Fahimah Mahayuddin

Fahimah Mahayuddin Follow

Wife.Mother.
WAHM (since Jan 2017)
Part time blogger
I ❤ Reading & Writing
Owner ➡By Adeenda Enterprise (online shop)

http://menjaringimpian.blogspot.my/

355 Followers  403 Follow

Share Share Share

Warded. Kena bed rest. Kena rehat fizikal & mental. Doktor bagi bangun bergerak untuk ke toilet je. Berjalan semua tak boleh buat masa ni.  Doktor dah bagi ubat untuk stopkan pendarahan. In sha Allah saya ok. Tak terlalu terkejut dengan situasi ni sebab masa awal2 mengandungkan Fayyadh dulu pun dah lalui pengalaman yang sama. Cuma kali ini banyak sikit bleeding sebab tu risau. Tapi scan tengahri tadi heart beat masih ada.  Tengok esok pulak macam mana. Redha dengan segala kemungkinan. Tq untuk semua yang mendoakan. .
.
Maaf untuk semua yang pm/whatsapp berkaitan bisnes. Semua tak dapat dijawab. Ada masa husband saya yang akan reply. Yg mana yang dh buat bayaran semua husband saya akan pos selasa nanti. Yang lain, maaf tak dapat nak terima order sekarang ni. Doakan semuanya baik-baik & dipermudahkan.  Amin...
.
#2ndpregnancy #bleeding #7w4d
Sedih. Allah je tahu rasa macam mana.  Sebab dah lama tunggu yang kedua ni. Untuk second pregnancy ni,  Sama situasi masa mengandungkan Fayyadh dlu. Kerap turun darah. .
.
 Tapi yang kali ni dah kira bleeding. Semalam just spotting. Hari ni dah makin banyak. Takut tapi dalam masa sama redha dengan segala kemungkinan. .
.
Semoga Allah pelihara si kecik dalam rahim. Doakan saya.
Cerita pagi tadi. Our Weekend routine. Pergi pasar. Cari stock barang basah untuk seminggu.
Apa itu puerh tea? .
.
.
.🌱Puerh tea adalah Chinese tea yg berasal dari daerah Yunnan, China. Puerh merujuk kepada nama tempat asal tea puerh dihasilkan. .
.
. 🌱 Puerh Tea terkenal sebagai "Teh maharaja" di China. Suatu ketika dulu puerh tea menjadi minuman istimewa untuk raja-raja China di istana. Antara teh yang termahal di dunia kerana rasa yang sedap & khasiatnya yang sangat baik untuk kesihatan. .
.
.🌱Puerh tea berbeza dari tea yg lain kerana melalui  proses fermentasi (penapaian) yang panjang dalam pemprosesan. Proses fermentasi ini menjadikan puerh tea lebih kaya dengan antioxidant berbanding tea lain. .
.
🌱 Puerh tea amat sesuai diamalkan untuk pengurusan berat badan. (Untuk kurangkan dan maintain berat badan) selain sangat baik untuk kesihatan tubuh badan. .
.
.
Fahimah
TeaZheng Agent
019-6310065
.

#Puerhtea #TeaZheng #Tehkurus #Tehcantik #tehdetoxmalaysia #slimmingteamalaysia
Alhamdulillah, dapat jugak beli buku ni. Buku paling mahal pernah beli. Tapi untuk santapan rohani yang baik, ilmu untuk kegunaan sepanjang hayat,  tak rugi untuk melabur.
.
.
Buku ni sebagai reward untuk diri sendiri bulan ni. Dari tahun lepas lagi mengidam nak beli buku ni. Sebab baca testimoni semua best-best. Suka follow fb Puan Nora Yusof  sebab banyak sangat kata-kata positif dan nasihat yang dapat setiap hari. Sangat terinspirasi dalam mengubah diri ke arah yang lebih baik. .
.
.
Baru baca beberapa belas muka surat pun dah terpesona sangat dengan penulisan puan Nora ni. Rasa tersentap sgt2. Rasa kena tampar berkali-kali pun ada.
.
.
Semoga dapat habiskan bacaan dalam minggu ni jugak. Dan semoga dapat praktikkan ilmu yang dibaca sehabis baik😊.
Packing barang malam semalam siap-siap untuk husband bawak pergi kerja pagi ni. Senang sebab pejabat pos bawah office dia je.
.
Atas sebab tertentu, kerja-kerja pos barang sekarang bagi dekat husband. So cut off payment dari customer semua pada jam 11 malam ya. Yang mana buat payment waktu siang, semuanya akan di pos pada hari seterusnya 😊. .
.
Next postage hari selasa depan. Sebab Isnin cuti PH. Maaf atas segala kesulitan dari pihak kami.
Bersusun keta sampai ke dapuq. Siap pesan lagi, .
"Mama jangan simpan tau kereta Fayyadh"
.
😐😐😐
.
#nikaqilfayyadh  #ragamanak
.
Conteng kertas itu "biasa"
Conteng muka itu "seni"
.
Hasil seni si anak bila mama terlepas pandang. Dengan muka tak bersalah boleh sengeh-sengeh lagi depan kita😂.
.
#nikaqilfayyadh
"Stock mengunyah" time tengok TV.  Bukan untuk mama & abah je. Fayyadh pun dah menurun minat mama  suka makan buah. Tak kisah buah apa, semua dia suka. Paling suka durian & rambutan. Yg tu kena tunggu musim la baru boleh makan. .
Mama sayang Fayyadh ❤😘.
.
#nikaqilfayyadh
Makan malam 3 beranak tadi dekat Sahara kambing bakar.  Before ni restoran ni dekat meru. Dah pindah setia alam. Harga dah naik sikit tapi still berbaloi sebab portion dia banyak.
Kerja hari ni buat rekod & ambil gambar muslin & soft cotton yang baru restock untuk @byadeenda_babyshop . Yeay!