LisaNilsson

LisaNilsson Follow

#lisanilssonlive #lisanilssonkonsert #lisanilsson #himlenrunthörnet25år

http://www.lisanilsson.se/

38,239 Followers  489 Follow

Share Share Share

KVINNA TILL KVINNA 25 ÅR!
Kampen mot våldet fortsätter. ❤️✊🏻
Världen över utsätts kvinnor för våld just för att de är kvinnor. I dag på Kvinna till Kvinnas 25-årsjubileum kräver organisationen ett stopp på våldet mot världens kvinnor.
Första raden från vänster: Alexandra Pascalidou, Amanda Lundeteg, Amelia Adamo, Anna Lidén. Andra raden från vänster: Anna Serner, Antje Jackelén, Bahar Pars, Ebba Witt-Brattström.	Tredje raden från vänster: Efva Attling, Eva Dahlgren, Eva Röse, Eva Zillén. 
Fjärde raden från vänster: Fanna Ndow Norrby 28, 
Kakan Hermansson 36, Katarina Ewerlöf, Kerstin Ekman.	
Femte raden: Kerstin Grebäck, Lisa Nilsson, Majgull Axelsson, Maria Lantz. 
Sjätte raden: Parul Sharma, Petra Tötterman Andorff, Stina Wollter, Suzanne Osten. 
Stora bilderna: Linnéa Claeson och Lotta Lundgren. Foto: Pressbilder, IBL
Väcka stora 06.15, väcka henne igen 06.30, klia henne på ryggen till 06.40, be henne gå upp, upprepa detta 06.45, säga till skarpt 06.50, väcka lilla, lyssna på dröm-redogörelse, 06.55 göra frukost till stora, 07.00 bricka med film och melon till lilla på sängen, ropa på stora! 07.05-07.20 frukost med stora, 07.20 stora vill plötsligt prata- avbryter för tandborstning, stora sur..”. mamma lyssnar inte” 07.25 övertygar stora om att vindjackan är ett allroundplagg perfekt för blandat väder och att hon inte tappar värdighet med den på, förlorar striden om uggsen, 07.27 får på henne ryggan och in i hissen, ”hej då, ha en bra dag, älskar dig! ring mellan skolan och dansen!” 07.32 står och glor mot perrongen, vill se att hon hann, ser henne, kan inte sluta titta, hon står så rakryggad och förberedd där borta, lilla undrar från sängen vad jag stirrar på, ”din syster, jag vill se att allt går bra” lilla svarar ”men hon åker ju där VARJE morgon mamma..” ”Jag vet, men jag älskar att se henne på avstånd stå där och vara mitt i sitt liv”.. ”mamma, du är inte klok” Sen tar vi tag i lillans morgonbestyr: kissa, klä på, ångra sig, byta stass, fixa håret, äta gröt, borsta tänder, göra en bra deal om ute-kläderna, in i hissen, garaget, bilen.. lilla sätter på Adele och ill-sjunger med krossat-hjärta-röst hela vägen till skolan ”Iiiiif this is my laaaast night with youuuuuu”, hinner till samling- idag igen, hon rusar ut till mig igen, ”mamma, hämta tidigt!” ”Jag kommer tidigt idag, vi ska ju på vår simning, avslutning på din kurs idag, och jag ska träna mig på att stå ut med främlingar och nakenchock och simma jag med- som jag älskar” ”bra mamma, älskar dig!” ”Älskar dig mer, ha en bra dag! Gå in till de andra nu!” ”Hej då mamma!” In i bilen. 
Ensam. 
Tyst. 
Andas. 
Alla är på plats. 
Och jag då? 
Drack jag kaffe i morse? 
Undrar vad det var jag skulle komplettera på Coop? Rågmjöl var det. 
Rågmjöl.
Teaterveckan fullbordad med gårdagens välspelade Onåd. Före dess Ilya och Vintermusik. Min gamla arbetsplats blomstrar av välskriven, nyskapande och förvaltande teater. Benny Fredriksson hade varit stolt. Han fattas. Jag längtar tillbaka. Men det får förhoppningsvis bli ett annat år. ❤️
#knytblusförsara #saradanius #svenskaakademien
ILYA!! Se! Se! Se! Se till att gå och titta på denna förbluffande dåligt uppmärksammade pärla till genomarbetad musikteater - på
@kulturhusetstadsteatern 
Se den för Frida Hyvönens musik, Lars Rudolfssons regi, Robin Wagner&David Petersons scenografi, och för alla dom andra... kostym, mask, och så mycket brilliant skådespeleri. Och för Ksenia Timoshenkos sång.. Har sällan skrattat så mycket i en tragedi. Eller gråtit.
Tänker landa i Ilya nu. Frida Hyvönens nyskrivna musik i teater. Livlina.
Sjöng för Marcus idag, Ted Gärdestads I den stora sorgens famn. För 40 år sen hade vi upprop i Fårdala skola, vi gick nio år ihop, idag fick jag hylla min första bänkkamrat inför sista vilan.
Jesper, Mattias och jag stannade sen och jammade tills alla fått ta sitt personliga farväl. Var är du min vän fick bli mina sista ord till Marcus. Det var en fin stund och alla muskler slappnade av efter en vacker, solig och sorglig förmiddag. En ära att få vara med ❤️☀️💚 Vila nu i frid Marcus 💜 #marcusziegler
Three beloved variations in pink at the legendary La Pedrera rooftop. Gaudí love all over again.
En hårt arbetande kvinna med ett till synes outsinligt överskott av omtanke till behövande som kom i hennes väg. Alltid ett gott råd. Alltid pepp och bekräftelse. 
Senast vi sågs kom hon och lyssnade på mig och Bengan Janson på Engelen. Stint blick i ögonen: ”Fan vad du sjunger, ända in i hjärtat! Sluta aldrig.
Hur mår du? Hur går det med allt? Har du landat på fötterna efter skilsmässan?”
Kära Barbro. En gång på 90-talet sa hon i en loge: ”Det där med scen-nerverna.. det blir fan ta mig bara värre med åren.” Jag höll med. Då. Sen började jag undra varför. För min del upphörde det sedan helt när jag slutade göra det andra förväntade, skrev mitt eget och bottnade i det. Undrar hur mycket av Barbros nerver som handlade om det? Om alla gånger man tvingas spela med i charaden och rädslan för att bli genomskinlig och avslöjad.. Idag både gråter och ler jag. Det går fortfarande inte att inte smittas av hennes varma ljusa starka energi. Vackra förebild, Vila i frid ❤️
Lika omöjligt som att solen plötsligt skulle sluta gå opp. Barbro. Du ingår för evigt. Det där hjärtat som slagit så extra starkt och länge för att stå upp och stå ut och glädja så oerhört många så långt utanför dina nära och kära. Lill Babs forever. Unika människa och artist. 
Härute vid ytterskären står världen absolut stilla. Hur skulle den kunna göra annat? 
Inte en krusning, knappt några ljud förutom en ensam vårfågel. Sol och klarblå himmel. Frid. Varma tankar till familjen ❤️
Påskpretentionerna håller mkt låg ribba i funkis-paradisets kravlösa livsföring. Om Zetterlund var ”ett lingonris i ett cocktailglas” så är jag en en ljungtuva i ett kvarglömt duralexglas med champagne. Eller möjligen en snödroppe i ett glas OP.