Creating A Life Of Freedom

Creating A Life Of Freedom Follow

Raising conscious and free kids 🌏
Supernova Podcast NL 🔊
Bewustwording | Spiritualiteit
🌱Plantbased 📍Bali
Marketing Business Consultant 💻

https://davidpieters.com/changemakers

4,249 Followers  1,068 Follow

Share Share Share

Waartoe nodigt het leven jou uit? Je leven zoveel mogelijk controleren of is er nog iets anders wat belangrijk is.
Maak me gek🤪.
.
.
.
#fruitlove #fruit #balifruit #tropicalfruit #rawvegan #vegan #dutchvegan #foodporn #papaya #summeroflove #digitalenomaden #reizenmetkinderen #reizendgezin  #wereldreismetkinderen #onderwijs #oudersvannu #vaderschap #happinez #bali #ubud #farmersmarket
Heb je het gevoel dat je ergens vast zit in je leven en weet je dat je ondanks dat enorm veel potentie in je hebt wat nog vrijgezet moet worden? Op de een of andere manier komt het er nog niet uit en je hebt daardoor het idee dat je leven maar niet wil lukken.
.
Ik ken dat gevoel heel goed.
.
Nadat Tryntsje en ik in 2007 vanuit Oostenrijk terug naar Nederland kwamen, kwam ik in een periode terecht waarin ik me regelmatig behoorlijk ‘stuck’ voelde.
.
Ik voelde me steeds minder levend en had moeite om mijn leven vorm te geven. Mijn buitenwereld werd kleiner en kleiner, terwijl mijn binnenwereld ruimer en ruimer werd. Ik ging tegelijkertijd door een crisis en door een ontwaken. Een verloren zijn en een gevonden worden. Ken je dat? Een periode van tien jaar.
.
Ik noem deze periode een Nazareth ervaring. Mocht je geen idee hebben wat dat is: Nazareth is de plek waar Jezus opgroeide. En in het Jezus verhaal wordt Nazareth´the place of no good thing´genoemd. Nazareth was blijkbaar een plaatsje wat niet echt interessant was en waar nooit iets gebeurde. En er kwamen zeker geen changemakers zoals Jezus vandaan. Toch is dat precies de plek waar in het verborgene (het innerlijke en ongeziene deel) juist heel veel gebeurde. Het is de plaats waar Jezus, ‘de Zoon’ werd. Daar ontwaakte hij voor wie hij echt was en wat zijn missie was. En laat dat nu net de plek zijn waarvan de mensen zeggen: kan er iets goeds vandaan komen?
.
Zo’n verhaal gaat voor mij leven bij de ontdekking dat jij en ik allebei ons Nazareth moeten vinden, voordat we kunnen gaan leven waarvoor we hier zijn gekomen, wat het ook mag zijn voor jou.
.
Misschien voel jij je ook wel ‘stuck’ in ‘the place of no good thing.’ Ongezien, onbelangrijk en je leven ‘wil maar niet lukken.’ Terwijl je ergens diep van binnen weet dat je nog iets te doen hebt met je leven.
.
Laat me je dan zeggen dat de Changemakers van deze wereld allemaal een Nazareth ervaring beleven.
.
Embrace Nazareth. En als je tijd gekomen is en je bent klaar om jezelf in de wereld te zetten wil ik je uitnodigen om je plek als Changemaker in te nemen. Kijk op mijn website bij Changemakers als je meer wilt weten.
.
.
.
Ik ben al jaren veganist. In eerste instantie een keuze omdat ik geen dieren meer wilde eten. Daarna ben ik me gaan verdiepen in gezondheid. Wat bleek: een onbewerkt plantaardig voedingspatroon is supergezond. In Nederland heb ik tien jaar lang een groentetuin gehad waarmee ik de laatste jaren het hele jaar door bladgroen kon oogsten om mijn eigen groene sappen en smoothies te maken. Dat gaf me het gevoel zelf ‘in charge’ te zijn over mijn gezondheid.
.
En dat is ook zo. Door naar je eigen gevoelens van liefde en meededogen te luisteren kom je ws tot de conclusie dat het eten van dieren niet diervriendelijk is. En voor je gezondheid kun je beter planten eten. Het was voor mij een heel innerlijk proces om uiteindelijk die keuze te maken om geen dierlijke producten meer te eten. Wat voelde het GOED om dat te doen. Ik weet nog dat ik mn laatste kroket at. Inmiddels kun je die dingen gewoon vegan kopen.
.
Toen ik eenmaal ontdekte dat je fruit gewoon als maaltijd kon eten was ik om. Ik ben een fruitliefhebber geworden en een juiciefhebber.
.
Ik ben lekkerder gaan eten dan ik ooit deed. Ik ben veel gezonder gaan eten. En ik ben veel blijer gaan eten. Want ik ging eten met mijn hart. Daarmee kwam ik weer een stukje dichter bij mezelf en mijn idealen.
.
Vanochtend deze groentesap gedronken die rood kleurt van de rode bieten. Cheers!
.
.
.
.
An early morning walk is a blessing for the whole day.
.
De eerste uren na zonsopgang en de  Laatste uren voor zonsondergang beleef ik hier elke dag als extra speciaal. Het licht, de geluiden van kippen, honden en tempels en de algemene sfeer hebben iets magisch (en soms iets irritants 😬).
.
Ik begon deze dag met een wandeling met Ize en eindigde net voor zonsondergang met een hardlooprondje door dezelfde rijstvelden. Blijft mooi.
.
Thankful for another day! 🙏🏻
.
.
.
.

#digitalenomaden #bali #reizenmetkinderen #reizendgezin #locatieonafhankelijkwerken #ondernemen #leren #ubud #wereldreismetkinderen #onlineondernemen #onderwijs #oudersvannu #vaderschap #ouderschap #happinez #dutchvegan #nlvegan #hardlopen #runnersworldnl #zonsondergang #zondag #kinderen #vrijheid #wandelen #natuur #lovezeeland #nederland
Maak van je passie een succesvol bedrijf. Mooi, maar hoe doe je dat dan? Daarover gaat deze video.
Dit huisje met een rieten dak is waar ik me nu thuis voel. De kinderen ook. Het is een fijne plek om te wonen. In paradijselijke omgeving. Maar het is niet mijn huis en niet mijn land. Niets hiervan is ons eigendom. I’m just passing by.
.
Dat heeft iets moois want zo is het leven. We kunnen niks echt vasthouden.
.
Ik schreef al eerder dat ik ben thuisgekomen in mezelf. Een homecoming in mijn eigen lichaam, maar meer dan dat. Homecoming in mijn leven hier op aarde. Dit is het, mijn leven, mijn pad, mijn weg. Come what may.
.
Met mijn verleden en heden. Met mijn gevoelens en emoties en met alles wat er is. Het is er. Het wil gezien en doorvoeld worden. Voor mij gaat het om alle stukken van mijn leven te ownen, te accepteren en toe te laten. Alles wat er is hoort bij mijn levensverhaal. The good, the bad, the ugly. En dat is denk ik het grote geheim van een vervullend leven leiden.
.
Vanuit die plek van thuis in mezelf kan ik de toekomst met open hart tegemoet gaan en me richten op wat ik wil creëren. Of eigenlijk: op wat ik te creëren heb. Het is namelijk iets wat al lang in me zit (en in jou) wat het levenslicht wil zien.
.
Deze dag (eigenlijk gisteren: zaterdag) was er een van heel de dag thuis blijven. Beetje zwemmen, spelen met de kinderen. Lezen. Werken op bed. Een gewone dag. En toch voor mij zo bijzonder. Omdat ik me thuis voelde bij mezelf en in mijn leven.
.
Ik wens jou hetzelfde toe!
David
.
#thuis #bewustzijn #Bali #ubud #digitalenomaden #bewustwording #reizenmetkinderen #reizendgezin #ondernemen #leren #wereldreismetkinderen #oudersvannu #vaderschap #ouderschap #happinez #dutchvegan #nlvegan #hardlopen #runnersworldnl #liefde #persoonlijkegroei #spiritualiteit #nederland
Ziel, geest en ego zijn slechts woorden. Ware entiteiten van dat soort bestaan niet. Bewustzijn is de enige Waarheid. Ramana Maharshi
.
Er is geen ego, er is geen zelf, er is slechts bewustzijn. Hadden we maar naar hem geluisterd! Dan hadden we niet zulke heilloze scheidingen aan- gebracht tussen ik en ziel en tussen psychologie en spiritualiteit.
.
Vanaf de moderne psychologie is het ego het terrein van psychologie geworden en het zelf of de ziel het terrein van spiritualiteit. Het is een kunstmatige scheiding en door die terminologie te blijven gebruiken lopen we gevaar dat we zelf ook gescheiden blijven.
.
Het zijn uiteraard allemaal pogingen om de mens en zijn levensweg te begrijpen. We hebben modellen nodig om helderheid omtrent de Weg te krijgen en om ons bewustzijn bakens te geven waarlangs het zich kan ontvouwen.
.
Toch is het goed ons te realiseren dat al die indelingen slechts gedachtenconstructies zijn en niet beantwoorden aan de realiteit.
.
Er is slechts bewustzijn en gemanifesteerd bewustzijn en dat zijn wij.
.
Wij zijn volledig bewustzijn, maar we hebben moeite dat bewustzijn ook volledig te belichamen. En het volledig maken van ons bewustzijn binnen ons leven en in dit lichaam en op deze aarde is de weg die wij op aarde te gaan hebben.
.
Mystici hebben dat wel eens zo uitgedrukt: God zoekt zichzelf te realiseren in de mens. Of : wij zijn verborgen goden. Eigenlijk is er dus maar één weg en dat is die van onbewustheid naar bewustzijn en dit op alle niveaus, zowel lichamelijk, mentaal, emotioneel en spiritueel. Lichaam, hoofd, hart en ziel.
Aho.
.
Dank aan Riet Okken (#supernovaPodcast nr.19)
.
#Bali #ubud #digitalenomaden #reizenmetkinderen #reizendgezin #wereldreismetkinderen #onlineondernemen #onderwijs #oudersvannu #vaderschap #happinez #dutchvegan #nlvegan #hardlopen #runnersworldnl #liefde #persoonlijkegroei #spiritualiteit #bewustzijn #zaterdag
Iedere ochtend loop of rijd ik langs dit weggetje waar we de heilige bert MountAgung zo zien liggen. De actieve vulkaan wordt door de bevolking de navel van de wereld genoemd. Afgelopen nacht was er een grote aswolk die gelukkig de andere kant opwaaide en er is regelmatig wat gerommel.
.
Gisteren bestudeerde ik samen met Joshua de geschiedenis van Indonesië en de rol van de Nederlanders (niet om trots op te zijn). De VOC was vooral command and conquer. Zo stuiten we op een verhaal van de vulkaan Tambora die op Soembawa logt, twee eilandjes verder. Deze vulkaan ontplofte in 1815 en zorgde WERELDWIJD voor grote rampen. Het werd een jaar zonder zomer (vanwege de as), maar ook honger, oorlogen en enorme klimaatverandering. Bizar. Ff lezen als je geïnteresseerd bent.
.
Wat kunnen we leren van een vulkaan zoals Agung die zich af en toe laat horen?
.
The regular venting, such as today's eruption, is regarded as a 'good' thing in that it releases pressure from within the system - as well as providing an example in nature for humans to adopt, in expressing emotions and other matters. Better out than in.
.
.

#mountagung #vulcano #bali #ubud #digitalenomaden #reizenmetkinderen #reizendgezin #locatieonafhankelijkwerken #ondernemen #leren #wereldreismetkinderen #onlineondernemen #onderwijs #oudersvannu #vaderschap #happinez #dutchvegan #nlvegan #hardlopen #runnersworldnl #natuur indonesie #
The kingdom of God is within.
.
Zoek niet naar een uiterlijk koninkrijk. Het is niet buiten je te vinden. The king is within want het is een innerlijk koningkrijk.
.
Koningsdag is het als je dat innerlijke koninkrijk binnengaat en ja zegt tegen dit pad van ontwaken voor wie jij werkelijk bent. Zo ga jij je eigen koningschap aanvaarden in je eigen leven. Van daaruit ga je leven en bewegen in deze wereld. Dat is staan in je kracht.
.
Fijne koningsdag allemaal. Hier vieren we gewoon het leven.
.
Gisteravond kwamen we met dertig mannen van Ubud bij elkaar om dit koningschap in elkaar te eren. .
#manhoodubud #menswork #mencircle #ubud #bali #bali #ubud
'Je neemt altijd jezelf mee'.
.
Het is een vaak gehoorde uitspraak over mensen die naar het buitenland willen vertrekken. Ja, je neemt wel jezelf mee hoor! Ik heb het zelf regelmatig gehoord. Niet alleen van anderen, maar ook van mijn eigen innerlijke criticus. Zie je hoe subtiel deze conditionering te werk gaat? Vergif in het brein!
.
Met de onderliggende subtiele boodschap dat je die wilde plannen maar beter niet kunt uitvoeren. Wel denken, niet doen. En het tweede oordeel is dat je verlangen naar verandering vast een vlucht is. Dus blijf maar vooral waar je bent.
.
Ik vraag me af waarom deze vier woorden zo vaak worden uitgesproken. Zou er meer achter schuil gaan?
.
Want wat wordt er toch bedoeld? Dat het één grote DISASTER wordt? gedoemd om te mislukken? Want ja, je neemt jezelf mee?
.
Niet erg opbouwend en stimulerend.
.
Zeg je dat ook tegen iemand die een nieuwe baan heeft? Voor zichzelf begint of überhaupt iets anders gaat doen met zijn leven? Zo van ja, je neemt wel jezelf mee hoor. Of een nieuwe relatie of bij een scheiding? Of als je verhuist naar een andere plek in Nederland?
.
Je neemt jezelf mee. Dus begin er maar niet aan?
.
Ik vind het een bizarre uitspraak.
.
Want sinds wanneer is het zoeken naar verandering, het zoeken naar groei en het zoeken naar vrijheid iets wat we niet moeten nastreven? Waarom zou je zo'n ervaring juist moeten vermijden?
.
En stel dat je jezelf eens keihard
tegenkomt? (net als in het 'gewone' leven) Is daar iets mis mee dan?
.
Dat is toch groei? Dat is toch het leven?
.
Ik neem dan liever het risico. En jij?
.
Vandaag publiceerde ik een Podcast waarin ik hier wat dieper op in ga! 
MUST
LISTEN!
.
#Bali #indonesia #digitalenomaden #reizenmetkinderen #reizendgezin #locatieonafhankelijkwerken #ondernemen #leren #wereldreismetkinderen #onlineondernemen #onderwijs #oudersvannu #vaderschap #happinez #dutchvegan #nlvegan #hardlopen #runnersworldnl #liefde #persoonlijkegroei #spiritualiteit #bewustzijn #fitfamnl #wielrennen #natuur #voorjaar
Het Samen op de scooter rijden bezorgt ons misschien wel onze gelukkigste momenten. De wind, de zon en het ultieme gevoel van nabijheid en vrijheid. Zo eenvoudig kan het dus zijn...
.
.
.
.
#Bali #ubud #scooter #vrijheid #digitalenomaden #gezin #gezinsleven #reizenmetkinderen #reizendgezin #locatieonafhankelijkwerken #ondernemen #leren #wereldreismetkinderen #onlineondernemen #onderwijs #oudersvannu #vaderschap #happinez #dutchvegan #wielrennen #liefde #zzp #persoonlijkegroei #spiritualiteit #bewustzijn #lente #voorjaar #