HRWDT

HRWDT Follow

Digital Content Producer.
Butuh konten promosi instagram? . Silahkan hubungi via DM!
#kuliner #kulinersolo #videokulinersolo #hrwdt

846 Followers  435 Follow

Share Share Share

Terlalu sibuk dengan tampilan,  sampai lupa dengan rasa yang sebenarnya.

#kopirumah
[SEGO GONO]
.
Isih jadi andalan keluarga,  sarapan murah menyehatkan.
.
Sego Gono depan Kelurahan Baturan,  Fajar Indah,  Colomadu. Cukup Rp.  5.000,- uwis oleh sego gono,  kluban,  sambel bawang,  iwak asin,  lan bacem tempe gembus.
.
#sarapan #segogono #nasigono #kuliner #kulinersolo #jelajahsolo
[BAKSO URAT]
.
Awan2 neng Pasar Depok,  adol manuk lumayan oleh bati sitik sitik.  Weteng luwe,  ndelalah ono bakul bakso, sajakke kok seger.. Melu pesen siji..
Waiki.... Bakso urat nganggo tokolan (toge), tahu goreng,  mie kuning,  sawi,  sledri  brambang goreng... Segeeeerr..... Enak..
Regane murah 10ewu, oleh bonus ngobrol karo bakul manuk.. Bakule iki dodole neng pasar Depok parkiran sisih mburi ngisor wit ringin cedak karo wedangan mbak Dwi.
Bakulan neng pasar Depok khusus hari Minggu,  dino liyane neng kantor Dishub Solo.
---
Bakso Urat Pasar Depok.
Parkiran belakang,  bawah pohon beringin,  dekat wedangan mbak Dwi.
Buka Hari Minggu Jam 11.00-habis.
Hari biasa jualan di Dishub Solo.
Rp. 10.000,-
----
#bakso #baksourat #pasardepok #kotasolo #jelajahsolo #surakarta #kulinersolo #foodhunter #streetfood #jajansolo #jajanansolo #wisatasolo
[SATE KERE]
.
Yang lagi ngidam sate gembus dan jeroan sapi,  monggo dilarisi.  Sate kere mbah Yem,  lokasi jualan di depan Kelurahan Kemlayan (Barat Matahri Singosaren,  sekitar belakang gedung Mawar).
Harga bisa nibakne (request). .
Sate jeroan pertusuk Rp.  2.500,-
Sate Gembus per 3 tusuk Rp. 2.000,-
Lontong Kupat Rp.  1.500.
.
Jualan mulai jam 10.00WIB sampai Habis.
.
Penyajian dalam video ngk ada lontong kupatnya,  karena kemaren kesana jam 3 cuman kebagian sate gembus 3 tusuk sama sate jeroan 5 tusuk, lontongsudah habis.
.
#satekere #satejerohan #satesolo #kotasolo #jelajahsolo #infosolo #kuliner #kulinersolo #solofoodhunter #streetfood #surakarta #satekerembahyem
[SOTO LAMONGAN]
.
Iki nda referensi mangan seger,  sedep, gurih, enak, wareg..
Soto Lamongan cak Bambang,  Jl.  Garuda,  Gonilan (Kampus 4 UMS ngidul sitik). Buka jam 08.00 - 15.00WIB
.
Mangkok besar Rp.  7.000,-
Mangkok Kecil Rp. 5.000,-
.
#kulinersolo #jelajahsolo #solofoodhunter #kotasolo #sotolamongan #infosolo #solokenyang #kulinersukoharjo
[Transformers Park]
.
Jasatirta, Pabelan,  Kartasura.
.
Tiket masuk Rp.  5.000,-
Parkir motor Rp. 2.000,-
.
Credit: @naretavidia
.
#transformerspark #jelajahsolo #wisatasolo #kabarsolo #infosolo #kotasolo #sukoharjo #sukoharjokita
[ES POTONG DJADOEL]

Sopo sing rung tau maem jajanan iki?

Siiik.. Siik.. Sik... Iki sing bener maem po ngombe yo.. Nek maem wong iki wujudte es... Yen ngombe wong iki bentuke padet.. Wis pokoknen iki jajanan enak.. Es potong djadoel, jajanan mbiyen sing pernah favorit jaman isih bocah. 
Jajanan iki ijik eksis tekan saiki lho.. Regane murah cukup Rp.  2.000,- per potong.

Aku ketemu iki neng pasar manuk depok ndek minggu awan,  tak takoni jarene bar dodolan ko manahan.  Biasane mas bakule nek ra magrok neng pasar legi yo neng Beteng Trade Center Solo. 
#espotong #kuliner #kulinersolo #jelajahsolo #infosolo #wisatasolo #wonderfoodsolo #jajanan #streetfood #foodhunter #kotasolo
Bagian dalam bekas pabrik gulo Colomadu.
.
Pengunjunge wis okeh..
.
Buka jam 10.00 -  22.00WIB
Tiket : Rp. 0,-
Parkir Motor: Rp.  4.000,-
.
Credit: @naretavidia
.
#colomadu #detjolomadoe #karanganyar #jelajahsolo #kabarsolo #infosolo #kotasolo #surakarta #wisatasolo
Inguk2 bekas pabrik gulo Colomadu,  apik yo.. Pengunjunge wis okeh..
.
Buka jam 10.00 -  22.00WIB
Tiket : Rp. 0,-
Parkir Motor: Rp.  4.000,-
.
Credit: @naretavidia
.
#colomadu #detjolomadoe #karanganyar #jelajahsolo #kabarsolo #infosolo #kotasolo #surakarta #wisatasolo
[MASAK KARI AYAM]

Rasah protes.. Penting rasa kari ayam.. Bentuke bedo kui bonus.. Pokoknen kui Rasa Kari Ayam.!!
Wani protes tak Folback
.
#kuliner #kulinerasolo #tanggaltua #anakkost #mahasiswa
[GUDEG]

Weteng luwe iku yo kudu maem nda.. Ojo gur diwenehi  remason!

Pingin maem wareg bergizi penuh filosofi?? Iki lho nda Gudeg... Gudeg iku bahan dasare nongko enom (gori). Masak gudeg iku ora isoh cepet koyo kowe masak ind*mie sing cukup mbok seduh banyu tremos terus medok siap mbok pangan. Gori ben empuk enak rasane sing masak iku yo memang suwe,  kudu sabar. Level sabare diatas level kowe nunggoni de'e neng toko klambi. 
Gudeg kui wis dikenal nenek moyang sekitar abad 15, dadi yo wis lumayan suwe.  Mbiyen gudeg nggo dhahar poro prajurit.  Mergo prajurit kui okeh, masake yo okeh,  adah nggo masak yo kudu gedhe.. Opo meneh sing nggo ngudek.. Yo mesti gedhe.. Koyo dayung prau kae mestine.

Mangkane disebut gudeg mergo ono proses masak sing jenenge hangudhek (ngudek) terus masakane disebut gudeg. 
Pingin gudeg?, cobanen neng daerah Gajahan.  Ono Warung khusus dodolan gudeg. gudegke legit,  arehe gurih, sambel goreng krecek'e maknyus, kacang tholone empuk.. ⬛◼◾◾◾◾◾◾◾◾◾◾◾◾◾◾◼⬛
GUDEG "WARUNG POJOK"  GAJAHAN,  SOLO
Jl. Reksoniten No. 72 (Depan Kelurahan Gajahan)
Buka jam 09.00 WIB - 15.00WIB 
Hari Minggu Libur

Nasi Gudeg + Telur Rp. 14.000,- | Nasi Gudeg + Sayap Rp. 16.000,- | Nasi Gudeg + Paha Rp. 18.000,- | Es Teh Rp. 3.000,- | Es Jeruk Rp. 4.000,- ⬛◼◾◾◾◾◾◾◾◾◾◾◾◾◾◾◼⬛ #gudeg #gudegsolo #gajahan #kuliner #kulinersolo #jelajahsolo #infosolo #wisatasolo #wonderfoodsolo #jajanan @jokowi #streetfood #foodhunter #kotasolo
[RAWON]

Rawon,  panganan khas Jawa Timur. Jenise koyo sop tapi duduhe werno ireng.  Werno ireng kui dudu mergo diwenehi pewarna,  nanging amargo soko kluwek.

Lha nek kowe lagi arep dolan menyang Magetan / Mediun,  coba nda mampir kene.. Warung Mbah Jaman.. Rawone mantapp... Warung mbah jaman iku nek neng daerah Ngerong  Magetan terkenal jenengen "warung kopi mbah Jaman" mergo ben esuk kui nggo nongkrong mas2 sing ngombe kopi neng kono. 
Aku wingi mampir kono esuk jam 7 luwih sitik,  okeh wong lanang2 do ngopi2 karo ngobrol neng kono. Warunge sederhana,  nek dibayangke ngono koyo warung jaman pendekar2 ngono.. He he he

Lokasi Warung mbah Jaman kui pingggir dalan pas tikungan 3 kilometer bar ko obyek wisata sarangan, ngarep bekas Taman Pemda Magetan. Warunge "ora" nganggo tulisan penunjuk.. Yo kui sing marai angel golekane.. Tapi nek wis mlebu magetan bar sarangan wis do kenal karo warung kui kok. (Heru)
.
.
Warung Mbah Jaman

Jl. Raya Ngerong - Sarangan
Desa Dadi Kec Plaosan,  Magetan,  Jatim
(3 Kilometer setelah Obyek Wisata Sarangan,  depan Bekas Taman Pemda Magetan) 
Rawon Rp 11.000
Gorengan Rp 1000
Teh anget 1000

#rawon #mbahjaman #kuliner #magetan #kulinermagetan #jelajahsolo #sarangan #magetan #sarapan #wisatamagetan #madiunhits #videokuliner