Fairtrade-maerket.dk

Fairtrade-maerket.dk Follow

Følg vores aktivistiske #takeovers der på forskellig vis slår et slag for en mere fair verden 💪🏽🌍🌎

http://bit.ly/2fRzl6x

2,281 Followers  1,523 Follow

Share Share Share

Sv. Michelsen er chokolade, men det er også meget mere - det er bæredygtigt. Selvom vi er en lille virksomhed, er det vigtigt for os at kunne give dig et fair valg, når du er i chokoladehumør #chokolade #bæredygtig #osderhandler #fairtrade #svmichelsen
VIDSTE DU, at vi er den første 100% Fairtrade chokoladeproducent i Danmark, og det er vi stolte af? Vi synes, at kakao er den bedste råvare på jorden. Derfor ser vi også gerne, at kakaobønnen stadig dyrkes om 10 år. Derfor tager vi ansvar #osderhandler #fairtrade #svmichelsen #kakao
Vi tror på fair behandling af både dyr og mennesker. Derfor vælger vi Fairtrade og fritgående høns #osderhandler #fairtrade #svmichelsen
@svmichelsen er nu klar til #tuesdaytakeover. Vores Daniel og Nicolas sammen med Louise fra Fairtrade slår to fluer med et smæk: Morgensnack og koffeinshot #limitededition #mokka #flødebolle Glæd dig, det bliver lækkert #chokolade #osderhandler #fairtrade
Efterårsferie er lig med forkælelse, og forkælet er netop, hvad du bliver af denne uges #takeover 👌🏽 Det er faktisk noget, de har excelleret i siden 1933 💪🏽💪🏽 Hvis vi siger, du skal finde en serviet frem til mundvandet, kan du så gætte, hvem der er #takeover?💚💙
Efter besøget hos Othaya FCS skal vi i dag kigge ind hos African Coffee Roasters. 
African Coffee Roasters blev etableret af Coop Danmark og IFU som en viderebygning af Kaffe For En Bedre Fremtid. For at gøre et udviklingsprojekt bæredygtigt er det nemlig vigtigt også at fokusere på handel og afsætning af produkterne. Hos African Coffee Roasters har man en direkte relation til de kaffebønder, man handler med, og der arbejdes aktivt for at gøre forsyningskæden så kort og gennemsigtig som muligt. Derfor er African Coffee Roasters også Fairtrade certificeret og producerer bl.a Cirkel Kaffes økologiske og Fairtrade certificerede variant, der sælges i Danmark. 
#demderhandler #takeovers 
@jonas_brunsnaes
En anden udfordring i Kenyas Kaffe-industri er den høje gennemsnitsalder (på over 60 år!!). Som en del af "Kaffe for en bedre fremtid" træner vi derfor ikke kun de eksisterende kaffebønder, men vi fokuserer også på den næste generation. Her har vi sponseret over 20 stipendier til unge fra Othaya FCS, så de kan studere "Coffee Technology" på Dedan Kimathi University, og tage den nye viden med tilbage til kooperativet.
#demderhandler #takeovers 
@jonas_brunsnaes
Efter at have bestået et års træning via Farmer Field Schools afholdes der dimissionsfest, hvor de enkelte kaffebønder får udleveret certifikater som dokumentation på, at de har bestået uddannelsesforløbet. Indtil nu har mere end 4500 været igennem forløbet.
#demderhandler #takeovers 
@jonas_brunsnaes
I dag skal vi besøge Othaya Farmers Cooperative Society, som ligger i det centrale Kenya. De har 15.000 medlemmer, der dyrker kaffe. 
En af Kenyas store udfordringer er lavt udbytte pr. træ. Den gennemsnitlige kaffefarmer dyrker kun 2-3 kg kaffebær pr. træ, hvilket er en 1/3 af, hvad farmerne producerede i 80'erne. 
Jeg har de sidste 4 år haft æren af at arbejde med et projekt i Othaya, der hedder Kaffe For En Bedre Fremtid. Projektets partnere er Just Fair, Peter Larsen Kaffe, Kenya Cooperative Coffee Exporters og Coop Danmark (tilsluttede sig halvandet år inde i projektet), og det er støttet af Danida og Fairtrade Mærket. 
Et af projektets mål er, at træne farmerne i bedre dyrkningsmetoder, så de kan tredoble udbyttet pr. træ uden at bruge flere ressourcer. Vi har i løbet af projektet trænet 4.500 farmere, som alle har deltaget i et ét års langt træningsforløb. På billedet kan i se en af træningssæssionerne, som alle foregår ude i de enkelte farme. 
#demderhandler #takeovers
@jonas_brunsnaes
Hej, mit navn er @jonas_brunsnaes og jeg har været så heldig at få æren af at være den nye #tuesdaytakeover :)
Jeg vil i denne uge tage jer med på en rejse til Kenya, hvor vi skal lære om kaffe, besøge nogle af de lokale kaffebønder i Othaya, samt kigge ind hos African Coffee Roasters, der er Kenyas største eksportør af ristet kaffe (bl.a. danske Cirkel Kaffe). Jeg glæder mig meget til at dele mine oplevelser med jer, og jeg ser frem til at vise jer, hvordan Fairtrade har været med til at starten en fantastisk udvikling i Kenya.
Hvad er det egentlig Fairtrade-Bonus bliver brugt til?🤔 Pak passet og vær klar på at blive klogere på det og meget mere, når denne uges #takeover tager os med direkte til byen Othaya i Kenya 👉🏽🌍
For nylig lavede Forbrugerrådet Tænks medlemsblad en prisundersøgelse af økologiske dagligvarer. 
Og mens man skulle tro, at mere bæredygtighed er dyrere, så viste det sig, at vi i flere tilfælde får #fairtrade med til samme pris, når vi vælger økologisk. Det gør det nemmere at være forbruger.

#takeover #pristjek #forbrugernesstemme