BackPackerz

BackPackerz Follow

Travel & adventure merentasi dunia. Padat info yang mencetus inspirasi menjelajah negara & budaya. Majalah BackPackerz kini di pasaran mulai Jan 2016.

http://www.backpackerzmag.com/

13,224 Followers  63 Follow

Share Share Share

Sekarang ni dah ada kemudahan untuk beli travel simcard sebelum korang nak travel. Boleh try ushar travel simcard negara yang bakal dijejaki di  http://hello1010.my/. Yang penting, berbaloi & harga pun berpatutan. ;)
Pulau Satonda di Laut Flores, Dompu, West Nusa Tenggara. Sebuah pulau di tengah2 laut yang ada tasik. 😱😱😱 boleh pilih nak mandi laut ke nak berendam dalam tasik atau dua-dua sekali. Ada yang kata nak sampai sini kena amik flight dari Bali atau Lombok, kemudian kena naik keta dan bot.
Kredit:  FB syioktravel
#backpackerz
Stop sembang kencang...packs your bags and just go 😎
Mengembaralah untuk kesihatan 😂
#backpackerz
Majalah BackPackerz Vol. 14 dah keluar, kali ni kita terjah HOKKAIDO! So, cepat grab sebelum habis. Kini di MyNews, Popular, Kinokuniya, Times & MPH yang terpilih. Untuk senarai penuh, boleh rujuk di sini  http://www.backpackerzmag.com/p/about-us.html :D
Dilema "sang" pengembara:
Ada duit = takde masa
Ada masa = takde duit
😂
#backpackerz
Kansel Iphone 7 😂
#backpackerz
😎
#backpackerz
Tag kawan2 korang yang asik kansel trip 😛😛😛
#backpackerz
🤑🤑🤑
#backpackerz
Amboiii sweet depa nii... 😍😍😍
'Sarang Burung' di Bukit Mojo Gumelem di Bantul, Jogja.
Kredit: @irhazzamil
#backpackerz
😱😱😱 Roti Udang Galah...dekat Luke's Omotesando, Shibuya, Tokyo. Sape plan trip ke Tokyo leh singgah sini.
#backpackerz