einz.my

einz.my Follow

📷 Samsung Galaxy Note FE / iPhone 6. Sony Mirrorless camera enthusiast. Blogger, tech enthusiast, avid manga reader. Father of two awesome kids.

https://einz.my/

284 Followers  8 Follow

Share Share Share

Sedap betul air tin $0.99 ni, banyak perisa ada dan tin dia besar panjang, boleh refer gambar. Kat Aeon ada jual harga RM5.56 untuk 23oz (680ml). #einzmakan #einzfoodreview
Lightroom Mobile tips; enable HDR Raw features dalam Tech Preview (Android). Lightroom iOS dah ada built-in feature ini. Features ni dah lama ada tapi tak ramai yang tahu dan utilized
.
Lightroom HDR Raw ini sesuai untuk korang yang suka edit gambar dan perlukan original image yang clean, unprocessed, highest dynamic range. Jpeg biasa tu dah processed so banyak details, dynamic range highlight shadow etc dah tak 'pure'.
.
Quick example, swipe 1x untuk gambar Lightroom Hdr Raw unprocessed, dan swipe 2x untuk gambar HDR Raw after quick 2 minute edit. .
#einztutorial #einzmy
Hari ini balik kampung wife so otw balik tu singgah Bunnyster Cafe, Jerteh untuk lunch. Second time here, kali ini kami order set Magnum, Lamb Chop dan Pasta Aglio Olio. Sedikit kecewa sebab soft shell crab tak available. .
Magnum set; ice cream magnum coklat + keladi. Quite ok.
.
Lamb Chop; kambing lembut dan taste ok, cuma kuah black paper agak cair dan manis. Kalau pakai sos Bumi Hijau rasanya lagi sedap. Personally tak suka lamb chop/chicken chop jenis banjir, lagi prefer kuah asing. Lupa nak mention before order.
.
Pasta Aglio Olio, wife kata pedas tapi manis. Jadi pelik sikit bila pasta rasa manis. Portion dah generous dah tu.
.
Environment bagus dan selesa, food presentation dah cun, service dah cepat, food taste could be better.
.
#einzmakan #einzfoodreview
Xiaomi 10W fast wireless charger quick review .
Korang yang pakai smartphone canggih2 yang ada fungsi wireless charging tu serius rugi kalau tak utilize. .
Very affordable dan reliable. Build quality bagus. Support variable output 5w, 7.5w dan 10w. .
iPhone X/XS max 7.5w
Most Samsung 7.5w
Samsung S9, Note 9 10w
Most Android phone 5w - 7.5w
.
Wireless charger dulu mahal tapi slow gila charging. Kini, average smartphone battery 3000 mAh boleh charge penuh dalam masa around 3 jam dengan 7.5w wireless charger. Kalau 10w atau 15w wireless charger lagi cepat penuh caj masuk.
.
Kalau korang cari wireless charger yang murah tapi reliable, this is it. Harga masa beli 12.12 around RM50+ sahaja. . 
AMA masa tengah ada masa ni 😎
Lawa gila graphic dan fluid gameplay, main Dragon Ball Fighter Z dalam mod handheld. 💯💯Black Goku vs Majin Buu gemuk
Dragon Ball Fighter Z dah ada kat Switch. Awal tahun haritu keluar dekat Ps4 dan PC. Peminat Dragon Ball memang kena main game ni sebab ni game Dragon Ball paling best yang keluar dalam 4-5 tahun ni. (Tak berapa minat gameplay Xenoverse.)
Jemput baca artikel latest pasal iPhone XS dan iPhone XS Max di https://einz.my.
.
Nak jugak upgrade iPhone 6 ni ke iPhone latest gen tapi dengarnya iPhone 2019 nanti ada 5G, triple camera dan design baru. Alang2 nak spend beribu untuk iPhone, better beli yang future proof kan?
Mario Kart Switch, boleh main 2 player pakai joycon. Tak perlu beli additional controller. Ada mode kid friendly, bolej main guna motion sensor...budak 3 tahun pun boleh main dah. 🎮🕹️
Neon Switch is in the house!
.
Adik aku baru beli ni. Setahun tunggu harga Switch turun baru dia mampu angkat sebijik. Boleh la tumpang main Zelda dengan Mario Kart nih.
.
Technically processor dan gpu Nintendo switch ni teknologi tak lah modern sangat, lebih kurang chip smartphone dengan tablet je. Thanks to those genius dalam Nintendo, game2 Switch nampak vibrant, colorful dan best gila main. Paling power Switch ni boleh main kat tv atau bawak gi travel, gi jalan2 dan gaming on the go.
.
Dear SONY, masuk era PS5 nanti pandai2 la korang engineered biar ada element mobile gaming jugak sebab tak semua orang ada masa nak ngadap TV main game.
Xiaomi Pocophone F1 aka Poco F1. Feels good and fast performance Snap 845 pada harga starting rm1.2k. Sayang camera Poco F1 ni takde OIS, kena ada OIS baru lagi sedap ambil gambar low light.
.
Test main kat Xiaomi Store opposite Tesco KB. In case korang berminat, physical store jual Poco F1 128GB je, kalau nak yang 64GB kena beli online di Lazada.
TQ Samsung Malaysia belanja Starbucks free. Merasa jugak Green Tea Frappe.  Korang pengguna phone Samsung? Redeem cepat dekat Samsung Members App. Swipe untuk screenshot @samsungmalaysia
2018 - trend smartphone dengan AI camera. Samsung, Sony, Huawei, LG, Xiaomi semua nak letak AI dalam camera app. AI ni basically software camera akan auto-detect scene dan optimize color, saturation, clarity, highlight, shadow etc tanpa user perlu edit gambar heavily after shoot. Contoh ambil gambar rumput, AI up-kan saturation bagi rumput nampak hijau, amek gambar langit nampak biru, amek gambar cafe hipster AI optimize exposure, highlight, shadow bagi nampak lagi hipster dan lighting jadi cantik.
.
2019 - kita akan tengok pula trend smartphone dengan 3, 4 atau 5 lens dengan software AI yang lagi bijak. Kalau korang tak urgent sangat untuk beli phone baru, better tunggu 2019 atau 2020 untuk tech camera yang lagi confirm best. .
📷 #GalaxyNoteFe #GoogleCamera #Gcam #besut #jerteh