Fahimah Mahayuddin

Fahimah Mahayuddin Follow

Wife.Mother.
WAHM (since Jan 2017)
Part time blogger
I ❤ Reading & Writing
Owner ➡By Adeenda Enterprise (online shop)

http://menjaringimpian.blogspot.my/

384 Followers  421 Follow

Share Share Share

Ok. Jom masak sayur kailan. Petik fresh2 dari kebun mini kami. .
#imahazriminigarden #kebunbandar #sayurorganic
Rutin setiap malam. Menulis. Update apa buat setiap hari. Dan sejak 2 bulan ni banyak perkataan "malas", "penat" "loya" "pening" & "lemau" je yang ditulis. Hahaha...
.
Buku kanan tu catatan pregnancy untuk kali ni. Simple buku kali ni sebab buku si abang masih boleh dijadikan rujukan. Alhamdulillah..dah rasa ok sikit minggu ni. Dah banyak benda boleh disuap masuk ke mulut. Semoga bertambah berat dengan jayanya! .
Nasibla suami! Dapat isteri jenis pelupa. Merata letak barang. Spek mata ni entah kali ke berapa puluh kali hilang..lepas tu bising suruh org dalam rumah tolong cari. Fayyadh paling bersungguh cari😂. Hahaha...sampai diorang pun malas nak layan. .
.
Semalam tido sebab cari tak jumpa2. Pagi ni bangun tengok spek kena gantung dekat lampu. Siap ada note lagi.  Amboi sangat! Tau dah sapa punya kerja. Siapa yang jumpa. Hahaha. ....apapun tq suami. Dalam bebel2 cari jugak spek isteri. Kihkihkih...
Nasibla dapat suami hari2  kuat menyakat isteri. Kita tengah  serius pun kadang dia boleh buat lawak. Nak marah pun tak jadi😂. Ok. Ini sunnah. Dapat pulak dah tak kerja. Duduk rumah. Memang harap orang dalam rumah la penghibur hati. Anak & suami. .
#husbandandwife
Throwback gambar 10 tahun dulu! Zaman muda mudi. Zaman cekeding. Hihi.... friendship forever in sha Allah
#throwback  gambar 10 tahun dulu. Rindunya zaman belajar!
Semai lagi benih sayur 🌱. Tak taula banyak mana yang nak hidup. Tanam sayur ni ikut rezeki jugak. Ada yang mudah tumbuh subur. Ada yang tak menjadi jugak. .
.
Tapi paling suka tanam sayur jenis berdaun hijau. Sebab mudah jaga, dan cepat je dapat tuai hasil. .
#imahazriminigarden #kebunbandar #ilovegardening
Fayyadh dan kereta berpisah tiada. Duduk sini 1 jam pun takde hal untuk dia 😐.
Kailan 🌿. .
#imahazriminigarden #kebunbandar #ilovegardening
Tomoto dah berbuah! Mintak2 subur la dia membesar. .
#imahazriminigarden #kebunbandar #ilovegardening
Sesekali jadi model mama untuk @byadeenda_babyshop  apa salahnya! Hahaha...
.
Nasibla nak. Mama jual bedung & barut baby je. Kalau jual baju ke apa boleh jugak nak buat jadi model 😂😂
.
#nikaqilfayyadh
Terpaksa beli 2 jenis kismis dekat rumah sebab si anak & ayah lebih suka kismis jenis kecik-kecik. Time kita tengah pilih kismis,  kemain sibuk suruh ambik yang kecik. Hahaha...
.
Kalau mama suka kismis yang besar-besar. Senang, puas sikit telan 😂. Tapi dalam diorang tak suka, habis jugak sebekas makan. .