Huda Halid Malaysian Blogger

Huda Halid Malaysian Blogger Follow

Writer | Blogger | Traveller
#TripAdvisor
#KBBA9
#AABC
#AltheaAngel
#CeritaHudaDotCom
#BloggerMY
For collaboration email to : ceritahuda101@gmail.com

http://www.ceritahuda.com/

5,004 Followers  5,324 Follow

Share Share Share

Close your eyes...
.
Focus on what you want in life..
.
What matter the most...
.
Always remember your focus determines your reality..
.
#CeritahudaDotCom 
#LifestyleBlogger
#BloggerMY
#KBBA9
Alhamdulillah...
.
Senyum dan syukur.
.
Terlalu banyak nikmat yang Allah hadiahkan utk kita yg boleh buatkan kita tersenyum hari ni... 😊
.
Count your blessing and smile 😊
.
.
#MorningInspiration
#CeritaHudaDotCom
#BloggerMY
#KBBA9
Yeah done unboxing suprise box dapat semalam..
.
Wah, rezeki tetamu nak datang rumah ni..dpt lah huda bancuh kopi panas2 nanti..
.
.
Dalam suprise box juga ada task review terbaru produk Safi. Nanti huda kongsikan details di post akan datang. .
Terima kasih acik, terima kasih Safi. .
Hadiah Raya yang memang best! .
#UnboxingTime
#SupriseBox
#RezekiSyawal
#CeritaHudaDotCom 
#KBBA9
Alhamdulillah..Rezeki 12 Syawal .
Dapat suprise box 😍
.
Nnt huda sharing unboxing yer.. .
#rezekisyawal
#rezekiblogging
#CeritaHudaDotCom
#KBBA9
Teringin sangat nak makan rendang..
Tak puas makan rendang raya ni..
.
Ternampak potatoes chips dgn flavour rendang, trus amik dan bayar.
.
Rasa sedap dan macam makan rendang ayam. .
.
#MisterPotatoes
#RendangFlavour
#iLike❤
#CeritahudaDotCom 
#KBBA9
Semalam celebrate birthday encik suami di @sushikingmalaysia .
Antara sebab belanja encik suami makan sushi sebab anak2 memang request nak makan kat sini, nak claim free birthday cake dan gunakan smile point as birthday reward dalam akaun Sushi King App encik suami...
.
Tapi semalam takde rezeki dpt kek tiramisu free, dpt ganti ice cream Matcha ni free dan tak dapat juga guna smile points sebab dah dapat diskaun 20% happy hour. So nak redeem smile points pun tak valid. .
Jadinya smile points yg expired hujung bulan masih belum ditebus. Kena pergi waktu selain happy hour.
.
Ada alasan nak makan sushi king lagi bulan ni..hehe..😅
.
Korang yg belum install apps sushi king , klik sini 》》 https://member.sushi-king.com/referral/h1gpyrtv7v76《《《
.
Dapat 200 points ( worth RM10) lepas register dan time birthday dapat lagi 200 points dan free cake. .
Berbaloikan? .
#SushiKingLover
#SushiKingApp
#SmilePoints
#BirthdayReward
#CeritahudaDotCom
#KBBA9
Birthday Shout out for my Mr Right. @afiz.latif
.
Happy Birthday 🎂
.
Your life today is your ultimate gift from Allah. "What you do with your gift is entirely up to you.” - our favourite quote from yesterday movie birthday treat, XMen Dark Pheonix.
.
Hope you always happy and may all your wishes come true. .
Always love you 💗
From Mama, & The Arifs 💕
Wah excited yer dapat suprise box dari @jacknjillcalbeemy.. 🤩🤩🤩 Jack ‘n Jill Calbee merupakan hasil usahasama di antara URC Snack Foods Malaysia 🇲🇾 yang terkenal dengan jenama "Jack ‘n Jill",dan "Calbee"yang merupakan pengeluar rangkaian kerepek kentang terkemuka di Jepun. 🇯🇵 Ada tiga variasi perisa terbaru Jack ‘n Jill Calbee iaitu Classic Salted, Smokey BBQ dan Flamin’ Chilli🌶. Owh ya, huda juga nak war-warkan tentang contest best di laman Facebook Jack ‘n Jill Calbee Malaysia. 😀
.
Jack ‘n Jill Calbee akan memberikan tiket TGV Beanie kepada 200 pemenang, serta Hadiah Utama yang merupakan pakej percutian ke Universal Studio Singapura untuk 2 orang. .
Untuk menyertai peraduan ini dan berpeluang memenangi hadiah tersebut, peminat snek kentang hanya perlu membeli Jack ‘n Jill Calbee bernilai RM 8 dan tag nama seorang rakan baik dibahagian komen Facebook peraduan Jack ‘n Jill Calbee.
.
Jom join sekarang!! .
.
.
#JacknJillCalbee, #ElevateYourSnackingExperience, #ElevateYourMovieExperience #CeritaHudaDotCom #KBBA9
Duit Raya dari Sushi King 🍣
.
Esok plan bawa The Arifs makan sushi setelah 3 hari dok zikir nak makan sushi.
.
Jadi hari ni baru la dok tengok apps sushi king ni. Tengok2 ada promo yg best ke..
.
Eh ,ada duit raya dari sushi king la..
.
Alhamdulillah. .
Utk korg nak plan nak makan kat sushi king tu, dan nak jimat RM10 jgn lupa install apps sushi king.
.
Klik jer link kat bawah. nnt lepas pendaftaran berjaya, dpt 200 smile points yg bernilai RM10. Boleh tebus trus nanti..
.
Sushi King MY App.  https://member.sushi-king.com/referral/h1gpyrtv7v76
.
.
#sushiking
#sushikingMYapp
#smilepoints
#CeritahudaDotCom
#KBBA9
Rempah Mak Siti yang segar dari ladang! 
Ladang Rempah Ratus Mak Siti ni kat Muar, bulan lepas balik kampung Huda ada lalu ladang Mak Siti ni.. memang luas ladangnya. teringin satu hari nanti nak melawat. .
Jom kita sama-sama support rempah ratus keluaran tempatan ni, HALAL kan SEDAP!
Sekarang packaging pun dah moden tau, senang nak bawa travel. .
Sudah 40 tahun dalam pasaran, Rempah Mak Siti memang sedap dan pilihan utama huda sekeluarga.
.
Jemput baca kisah disebalik kejayaan Rempah Mak Siti di blog ceritahuda.com
.
.
#anakrempahmaksiti #maksiti
Alhamdulillah...
.
The Arifs dah sekolah hari ni lepas 19 hari bercuti..
.
.
Alhamdulillah, bangun pagi mudah..takde drama malas pergi school..
.
Sebab mama dah suntik motivasi nak pergi hotel sempena bday papa lagi 3 hari.
.
Si adik pun dah request nak makan sushi sejak balik rumah semalam. .
InshaAllah birthday treat papa nanti, lagi few days kita makan sushi yer adik 😊
.
Bila ada motivasi dan target semua benda semangat nak buat kan? .
Jom sentiasa bermotivasi dan bersemangat lakukan apa jua perkara hari ni! .
Mood raya dah OFF
Mood berkerja ON!
5 Syawal...
.
Tak pakai baju raya dah..
Pakai Tshirt dan berkhemah tepi pantai.
.
Plan asal pergi awal pagi, tapi hujan.
.
Hujan berhenti pukul 9 lebih trus keluar dan cari pantai yg berdekatan area rumah.
.
Jadinya berkelah di tengah panas
.
Alhamdulillah, dapat kanak2 semua main pasir sebelum kembali ke rumah masing2.
Lepas ni ntah bila dapat kumpul ramai camni..
.