Fahimah Mahayuddin

Fahimah Mahayuddin Follow

Wife.Mother.
WAHM
Part time blogger
I ❤ Reading & Writing
Lady Boss ➡By Adeenda Babyshop & Packme Please

http://menjaringimpian.blogspot.my/

443 Followers  536 Follow

Share Share Share

Throwback Fayyadh 1 tahun 3 bulan. Kejap je membesar. Kecik2 dulu bam bam. Bila besar makin kurus pulak walaupun kuat makan. .
#nikaqilfayyadh
Delima from yemen. Jiran2 ambik order, so selitlah order sekali. Beli 1 kotak RM 40. Share  sekotak tu dengan jiran. .
.
Sedap. Rangup. Manis. Juicy. Ingatke mama sorang je nak makan. Sebab biasa before ni beli Fayyadh & abahnya tak makan sangat. .
Rupanya delima yemen ni diorang suka sebab rasa sedap 😅😅. .
Lepas tu boleh makan sekali dengan biji sebab biji dia kcik & rangup. Kalau tau baik beli 1 kotak je.
.
Repeat bawa Fayyadh datang zoo melaka utk kali ke-2. First datang dulu dia tak tau bercakap lagi. Kali ni datang mulut riuh rendah macam bertih jagung 😂😂. .
.
 Excited nampak macam2 binatang dekat zoo. Banyak yang dia kenal. Siap buat bunyi lagi. .
.
#affamilyjalan2
My ❤. Punya minat yang sama dengan husband dari zaman berkawan. Dua2 peminat sejarah. Dua2 sukakan kehijauan alam. Dua2 jugak pencinta makanan😂😂. Kalau berjalan, memang  3 tempat ni jadi pilihan kiteorang.
Throwback our dinner semalam. Makan ikan bakar sambil tengok sunset. Excited Fayyadh bila dapat tengok bot nelayan lalu lalang dekat muara. .
#affamilyjalan2
Breakfast pulut kuning rendang ayam & kuih muih dekat sini.
.
#affamilyjalan2
#ilovereading #ilovebooks
@Regranned from @jom_dakwah -  Untuk renungan bersama... Hidup yang  kelam kabut datang dari solat yang kelam kabut,

Hidup tak menentu datang dari solatnya yang tak menentu,

Hidup yang celaru datang dari solatnya yang celaru,

Hidup tiada keberkatan datang dari solat yang tak diberkati,

Hidup serba lengkap tapi hati tak pernah puas, datang dari solat yang tak lengkap (ponteng dan tinggal), Hidup yang tak tenang datang dari solatnya yang tiada tama'ninah,

Hidup bermasalah datang dari solatnya yang bermasalah.

Hidup yang cemerlang datang dari solatnya yang cemerlang,

Hidup yang tenang datang dari solatnya yang tenang,

Hidup yang diredhai datang dari solatnya yang diredhai. "sesungguhnya BERJAYALAH orang2 yang beriman. Iaitu mereka yang KHUSYUK dalam SOLAT yang mereka lakukan" - (Al-Mu'minuun:1-2)

Jom perbaiki solat kita.
.
.
(Caption ditaja oleh @jombuku "Semusim Di Barzakh" Novel Islamic Terbaik MPH2016 -Best Seller Of The Year- MPH Bookstore, segera dapatkan +60135295090).
.
#share #jomrepost #jomMUHASABAHdiri - #regrann
Less is more ❤
Throwback video 5 bulan lepas.
.
.
 Bila dia tnya mcm2 soalan pelik2 kadang mama tak boleh nak jawab, mama cakapla "tak tahu". .
.
So, agaknya dia pun nak buat mama "bengang", bila mama tanya soalan dia pun meniru la cakap "tak tahu" jugak padahal dia tahu 😅. Sabar jela budak kecik ni 😂😂😂. .
.
Insaf kejap mama dari menjawab "tak tahu" lepas tu bila dia tanya soalan.  Memang bengang rasa bila kita tanya soalan semua dia jawab tak tahu. Hahaha...
.
#ragamanak 
#nikaqilfayyadh
Puas hati dapat buang, hantar tempat recycle & pusat pengumpulan barang untuk charity hari ni. Sengaja tunggu weekend sebab boleh buat sama2 dengan husband. Pejam mata je barang2 yang rasa macam "sayang" tu buang atau bagi dekat orang. .
.
Sebab kalau dah 3-5 tahun simpan tak guna-guna, kira barang tu memang tak diperlukan. So silalah letgo saja.  Sejenis manusia yang suka rumah konsep lapang & tak banyak barang. Dahla rumah pun kecik comel lagila taknak banyak barang sebab rasa serabut nak mengemas. Dahla bukan jenis yang "rajin" sangat. Hihi...
.
.
Mood hari ni, happy walaupun penat.😍