Eiza GreenAppleKu

Eiza GreenAppleKu Follow

❤"Don't let anyone turn your sky into a ceiling."
📧eiza.greenappleku@gmail.com
Member of #kbba9
Penulis blog at

http://www.greenappleku.com/

995 Followers  1,092 Follow

Share Share Share

Assalamualaikum w.b.t.

Kepada Tuan/Puan yg dihormati..
Kami di Pertubuhan Permata Al-Mahabbah Negeri Pulau Pinang (menaungi anak-anak , fakir miskin, golongan asnaf zakat dan sebahagian anak² yatim) akan mengadakan *MAJLIS MAKAN AMAL* 
yang berkonsepkan makan sambil beramal dengan tujuan bagi mengumpul dana bagi menyambut Ramadhan yg tiba.

Dengan itu kami mengalu-alukan tuan/puan untuk ikut memberi saham melalui :
1. Belian kupon hanya rm50 sahaja bagi setiap orang dan boleh makan apa sahaja hidangan di majlis nanti.
2. Menaja belian kupon untuk golongan Asnaf zakat,fakir miskin & semua Anak Yatim
3.Menaja hadiah atau apa sahaja makanan berat dan ringan pada majlis tersebut.

Majlis akan diadakan seperti berikut :

Tarikh : *28/4/2019*
Hari : *Ahad*
Lokasi : *Pertubuhan Permata Mahabbah, Kg Bagan Buaya,Nibong Tebal,Pulau Pinang* 
Masa : *11.30 Pagi -4.00petang* 
Majlis turut akan diserikan dengan persembahan teater muzikal islam oleh anak-anak di bawah Pertubuhan Permata Al Mahabbah.

Utk maklumat lanjut sila hubungi : -En Zuhair : 016-4715520
-Pn Atikah : +60 11-3946 3951
-Pn Roslina: 019-5897392
-Pn Aina : 011-28490178
-Pn Latipah : 013-3806313

MOHON JASA BAIK TUAN/PUAN SEBARKAN  PADA SAUDARA-MARA & KAWAN-KAWAN *"Gembirakanlah Hamba Allah, Nescaya Allah Akan Gembirakan Kita"* Pembayaran Tempahan/ Sumbangan boleh disalurkan ke:

Akaun CIMB *Rumah Jagaan Harapan Al Mahabbah* *860 098 7884*
Dalam banyak-banyak ruang pameran kat @ikeamalaysia cawangan Penang ni, deko ruang ni paling aku suka. 
Duduk santai sambil baca novel seram ataupun karang cerpen seram memang best la. 
Berangan itu percuma. 😅 Nanti aku share lagi ruang pameran lain yang ada di IKEA Penang. 
#ikeabatukawanpenang #ikea 
#greenapplekudotcom #kbba9
#kelabbloggerbenashaari #decor 
#roomdecor #photoart #photography
Tobi dan Zizie ni dua beradik. Hud suka Zizie sebab Zizie suka main dengan Hud. Main kejar-kejar dan main nyorok bawah almari hiasan. 😅

Tobi ni cool dan relak je jika nak dibandingkan dengan Zizie. Tenang je dia perati tingkah laku si Zizie.

#catstagram #cats #kittensofinstagram 
#greenapplekudotcom #kbba9
#kelabbloggerbenashaari 
#lifestyle #family #pets #contentcreator
Bagi aku, photoshoot gambar kucing paling susah. Dengan tak faham arahannya, tak faham bahasanya. Kau mana boleh nak suruh dia pose gitu gini. 😂

Memerlukan tools, tektik dan skill kesabaran untuk snap gambar sicomel Zizie. 
Thanks to kak dan abang ipar. Bagi kebenaran snap gambar Zizie.

#catstagram #catsofinstagram #kittens 
#greenapplekudotcom #kbba9
#kelabbloggerbenashaari 
#lifestyle #parenting #contentcreator
Sarsaparilla @mcdonaldsmalaysia memang syok wei. Paduan rasa vanila dan sarsi memang kena dengan tekak sis. Tak cukup satu la...😅 #sarsaparillacone #sundaycone 
#greenapplekudotcom #kbba9
#kelabbloggerbenashaari 
#photoart #desert 
#influencer #contentcreator
"Setiap yang lama itu ada penjaganya..." KAIN IBU SYAITAN. 📚Karya @iamdarwisy "Aku memburu jiwa yang hitam, menghapuskan hati yang kotor!"
CANANG ANISAH. 📚Karya @suzani_nadzir "Cinta terpasung, cinta berdarah."
PASUNGAN. 📚Karya @faizulbinarahim

Projek Seram kali ni berkisar tentang Muzium. 😱 Gabungan 3 penulis dalam satu buku. 
Siapa yang pernah masuk muzium sure korang akan rasa sesuatu bila korang melawat ke sekian bahagian. Aku pernah alami. Bila lalu je ke bahagian koleksi tinggalan perang, meremang semacam je. Sesuatu sungguh.
#projekserammuzium #bukuprima 
#novelseram #reading #book
#greenapplekudotcom #kbba9
#kelabbloggerbenashaari 
#metime #photoart
Jika ada hari tertentu aku terlebih makan dan perut rasa tak selesa, aku amalkan minum ACV  dari @surya.malaysia. ACV ni dah di tambah madu so rasa dia memang boleh telan. ACV ni bersifat alkali dan mampu meneutralkan kandungan asid tinggi dalam perut yang menyebabkan perut anda berasa kurang selesa

Caranya masukkan satu sudu besar ACV @surya.malaysia ke dalam secawan air suam. 
Baca artikel penuh tentang ACV ni di blog ya. 
#SuryaACVKanAda #SuryaMalaysia
#PerutJeKembung #cukaepal
#applecidervinegar #kbba9
#greenapplekudotcom
#kelabbloggerbenashaari
#lifestylephotography #parentingtips
🍎ANTARA KELEBIHAN DAN KHASIAT ACV🍎 •Melancarkan peredaran darah
•Menguatkan tenaga dalaman
•Merangsang pemecahan lemak
•Melembapkan kulit
•Meredakan sakit dan sengal sendi
•Meningkatkan kesihatan tulang
•Membantu mengekalkan berat badan ideal
•Mencegah dan mengawal selulit

Baca sambungan kelebihan ACV @surya.malaysia seterusnya di blog ya. 
#SuryaACVKanAda #SuryaMalaysia
#PerutJeKembung #cukaepal #applecidervinegar #kbba9
#greenapplekudotcom
#kelabbloggerbenashaari 
#lifestyleblogger #contentwriter
Dinner malam ni.  Bahagian tengah ice cream yogurt tu ada berry dan cranberry. Healty food hokay. 🤭

#yogurt #summerberry #lacremeriasummerberriesyogurt
#greenapplekudotcom #kbba9
#kelabbloggerbenashaari 
#foodiesofinstagram 
#healthyfood
🎁GIVEAWAY (3 pemenang)🎁 Tea Tree Oil Serum @cosmoderm ialah serum gel berasaskan air yang diformulasi dengan minyak tea tree dan niacinamide untuk mengawal penghasilan minyak berlebihan pada wajah. Sesuai untuk kulit berminyak dan kulit berjerawat. 
Untuk kulit kombinasi seperti sis pun ok. Ia lembapkan kulit wajah dan kawal minyak berlebihan. Bila makeup, nampak perbezaan sebab kat bahagian T zone dah tak berminyak. 😍

KELEBIHAN
🌿Membantu mengurangkan jerawat, bitnik hitam dan bintik putih.
🌿Membantu membersihkan pori tersumbat.
🌿Membantu mengawal penghasilan minyak berlebihan.
🌿Membantu mengembalikan lembapan semulajadi kulit wajah.

SYARAT GIVEAWAY
✔Follow instagram @eizagreenappleku
✔Like FB Page Blog Eiza GreenAppleKu
✔Tag 2 rakan korang ✔Like, dan komen "Saya nak TTO Serum ini kerana..."
✔Sertakan hashtag #TTOilSerumxeizagreenappleku

Pemenang bertuah akan dipilih secara rawak. 2 di Instagram dan 1 di FB Page. Tarikh tutup pada 25hb April 2019. 
#Cosmoderm
#TTOilSerum
#greenapplekudotcom
#kelabbloggerbenashaari
#giveawaymalaysia
Kucing yang tenang jangan di sangka tiada cakaran. 😅

Citenya, Ahad baru ni kali pertama Hud jumpa Mok. Punyalah mesra dan suka dimanja Mok ni. Tapi manalah Hud tahu...Mok pantang orang tenung dia lama-lama. Terus Mok meow kat dahi Hud. 🐈 Takpe Hud, muka calar - calar ni baru nampak jantan. 😆
#catsofinstagram #cat #catstagram 
#greenapplekudotcom #kbba9
#kelabbloggerbenashaari 
#mamadanhud #parentinglife
ANTARA PELEMBAP DAN SERUM, NAK PAKAI YANG MANA DULU?
Antara pelembap dan serum, yang mana nak pakai dulu. Ha... ini antara soalan yang pernah aku terima di blog. .
Pakai serum dahulu lepas tu baru pakai pelembap. Jika pelembap yang dipakai terlebih dahulu, kulit wajah tidak mendapat manfaat sepenuhnya kerana kepekatan krim menjadi penghalang.
.
So, selepas cuci muka, dap dap toner, serum dan barulah pelembap. .
SERUM UNTUK KULIT BERMINYAK, ADA KE?
Ha... kulit berminyak pun perlukan serum. Kenapa? Untuk mengawal dari berlakunya penghasilan minyak berlebihan di wajah. Serum berbau tea tree ni, sejuk je meresap ke muka. Tidak melekit bila serum dah serap sepenuhnya. .
TTO SERUM @cosmoderm
Serum gel berasaskan air yang diformulasi dengan minyak tea tree dan niacinamide untuk mengawal penghasilan minyak berlebihan pada wajah. Sesuai untuk kulit berminyak dan kulit berjerawat. .
KANDUNGAN UTAMA
Vitamin B3 (Niacinamide), Aloe Vera, Chamomile and Tea Tree Oil. .
KELEBIHAN 🍃Membantu mengurangkan jerawat, bintik hitam dan putih.
🍃Membantu membersihkan pori tersumbat. 🍃Membantu mengawal penghasilan minyak berlebihan. 🍃Membantu mengembalikan lembapan semulajadi kulit wajah.
.
CARA PENGGUNAAN
Selepas membersihkan dan menyegarkan wajah, sapu serum pada keseluruhan wajah dan urut lembut sehingga meresap ke bahagian kulit wajah. Untuk digunakan pada waktu pagi dan malam.
.
BOLEH DIDAPATI DI:
Watsons, Caring & Aeon Wellness.
.
NOTA: Psst...korang nak tak serum ni? Nantikan GIVEAWAY dalam waktu terdekat ni ya. 
#cosmoderm #kbba9 #TTOilSerum
#greenapplekudotcom