Fahimah Mahayuddin

Fahimah Mahayuddin Follow

Wife.Mother.
WAHM (since Jan 2017)
Part time blogger
I ❤ Reading & Writing
Owner ➡By Adeenda Enterprise (online shop)

http://menjaringimpian.blogspot.my/

406 Followers  447 Follow

Share Share Share

On the way balik beraya dekat kedah pulak. Singgah beli keropok kering + keropok lekor + buah dulu dekat sini.
.
.
#3syawal
#teamrayakelantankedah 
#teamrayaduakampung
Sedap!
.
#kopitiamkitakotabharu
3 syawal. Breakfast dengan in law dekat kedai femes di kota bharu, kopitiam kita.
Dengan pak sedara ( ayah chik) yang lahir tarikh sama dengan Fayyadh, 25.02. Tahun je lain. Fayyadh tahun 2014. Ayah chik tahun 2002. Banyak persamaan diorg ni. Tambah2 bab makan. .
.
Mama dengan abah memang boleh rehat banyak bila balik kampung. Sebab ada ramai yg suka layan dia, manjakan dia. .
.
#ragamanak 
#nikaqilfayyadh
Menu raya ke-2 di rumah mertua. Nasi dagang. Ada jugak makanan2 lain. Mohon perut tak sendat mendat hari ni😂.
.
.
#2syawal
Seperti biasa, Fayyadh & abah kena teman mama yg sentiasa kelaparan + mengidam nk makan itu ini di waktu lewat  malam. Tekak dah xblh masuk rendang, makanan berlemak, daging & pulut. Full dah dari pagi sampai ke petang. Kita cari makanan panas la pulak. Mujur ada gerai makan yang bukak. Tupun puas jgk pusing cari.  Tq husband sentiasa layan kehendak tekak si isteri. Sila standby untuk malam esok pulak. Dalam kepala dah ada list ni nak makan apa😂.
.
.

#jgntanyakenapasayagemuk
#beratbertambahdenganjayanya
Selamat hari Raya. Maaf zahir batin dari kami sekeluarga. Perut masing2 dah penuh ni. Dari pagi ke petang asyik makan je..😂😂. .
.
#azriandimahfamily
#rayatahunke5
Salam Aidilfitri dari Nik's Family. Dah berkurang seorang ahli keluarga. Sebelum ambik gambar ni time bersalam pun masing2 sebak dan nangis. Rasa kekurangan raya tahun ni tanpa arwah abah. Apapun, hidup harus diteruskan. Abah sentiasa ada dalam ingatan & doa kami semua. .
.
#teamrayapurpleorchid
#teamrayakelantan
#teamrayarumahmertua
Fayyadh dengan mak sedara dia,  su. Balik kelantan tak boleh berengang dengan Su dia lansung. Pantang su hilang je mesti cari.
.
#1syawal
#teamrayakelantankedah
#myfamily
Selamat Hari Raya. Maaf Zahir Batin dari Azri, Imah & Fayyadh.
.
#1syawal
#teamrayakelantankedah
#azriandimahfamily
Sayu. Syawal pertama tanpa arwah abah. .
.
#bapamertua
#alfatihah
Masalah attitude dan takde kesedaran sivik! Berbuka dan bersahur tepi jalan tu dah baik.  Tapi sampah buang merata-rata. Ada yang siap sangkut beg plastic penuh sampah dekat kon jalan lagi. Sepanjang jalan penuh sampah. Sangat tak beradab. .
.
Kebanyakan orang kita dari dulu takde kesedaran lansung nak jaga kebersihan tempat awam. Jangan hanya tau jaga kecantikan & penampilan diri je, tapi tanggungjawab menjaga kebersihan sekeliling lansung tak ada. .

#adabdekatmana
#bersihtusunnah