Fahimah Mahayuddin

Fahimah Mahayuddin Follow

Mama Fayyadh & Ajdaa
I ❤ Reading & Writing
Lady Boss ➡By Adeenda Babyshop & Packme Please

488 Followers  576 Follow

Share Share Share

Puerh Tea by TeaZheng CNY Special! .
.
Memang harga murah ya amat. Green Puerh tea in packet ni RM 60 je termasuk pos semenanjung. .
.
Buy 1 free 1 pulak tu. 1 packet puerh tea ni tahan hingga  3 bulan  penggunaan atau lebih tau. Kebanyakan customer kami ada yang minum hari2 pun 5 bulan baru habis.  Sangat jimat. .
.
Grab sekarang sebab promosi sampai 25hb feb ni saja ! .
.
Whatsapp 019-6310065
.
.
#puerhtea
#TeaZheng
Segelas jus oren. Tak ada apa yang istimewa. Dekat sini merata tempat ada jual  atau kita boleh beli oren buat sendiri di rumah. Dan kebanyakan dari kita lebih dari mampu nak beli jus oren ni. .
.
Tapi, orang islam kita di negara lain ada yang sampai 5-6 tahun sekali baru dapat merasa jus oren macam ni. Itupun kalau ada sukarelawan yang datang bagi sumbangan. Saat kita mengeluh, bersungut dengan harga barang naik, semua benda mahal, tapi kita masih lagi boleh makan, minum, tidur dengan selesa, shopping sana sini tapi ada orang islam di negara lain yang makan bercatu, tinggal dalam rumah tak berdinding. Anak-anak kita masih bersekolah dengan selesa tapi di negara lain ada anak muslim kita yang terpaksa menulis & membaca di atas tanah. Sekolah pula hanya pondok usang yang berlantaikan tanah . Tapi mereka tetap datang ke sekolah untuk menuntut ilmu. .
.
Bertapa beruntungnya kita tapi kurang rasa bersyukur. Masih banyak benda yang kita bazirkan setiap hari dalam hidup. Sedih bila diingatkan balik. .
.
Ada sesuatu yang berlaku beberapa hari lepas yang sangat2 menyentuh hati saya & suami. Bagai satu tamparan hebat buat kami berdua.  Saya menangis dengan apa yang saya lihat. Sesuatu yang mengubah persepsi dan misi saya tentang kehidupan. Tapi dalam masa yang sama saya rasa bersyukur kerana terpilih berada dalam kelompok mereka. Kerana hidup ini terlalu singkat untuk disia-siakan. .
.
Hargailah apa kita ada. Dalam susah atau senang, sentiasalah bersyukur. Kurangkn merungut & menyalahkan orang lain dengan kesusahan kita.
Subhanallah...dah berbunga & berbuah pokok terung ni. .
#imahazriminigarden
Alhamdulillah. Dah buka akaun Tabung Haji & Asb untuk Ajdaa. Bulan January dah start menabung. .
.
Semoga mama & abah istiqamah menyimpan setiap bulan untuk Ajdaa sama macam abang. Mama, abah & abang dah daftar haji. Adik lambat sikit tapi in sha Allah kita try untuk daftarkan adik tahun ni juga. Semoga ada rezeki kita tunaikan haji sama2 nanti. Amin.
.
.
Tips yang saya amalkan untuk konsisten  dlm menyimpan,  anggap duit simpanan tu sebagai komitmen yang harus dibayar setiap bulan.
.
#simpananuntukanak
#sikitsikitlamalamajadibukit