Your Breastfeeding Partner

Your Breastfeeding Partner Follow

Breastfeeding Counseling, Coaching, Class & Training serta Menyediakan Kelengkapan Penyusuan Ibu dan Bayi. Untuk info ➡️www.feedbyumminajla.com

http://www.wasap.my/601158334357

1,476 Followers  700 Follow

Share Share Share

Salam Penyusuan Susu Ibu dari,
Nad Masrom
Your Certified Lactation Counselor
.
#FeedByUBfGroup
#FeedByUmmiNajla
#TipsPenyusuanKakNad
#CertifiedLactationCounselorNadMasrom
#MenyusuLebihRelaksDenganIlmu
#HomeVisit2018
#kaunselorpenyusuansusuibujohorbahru
#theartofbreastfeeding
Bayi 6 bulan perlu diberi makanan tambahan selain susu ibu.
.
Bermula dari usia bayi 6 bulan, keperluan kalori yang diperlukan bayi ialah lebih kurang 600kcal/hari dan kalori yang dibekalkan oleh susu ibu adalah lebih kurang 400 kcal/hari. .
Pentingnya pemakanan tambahan adalah untuk menampung kekurangan sebanyak 200 kcal/hari tersebut.
.
Apa persediaan mommies dalam menyediakan makanan terbaik untuk bayi mommies?
.
Nak belajar tips penyediaan menu bayi seawal usia 6 bulan?
.
Komen 'Nak' jika berminat.
.
#FeedbyUmmiNajlaBabyFood
#homemadebabyfood #healthybabyfood #organicbabyfoodmalaysia
Salam Penyusuan Susu Ibu dari,
Nad Masrom
Your Certified Lactation Counselor
.
#FeedByUBfGroup
#FeedByUmmiNajla
#TipsPenyusuanKakNad
#CertifiedLactationCounselorNadMasrom
#MenyusuLebihRelaksDenganIlmu
#HomeVisit2018
#kaunselorpenyusuansusuibujohorbahru
#theartofbreastfeeding
Nak susu mommies kembali meriah?
.
Susu mommies drop sebab aliran susu tak lancar? bayi tak kenyang menyusu?
.
Nak bayi kenyang menyusu? Pastikan breast mommies lancar tanpa sebarang masalah blocked duct. Bila saluran susu lancar, barulah senang molekul-molekul lemak tu nak keluar.
.
So cepatlah berat baby nak bertambah !
.
Tapi macam mana? mommies tak larat nak mengurut pakai tangan.
.
Apa kata mommies dapatkan Lavie Lactation Massager sekarang?
.
========================
Kelebihan Lavie Lactation Massager?
========================
.
1) Melegakan saluran susu tersumbat
.
Saluran susu tersumbat boleh menjadi sangat menyakitkan dan boleh menyebabkan mastitis jika tidak dirawat. Getaran lembut membantu untuk memecahkan saluran yang disekat.
.
2) Meningkatkan Aliran Susu
.
Kosongkan lebih cepat dan tingkatkan output anda. Mempunyai aliran susu yang betul dapat membantu mencegah saluran tersumbat dan membantu meningkatkan bekalan susu.
.
3) Kurangkan Penyumbatan Payudara
.
Engorgement (bengkak susu) berlaku apabila payudara menjadi overfull, yang boleh menyebabkan kesakitan dan pembengkakan. Aliran susu yang betul adalah penting untuk penyusuan yang sihat.
.
4) Membantu melegakan rasa tegang di leher dan belakang badan
.
Rasa tegang di leher boleh menyebabkan masalah susu tersumbat juga kerana kandungan asid laktik yang tinggi dalam darah menyebabkan susu bergumpal.
.
RM189 FREE POSTAGE!!😍😍
.
Sangat membantu bila mommies rasa lenguh tangan nak mengurut untuk settlekan bengkak di payudara.
.
Nak tahu lebih lanjut? PM admin Dayana di 011 - 5833 4357 atau KLIK link di BIO @feedbyumminajla dan taip 'LAVIE"
.
#laviemassager #lavielactationmassager
Nak alat magik untuk lancarkan aliran susu?
.
Susu mommies drop sebab aliran susu tak lancar? bayi tak kenyang menyusu?
.
Nak bayi kenyang menyusu? Pastikan breast mommies lancar tanpa sebarang masalah blocked duct. Bila saluran susu lancar, barulah senang molekul-molekul lemak tu nak keluar.
.
So cepatlah berat baby nak bertambah !
.
Tapi macam mana? mommies tak larat nak mengurut pakai tangan.
.
Apa kata mommies dapatkan Lavie Lactation Massager sekarang?
.
========================
Kelebihan Lavie Lactation Massager?
========================
.
1) Melegakan saluran susu tersumbat
.
Saluran susu tersumbat boleh menjadi sangat menyakitkan dan boleh menyebabkan mastitis jika tidak dirawat. Getaran lembut membantu untuk memecahkan saluran yang disekat.
.
2) Meningkatkan Aliran Susu
.
Kosongkan lebih cepat dan tingkatkan output anda. Mempunyai aliran susu yang betul dapat membantu mencegah saluran tersumbat dan membantu meningkatkan bekalan susu.
.
3) Kurangkan Penyumbatan Payudara
.
Engorgement (bengkak susu) berlaku apabila payudara menjadi overfull, yang boleh menyebabkan kesakitan dan pembengkakan. Aliran susu yang betul adalah penting untuk penyusuan yang sihat.
.
4) Membantu melegakan rasa tegang di leher dan belakang badan
.
Rasa tegang di leher boleh menyebabkan masalah susu tersumbat juga kerana kandungan asid laktik yang tinggi dalam darah menyebabkan susu bergumpal.
.
RM189 FREE POSTAGE!!😍😍
.
Sangat membantu bila mommies rasa lenguh tangan nak mengurut untuk settlekan bengkak di payudara.
.
Nak tahu lebih lanjut? PM admin Dayana di 011 - 5833 4357 atau KLIK link di BIO @feedbyumminajla dan taip 'LAVIE"
.
#laviemassager #lavielactationmassager
Kenapa Kak Nad pilih Lavie Lactation Massager?
.
Lavie Lactation Massager ialah satu alat untuk bantu ibu-ibu yang kerap alami masalah blocked duct (saluran susu tersumbat) atau aliran susu tak lancar.
.
Lavie hanyalah alat yang memudahkan ibu-ibu yang tidak mempunyai masa untuk membuat urutan setiap hari di payudara.
.
Tak dinafikan, untuk atasi masalah blocked duct, urutan yang dilakukan kadangkala mengambil masa sehingga 1-2 jam. Kak Nad sendiri pun penat juga kalau 3-4 jam kena mengurut breast mak-mak yang ada masalah blocked duct.
.
Jadi,bila ada Lavie ni, mommies boleh lakukan sendiri uruta di rumah. Selit dalam bra je pun dah boleh 'mengurut'. Ala macam mesin urut kaki tu, letak-letak je dah boleh urut kan? Ha.. ni lebih kuranglah tapi ni dicipta khas untuk payudara yang lembut dan sensitif tu.
.
========================
Kelebihan Lavie Lactation Massager?
========================
.
1) Melegakan saluran susu tersumbat
.
Saluran susu tersumbat boleh menjadi sangat menyakitkan dan boleh menyebabkan mastitis jika tidak dirawat. Getaran lembut membantu untuk memecahkan saluran yang disekat.
.
2) Meningkatkan Aliran Susu
.
Kosongkan lebih cepat dan tingkatkan output anda. Mempunyai aliran susu yang betul dapat membantu mencegah saluran tersumbat dan membantu meningkatkan bekalan susu.
.
3) Kurangkan Penyumbatan Payudara
.
Engorgement (bengkak susu) berlaku apabila payudara menjadi overfull, yang boleh menyebabkan kesakitan dan pembengkakan. Aliran susu yang betul adalah penting untuk penyusuan yang sihat.
.
4) Membantu melegakan rasa tegang di leher dan belakang badan
.
Rasa tegang di leher boleh menyebabkan masalah susu tersumbat juga kerana kandungan asid laktik yang tinggi dalam darah menyebabkan susu bergumpal.
.
RM189 FREE POSTAGE!!😍😍
.
Sangat membantu bila mommies rasa lenguh tangan nak mengurut untuk settlekan bengkak di payudara.
.
Nak tahu lebih lanjut? PM admin Dayana di 011 - 5833 4357 atau KLIK link di BIO @feedbyumminajla dan taip 'LAVIE"
.
#laviemassager #lavielactationmassager
Salam Penyusuan Susu Ibu dari,
Nad Masrom
Your Certified Lactation Counselor
.
#FeedByUBfGroup
#FeedByUmmiNajla
#TipsPenyusuanKakNad
#CertifiedLactationCounselorNadMasrom
#MenyusuLebihRelaksDenganIlmu
#HomeVisit2018
#kaunselorpenyusuansusuibujohorbahru
#theartofbreastfeeding
#breastfeedingclass2.0
Mommies menyusu nak dapatkan urutan payudara untuk tambah susu?
.
Ramai mommies mengadu susu drop sebab aliran susu tak lancar.
.
Ada pula yang terpaksa menanggung sakit sebab susu tersumbat dan jadi bengkak.
.
Mommies dah tak larat nak tuam breast dan urut sendiri.
.
Apa kata mommies dapatkan urutan terbaik dari tukang urut kami. Kami akan bantu mommies untuk atasi masalah susu mommies tak lancar atau tersumbat.
.
Bila masalah tersumbat dah settle, in shaa Allah susu mommies kembali meriah!
.
Promo masih lagi ada mommies.
.
Harga asal RM99.
.
Promo hanya RM39 sahaja untuk sesi urutan 1 jam.
.
Berminat? Klik link di BIO @feedbyumminajla dan taip 'URUT'.
.
Atau mommies boleh PM ke 011 - 5833 4357
.
#urutanbreast #breastmassage #urutanlancarkansusu #ketulanpayudara #urutpantang #penjagaanselepasberpantang #pantang #tukangurut
Senangnya mengepam dengan Youcup.
.
Mommies busy tak sempat mengepam? Tapi tak tahu nak pilih corong sebab nipple mommies jenis sensitif?
.
Apa kata mommies cuba dulu #youcup untuk mommies pam secara handsfree.
.
Kelebihan corong youcup yang ialah dari silikon dan lembut. Sangat sesuai dengan mommies yang mempunyai masalah nipple sensitif.
.
Ciri-ciri YouCup :
.
🌸 Mommy boleh pump dalam baju.
🌸 Diperbuat daripada silicone yang tidak berbahaya pada makanan 🌸 24mm standard corong pump
🌸 Tak mudah bocor & senang untuk di tuang
🌸 Mempunyai Anti-backflow system
🌸 sangat Flexible 🌸 BPA Free
🌸 8oz per cup/ 16oz both cups
.
Apa yang ada dalam kotak? .
🌸 2 valves base & 4 valves. 🌸2 backflow protector, 2 YOUCUP milk collection cup.
🌸 Warranty 30 hari untuk jika ada kesilapan dari segi manufacture!
.
Nak order? KLIk link di BIO @feedbyumminajla dan taip 'YOUCUP' atau boleh PM di 011 - 5833 4357.
.
@youhamy 
#youhamalaysia #youcup #milkcollection #milkcollectioncup #youhamilkcollectorcup #handsfreemurah #handsfreemurahmalaysia #breastpumpmurah #breastpumpmurahmalaysia
Apa beza YOUCUP dengan handsfree yang lain?
.
Kelebihan corong youcup yang ialah dari silikon dan lembut. Sangat sesuai dengan mommies yang mempunyai masalah nipple sensitif.
.
Ciri-ciri YouCup :
.
🌸 Mommy boleh pump dalam baju.
🌸 Diperbuat daripada silicone yang tidak berbahaya pada makanan 🌸 24mm standard corong pump
🌸 Tak mudah bocor & senang untuk di tuang
🌸 Mempunyai Anti-backflow system
🌸 sangat Flexible 🌸 BPA Free
🌸 8oz per cup/ 16oz both cups
.
Apa yang ada dalam kotak? .
🌸 2 valves base & 4 valves. 🌸2 backflow protector, 2 YOUCUP milk collection cup.
🌸 Warranty 30 hari untuk jika ada kesilapan dari segi manufacture!
.
Nak order? KLIk link di BIO @feedbyumminajla dan taip 'YOUCUP' atau boleh PM di 011 - 5833 4357.
.

#youhamalaysia #youcup #milkcollection #milkcollectioncup #youhamilkcollectorcup #handsfreemurah #handsfreemurahmalaysia #breastpumpmurah #breastpumpmurahmalaysia
Salam Penyusuan Susu Ibu dari,
Nad Masrom
Your Certified Lactation Counselor
.
#FeedByUBfGroup
#FeedByUmmiNajla
#TipsPenyusuanKakNad
#CertifiedLactationCounselorNadMasrom
#MenyusuLebihRelaksDenganIlmu
#HomeVisit2018
#kaunselorpenyusuansusuibujohorbahru
Nak susu kembali meriah?
.
Susu mommies drop sebab aliran susu tak lancar? bayi tak kenyang menyusu?
.
Nak bayi kenyang menyusu? Pastikan breast mommies lancar tanpa sebarang masalah blocked duct. Bila saluran susu lancar, barulah senang molekul-molekul lemak tu nak keluar.
.
So cepatlah berat baby nak bertambah !
.
Tapi macam mana? mommies tak larat nak mengurut pakai tangan.
.
Apa kata mommies dapatkan Lavie Lactation Massager sekarang?
.
========================
Kelebihan Lavie Lactation Massager?
========================
.
1) Melegakan saluran susu tersumbat
.
Saluran susu tersumbat boleh menjadi sangat menyakitkan dan boleh menyebabkan mastitis jika tidak dirawat. Getaran lembut membantu untuk memecahkan saluran yang disekat.
.
2) Meningkatkan Aliran Susu
.
Kosongkan lebih cepat dan tingkatkan output anda. Mempunyai aliran susu yang betul dapat membantu mencegah saluran tersumbat dan membantu meningkatkan bekalan susu.
.
3) Kurangkan Penyumbatan Payudara
.
Engorgement (bengkak susu) berlaku apabila payudara menjadi overfull, yang boleh menyebabkan kesakitan dan pembengkakan. Aliran susu yang betul adalah penting untuk penyusuan yang sihat.
.
4) Membantu melegakan rasa tegang di leher dan belakang badan
.
Rasa tegang di leher boleh menyebabkan masalah susu tersumbat juga kerana kandungan asid laktik yang tinggi dalam darah menyebabkan susu bergumpal.
.
RM189 FREE POSTAGE!!😍😍
.
Sangat membantu bila mommies rasa lenguh tangan nak mengurut untuk settlekan bengkak di payudara.
.
Nak tahu lebih lanjut? PM admin Dayana di 011 - 5833 4357 atau KLIK link di BIO @feedbyumminajla dan taip 'LAVIE"
.
#laviemassager #lavielactationmassager