEBaby #TCE #bnbmykr #koreano1  #infantcare #NonToxic #Safeforbaby #lovebaby #anaksehat #barangbaby #parenthood #happymommy #babysafe  #motherhood #happybaby  #barangbayi #happinessisfromhome
Bila penat ni mmg tak larat nak masak beriya. Dinner mlm ni dgn mash potatoes super simple tapi sedap ni je lah. Hehe. Senang bila ada Marmite ni. 10 minit dah siap 😍

Resepi :
*Marmite Mash Potatoes*

Ingredients (for 1 serving):
Potatoes:
Potato 1 medium-sized, peeled and cubed
Butter 20g
Milk 4 tsp
Dash of pepper

Gravy:
Marmite 1 tsp
Honey 2 tsp
Hot water 1 tsp

Method:
1. Mix the gravy ingredients in a bowl, and set aside.
2. Soak the potato cubes in water and microwave for 10 minutes or more until soft.
3. Drain the potato and smash until chunky.
4. Add milk and butter, and continue to smash until smooth.
5. Season with pepper.
6. Pour the gravy over and serve.

Jom try resepi ni @miracikcit @dayaidris 😊

#MarmiteQuickMeals
Omg. Happy 7th birthday @lazada_my! Do you wanna grab the amazing deals, games and vouchers?! Join me now😍 Link in bio! #LAZADA7BIRTHDAY #MYLAZADA7BIRTHDAY
Qaayed ni suka makan sendiri. Lepas makan β€˜rajin’ pulak angkat pinggan sendiri. Utk elak ibu dia kena kemas berganda, tiap kali dia makan mesti kena guna pinggan/bowl yg melekat dekat meja. Sekarang ni guna OXO TOT Stick & Stay Suction Plate dgn bowl. Memang puas hati sgt sbb pinggan tak bergerak langsung. Qaayed nk angkat pun tak boleh. Hehe. Before ni penah pakai byk jenis jugak yg melekat kat meja ni. So far this is the best 😍.
.
@bloomandgrowasia
@smartmumasia
#OXOTOTMalaysia
Ayue tak penah guna face oil sebelum ni sbb takut kulit jadi lagi berminyak ke ap πŸ˜‚ tapi Melvita Youthful Oil-Serum ni best gilaaa. Feather lightweight texture so macam rasa tak pakai pape. Organic pulak tu. Nak lagi best pakai dgn Argan Serum Lotion Toner tu. Great combo to double the nourishing & plumping result 😍.
.
#MelvitaMalaysia @melvitaofficial #LightAsFeather #CleanBeauty #StartOrganic #StopNasties
MYPAD 8 ni ayue banyak pakai masa layan movie dekat netflix dgn carik idea aktiviti Qaayed dekat Pinterest. Syok sikit sbb skrin besar, 8inch 😍. So far takda lag, sbb dia 2gb RAM + 16gb ROM. Harga pun berpatutan sgt, RM399 😊.
.
Pastu Ayue ada baca yg sekarang ni buku teks dah ada dlm bentuk digital guna apps KPM etextbook kan? Senang banyak dah ek sbb tak yah nak angkut buku teks berat2 tu. Parents boleh lah belikan tablet ni utk anak belajar 😊.
.
Untuk info lanjut boleh baca dekat blog Ayue.

@myfon_malaysia #mypad8 #MYPADMalaysia #MYPAD8 #8inchHDHugeDisplay #4000mAhHugeBattery #VideoCalling #GPS #WiFi #Bluetooth #SmartphoneMalaysia #MostValuableSmartphoneMalaysia
Lepas buat Chill Test Challenge, baru tau Ayue ada gigi sensitif. Patut lah selama ni minum air ada ais je gigi rasa ngilu. Sampai ke gusi sakitnya tau. Gigi sensitif ni kalau dibiarkan akan jadi makin teruk! Jangan abaikan ok? Cepat-cepat rawat.  #SensodyneMalaysia #ChillTestChallenge #Sensodyne
Korang rasa gigi korang sensitif tak? Nak tau macam mana nak cek gigi sensitif? Cuba buat Chill Test Challenge!! Ni chill test challenge yang Ayue buat untuk tau gigi Ayue ni sensitif ke tak. Yes, Ayue ada gigi sensitif 😩.
.
So, I challenge @miracikcit, @beautyliyliz, @sabbypure to do the #ChillTestChallenge.
.
Sensitivity can get worse, don’t ignore it!  Take the challenge here : http://voxl.ink/PYNkM

#SensodyneMalaysia #ChillTestChallenge #Sensodyne