Folk och Försvar

Folk och Försvar Follow

Vi är en politiskt oberoende organisation som sprider kunskap & främjar levande debatt om försvars- & säkerhetspolitik samt samhällets krisberedskap.

http://www.folkochforsvar.se/

473 Followers  134 Follow

Share Share Share

Fullsatt #fofsem om lärdomar från #Aurora17 med @overbefalhavaren och generalmajor Bengt Andersson! Ett samarbete mellan FoF och AFF
Just nu: utrikesminister Margot Wallström pratar om våld mot kvinnor, det säkerhetspolitiska läget och kärnvapennedrustning  #fofsem
Försvarsminister Peter Hultqvist talar om det svensk-finska samarbetet på Hanating 2017. Följ oss på Twitter för uppdatering under dagen! #fofsem #hanating  Hela seminariet spelas in och publiceras på vår hemsida under morgondagen.
Brinner du för säkerhets- och försvarspolitik samt krisberedskap? Missa inte chansen att göra praktik hos oss i vår! Gå in på vår hemsida för mer information om hur du ansöker.
Just nu: Niklas Granholm från FOI inleder vårt seminarium Kärnvapen - Nya utmaningar i modern tid. Du kan se seminariet live eller i efterhand via vår hemsida #fofsem
Igår genomförde vi höstens första seminarium! Det handlade om lärdomar och vägen framåt efter terrordådet på Drottninggatan den 7 april i år. Du kan se seminariet i efterhand på vår hemsida.
#fofsem
Nu söker vi en kommunikatör på heltid till vårt kansli i Gamla stan, Sthlm. 
Annonsen till tjänsten hittar du på vår hemsida: folkochforsvar.se - Om Folk och Försvar - Karriär och Praktik.
Almedalsveckan är och förblir en fantastisk smältdegel av intressanta möten, kunskapsspridning och samverkan över politisks och ideologisks gränser. Att det är förbaskat vackert här i Visby är ju självklart ett stort plus. 
#almedalen #visby #samverkan #svpol #föpol #säkpol
Just nu: Vad ska försvaras och av vem? Med @patrikoksanen och 
@lindanordlund. Snart kommer försvarsministern och inrikesministern - Se live på vår hemsida/Youtube
Varmt välkomna till M/S Sigrid! 
Kl 13.00 drar vi igång vårt sista seminarium för Almedalsveckan 2017. ETT TOTALT FÖRSVAR AV SVERIGE, med bland andra Anders Ygeman och Peter Hultqvist.
Stort tack till vår superpanel med Anna Wieslander, director Norhern Europe, Atlantic Council, Dennis Gyllensporre, chef ledningsstaben, Försvarsmakten, HC Hagman, ämnesråd, Utrikesdepartementet och Carin Jämtin, generaldirektör, SIDA. 
Seminariet webbsändes och kan även ses i efterhand på vår hemsida. 
Varmt välkommen att ta del i diskussionen på plats eller via Twitter #FPAalmedalen #fofsem
Nu är snart Folk och Försvar full styrka i Visby. Dan och Maud anländer strax innan veckans första #fofsem drar igång. 
Det är dags att förbereda landet för en allt mer osäker omvärld. Den nya konflikten ställer också till del nya krav på hur vi bygger vår säkerhet. Vilken betydelse ska civilsamhälle ha i det nya totalförsvaret och hur förankrar vi idén hos var och en av oss?

Detta ska vi diskutera på dagens seminarium och på scen finns bland andra representanter från @scouterna @forsvarsutbildarna och @rodakorset 
Livesändning hittar du på vår hemsida tillsammans med vårt seminarieprogram för resten av #almedalsveckan