Dorsett Pink

Dorsett Pink Follow

Mommy with two children
#planneraddict
#stationaryaddict
#taekwondolover
#malaysianblogger
#kelabbloggerbenashaari

http://www.dorsettpink.com/

572 Followers  598 Follow

Share Share Share

Masakan dinner malam ni untuk kami 2 beranak.Masakan simple je bila en.suami berjauhan.Kita masak 1 lauk jer,campak binatang & sayur dalam 1 kuali,zaaap  siap! Leeya masih belum makan seafood lagi 😊😊.. #dinner #foodlover #suamidiperantauan #outstation #UAE #food #foodie #parenting #KBBA9 #dorsettpinkdotcom
Dah seminggu en.suami saya outstation keluar negara dan dah seminggu jugaklah saya uruskan anak sorang-sorang..Next week baru dia balik.Dah biasa macam ni sejak dari Kakak FL dalam pantang dulu-dulu lagi. En.suami saya memang kerja dia travel kesana-sini.At least sebulan sekali atau 2 bulan sekali wajib pergi oversea,kalau outstation dalam negara lebih dari sekali sebulan. So memang sayalah yang selalu uruskan anak-anak.

Skrang Leeya dah 10 bulan,mommy dah boleh manage budak 2 orang ni sorang-sorang,kalau sebelum ni masa Leeya masih kecil agak mencabar jugak lah. Tapi skrang dah ok,cuma part mencabar nya ialah waktu malam bila Kakak FL duk menangis sampai tantrum rindukan ayah dia.huhuhu. Sabarlah ya sayang,daddy pergi untuk mencari rezeki untuk kita jugak.. #suamidiperantauan #outstation #UAE #parenting #FLsisters #phdmom #phdlife #dpphdjourney #myphdjourney #dorsettpinkdotcom
Saya share kat blog tentang - 'Perkara yang Perlu Dibuat Sebelum Submit Tesis' - khas untuk sahabat- sahabat yang tengah berjuang buat Master atau PhD yang akan submit tesis. Perkongsian yang sangat cetek ni harap mampu mrmbantu sahabat-sahabat sekalian. Sebab masa saya dalam proses nak submit tesis,mengagau duk tanya orang sana sini apa yang perlu dibuat,SV pun tak dapat bantu. So bila saya dah ada cabaran macam tu,saya rasa ia 1tanggungjawab saya untuk bantu orang lain juga yang sama-sama berjuang siapkan PHD masing-masing.Kalau nak baca, Boleh terus ke www.dorsettpink.com/PHD.. #dpphdjourney #myphdjourney #phdlife #phdmom  #studylife #KBBA9 #dorsettpinkdotcom
Breaking News just in!...Congratulations to all Taiping residents!...Historical town Taiping in Perak is the only destination in Malaysia that is picked among Top 100 Sustainable Destinations in the World in 2018.It awards green destinations which have fulfilled selected environmental criteria.County Down in Northern Ireland is the only town in UK which made the list. Full list can be found in www.sustainabletop100.org

#sustainabledevelopment #sustainablecity #green #urbanplanning #malaysia #KBBA9 #dorsettpinkdotcom
Our weekend routine.. Wajib pergi park/stadium setiap sabtu ahad, kalau tak pergi kita berendam je dalam kolam 😊😊.. #bondingtime #ceritasemalam #parenting #KBBA9 #dorsettpinkdotcom #FL #FLsisters
Beridah di hujung minggu. Kesian muka adik tak masuk frame 😁😁..
#ceritasemalam #parenting #FL #FLsisters #KBBA9 #dorsettpinkdotcom
Weekend at home. Mommy melting tengok budak 2 orang ni 😊😊😘 #FL #FLsisters #parenting #KBBA9 #dorsettpinkdotcom
Serai. Hasil bercucuk tanam di halaman rumah sendiri.. #bertani #tukarkerjaya #surirumahsepenuhmasa #KBBA9 #pasar #dorsettpinkdotcom
Masa utk swim.. #FL
#FLsisters
#kidsactivity #kidsswim #parenting #KBBA9 #dorsettpinkdotcom
At Smoke Texas Cafe,Wangsa Maju.. #food #foodlover #dorsettpinkdotcom #KBBA9 #foodporn #foodie
Vanilla coconut shake at Smoke Texas Cafe, Wangsa Maju... #foodlover #food #drinks #foodporn #dorsettpinkdotcom #KBBA9
Sihat secara semulajadi dengan gabungan bahan alam terbaik menyahkan kolesterol jahat dan menjaga jantung anda,itulah Alam Natura.
Lemon,Madu,Halia,Kurma,Cuka Epal dan Bawang Putih di adun sebati ,resepi homemade terbaik untuk hidup lebih sihat.
Boleh dapatkan di Fb Alamnatura dan Ig @uncle.alam rasai sendiri perbezaannya.

Baca di https://www.benashaari.com/2019/01/nak-jaga-badan-dan-kesihatan-cuba-jer.html

#alamnatura #homemade #remedy #heart #kolesterol #kbba9 #kelabbloggerbenashaari #natural #nature #sayangijantunganda #badcholesterol #heartdisease