De Bibliotheek

De Bibliotheek Follow

De komende tijd geven we met een #takeover het account uit handen aan lokale Bibliotheken. In de bieb gebeurt namelijk van alles!

http://www.onlinebibliotheek.nl/

2,018 Followers  353 Follow

Share Share Share

Na afloop werd er gesigneerd en konden de #fans met de #schrijvers op de foto. Een superleuke avond!

#takeover #bibliotheekwestachterhoek #bibliotheek @saskianoort #charlesgroenhuijsen @advanliempt #literatuur #boek #boektheparty #Doetinchem #signeersessie #saskianoort #advanliempt Foto: Gerrit Smits
Gisteravond was de twee editie van de #talkshow Boek the Party.  In een uitverkochte zaal interviewde Wouke van Scherrenburg op haar geheel eigen-wijze de schrijvers Saskia Noort, Charles Groenhuijsen en Ad van Liempt. 
Op het podium de “huisband” van Boek the Party: Mitch Lodewick (Idols), Meike Ubbink (The Voice) en Sandra Vanreys! Wat een #talent hebben we toch in de #Achterhoek.

#takeover #bibliotheekwestachterhoek #bibliotheek @woukevanscherrenburg @saskianoort  #charlesgroenhuijsen @advanliempt #boektheparty #boek @mitchlodewick_ @meikeubbinkofficial #sandravanreys #muziek #literatuur #Doetinchem
Gefeliciteerd! De #cursus Klik & Tik die wij geven in ons #Taalhuis zit altijd helemaal vol. Na afloop krijgt iedereen een certificaat. Deze deelnemers kunnen vanaf nu het #internet op!

#takeover #bibliotheekwestachterhoek #bibliotheek #klikentik @oefenen.nl #digitalevaardigheden #online #biebnieuws #feestje
Altijd gezellig en lekker druk tijdens het #Taalcafé in #Doesburg.
In de Bibliotheek West-Achterhoek doen we heel veel op het gebied van #laaggeletterdheid. We verbeteren digitale vaardigheden door het geven van #computercursussen en #digihulpspreekuren. En we helpen ook bij het #inburgeren in ons #Taalhuis in #Doetinchem en activiteiten in de vestigingen. 
#takeover #bibliotheekwestachterhoek #bibliotheek
Iedere dinsdag geven de medewerkers van onze bibliotheek #ebooktips. Het #FavEbook van Wieb is 'Alles verandert' van Kristien Hemmerechts.

Wieb Broekhuijsen is directeur van de Bibliotheek West-Achterhoek. Zij schrijft regelmatig blogs op onze website.
In haar laatste #blog is zij apetrots op onze bibliotheek! 
#takeover #bibliotheekwestachterhoek #bibliotheek @kristienhemmerechts #ebooks
Sparky luistert! Collega Heidi uit #Doesburg heeft met haar #hond Sparky een #cursus #Voorleeshond gevolgd. Zeven kinderen hebben hem voorgelezen en zowel de #kinderen als Sparky vonden het geweldig! 
#takeover #bibliotheekwestachterhoek #bibliotheek #voorlezen #lezen #lezenisleuk
Meer dan 100 paboleerlingen hebben onze bibliotheek bezocht! Voor #jongeren is de bieb een heerlijke plek om te #studeren of te #chillen. Er zijn #computers met #gratis #internet en #wifi, heel veel rustige #werkplekken en natuurlijk #koffie. Leuk is ook dat de jongeren ons #cooletips geven voor ons instagramaccount.

#takeover #bibliotheekwestachterhoek #bibliotheek #biebnieuws #pabo
Welkom bij de Bibliotheek West-Achterhoek!
Deze week gaan wij het landelijk Instagram account van de Bibliotheek overnemen. Spannend!
Ik ben Dicky van den Broek en beheer de Nieuwe Media van de Bibliotheek West-Achterhoek. Onze bibliotheek heeft zes vestigingen in #Doetinchem, #Doesburg, #Hengelo, #Vorden, #Wehl en #Zelhem en een servicepunt in #Steenderen.

Waar wij voor staan?
#Lezen, #leren en #inspireren... onze bibliotheek biedt kansen voor iedereen!

#takeover #bibliotheekwestachterhoek #bibliotheek
Dat je van lezen nooit genoeg krijgt, bewees deze stekelige bezoeker van onze vestiging Tuinwijk laatst. Het egeltje was stiekem de bibliotheek in gekropen. Omdat we zijn timing een klein beetje ongelukkig vonden, zo met de winter in aantocht, bood de lokale opvang hem asiel. Naar verluidt geniet hij daar nu van een verdiende winterslaap.
Met dit wonderlijke bibliotheeknieuws, eindig ik mijn takeover. Dit is mijn laatste bericht!

#takeover #bibliotheek #bibliotheekutrecht #verstekeling #winteriscoming #egeltje
Wat te doen op deze natte donderdagavond? 
Kom naar de bibliotheek! Verbaas je over de technologische vooruitgang in het (tijdelijke) Algoritmisch Historisch Museum, dat onlangs hoge ogen gooide op de Dutch Design Week in Eindhoven. 
Of stil je lees - en koffiehonger in onze koffiebar. We zijn nog open tot 21:00! 
#takeover #bibliotheekutrecht #bibliotheek #algoritmes #setup
#coffeestar #leeshonger #ddw17
Iedere week werk ik in een van de mooiste bibliotheken van Bibliotheek Utrecht. 
Bibliotheek Oog in Al is gehuisvest in industrieel erfgoed: hier lag eens een fabriek die veevoer maakte. De oude Bibliotheek lag ooit in het park, maar verhuisde in 2014 naar dit bijzondere gebouw. Vanaf dat moment werk ik er. Het werken op deze plek is voor mij ook extra bijzonder omdat het pleintje bij onze personeelsingang de naam draagt van mijn (toch best wel) illustere naamgenoot.. ;) #takeover #bibliotheekutrecht #bibliotheek #ooginal #cereolfabriek 
#erfgoed #shakespeare #restauratie #historie
Werk in uitvoering! 
Vandaag overleg over de voortgang van onze nieuwe vestiging. Nu nog een drukke bouwput, straks in november 2018 de plek voor onze nieuwe bibliotheek Leidsche Rijn. Op een toplocatie naast het station op het hippe Berlijnplein.
Het wordt super mooi!

#takeover #bibliotheekutrecht #bibliotheek #werkinuitvoering #leidscherijncentrum #bouwput #berlijnplein #toekomst