Fahimah Mahayuddin

Fahimah Mahayuddin Follow

Wife.Mother.
WAHM (since Jan 2017)
Part time blogger
I ❤ Reading & Writing
Lady Boss ➡By Adeenda Babyshop & Packme Please

http://menjaringimpian.blogspot.my/

453 Followers  514 Follow

Share Share Share

Potty training pants.
.
Pants yang sangat membantu dalam proses potty training anak-anak. .
.
🌸Available size: .
✔M (90) - Recommended for baby 9-13kg
( waist= 38-64cm, Thigh: 24- 33cm)
.
✔L (100)- Recommended for baby  13-16kg
( waist= 40-68cm, Thigh: 26- 38cm)
.
🌸Material: .
✔100 % cotton yang selesa & sejuk
✔ waterproof di bahagian dalam
✔ Ada getah bahagian pinggang & peha, so boleh adjust size. Grip yang kemas & tak longgar untuk mengelakkan kebocoran. .
.
✔ Bila baby dalam proses potty training baik di siang atau malam hari, di dalam atau luar rumah,  kalau  mereka ter "pee" atau "poo" secara tak sengaja, pants ni akan mengahalang dari kebocoran. So takdela mommy nak kena basuh lantai, karpet, sofa, kusyen kereta dan sebagainya. Tambah mommy yang bekerja, potty training pants ni sangat memudahkan kerja
.
.
✔ Baby akan berasa tidak selesa sebaik saja mereka membuang tanpa sengaja. Sebab pants ni walaupun waterproof di bahagian dalam, ia hanya menghalang kebocoran di bahagian luar. Bahagian dalam still rasa basah so anak2 akan jadi tak selesa. So mereka akan mula faham proses potty training yang dilalui. .
.
✔ potty training pants ni hanya bertahan untuk sekali atau 2x potty training "accident" saja. Pants mesti ditukar selepas itu. .
.

Price: 
1pc RM 15
.
Postage:
RM 8 (sm) RM 10(ss)
.
Whatsapp: 019- 631 0065 * boleh refer ig/fb : @byadeenda .
#pottytrainingpants #pottytrainingpant #pottutrainingpantsmurah #pottytrainingpantsmalaysia #pottytrainingpantmurah #pottytrainingpantmalaysia #seluarpottytraining #seluarpottytrainingmurah
Yummy!
Bila masing2 dah bosan. Jom keluar! Rasa dh 3 minggu mama tak outing dengan Fayyadh on weekdays sbb mama penat + malas. Kihkih. Selalu setiap minggu keluar. Sejenis tak boleh duduk rumah je. Hihi...sekarang ni, keluarpun pergi kedai saja. Jln2 tunggu weekend dgn husband. .
.
Hari ni rajin sikit keluar jln2 dekat mall. Dengan harapan dapatla exercise sikit.
Siapa tengah cari gb pockit plus ni boleh contact kawan kita. Senang nk bawak travel 🖒🖒.
.
.
 @Regrann from @momsandkidsstore -  Readystock Gb Pockit Plus @momsandkidsstore Best deal please whatsapp us 0197916037 #gbpockitmalaysia #gbpockitplusmalaysia - #regrann
Another Day
Another Chance
#islamicreminder
#selfreminder
Kami selalu bagi dekat customer terpilih free gift wash cloth gauze cotton ni tapi yang 1 layer atau 2 layer saja. Nipis sikit.  Tapi, ramai jugak yang tanya ada jual tak sebab suka dengan sapu tangan ni. Lembut. .
.
So, atas permintaan customer, kami dah start jual di @byadeenda ya! Yeay!! 😍. .
.
Tapi, kami jual yang high quality & 6 layer. Lebih lembut, tebal & gebu. Sesuai sangat untuk kulit baby yang sensitif. Gauze cotton memang antara feveret dalam pembuatan swaddle, blanket, towel & washcloth untuk bayi sebab fabrik yang lembut &  organic. Satu lagi, sangat menyerap air. .
.
Boleh jenguk2 by adeenda untuk details pasal wash cloth ni.
Tq customer repeat order puerh tea dengan kami 😘. .
.
Kiri perbualan kami kira2 4 bulan  yang lepas. Kanan, perbualan 2 hari lepas. Customer nak repeat order lagi sebab berpuas hati dengan manfaat puerh tea by TeaZheng. .
.
Amalkan secara konsisten, In sha Allah akan rasa perubahan pada kesihatan badan. 1 mini puerh tea cake 200g tahan sehingga 3-4 bulan penggunaan. Memang sangat jimat! .
.
Fahimah
TEAZHENG Agent
019-6310065
.
.
#puerhtea
#TEAZHENG
Diam tak diam, dah 9 bulan jadi fulltime housewife. Macam tak percaya je boleh stay duduk rumah dalam waktu yang lama macam ini. Sebab dari kecik lagi mmg jenis tak suka terperuk dekat rumah. Kuat berjalan. Suka aktiviti luar. Time belajar pun kalau cuti panjang akan buat kerja part time & so on. Jenis suka keluar. .
.
Masa mula2 decide nak berhenti memang ikhlas buat semua ni untuk Fayyadh. Nak dia cepat sihat dibawah jagaan saya sepenuhnya. Risau jugak dengan diri sendiri samaada boleh ke nak lalui life baru ni. Sebab tak yakin mampu jadi good housewife.  Takut bosan. Takut stress. Takut xboleh kawal emosi. Semua rasa ada. Sampai ex- officemate cakap takut nanti saya akan cakap sorang2  je dekat rumah. Hahaha...sebab memang jenis mulut riuh rendah dekat office. Tapi demi anak, semua rasa risau tu tolak tepi. Berbalik kepada niat kita. .
.
Mula2 berhenti letak target 6 bulan dulu. Kalau Fayyadh ok nak kerja balik. Memang dari mula berhenti, decide untuk berhenti kerja ni sementara saja. Bukan selamanya. Berhenti untuk bagi tumpuan pada Fayyadh sepenuhnya. Lepas 6 bulan, memang Fayyadh dah ok. Banyak sangat perkembangan positive kesihatan dia compare dari dulu.
.
.
Tak mudah sebenarnya kalau berhenti kerja time hutang bank pun ada yang belum settle. Tak mudah jugak kalau dah sampai 6 tahun biasa pegang duit sendiri dengan makan gaji lepas tu kena cari duit sendiri dari rumah sebab ada hutang yang belum habis di bayar masa berhenti. Kalau berhenti dengan ZERO hutang & commitment memang senang. Tapi saya percaya pada rezeki. Allah ada.
.
Sama jugak nak dapatkan restu dari parent atas keputusan yg dah dibuat. Tak senang nak yakinkan mereka. Ambik masa jugakla nak bagitau dulu. Macam2 yang dirisaukan walau berhenti sekejp je.Tapi, Alhamdulillah, mereka restu. .
.
Alhamdulillah, syukur 9 bulan ni ada ja rezeki yang datang. Cukup untuk byr hutang & belanja semua.  Rezeki dapat berbelanja sama macam time kerja dulu. Cuma jimat sikit sebab banyak yang dah cut cost. Saya happy dengan apa yang dilalui sekarang. Dpt peluang banyak masa boleh spend dengan family. Banyak masa untuk diri sendiri.  Kalau nk kerja balik pun  tahun depan baru decide. Tgok pada pkmbgn Fayyadh.
Dragon fruit. Beli direct dari penjual tepi ladang dragon fruit ni. Fresh. Murah. Manis.
Rumah ni semuanya hantu buah. Stock buah import atau tempatan mmg kena sentiasa ada. .
.
Bila time lapar2 macam skrg, menyicahla 3 beranak depan TV tgok cerita Kingkong. Hihi..