Huda Halid Malaysian Blogger

Huda Halid Malaysian Blogger Follow

Writer | Blogger | Traveller
#TripAdvisor
#KBBA9
#AABC
#AltheaAngel
#CeritaHudaDotCom
#BloggerMY
For collaboration email to : ceritahuda101@gmail.com

http://www.ceritahuda.com/

2,247 Followers  5,835 Follow

Share Share Share

"Hugs can do great amounts of good - especially for children." - Princess Diana-
.
.
.
#MyArifs
#ParentingBlogger
#CeritaHudaDotCom
#KBBA9
Hari ni Arif Haikal bawa balik lirik lagu yang kena hafal dan praktis..
Wah tak sangka ,anak mama ni terpilih jadi solo🎤... .
Sah ikut papa yer, suka nyanyi 🎶
.
Mama pulak excited nak tengok arif nanyi kat event sekolah nanti. 😍
.
#MyArifHaikal
Be strong enough to let go...
and patient enough to wait for what you deserve. . .
“The cave you fear to enter holds the treasure you seek.”
.
.
Happy Weekend. 
Let's do something great today. .
.
#CeritaHudaDotCom
#GuaBukitKeluang
#AmazingTerengganu
#TravelBlogger
#BloggerMY
#KBBA9
Layankan anak-anak nak makan pizza hari ni..
Alhamdulillah,murah rezeki Jumaat ni. 😍
Alhamdulillah...
@pizzahutmalaysia
#pizzahut🍕
💢Great news!💢 Taobao App & Taobao Lite App have finally accept online banking and they are celebrating it by giving away 0% service charge when you pay via online banking for 3 days.
.
All you need to do is:
1⃣Download Taobao Mobile App/Taobao Lite Mobile App.
2⃣"Login" to your Taobao account or "Signup" if you're a new user.
3⃣Shop and add your items to cart.
4⃣Confirm your items and proceed to checkout.
5⃣Fill up your delivery details.
6⃣Select "Online Banking" as your payment option.
7⃣Finish up the payment process and you're done!
.
⚠Promotion starts from 20th September 2018 0000hrs to 22nd September 2018 2359hrs Malaysia time (MYT).
.

#MOLPay #Taobao #mobileapp #onlinebanking
Balik shopping ikan..tengok jam baru pukul 7.50 am. Jom bakar kalori dan kuatkan jantung dengan jogging. Hari ni jogging pagi berdua jer. Anak2 lena kat rumah. .
Jom exercise.. Tingkatkan stamina..
Next time kita pergi hiking pula.rindu sangat nak tengok view dari atas bukit. .
#myfridaymorning
#exercise
#CeritahudaDotCom 
#KBBA9
Alhamdulillah Rezeki Jumaat..
hampir bertahun tak g shopping ikan kat Kompleks IKIM Pulau Kambing.
Hasil shopping hari ni..
Macam2 jenis ikan,ada few jer yg tahu nama..tahu beli jer..
Ikan selayang 1kg RM5, ikan kerisi RM2 setengah kilo, sotong 1kg RM10, kerang 1kg RM8 ,ikan cencaru 1 kg RM7 dan ikan apa ntah nama yer selonggok RM5 dan ikan besar RM5 jer seekor. 
Total shopping RM54 jer. 
Kat sini harga ikan memang murah. Tapi kena bayar caj RM0.50 sekali masuk. 
Stok seminggu kita makan ikan jer..😊
.
#shoppingikan
#ikansegarmurah
#kompleksLKIMPulauKambing
#stokseminggu
#Ceritahudadotcom
#KBBA9
How to make the most of the last 100 days of 2018. .
.
Yes, there are about 100 days left.
.
Let me think....hurmmm🤔🤔🤔
.
#last100daysof2018
#DoYourBest
#CeritaHudaDotCom 
#BloggerMY 
#KBBA9
Increasing your happiness doesn’t require the same strategies for everyone. .
You can pick and choose which strategies are more natural for you for faster and longer-term results.
.
So what makes you happy today? .
.
#HappyMe 
#gratefulishappiness 
#CeritaHudaDotCom 
#BloggerMY
#KBBA9
Dari Ibnu Umar Radiyallahu’anhuma beliau mendengar Nabi Muhammad SAW bersabda :
.
.
“Orang yang berperang di jalan Allah dan orang yang menunaikan haji dan umrah, adalah delegasi Allah. (ketika) Allah menyeru mereka, maka mereka memenuhi panggilan-Nya. Dan (ketika) mereka meminta kepada-Nya, maka Allah mengabulkan (permintaan mereka).” (Hadist Hasan, dalam Shahih al Jaami’ish Shaghiir dan Sunan Ibnu Majah)
.
.
Ayuh kita bersama @juarahq menuju ke Baitullah kerana Allah Taala
.
.
#JuaraTravel
#JuaraHQ
#KBBA9
#UmrahBersamaJuara
#PakejUmrahDanZiarah
#PakejUmrahEkonomi
#KBBA9xJuaraTravel
Last weekend huda renew TGV membership dan redeem free movie tickets di @tgvcinemas di @wangsawalkmallofficial
.
 Movie date kami layan movie terbaru Johnny English. Best ke?
.
Jemput singgah sini baca review dari huda >> http://www.ceritahuda.com/2018/09/review-filem-johnny-english-strikes.html<<
#tgvcinemas 
#movieclub
#johnnyenglishstrikesagain 
#CeritaHudaDotCom 
#KBBA9
#BloggerMY