Daphne Geniet

Daphne Geniet Follow

• Schrijfster
• Avonturier
• Levenskunstenaar
• Trotse Blije Mama van Sinne
• Creëert de Liefdevolle Wereld waar ze van droomt in het Hier en Nu ❤️

http://www.dromeninuitvoering.nl/

204 Followers  396 Follow

Share Share Share

Nog even nagenieten en stil staan. Deze dagen voelen we ons extra #dankbaar voor ons heerlijke thuisplekje en de schoonheid van moeder natuur die ons omringt. We wonen alweer 6 maanden in dit vredige Brabantse dorpje aan de Maas. Nog steeds zijn we geregeld vol #verwondering over de maffe reis die we hiernaartoe hebben afgelegd. Hier valt alles op zijn plek. Zo fijn om #Thuis te zijn!
Begin juni zijn we neergestreken op ons nieuwe Thuisplekje, in een klein vredig Brabants dorpje aan de Maas. We zijn er ontzettend blij mee en voelen ons diep dankbaar voor deze prachtplek, ons Paradijsje op Aarde in wording, dat we bemachtigd hebben na het winnen van een loting.

We kunnen hier voor onbepaalde tijd blijven, wat een zeer fijne bijkomstigheid is na de avontuurlijke en veelbewogen jaren die achter ons liggen. Eindelijk is er alle ruimte en rust om onze creatieve ideeën en grootste dromen ten uitvoer te brengen. Ook is het een interessante uitdaging om onze minimalistische leefstijl voort te zetten, nu we in plaats van onze rugzakken en de kofferbak van onze auto een héél huis tot onze beschikking hebben.

Het is nog steeds een gezellige chaos in en rondom ons nieuwe huis. Zo zijn we druk bezig met het verzamelen van  materialen en bruikbare spulletjes. Bijna alles wat we gebruiken is gerecylced / selfmade, gekregen of gevonden. Gratis of bijna voor niets. Soms duurt het dus even tot de juiste spullen op ons pad komen, maar keer op keer zijn we weer vol verwondering over de overvloed die we via deze weg ervaren.

Ook de aanleg van onze moestuin vordert gestaag. Er groeien kruiden, groente en fruit en we mogen zelfs al genieten van de eerste vruchten van ons zaaiwerk.

Stapje voor stapje verandert ons Thuisplekje in een liefdevolle krachtplaats, een creatieve broedplaats, een vrolijk speelparadijs en vredige ontmoetingsplek.

Het geeft enorm veel voldoening om ons paradijsje zo vanuit ons hart vorm te geven en hiermee tevens onze ecologische voetafdruk zoveel mogelijk te verkleinen.

#zonnerijk
Na 6 jaar neem ik afscheid van mijn geliefde laptoppie. Natuurlijk helpt Sinne graag met het ontmantelen ervan! Ik kocht 'm destijds in Oviedo, na afloop van mijn pelgrimage naar Santiago de Compostela, met de intentie mijn reiservaringen te vereeuwigen en aan mijn Levensboek te werken. Sindsdien heeftie vele reisavonturen getrotseerd en werd het een dierbare vriend, aan wie ik ontelbaar veel verhalen en zieleroerselen heb toevertrouwd. Ik ben 'm dan ook reuzedankbaar voor zijn trouwe dienst ♥
En dit is Sunny, de lieve buurkat die hier eigenlijk part-time woont. Het is grappig om te zien hoeveel katten er dagelijks komen buurten in de tuin. Ben toch wel erg blij met het electronische kattenluik dat alleen opengaat voor Roshi en Sunny :-)
Dit is Roshi, één van de schatten op wie we passen ♡
Ik was zoveel van plan tijdens ons oppasavontuur in #Rotterdam. Bijzondere plekjes (her)ontdekken, vrienden en familie weerzien, spulletjes en materialen vinden voor ons nieuwe Thuisplekje in Brabant..............maar van dit alles is maar weinig terecht gekomen. Onze auto ging stuk, evenals mijn laptop en mijn telefoon. Het was de #stilte in mij die alle ruimte vroeg om er te mogen zijn. Terwijl het leven in de wereldstad aan ons voorbij raast, laat ik los wat niet van mij is, tot alleen de stilte in mij overblijft en ik de fluisteringen van mijn hart weer hoor. En zo geniet ik ten volste van niets moeten en niets doen, van simpelweg stil en aanwezig zijn, van spontane ontmoetingen met toevallige voorbijgangers, dieren, bloemen en bomen. Zo heerlijk #simpel, en toch oh zo #vreugdevol!
Magische ontmoeting in het #kralingsebos ~ Dank je prachtige #boom ♡
We hebben het maar getroffen met ons fijne oppasplekje. Het is een oase van rust en #natuur in de grote, levendige stad #Rotterdam. Als we uit het raam kijken, lachen de planten en #bloemen ons al toe. In de tuin word ik verblijd door hun heerlijke zoete geuren. Zo helend en zo liefdevol! 
#theearthlaughsinflowers #dankbaar
Rotterdam is....dolle pret hebben met de poppenkast op het Binnenwegplein! Wat hebben we het fijn in de grote stad ♡ We zijn hier neergestreken om op een heel fijn huis (een vredige groen paradijsje) en 2 lieve poezen te passen. We voelen ons dankbaar om hier te mogen zijn en  komen helemaal tot rust van de heftige weken die achter ons liggen.

#hetlevenismooi
Genietend van de regen, de rust en ons vredige groene paradijsje, in mijn geliefde Rotterdam. Hier zijn we neergestreken voor een poezenoppasmissie♡
Logeren ♡
Even Thuis Zijn en op adem komen ♡