HC Eindhoven (official)

HC Eindhoven (official) Follow

http://www.hceindhoven.nl/

584 Followers  190 Follow

Share Share Share

Grote Clubactie 2018 
Zaterdag 15 sept. is de grote clubactie weer begonnen. Wij doen hier al een aantal jaren aan mee en hebben in die jaren veel geld voor de club opgehaald. 
Met dit geld hebben we onder andere de touwen op de velden, de voetbaltafel, het speelhoekje binnen en het speelhuisjes buiten kunnen aanschaffen. 
Vorig jaar was de opbrengst 3.647,70 Euro 
De lootjes kosten 3 euro en daarvan gaat 2,40 naar de club. De kinderen hoeven niet met geld te lopen want het gaat via een eenmalige incasso. 
Er zijn ook Symbolische super loten te koop 
Met Superloten verkoop je in één klap 50 loten! Superloten zijn bij uitstek geschikt als vorm van mini-sponsoring. Zo kun je bedrijven laagdrempelig kennis laten maken met het sponsoren van onze vereniging. Met de verkoop van Superloten maakt onze vereniging kans op het Grote Clubfeest t.w.v. € 5.000,-. Het Superlot vertegenwoordigt 50 loten en is vooral geschikt om te verkopen aan sponsors, lokale bedrijven en winkels in de regio (zoals de bakker, slager of groenteboer op de hoek) of aan bijvoorbeeld een ander (senioren) team. Het Superlot is een vorm van mini-sponsoring en wordt ook verkocht per eenmalige machtiging. De koper van het Superlot ontvangt na aankoop een symbolisch Superlot, plus de lotenrange op zijn/haar bankafschrift (eenmalige machtiging). Er zijn een aantal prijsjes te winnen 
De eerste 20 die 20 loten of meer verkopen krijgen van Indian Maharadja een armbandje. En maken kans op een dufflebag van Indian Maharadja. 
Iedereen die dit jaar 40 loten verkoopt krijgt 7,50 Euro van de club. 
De eerste die 100 loten verkoopt krijgt 50 Euro. De nummer twee krijgt 25 Euro en de nummer drie krijgt 12,50 Euro. 
Het team wat het meest verkoopt krijgt een lunch op de club met het hele team. 
De boekjes kunnen worden ingeleverd tot en met 24 oktober. In het clubhuis staat een doos waar ze in kunnen worden gedaan. 
Ps.  wat wel belangrijk is dat er op het boekje de naam en achternaam, team en datum vermeld wordt (wanneer ze het boekje hebben ingeleverd). Dan kunnen we de winnaars  mailen als ze wat gewonnen hebben. 
Met sportieve groeten, 
HC Eindhoven
Onze nieuwe mobiele club App is bijna klaar!!! Wij lanceren binnenkort, in samenwerking met LISA, onze nieuwe club-app. Eind september is de release. Een geheel nieuwe app, inclusief een compleet nieuw design en nieuwe functionaliteiten, ook voor de nieuwste telefoons zoals de iPhone X. 
Meer capaciteit, sneller en gebruiksvriendelijker. Kortom, een grote update die we zo geruisloos mogelijk willen laten verlopen. Daarom brengen we u graag op de hoogte van de laatste- en komende ontwikkelingen. 
De app wordt automatisch ge-update via iTunes of Google Play. 
Als je inlogt krijgt je een persoonlijke timeline te zien met wat voor jou (en je broers/zussen, papa/mama) de komende periode relevant is. 
De grootste wijzigingen ten opzichte van de huidige app zijn: 
een nieuw design, met ondersteuning van de meest recente telefoonsdoorgeven van presentie op familie-niveaudirect kunnen doorgeven van presentie in de timelinehet kunnen toevoegen van favoriete teams aan de timeline (ook van andere clubs)het kunnen verbergen van bepaalde teams in de timelinemeer informatie over de locatie van trainingen en wedstrijden (adres- en zaalinformatie), ook direct in de timelinebetere overzichten van recente uitslagen 
Wat zit er tijdelijk niet in? 
Aangezien het een samenwerking betreft met een groot aantal andere hockeyclubs, betekent het wel dat een aantal functionaliteiten tijdelijk niet meer beschikbaar zullen zijn:

de gastlogin. Je moet dus inloggen met je lidnummer en wachtwoordhockey.nl-nieuwspush-notificatiesbierpot-beheer en takenbeheer (wel gewoon beschikbaar via MijnHCE) 
In de eerst volgende update worden deze zaken wel weer gewoon toegevoegd. Naar verwachting zal dit nog ruim voor de winterstop zijn. 
De volgende elementen worden de komende maanden ook nog toegevoegd aan de app: 
Pinned itemsUitgebreide push-notificatiesInschrijven en betalen op evenementen (ook voor familie-leden)LISA-onderdelen voor commissieleden in de app (zoals voor de ledenadministratie)

We zullen de komende weken via de website laten zien wat je met de app zoal nog meer kan doen! 
Dirk de Pijper

LISA Beheerder & Webmaster 
HC Eindhoven
HC Eindhoven; de eerste stap naar een rookvrije vereniging 
Zien roken, doet roken. 
In een rookvrije sportomgeving komen kinderen niet in de verleiding om te gaan roken en wordt meeroken voorkomen. Zo beschermen we onze jeugdleden en zorgen we dat zij rookvrij kunnen hockeyen. Een rookvrije sportclub draagt bij aan een Rookvrije Generatie. 
Wij nemen als bestuur onze verantwoordelijkheid en streven naar een rook vrije hockeyclub.  De eerste goede stap op deze lange weg wordt dit weekend gezet. 
Vanaf 8 september 2018 is hockeyclub Eindhoven op zaterdag rookvrij. 
Dit betekent dat het niet meer is toegestaan om te roken op het terras, niet meer te roken bij de entree deuren en vooral ook niet meer te roken langs de sportvelden. 
Het is een ieders eigen verantwoordelijkheid om een ander op deze afspraak aan te spreken, we kunnen dit niet alleen, het gaat ook niet vanzelf en we hebben elkaars hulp hierbij nodig. 
Attendeer iemand, die per ongeluk toch rookt, op een vriendelijke wijze op de aangewezen rokerszone onder de luifel naast de nooduitgang tegen het parkeerterrein. Geef aan dat wij onze jeugdleden, maar ook de leden van de bezoekende verenigingen, een rook vrije sportieve omgeving willen bieden. 
Jullie helpen ons toch ook mee! 
namens het gehele bestuur, 
Bas de Pijper 
Voorzitter
Zondag 9 september: Openingsfeest 2018-2019 
Na een lange, warme zomer start op 9 september weer de competitie voor senioren. 
Om het seizoen goed af te trappen wordt er een feestje georganiseerd vanaf 16:30usamen met DJ Zack & Georgios. 
Dus kom gezellig samen met je teamgenoten drankjes en dansjes doen, want dit wil je niet missen!
Puntjes op de I voor Dames 1 en Heren 1 
Dit weekend al weer de laatste oefenwedstrijden, voordat het echte werk weer gaat beginnen. 
Vanavond (31-aug) staan op het programma: 
19:30u Dames 1 vs Tilburg (UIT) 
20:30u Heren 1 vs QZ (THUIS) 
Zondag (2 september) oefenen zowel Dames 1 als Heren 1 thuis: 
12:45u Dames 1 vs Schaerweijde (THUIS) 
14:45u Heren 1 vs Maastricht (THUIS) 
Eerder werden de volgende oefenwedstrijden al gespeel => Dames 1 vs HCAS (8-0 winst) 
Dames 1 vs Best (5-2 winst) 
Heren 1 vs Pellikaan (7-4 winst) 
Heren 1 voorbereidingstoernooi Dordrecht (1e plaats) 
Natuurlijk zien we graag onze vaandelteams deze lijn doortrekken naar het 1e speelweekend op 9 september: 
12:45u Dames 1 vs Schiedam (UIT) 
14:45u Heren 1 vs Civicum (THUIS)
H1: Winnaars Drechtsteden Toernooi 
Afgelopen weekend heeft heren 1 deelgenomen aan de 10de editie van het Drechtsteden Toernooi in Dordrecht. 
Zaterdag startten de heren met twee wedstrijden met als resultaat een 6-0 overwinning op Dordrecht H1 en een 2-1 overwinning op de IJssel H1. 
Na een mooie afsluiting van de avond en een nacht bivakkeren op camping Polderland stonden er voor zondag 3 wedstrijden op het programma. We startten wederom met een 2-1 overwinning op de heren van de IJssel maar moesten in de tweede wedstrijd het hoofd buigen voor een nog fris Abcoude H1 met een 0-4 verlies. In de laatste wedstrijd tegen Dordrecht moest dan de trofee worden binnen gesleept en dat deden de heren met een zeer nette 2-0 overwinning! 
Wil je heren 1 in de voorbereiding aan het werk zien, kom dan kijken op vrijdag 31 augustus naar de wedstrijd tegen QZ om 20.30u. 
De eerste competitiewedstrijd speelt heren 1 thuis tegen Civicum op zondag 9 september 14.45u.
Spelregelcafe HC Eindhoven op 26 september "Hé scheids, bedankt!” Dat hoor je niet zo heel vaak na een wedstrijd. Week in week uit staan scheidsrechters op het veld zodat spelers lekker hun wedstrijden kunnen spelen. 
Speciaal voor, tijdens en na de Week van de Scheidsrechter zetten we onze scheidsrechters in het zonnetje! In het hele land organiseren we samen met de verenigingen in september en oktober op zo’n 60 locaties spelregelcafés. Een mooie en leerzame aftrap van het seizoen, gegeven door een top-bondsscheidsrechter, die je niet wilt missen!Ben je clubscheidsrechter, trainer/coach of ben je op een andere manier geïnteresseerd en wil je deze avond meemaken? We nodigen je graag uit voor een spelregelcafé bij ons in de horeca op 26 september!! Aanmelden kan via dit formulier. (link naar het formulier is https://www.knhb.nl/kenniscentrum/artikel/aanmeldformulier-spelregelcafes-week-van-de-scheidsrechter)
De scheidsrechterscommissie is op zoek naar scheidsrechters. 
Vanaf de C lijn beginnen de spelers al te fluiten. De c lijn krijgt hiervoor een spelregelcursus waardoor ze in de gelegenheid zijn om de E lijn te fluiten. Vanaf de B lijn is de scheidsrechterskaart verplicht. Alle spelers die vanaf de C naar de B gaan, of nieuwe leden vanaf de B leeftijd die nog geen kaart hebben, moeten deze dus gaan behalen. Hiervoor krijgen de spelers vanaf eind september een oproep voor een cursusavond en een link naar een E-learning om zo snel mogelijk in oktober de kaart te kunnen behalen. Als men zakt voor het eerste examen, is er de gelegenheid om een tweede examen te doen. Zie hiervoor het document getiteld Verenigings Arbitrage Plan (VAP) te vinden op de website (MijnHCE) en de clubapp. 
Wij zijn tevens op zoek naar ouders die het leuk vinden om te fluiten. Men wordt nooit zomaar ingepland maar er zal altijd gevraagd worden of men belangstelling heeft om een wedstrijd te fluiten. Voor de zaalcompetitie wordt verwacht dat elk team bij thuiswedstrijden een scheidsrechter meeneemt. Dan zijn ouders in het bezit van een kaart natuurlijk erg prettig. Ouders die graag mee willen doen aan de cursus, E-learning en het het examen, nodigen wij uit om per mail te reageren naar cursus@hceindhoven.nl
25 augustus is het weer hockeybitjes happen op HC Eindhoven!!! Let op! Deze hapdag is zeer binnenkort al!!! Dag:  Zaterdag 25 augustus 2018 
Tijd:  10.00 - 12.00  uur 
Waar:  clubhuis HC Eindhoven 
Aanmelden:  http://shop.gebit.nl/ (u ontvangt een bevestiging)
Prijs:  v.a. € 30.00 (inclusief factuur, opbergdoosje en garantie) 
Lees de hele flyer met alle info in de bijlage van dit bericht op onze website
Het seizoen staat weer in de steigers (belangrijke info). Er is door onze lijncoördinatoren en commissies weer hard gewerkt aan een goede opstart voor de jeugd, hieronder vind je belangrijke data en informatie: 
Trainingsschema’s 
Iets later dan aangekondigd (het is een monnikenwerk) kunnen we aangeven dat het concept trainingsschema intussen is afgestemd met de lijncoördinatoren en dat trainingstijden zijn ingevoerd in ons lisa systeem. Je kunt deze tijden lezen in de agenda van de HC Eindhoven app als ook in MijnHCE. De nadruk ligt nog op concept schema, want we weten dat er nog tal van vragen en opmerkingen komen. Het is echter niet de bedoeling om veel te schuiven. 
Trainingscursus (breedte) 
Aanstaande week (20 augustus) gaat het schema in voor de TOP teams, de officiële trainingen van de breedte gaan in op 27 augustus (er mag wel zelf door de teams op de aangewezen tijden getraind worden) en voor de mini’s gaan de trainingen beginnen vanaf 3 september (ook hier geldt dat er eerder getraind mag gaan worden). De minicampus begint vanaf 15 september. 
Ter voorbereiding van de trainingen hebben we 20 Augustus (elftallentraining) een cursus cq. uitleg richting de trainers. Mocht je hier geen uitnodiging voor gekregen hebben meld je dan aan via awijzenbeek@kpnmail.nl Deze cursus geldt met name voor de trainers van de breedteteams. Het betreft een binnen en buitenprogramma dus denk aan je trainingskleren. 
We hebben nog steeds een tekort aan trainers, dus voor degene die graag training willen geven en nog niet ingedeeld zijn zie ik graag een mail via trainingscoordinator@hceindhoven.nl 
Materialen 
Materialen (keepers en trainingsmaterialen) worden uitgegeven op de door de materialencommissie aangegeven data. Deze vind je verder op de site. Mocht je het eerder nodig hebben stuur dan een bericht naar materialen@hceindhoven.nl. 
Coachavond (mini’s en breedte): Voor de coaches van de mini's organiseert Andy Wijzenbeek een coachavond. Deze is op 3 september om 20.00 uur. Het is van belang om bij deze avond aanwezig te zijn omdat Andy dan met de coaches verschillende afspraken wil maken, systemen wil bespreken en tactieken 
Lees meer op onze website
Dinsdag 28 en donderdag 30 augustus tussen 18.30 - 21.00 uur kan trainersmateriaal (€25,- borg) en de keeperuitrusting (€ 100,- borg) worden opgehaald tegen betaling van borg. 
Het is de verantwoordelijkheid van zowel trainer/coach/manager als het team dat met zorg wordt omgesprongen met het materiaal van de club. Vandaar dat we aanraden de teampot hiervoor aan te spreken. 
Een basisset bestaat uit (20 ballen, 7 hesjes en 14 pionnen). Op dit moment zijn er nagenoeg geen ballenkratten meer beschikbaar. Wel zijn er trainerstassen aangeschaft. In deze zogenaamde trainerstas (breedte) zit de basisset. Goed om te weten is dat men geen natte hesjes in de tas moet laten zitten. Dit gaat stinken en zit de geur in de tas. Hoe vervelend is dat dan als hierdoor borg wordt ingehouden. De tassen voor top mogen maximaal 40 ballen, hesjes en een aantal pionnen bevatten. 
Dit jaar hebben we minder kluisjes beschikbaar dan voorgaande jaren. Teams zullen dus de trainingsmaterialen mee naar huis moeten nemen. 
De Materialencommissie
Back to hockey met Dames 1 
Heb jij ook weer zin om te starten met het nieuwe hockeyseizoen? Dat komt goed uit! 
Op woensdag 15 augustus tussen 15:00-17:00 uur geeft Dames 1 een clinic voor de E6- t/m D-jeugd (jongens en meisjes). Dames 1 zorgt ervoor dat je weer helemaal startklaar bent voor het nieuwe seizoen. Zin om mee te doen? Meld je dan nu aan door een mailtje met je naam en team te sturen naar Hcedames1@outlook.com 
De kosten voor deelname aan de clinic zijn 5 euro per persoon. Dit bedrag graag contant en gepast op 15 augustus betalen bij aankomst. 
Dus trommel al je hockeyvriendjes en vriendinnetjes op, en meld je aan. 
We zien jullie graag op woensdag 15 augustus. 
Liefs, 
Dames 1