den.dyen

den.dyen Follow

Blogger Malaysia
🔰🇲🇾
Andai bisa ku undurkan ke masa lalu
Menggapai semua
Yang aku lepaskan

http://oranjemanes.blogspot.com/

69 Followers  127 Follow

Share Share Share

Dalam sebentar waktu saja, seluruh kampung itu telah memujikan kebaikan perangai dan keelokan pergaulan Poniem. Di tepian tempat mandi pun telah tersebut pula,telah menjadi buah mulut dalam kalangan perempuan-perempuan muda, bahawasanya isteri Leman adalah seorang yang baik budi.

Pulang

Merantau ke Deli
Hamka

#baca #reading #buku #book #merantaukedeli #hamka #hobby #bunga #sunflower #malaysia
Cinta itu adalah jiwa; antara cinta yang sejati dengan jiwa tak dapat dipisahkan, cinta pun merdeka sebagaimana jiwa. Ia tidak memperbedakan di antara derajat dan bangsa, di antara kaya dan miskin, mulia dan papa. 
Demikianlah jiwa saya, di luar dari kekang kerendahan saya dan kemuliannya; saya merasai bahwa Zainab adalah diri saya. 
Apakah namanya ini?

Di Bawah Lindungan Ka'bah

#buku #book #baca #reading
#dibawahlindungankaabah #hamka #tb #kedah #malaysia
🍔🍟🤤 Makan la apa lagi 😆
#luncheon 
#wendys
Bertemu dengan seseorang dalam hidup adalah hal yang menakjubkan,
ini kerana ia membawa masa lalunya, masa kini dan masa depannya. 
Kerana dia membawa seluruh hidup bersamanya.
Hati itu rapuh.
Kerana, bisa saja telah terluka.
Dia datang bersama hatinya... #jeonghyeonjong
#2009
#becausethisismyfirstlife
#poems #puisi #koreandrama #love #pantaicenang #langkawi
#dendyen #bloggermalaysia #huaweip10lite #inshot
Words are born from people's  mouth and die in their ears.

But some words do not die, they go into the people's 💓  and survive. ~Park Joon 2017~
There's nothing wrong with changing things~

#parkjoon #becausethisismyfirstlove 
#poems #puisi #penang #artstreet #mobilegraphy #dendyen
Saat kau lewati masa sulit..
Saat kau fikir tak boleh,
Lanjut seminit lagi pun,
Jangan menyerah,
Ini justeru saatnya,Keadaan kan berbalik....
🍀Tuhan tak akan membebani hambaNya lebih dari kemampuannya untuk menanggung🍀

#dendyen #blogger #bloggermalaysia #poems #quote #puisi #katakata #selfconfident #bluesky💙  #happy #hantamsajalah

Sibuk abah tengok pokok dia tak sihat pun
Dunia yang luas adalah untuk orang yang dahagakan kejayaan, manakala dunia yang sempit adalah untuk orang yang sentiasa dalam berduka. 
Sempit atau luas kitalah yang menentukan.
💕💕 20 Julai 2018 l Jumaat l Malang 💕💕
#tb #quotes #katakata #ftchingu #friends #ftchinguxsurabaya #travel #photography #friendshipquotes #friendsforever #olympusepl7 ##indonesia #wonderfulindonesia #surabaya #malang #batu #bromo #blogger #malaysiablogger #dendyen #hentamjalalabu #makanangin #sukahati #ambikgambar
Kalaulah waktu muda itu bisa berulang lagi walau hanya sehari

18 Julai 2018 l Rabu l Bromo

#tb #ftchingu #ftchinguxsurabaya #bromo #batu #malang #surabaya #indonesia #wonderfulindonesia #travel #travelphotography #jalanjalan #makanangin #huaweip10lite #olympusepl7 #photography #mobilegraphymy #malaysiablogger #dendyen #sukahati #ambikgambar
They were somebody who always with us. Spread the love. ❤️❤️❤️❤️Sharing is caring  #dendyen #quotes #puisi #prosa #katakata #bloggermalaysia #love #friends #family #friendshipquotes #cinta #ketetapanterindah  #panjiramdana #kedahan #igkedah #igmalaysia #malaysia
❤️ yourself, be yourself, respect eachother. 
You know what you want!
 #dendyen #quotes #puisi #prosa #katakata #bloggermalaysia #love #friends #friendshipquotes #cinta #ketetapanterindah  #panjiramdana #kedahan #igkedah #igmalaysia #malaysia
Gua Kelam (Cave of Darkness) ialah satu daripada gua batu kapur yang tertua di Malaysia, sepanjang 370 meter dan berdekatan Pekan Kaki Bukit. Terletak kira-kira 33km di utara Kangar.  Pelancong boleh memasuki gua melalui laluan yang diperbuat daripada kayu. Laluan disinari cahaya lampu di sepanjang perjalanan. Semasa berjalan di dalam gua, kita akan dapat mendengar bunyi anak sungai bawah tanah, bersama dengan bunyi kelawar dan titisan air daripada stalaktit. Bunyinya agak MENYERAMKAN, hehe.. Bertambah misteri gua ini pernah didiami oleh orang Zaman Batu.
Bayaran masuk RM 1.00 sahaja

Source: Google

#cave #guakelam #travel #photo #panorama #love #nice #travelphotography #travelblogger #bloggermalaysia #blog #blogger #dendyen #perlis #kedahan #mobilegraphy #mobilegraphymy #malaysia #igperlis #igkedah #igmalaysia #throwback #huawei #huaweip10lite
Tak la rajin sangat nak update blog 😆😆😆
#dendyen #bloggermalaysia #writes #menulis #photography #mobilegraphy #sukasuka #berjalan #cuticutimalaysia #melaka #malaysia #throwback #2016

Link kat bio 😉😉😉