HumanDimensions

HumanDimensions Follow

https://www.youtube.com/watch?v=ZmCjHtIznYQ

http://www.humandimensions.nl/

20 Followers  1 Follow

Share Share Share

Jitske is deze week Moskou. Voor twee keynotes tijdens een congres en een tweedaagse masterclass aan de mensen van Training boutique. Op vrijdag is het bovendien ‘nationale mannendag’… Jitske gaat voor ons uitpluizen welke betekenis daarachter zit en hoe belangrijk die dag is voor mensen in Rusland. Volg de resultaten op social en via haar vlog. Ondertussen de vraag: wat zou een antropoloog echt niet moeten missen in Moskou? Alle tips welkom!
Vandaag is rood!

Vandaag is het Chinees Nieuwjaar, het belangrijkste Chinese feest van het jaar. Alles draait deze dag om de familie. De legende uit het oude China vertelt over een monster in de bergen dat mensen at en vooral kinderen lekker vond. Het monster kon overal opduiken dus voor een ieder kon het zijn laatste oudjaarsavond betekenen. Families aten en feestten daarom die avond alsof het de laatste dag van hun leven kon zijn. 
Maar de chinezen kwamen erachter dat het monster niet van de kleur rood hield en niet van harde geluiden. Vandaar dat de kleur rood en vuurwerk zo veel gebruikt wordt met het Chinees oud en nieuw. 
Grappige dingen die je niet doet op nieuwjaarsdag: je haar wassen! Want daarmee was je je kans op rijkdom weg. Eigenlijk is alles wat je die dag schoonmaakt of wast een bekeken kans op voorspoed de rest van het jaar. En scherpe voorwerpen kunnen de goden pijn doen.
Heppie Valentine <3 
Liefde is de kracht van verbinding. In een sterke tribe is de relatie tussen power & love goed op orde. (link filmpje in de bio)
Carnaval:  laat je uitdagen! ‘Doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg’. Dit oer-Hollandse devies gaat vanaf vandaag voor een paar dagen de kast in. Want het is Carnaval :-)! De mens beneden de rivieren trekt zonder nadenken een mal pakje aan! Heerlijk! Wij dagen de mens boven de rivieren uit om tot woensdag elke dag iets Anders te doen dan dat je normaal doet. En wil je ons vertellen wat het je opleverde?
Onze eerste e-zine! Met vooral veel mooie verhalen, (antropologische) inzichten, nieuwtjes en natuurlijk nieuwe trainingen. Als je het leuk vindt, kun je je inschrijven voor de e-zine via de website. (link in de bio)
Nieuwe Website Live!

YES! We hebben een nieuwe site die bol staat van antropologische kennis over organisaties en tribes. Met foto’s, filmpjes, artikelen, nieuwe trainingen en lezingen, masterclasses en nog veel meer. Oh en je kunt je ook inschrijven voor de nieuwsbrief! Die komt elke zes weken, dus geen overlopende inbox. Kijk ook even bij de downloads :-). We zijn benieuwd wat jullie vinden?? www.humandimensions.nl
18 deelnemers hebben de Deep Democracy leergang met veel succes afgerond! Op de laatste dag nam iedereen twee gasten mee om het geleerde samen toe te passen op een groot Deep Democratisch gesprek. Dat geeft veel inzichten... Het was een bijzonder fijne middag. We zijn trots op de Deep Democracy practitioners! www.deepdemocracy.nl
Van projecteren kun je leren :-). #deepdemocracy
Zoek de Harry in je tuin! Harry staat bij ons symbool voor alles wat Anders is. Bv iemand met opvallende kleding, een andere mening, een haakse invalshoek in een gesprek. Voor diversiteit. En de stem van de minderheid.  #NationaleTuinvogeltelling #deepdemocracy
Wat is jouw dominante cultuur? Doe de test, kijk of je meer bij rood, blauw of geel bent en bekijk op onze facebookpagina wat dat betekent: https://www.facebook.com/humandimensions/ …
Have the courage to leave the beaten path. #bedifferent #diversity #inclusion