Che Engku Husniyah

Che Engku Husniyah Follow

🌸 Malaysian Travel, Lifestyle, Food Blogger
Once a year, go someplace you've never been before
✨Read new article update on my blog👇

http://www.husnieyhusain.com/2018/12/restoran-chinese-muslim-abdullah-tempat.html

1,427 Followers  782 Follow

Share Share Share

Bukanlah kaya, nak beli pakaian pun tunggu ada sales. Itu pun husniey nak kena pastikan terlebih dahulu perlu atau tidak.. Laki kita kerja biasa je awak, kita pun blogger biasa biasa jugak. Tak banyak job pun 😂

Tapi setakat ni Alhamdulillah Allah mudahkan jalan mencari rezeki. Rezeki berkahwin. Saling bertolak ansur. Sama melengkapi. Susah senang sama sama. 📍Aeon Mall KB
Bersama Blogger jemputan ketika di McDonald’s Pengkalan Chepa, Kelantan untuk event penyampaian sumbangan kepada yang memerlukan. Alhamdulillah semua berjalan lancar 🤗

Dijamu ayam McDonald’s yang aduh sedapnya rangup sungguh! 💕

#bloggermalaysia
#lifestyleblogger
#mcdonaldsmalaysia
Alhamdulillah berkesempatan menghadiri Majlis Penyampaian Sumbangan oleh Persatuan Kebajikan Ronald McDonald Malaysia (RMHC) | kerjasama Majlis Agama Islam dan Adat Istiadat Melayu Kelantan (MAIK) 🌸 Melibatkan golongan asnaf dan kanak-kanak dari keluarga berpendapatan rendah di negeri Kelantan

#bloggermalaysia
#travelblogger
#lifestyleblogger
#bloggerpantaitimur
#mcdonaldsmalaysia
Good food is good mood
📍Location: Overstepped Cafe Perdana Heights

#bloggermalaysia
#lifestyleblogger
#foodblogger
#foodlover
Tempoh hari ketika di Ipoh. Husniey dan #teambpt lunch di McDonald’s Meru Raya. Comel sangat cawangan ni. Interior Design A! Dekat aje dengan taman tema MAPS, so sebelum tu kena 'isi minyak dulu' kasi penuh tangki kan nak bermain sakan.Takdelah si cilik meragam 😁 
Yang dewasa syok layan GCB, yang kanak kanak layan set happy meals. Pssst.. Terliur pulak GCB, burger kepingan ayam bakar 😍

#bloggermalaysia
#travelblogger
#lifestyleblogger
#bloggerpantaitimur
#mcdonaldsmalaysia
Di Sungai Petani husniey berkesempatan hadir di Moodmojee trail yang dibawakan oleh Anchor Food Professionals. Minuman baru dicipta khas oleh Chef Anchor, ia kurang gula cuma gula natural yang terdapat dalam produk Anchor. Bertambah mood happy bila dapat minum minuman yang unik ni 😍

Jatuh cinta dengan Kaya Nika, Lemon Mint Meringue, dan Chocofee. Serius ketiga minuman ni semua sedap. Bagi warga Kedah dan berdekatan boleh cari minuman ni dekat Overstepped Cafe Perdana Heights dan juga cawangan di Taman Sejati Indah!

#bloggermalaysia
#foodblogger
#anchorfoodprofessionalMY
#Moodmojee
#sungaipetani
Separuh hari di MAPS Ipoh Perak. Seronok juga banyak permainan yang boleh mencabar diri. Berjam jam habiskan masa disini. Krem kaki duk explore.. Sesuai kalau nak datang dengan kanak kanak atau remaja. Video menyusul nanti.. 🤗 📍 The MAPS Ipoh Perak
In love dengan chinese dishes. Restoran Chinese Muslim Abdullah really recommended. Semua menu secukup rasa, unik sungguh. Dekat je dengan The Maps. Menu husniey makan semalam;

Spring onion squid
Tofu pumpkin 
Chicken chop Lemon
Daging Bawang Halia

Restorannya bersih owner mesra ramah tamah. Serivs okay. Alhamdulillah semua sedap. Ramai juga yang datang sini. Warga Ipoh dan korang yang jalan² ke sini boleh masukkan dalam list.

Facebook Pages: facebook.com/restoranchinesemuslimabdullah/
Syoknya kalau rumah kita macam ni kan 💕
Please belek kalau nak tengok lebih banyak gambar menarik ~ 
Kemudahan banyak tersedia. Lengkap.
Ruang besar selesa sungguh. Siap ada bilik permainan untuk kanak kanak, dapur kering dan dapur basah, bbq area, pool cun, dari situ nampak sungai Gepai yang clear. Korang nak pi mandi air terjun pun boleh. Dekat je dengan rumah. Best tak dapat nak ungkapkan dengan kata kata. Selebihnya kena rasai sendiri pengalaman menginap di @thecedarbidor 😍
Nice view with lovely people. View kat sini cantik sangat. Wajib stay sini kalau ke Bidor. Selalu penuh tempat ni  kena pandai set date tau! 📍@thecedarbidor
Enjoy sungguh semalam setibanya di Bidor Perak terus check in Villa Mewah
The Cedar @ Bidor. Rumah ini ada kemudahan lengkap seperti • 8 Bilik tidur berserta 8 bilik mandi. Di setiap bilik dah ada sekaligus tak perlu risau nak kena kongsi dengan ramai ahli keluarga kan.
 2 Tandas
• Kawasan Tempat Makan Luar
• Basah Dapur + Dapur Kering
• Bilik Main Kanak-kanak
• Meja pool
• Karaoke Lounge / Living Room
• Kawasan Barbeku
• Kolam Renang • Air Terjun Gepai hanya 5 minit jauhnya! 📍@thecedarbidor
Ku berlayar di lautan, tidak bertepian.. Sesekali disedarkan ombak yang mendatang, 
Aku seperti hilang punca arah dan tujuan 🎵 🎵