Dunia Zumal

Dunia Zumal Follow

🛡️RA0037398-T
☎️01140793530
💻Geng @bloggerutara
💧Agent @perliscuckoo
🛵Owner @antiqueshop2020
#blogger #lifestyle #food #travel

http://www.duniazumal.com/

2,038 Followers  1,765 Follow

Share Share Share

#Repost @nurhelizahelmi (@get_repost)
・・・
Episod 1(VIRALKAN/ SHARE/TAKE ACTION)
_
TAK NAK BANTU? TAK APA
_
Sudah ada jawapan di hadapan ALLAH nanti bila di tanya, apa yang kamu bantu untuk saudara-saudara kamu

Tersentak!
_
Kita WAJIB lakukan sesuatu. Tanggungjawab kita semua 
_
Mahu lihat episod 2? Komen “Ya Rabb”
_

TEAM RESCUE SYRIA 
MASIH KEKURANGAN RM800,000 
UNTUK BANTUAN KECEMASAN (FASA 1)
----------------------------------
Team RescueSyria MAPIM masih berusaha untuk mengumpul bantuan kecemasan untuk penghantaran Misi Bantuan Kemanusiaan Rescue Syria kali ke 10 yang sedang berlangsung kini
. 
Berikut bantuan terdesak yg diperlukan:
- RM200 bantuan selimut
- RM2,500 satu khemah pelarian (Urgent!) - RM1000 bantuan ubat-ubatan
- RM200 bantuan food pack utk 1 bulan
- RM250 bantuan alat pemanas
- RM250 bantuan keperluan baju winter
--------------------------------------
2 CARA MENYUMBANG 
KE DANA BANTUAN KECEMASAN 
RESCUE SYRIA (MAPIM)
---------------------------------------
.
1.INFAQ SEKARANG ▶️ www.tabungsyria.com
.
ATAU
.
2. Salurkan Sumbangan 
Menerusi Maybank Islamic
SYRIA EMERGENCY APPEAL (DANA MAPIM)
Akaun No : 562834636987

_
📷: @loaisrouji 
@hazwanihelmi 
@mapimofficial 
Dr @saniarabyalkahery 
#rescuesyria
#TheHelmis
Hai semua, semalam Zumal berkesempatan ke Lost World Of Tambun sempena pelancaran Crazy Rich Chinese New Year bersama team Travelogue Malaysia. Zumal menginap di Glamping, walaupun dalam khemah tapi korang akan rasa nikmat tu macam dalam bilik hotel mana tidaknya, khemah di Glamping dilengkapi 1 katil Queen, 2 katil Single, aircond, kipas, kemudahan tandas, cafe beroperasi 24 jam dan boleh melakukan pelbagai aktiviti menarik. Nantikan kisah selanjutnya di www.duniazumal.com

#sunwaylostworldoftambun
#lostworldoftambun 
#glamping #cuticutimalaysia
#crazyrichcny #cny #chinesenewyear 
#TravelogueMalaysia 
#TraveloguePerak
#hotsprings #malaysian
#VisitPerak #bloggers
#bloggertravel #travelbloggers #bloggerutaraofficial #bloggerutara
Semalam puas Zumal berendam di Lost World Hotsprings. Nak try? Moh ler ke @sunwaylostworldoftambun
#sunwaylostworldoftambun
#lostworldoftambun 
#glamping #cuticutimalaysia
#crazyrichcny #cny #chinesenewyear 
#TravelogueMalaysia 
#TraveloguePerak
#hotsprings #malaysian
#VisitPerak #bloggers
#bloggertravel #travelbloggers #bloggerutaraofficial #bloggerutara
Dah hampir tiba ke destinasi. Yes, ianya di Ipoh.

#duniazumal #duniazumaldotcom #bloggerutara #bloggerutaraofficial #travelbytrain #TravelogueMalaysia #TraveloguePerak
Zumal dalam ETS dah ni. Nak tahu destinasi Zumal  tak? Nanti Zumal share yer. #ets #etstrain #travelbytrain 
#travelogue #duniazumal #duniazumaldotcom #bloggers 
#bloggerutara #bloggerutaraofficial
Tetiba teringat char kuey teow semalam. 2 hari lagi la baru boleh pergi pulak.
#charkueyteow #kueyteow #foodporn 
#foodie #foodstagram #jjcm #duniazumal #duniazumaldotcom #bloggerutara #bloggerutaraofficial
Ada tetamu comel datang. Habis serumah dia jelajah.

#catlover #catstagram #cat #kucingjiran #duniazumal #duniazumaldotcom
Korang pernah alami situasi panic?
Scan sekarang anda pasti selamat!!! #mmsossocialmedia #mmsos
Makan anak naga comel pulak

#howtotrainyourdragon 
#icecream #duniazumal 
#duniazumaldotcom #bloggers 
#bloggerutara #bloggerutaraofficial #aiskrim #dreamworks #nestle
#nestleicecream
Indahnya lukisan alam

#duniazumal #duniazumaldotcom #photography #photooftheday 
#sunset #bloggerutara 
#bloggerutaraofficial #bloggers 
#thisisperlis #perlis
Minum petang jap

#duniazumal #duniazumaldotcom 
#bloggerutara #bloggerutaraofficial 
#thisisperlis #perlis
Dapatkan Minyak Seratus Hari di Pasar Karat UTC Perlis malam ini.

Minyak yang mengandungi serai wangi, habbatus sauda, lada hitam, lada putih, kunyit terus hitam dan pati burung bubut ini amat sesuai untuk ibu hamil, berpantang, bayi dan kanak-kanak.

#minyak100hari
#minyak100hariurutanbubut
#msh #penawar #minyakberpantang 
#duniazumal #duniazumaldotcom 
#bloggerutara #bloggerutaraofficial 
#herba #minyakherba