Malaysian Blogger | Youtuber

Malaysian Blogger | Youtuber Follow

💗 Office Manager by day, Blogger by night,
🎀 Beauty, Parenting, Lifestyle & Travel
💗 Visit my blog: ⤵️

http://www.illyariffin.com/

12,774 Followers  1,983 Follow

Share Share Share

Malas nak make up, tapi muka cam hantu so kita letak jer loofah cover kengkonon "art" 😂
.
.
.
Nak citer ni skang ni ada product latest dari Follow Me. Mesti kenal kan? Dah lama kot product ni ada kat pasaran dari zaman sebelum wujudnya smart phone lagi. So, memang kalau pasal pengalaman buat sabun dah kira otai sangat. Latest range kali ni Anti-Bacterial pastu ada Whitening Sakura + Pearl extract atau pun Beauty Moisturising ada Rice Milk. Paling special sebab dorang boleh bunuh bacteria up to 99.99% 👍 .
.
Harga is very affordable tak sampai rm20 untuk botol besar 1litre. illy paling suka yang rice milk tu sebab memang lemak2 manis bau dia and also bcoz ada rice milk untuk extra nutrient for skin 😗
.
.
.
Terima kasih @FollowMeMalaysia for making sure our family will be germs free and smell yummy 😜 .
.
.
#FollowMeAntiBacterial 
#FollowMeMalaysia
#Shower
Bukan main sengih dapat gi pasar 😂 by the way kat jeju nak cari kedai jual halal food as expected memang susah giler. Dah tu camner? Kitorang makan rumput jer ke apa? Kitorang gi pasar pastu beli seafood and barang basah pastu apa lagi masak!! Dulu rumah pernah terbakar time masak pun tak phobia ke? Kalau dah minat kita redah juga 😂 macam2 gak jumpa seafood pelik2, nak tengok apa lagi yang menarik boleh check out our latest blogpost citer pasal our halal food diary kat sana. Kot lah nak cari idea apa nak masak untuk dinner ke kan? Hope you enjoy the blogpost ❤😗
Up satu lagi gambar mengedik kat tea farm. .
.
.
.
.
.
Slide to see raw pic. Still learning and experimenting 😗 please be kind 🙈
This activated charcoal ice cream, could have been Nujum Pak Belalang's version of soft served. Those who watched the nostalgic movie would have understand my (another) lame joke 😅😂
Jadi blogger ni memang gi picnic pun bawa mask & scrub ke? 😂 alang2 weyh.. kita kena multitask duduk zaman makin maju ni. Talking about multitask, boleh try product St.Ives yang illy pegang ni dia ada oatmeal nyum!! 2 in 1 sebab korang pakai as mask pastu after 5-7minutes masa basuh tu buat scrub terus kulit cantik glowing 😜 Very gentle and also soothing ❤
.
.
.
Abai kan budak notty photobomb kita tu 😂
.
.
#stives
#TurnUpTheGlow
#StIvesMalaysia
@stivesmalaysia
Sama ke sama? Hahaha dia punya kuat merajuk pun sama gak 😂
.
.
.
.
.
.
Nasib korang kena jadi model botol air. Ada klass ni bukan botol air sebarangan ni botol BROS tau ❤ haha .
.
#myfavouriteBROS
#BROSMalaysia
#kekalhidrasi 
#stayhydrated
Seronok dapat picnic n lepak with people who love and care for you the most ❤ Get to bonding pastu boleh appreciate nature, be around trees and it does not have to be out of the country anyway 😊
.
.
.
Alang2 gi picnic mesti la bawa botol air BROS baru lah betul kalau tak tak sah. Siapa yang pakai mesti tahu kenapa best. Most important lebih enviromental friendly. Paling senang kalau nak be kind to earth is to try our very best to opt for reusable instead of disposable. Good deeds no matter how small shall be rewarded ❤ .
.
.

#myfavouriteBROS 
#BROSMalaysia 
#kekalhidras 
#stayhydrated
Kita curi2 pinjam hp husband kita ni. Nak upload nak bagitau harini dah live 2 blogpost pasal yellow cafe satu pastu pasal halal food journey kat jeju island satu. Meh la jemput baca. Ada typo pun standard lah nama pun illy yang tulis. .
.
.
Sorry PR n Brands yang tunggu post or social sharing, my phone patut siap tengah hari tadi tapi dorang tunggu stock spare parts lah plak. Jadi tengok nasib tak esok then lusa baru illy pulun balik, pastu reply comment ke, inbox ke return call semua k. Ada hikmah tuhan nak suruh rehat sikit 😙 pastu esok kitorang nak gi bawa budak2 picnic dah janji nak spend time lepas trip aritu.
.
.
.
Kalau illy berjaya pinjam tepon johan then ada lah update kalau takda tu pepaham jer la ❤
.
.
.
Have a good weekend everyone!
Be thankful for difficult times, as those are the times you grow 💐💐💐
.
.
.
.
.
.
Swipe for raw pic
One pic with abang botak untuk kenangan ❤
.
.
.
.
.
.
Swipe left for raw pic
Mood edit datang kembali 😅 excited jumpa deer, teringat anak2 kat malaysia. Kalau dorang ada mesti lagi best 💝 takpe mummy n daddy kerja rajin nanti bawa korang datang pula 💝
.
.
.
.
.
Swipe left for raw pic
Nampak cam sedap tapi so-so jer rasanya 😂 sedap lagi roti canai. .
.
.
Swipe left for raw pic.