HRWDT

HRWDT Follow

🏡 Solo, Surakarta | 🛠️ Digital Content Creator | @solonyaman

1,049 Followers  534 Follow

Share Share Share

Es Pisang Ijo 3ribunan
.
Mbuh kie bakule ngetung batine piye... Es pisang ijo kok gur 3ewunan, koyo rego es teh plastikan.  Nek es teh gawene simpel.  Lha es pisang ijo iki, kudu nggawe bubur ketan item,  bubur sumsum,  bubur mutioro dll.. Nglutek kesel dewe bayangke.. Gek bungkuse cup plastik.
.
Aku tuku es pisang ijo iki neng ngarep TK Aisyiah Baturan.  Angger jam 9 luwih sitik deweke standby neng ngarep sekolahan,  sing tuku uyel2an ibu2 jemput anake. Mas bakul dandane rodo nyentrik,  kocomotonan frame werno putih,  angger nganggo kaos mesti ngejreng2 ngono tapi yo ramah grapyak.
.
Aku wis ping 2 iki ngrasakne es pisang ijone iki, pertama curiga gek ojo2 nganggo sakarin kie.. Bar ngonsumsi es iki yo tak enteni tekan sore,  ternyata tenggorokan aman2 wae.
Rego 3ewu kie wis lumayan iso ngrasakke es pisang ijo, enak,  seger,  manis,  komplit.  Yo gur porsine ora sak okeh neng resto2 gede kae,  karo bubur  sumsume rodo cair.  Tapi intine es'e iki enak kok.. .
Pokoknen mung isoh donga'ne wae.. Mugo2 mas bakul laris dagangane, cucuk batine lan barokah isoh nggo nyukupi keluargane.
.
Es pisang ijo
Keliling. Jam 09.00 WIB standy di depan TK Aisyiah Bustanul Arifin,  Baturan,  Colomadu
Rp.  3.000,-
.
#espisangijo #kulinersolo #jajanananak #jajanansekolahan ##streetfood #jajananpinggirjalan #baturan #colomadu #surakarta
Kelingan jama mbiyen jaman sekolah TK tekan SD kelas 2,  angger mulih sekolah dijemput buk'e kudu nganggo aksi drama nangis2. Ora mergo dijak mulih wegah mergo krasan neng Sekolahan,  tapi mergo njaluk kon nukokne dolanan.
.
Masalah paling abot sing dirasakke pas jaman jik sekolah TK iku yo gur mergo ora ditukokne dolanan. Rasane neng ati anyel. Ora ngerti kenopo ibu ora kerso nukokne dolanan.
.
Jaman wis berubah,  genti saiki dadi wong tuwo.. Genti saiki iso ngrasakke piye dadi wong tuwo. Angger jemput anak neng sekolahan,  genti anakku sing nganggo drama nangis2.. Njaluk dolanan,  padahal dolanane yen tak gatekne yo ora menarik,  tp piye meneh kanggone bocah kie menarik. Angger ditukokne,  tekan ngomah ra nganti sakjam dolanan mbuh dadi opo,  kadang yo gur digletakke,  kadang wis suwek,  kadang yo tugel,  okeh2he wis ra mbentuk. .
Sing paling nyebeli kie sakjano  ngerti rupane bakule,  rumangsaku angger bocah nangis mergo njaluk dolanan malah koyone bakule kie bahagia.. Mungkin deweke mbatin "waiki duwittt... Duwit.. Masukk pak ekooooo"
.
Yo saiki lagi ngrasakke piye perasaane ibuk,  senajan nganggo duko tapi yo tetep ditukokne.
.
Bali konsep golek rejeki,  arep nggo sopo kerjo golek duit,  yo rak nggo anak lan bojo to.  Yo piye caranae nyukupi butuh. Masalah nukokne dolanan yo di kabulke angger ojo larang2 he he he.
.
Ono sing diarani kebutuhan karo kepinginan.. Kebutuhan iki kudu tercukupi.. Yen kepinginan kui ora kudu dituruti. Sing palig penting cukup butuhe,  sehat awake,  ono duit nggo nyumbang mantenan. Mugo2 gusti paring lancar anggen kulo pados rejeki. Aamiin.
.
Wis ngono wae ceritaku dino iki.  Kowe nduwe crito  pengalaman karo bakul dolanan ra nda? .
.
#dolanananak
Nyore nda.. Bar nonton foto iki mesti do pingin mie ayam... Hua ha ha ha.. Iyo tho..??
.
Tontonen gambare nda... Mie ne ketok lumbut kenyal ngona ya...? Sawine iju... Ayame ketok gurih2 manis ngono to..? Wis sing mbayangke.. Kui gur kenikmatan duniawi..
.
Ngene.. ngerti ra sakjano mie ayam kui turunane ko menu tionghua.. Sing biasane isine daging babi... Karo wong Indonesia di modifikasi nganggo ayam.. Wong Indonesia kie pancen ngeten 👍
.
Aku wingi tuku, neng Sriwedari.. Nek regane aku ra pati weruh pase piro.. Sing mbayar koncaku aku gur titip tak wenehi 10ewu ngono..
.
Wis kono nek pingin mie ayam ndang budal. Sore2 ngene cocok nggo nge-mie lho..
.
#mieayam #sriwedari #surakarta
Bakso sing bener2 bakso.. Daginge lembut kenyal ora nganggo alot2.. Komplit isine bihun, tahu putih,  pangsit goreng,  tetelan + daging sapi,  brambang goreng terus disiram ngango kuah bening sing rasane mantep..
_________
Full video + info harga cek @solonyaman
_________
Bakso Pawiroredjo Cokronegaran
Jl.Suryopranoto 79 Cokronegaran, solo
Buka jam 09.00 - 18.00 WIB
GoFOOD: baksopawiroredjo
.
#bakso #baksosolo #kulinersolo #kotasolo #surakarta @baksopawiroredjo
Kamis, 19 Juli 2019  Perjalanan Obor Asian Games telah tiba dan singgah dikota Surakarta.

Disambut langsung oleh Walikota Solo dan Gubernur Jawa Tengah

Kemudian api obor dikawal menuju balaikota Solo yang pada tgl 20 Juli 2018 akan dibawa menuju kota Blitar melalui Bandara Adi Sumarmo. 
Torch Relay Asian Games 2018 akan mengelilingi 50 kota di Indonesia.
.
Info menarik kota Soloraya, follow @solonyaman.
.
#semaraktorchrelay #asiangames #torch #torchrelay #asiangames2018 #dukungbersama #asiangameskita #solokotabudaya #apiobor #oborsiangames  #sukseskanasiangames2018 #solonyaman #jelajahsolo #soloinfo #beritasolo #sukoharjo #wonogiri #karanganyar #sragen #klaten #boyolali #kotasolo #surakarta
Sarapan sate ndaaa... Urip kudu bakoh.. Pura2 bahagia kui mbutuhke tenogo extra.. Mangkane kui asupan karbohidrat karo prengusan kudu tercukupi. Iki nda ono referensi mangan sate neng Solo sisih pinggir  kidul,  jeneng warunge Sate Kambing Hijau daun
.
Sate + nasi + minum : Rp.  20.000, -
Nasi goreng kambing + minum : Rp.  20.000,-
Tongseng +nasi + minum : Rp. 20.000,-
Sate Campur Buntel + nasi : Rp 25.000,-.
Gule +Nasi + minum : Rp 15.000,-
.
WM SATE KAMBING HIJAU DAUN.
TKP : Jl.Palagan Tentara Pelajar, Cemani.
Perempatan Konimex kebarat 200mtr, kiri jalan.
Jam Buka : 07.00-habis.
@satekambinghijaudaun
.
Kowe yo isoh  order via Go Food lho.. goleki wae jeneng warunge "Sate Kambing Hijau Daun".
.
#daharansolo #jelajahsolo #soloinfo #soloraya #kotasolo #surakarta #karanganyar #wonogiri #sukoharjo #boyolali #klaten #sragen #jajansolo #jajanansolo #agendasolo #kulinersolo #eventsolo #foodgram #instafood #pictfood #kulinerjawatengah #kulinerindonesia #kulinerdisolo #visitsolo #wisatasolo #Likeforlikes #like4likes #keplekilatsoloraya #satekambing #satekambinghijaudaun
Sing penasaran karo warung @bothokan.id,  iki tak wenehi viewne nda...
Maem neng kono ora larang,  12.500 kowe wis iso maem wareg segone anget, lawuhe iso milih bothok,  pepes utowo garang asem.
Nek pingin digowo mulih yo oleh, cukup 10ewu wae (tanpa nasi).. Lumayan nda nggo oleh2 wong ngomah utowo nggo oleh2 calon mertuamu. Mesti seneng..
.
Oh ya.. Bothok lan pepese ora kopongan lho.. Njerone ono nyowone.. Maksudte kui ono isine tinggal pilih iwak tongkol,  tuna utowo patin.
.
Mambengi 17 Juli 2018 jam 7 bengi warunge launching nda,  dadi nek mengko wengi arep mrono gage2 wae timbange kenthekan wingi wae wis rame
.
Lokasine @bothokan.id kui neng jalan museum,  etan sriwedari,  gon pigura2 kui lho... Deretane @gulojowo.id
.
Wis ngono wae yo infone nda... Sesuk nek ono kulineran anyar bakal tak info meneh.
Kangen pingin maem nganggo lawuhan bothok,  pepes,  utowo garang asem? Mbayangke wis wis ngiler, rasane gurih pedes2 ngono. Opo meneh yen dimaem nganggo nasi putih pulen anget2. Yakin ora kepingin?

Wis ngene yen kowe kepingin banget maem ngono kui,  mulai dino iki rasah ribet masak dewe,  ora sah rekoso neng kebon golek godong gedang,  ora sah tengeng gulune mergo nyenggekki mlanding. Saiki ono warung sing jenenge @bothokan.id. 
Menu neng kene wuenakkk2 & tradisionall bgtttt, ono bothok, pepes & garang asem.

Pokoknen ojo nganti lali, dino iki 17 Juli 2018,  teko ya neng grand opening @bothokan.id jam 7 wengi 😍
.
____________________________
🏠 @bothokan.id Sriwedari (sebelahan shelter @gulojowo.id)
💰 Rp.  12.500 / porsi (wis termasuk nasi+krupuk)
____________________________
Koyo tahun2 kepungkur,  angger bar idul fitri mesti okeh wong rabi.

Wingi njagong manten rada mewah nda, model standing party,  nek standing party berarti ora ono lungguhan terus hidangane model njipuk dewe neng mejo / stand sing wis disiapke. Bedo karo model piring terbang sing awake sing dadi tamu lungguh sekeco daharan wis di ladenke

Nek model standing party berarti kowe ojo njagakne nek ono kursi ditoto,  nek ono biasane terbatas nggo tamu VIP. Dadi ngene.. Tamu teko langsung ngisi buku tamu,  nyemplungke amplop terus diwenehi sovenir,  bar kui tamu mlebu langsung antri salaman karo manten lan keluargane, lha nek wis rampung salaman awake dewe langsung wae njupuk daharan sing ono.. Ojo njagakne diladeni lho ya... Kudu njikuk dewe nda... Ora oleh manja.. Petugas katering biasane gur nyawiske misale kuah opo lauk khusus.

Wis sak lumrahe angger prasmanan terus tamune okeh biasane uyek2kan.. Dadi nek kesenggol tamu liyane ojo emosinan... Ngisin2ni nda.. Kesenggol terus mblayer2 ngejak padu.. Yo memang rodok repot nek model acara ngene kie... Opo meneh nek nggo priyayi sepuh.. Ora oleh lungguhan.. Dahare ngadek.. Mesti kesel.. Saiki mbahas hidangane,  waiki enak-enak ndaa.. Tak sawang2 saben wong antri njikuk daharan tak goleki tulisan label kui menune opo... Huedyaaan.. Ono kambing guling,  Zuppa Soup,  bakso,  sate ayam, bestik lidah... Tak coba siji2.. Enak tenan nda... Nek menu nasine sengojo tak tinggalne ora njupuk mergo wis wareg.

Sing paling berkesan kui kambing guling karo bestik lidahe nda.  Kambing gulinge empuk.. enak rasane.. ora prengus... Nek Bestik lidahe mantap nan... Oh ya bareng tak goleki iki jeneng kateringe opo.. Wo.. Jebule "Happy Tuti" pantesan enak. Happy Tuti kui salah sijine katering sing wis oleh jeneng neng kutho Solo nda.. Sing arep nikah,  mungkin isoh dadi bahan referensi piye model resepsine. Piring  terbang opo model standing party. Monggo.
.
#kateringsolo #standingparty #kulinersolo #jamuanpernikahan #daharan #wedding #resepsinikah
SBC 2018,  Solo Bakul Carnival
.
Tangine luweh esuk,  repote ngungkuli wong golek riasan,  beban sing digowo luwih abot timbang kastum karnaval. Ora pelu pupuran,  ora perlu bengesan sing digagas mangkat oleh dagangan mulih oleh bati lan bayaran. Yo kui sak bendinone bakul sayur
.
Pokoknen bakul sayur kie luar biasa... Ngeten 👍. Ora bakal ono sayur neng mejo dahar komplit sak lawuhe tanpo jasane mereka2.
.
Yo gur kadang kie mesakke.. Wis nggowo barang okeh, ngeterke tekan ngarep omah,  dagangane ijik di tawar-tawar ra cocok dipaido. Kosok balen karo tuku sayur neng pasar modern,  kabeh wis plastiki diwenehi rego,  kowe wani nawar?.
.
Yo ono sing alesan wegah tuku neng bakul sayur ngono kui,  jare ora higienis... Eling yo.. Wong tuwamu mbiyen kie daharane yo ngono kui,  nganti isoh nggedekke kowe.. Kurang sehat piye?  Yo memang,  sayuran sing didol kie kadang ijik reget ono lemahe, maklum wae kui langsung ko petani tradisional,  berjuang sitik ngumbah ngilangi reget sitik kan yo ra popo to?, bedo karo neng pasar modern, serba bersih,  serba dikemas nganti Ceplukan wae di bungkus apik.
.
Ayo nda.. Larisi dagangane,  nggo ewangi petani lokal nguripi sawah lan tandurane... Nuwun.
.
#sbc #bakulsayur #jelajahsolo #dolanpasar #sayurmayur #soloraya #surakarta
Nyusu sik nda..
.
Nyusu ra butuh rekoso,  ra butuh meres dewe,  salah kedaden malah kedupak ndase.
.
Referensi nyusu murah nda.. Susu segar Bang Sodiq,  ngarep RS Ortopedi.
.
Es Susu Coklat 5ewu
Es Susu Strowbery 5ewu
Roti Bakar 2ewu setengah.
.
#sususegar #kulinersukoharjo #kulinersolo #jelajahsolo #kulinersolo #streetfood #kartasura #sukoharjo #kotasolo #surakarta
Sampai ketemu besok Hari Selasa,  17 Juli 2018. Jam 7 Malam. .
LAMBARAN GODONG GEDANG,  NING NGISOR PADANG MBULAN.
.
Instagram @bothokan.id
..
#kulinersolo #bothokan #bothok #jelajahsolo #sukoharjo #karanganyar #klaten #sragen #boyolali #wonogiri #kotasolo #food #solofood #jajansolo #surakarta