Bódis-Szili Réka

Bódis-Szili Réka Follow

Anya vagyok. Feleség. Falun élünk. Építkezünk, lesz egy házunk. Otthont teremtek. Főzök, piacozok, vendégül látok, néha írok is.

http://azanyaenvagyok.blogspot.hu/

70 Followers  11 Follow

Share Share Share

Vonatoztunk.Pécsre.Annyira jó volt velük,nem tudtak betelni a làtnivalókkal én meg velük.Nagyon nagy élmény volt nekik,le voltak nyűgözve a pályaudvartól,a vonatoktól,az ülésektől,az ablakoktól,a kilátástól.Nagyon szeretek én is vonatozni,a kedvenc közlekedési eszközöm(a bicikli után).
Bármit meg lehet oldani macskával a kézben.
A termelöi piacon már futóbicajjal vásárolunk
Félhomályos délutánokon a legjobb játék:Mese sátor.Befekszem velük és mesélünk.De még sokmindenre jó.Macit altatni,könyvet nézegetni,apával bebújni amikor hazaér a munkàból.
Nem kell szuper design sátrakat venni.Elég odaadni a ruhaszárító csipeszeket és néhány plédet,esetleg egy-két fénysort,valamint lemondani a lakás valamennyi díszpárnájáról.
Ebédidö.A két gyerek bezzeg nem ilyen lelkes.
Szentlőrinc.Ahol mindig szép rendezett a kert,olyan hinták vannak,amiben egy délelöttöt is el lehet tölteni,olyan jó,hogy én is beleülök.Idönként.Ahol a kertben a bokorról lehet enni a fügét,málnát,mogyorót és a fenyö földig érö ágai alatt kuckó van.Ráadásul Zoli papa mindig valami érdekeset csinál a kerben(azthiszem ettöl olyan rendezett).Ahol fél tízkor döntjük el mit reggelizünk ami aztán olyan jól sikerül, hogy ebédig a reggeli asztalnál ülünk...egy hely,ahol nagyon-nagyon jó lenni.
Az ilyen pillanatokért érdemes beengedni az állatot a lakásba.A kanapéra.Az ölünkbe. Az életünkbe.Egyáltalán állatot tartani.Sokan nem értik,érzik ezt.Elfogadom,csak nem igazán értem.Mikor olyan megnyugtató,békés tud lenni egy ölembe gömbölyödö doromboló cica és olyan megható belenézni egy kutya okos ragaszkodàst tükrözö tekintetébe. Jó érzés ücsörgés közben a körénk kucorodó állatokon önkéntelenül végigsimítani,hozzájuk bújni elnézni ahgy egymással vagy a gyerekekkel játszanak.. nem vagyunk normálisak ennyi állattal..vélik páran.Igaz,sokszor bosszantanak és persze rosszasságokat is csinálnak és néha nagyon soknak tünnek a gyerekek mellett(például amikor éjszaka etetni kell öket egy 5 ml-es fecskendöböl a kutya meg közben összepiszkítja a házat féltékenységében.Az például kevésbé békés és örömteli)de mégis annyi örömteli percet szereznek.Az életet csodálatosabbá teszik.Igazi lassítók,nem tudsz nem megállni  egy pillanatra és megsimogatni..
Amig Rebeka oviban van Rubennel élvezzük az anya-fia délelőttöket.Az egyik kedvenc helyünk és időtöltésünk a Dunán kacsát etetni,kavicsot dobálni,parton sétálni,bogaràszni.Csak Rebeka hiányzik.
Itthon
Csipkerózsika és Hófehérke készülödik az esti bálra.
Pezsgö helyett immár egy-egy gyerekkel a kézben. Az igencsak jól sikerült második körrel.Nem tudok betelni velük és ezzel a képpel😍Azért volt pezsgö is. Naná,hogy volt.
Ajándékok,képeslapok őszi díszben, útra készen.