Fahimah Mahayuddin

Fahimah Mahayuddin Follow

Wife.Mother.
WAHM (since Jan 2017)
Part time blogger
I ❤ Reading & Writing
Owner ➡By Adeenda (online shop)

http://menjaringimpian.blogspot.my/

336 Followers  367 Follow

Share Share Share

Mama cakap nak ambik gambar, mcm ni muka dia bagi 😂😂. Muka mintak kena gomol😅
#nikaqilfayyadh
Buah lemon..tunggu besar sikit dah boleh petik.
.
#imahazriminigarden #kebunbandar #tanamsendiri
#selfreminder
Nak bercuti tapi tak tahu nak pilih flight dan hotel mana yang murah?
.
Nak jimat masa compare harga tiket flight untuk setiap syarikat penerbangan? .
Nak harga yang super jimat?
.
Semuanya ada dekat  The Traveloka Sale-Abration!
.
Saya ada menulis pasal promotion ni dekat blog. Boleh baca dekat sana.
.
Boleh klik link blog dekat bio profile di atas atau refer link bawah ni.
.
http://menjaringimpian.blogspot.my/2017/03/rancang-percutian-dengan-mudah-dan.html?m=1
Sambil mama melipat baju, sambil tu jugak melayan Fayyadh buat aktiviti homeschooling dia. .
 Buku super best "junior homeschooling- motor skills" ni mama beli dari sis @rohayatiromli . Dah lama beli baru sempat nak review. Hihi...
.
Best buku ni ada banyak aktiviti yang mengasah minda & motor skill budak2 macam Fayyadh. Aktiviti dalam buku ni uji daya tumpuan diorang. .
.
 Harga pun sangat berpatutan. Mampu milik. Boleh guna banyak kali sebab kertas laminate. .
Kalau korang tengah cari buku aktiviti yang best untuk anak-anak korang boleh pm sis @rohayatiromli  ya 😊.
Taktau la apa yang lawak sangat. Mengekek ja dia gelak tengok  America's Funniest home video ni. Mama bukak cerita wan peah ja untuk dia. Tapi habis wan peah ada pulak cerita ni. Mama ajak tido pun boolayan 😅😂. .
#nikaqilfayyadh
Hasil kerja suami. Novel ni penuh bertanda.
.
Since kejadian isu plagiat novel yang aku tulis 7 tahun lepas, dia yang paling banyak menjadi tempat aku mengadu & tak putus2 menolong aku untuk pertahankan hak aku sebagai penulis asal. .
.
Dari seorang yang bukan peminat novel, satu novel ni dia  khatam, dia tanda, dia compare & buat jadual setiap persamaan yang ada. Setiap bab dan mukasurat dia take noted. Terkejut aku masa mula2 dia bagi jadual yang dia buat tentang isu ni.  Surat rasmi pun dia yang tolong draft. Aku cuma semak saja. Dia jugak yang tolong aku buat research & dapatkan info tentang undang2 yang boleh aku ambik. .
.
Terima kasih suami. Usaha yang  buat aku sangat terharu sebagai seorang isteri. Walaupun novel ini bukan minat dia  tetapi sanggup berkorban masa untuk baca, khatam & buat analisis untuk pertahankan hak aku. Lelaki yang  sentiasa ada waktu aku susah & ditimpa ujian. Semoga kita terus kekal bersama walau apapun ujian yg datang kelak.  Amin...
.
.
Aku? Sangat beremosi...kadang tak mampu berfikir. setiap kali aku tengok novel ni mesti rasa marah tu datang. Rasa nak koyak2 dan campak dalam tong sampah. Rasa macam nak baling ke muka si plagiat pun ada. Mujur sabar itu masih ada. Masih rasional dalam berfikir.
.
.
Doakan aku dapat pertahankan hak karya aku yg satu ni.
Menyemai pokok sayur dalam polybag. Anak pokok dah mula naik. Semoga cepat besar😍
.
#imahazriminigarden #kebunbandar #ilovegardening
Tak sabar tunggu limau kasturi ni besar. Sejenis pokok yang tak putus berbuah. .
#imahazriminigarden #kebunbandar #ilovegardening
Mama masuk toilet kejap je. Keluar2 tengok dia sedap je landing tidur macam ni. Memang sejenis dekat mana2 pun boleh tidur.😂😂😂
.
#ragamanak #nikaqilfayyadh
Nah...
.
Satu untuk saya.
Satu untuk awak.
.
Hari ni hari "makanan sedunia". Hari kita menternak lemak.  Macam-macam kita melantak dari pagi sampai ke malam ni. Hihi...Mehla kita  buang balik segala kolestrol dan lemak yang melekat dalam badan. .
.
Mana tau esok pagi bangun terus kurus macam Posh Beckham 😂

#TEAZHENG #puerhtea