Kaklong Chan

Kaklong Chan Follow

Bini Peyjal & Mama @dak_pared
✒Blog
💬Share
📝Review

http://kaklongchan.com/

2,258 Followers  2,038 Follow

Share Share Share

Dak Pared dah pandai angkat kepala ❤
Ejen kegemaran Kaklong dalam filem #kingsmanthegoldencircle 
Babak paling best masa dia lawan² orang jahat kat bar ngan tali koboi dia tu. Perghhhh! Stylo sungguh.

Tapi malangnya ending dia macam tu pulak. Kaklong masih tak dapat move on. Kecewa sangat dia jadi gitu.
Citer ni best tau.

Pasal sorang lelaki pelik yg kaya gila ajak budak ni pergi Hollywood nak jadi pelakon. Tapi takde orang pun nak amik dia berlakon. Last² dia buat filem sendiri dan berlakon dalam filem tu. Tapi proses pembikinan filem tu sangat stressful dek sikap dia yang tersangat pelik nak mampos. Akhirnya filem tu released dan feedback yang diterima oleh penonton sangat..... haaa.. nak tau kene la tengok.

Seronok tengok citer ni. Kaklong pun naik stress tengok perangai dia. Nakbgelak pun yer jugak.

Based on true story. Filem yg dibikin tu memang betul² wujud kalo korang nak tengok. 
Lakonan James Franco sungguh menakjubkan. Tapi dia mana pernah tak menakjubkan kan.. #TheDisasterArtist
Nenek terpeluk hai tok janggut!

#musangberjanggut #tv2
Last sekali exfoliator atau scrub. 
Kaklong pakai bio-essence exfoliator gel seminggu sekali. Fungsi dia untuk gahal sel kulit mati. 
Tak pasti la sebenarnya okay ke tak. Setakat ni takde kesan sampingan yang buruk, jadi kaklong anggap okay je la.. Cara guna, masa muka masih kering, massage lama² guna gel ni bagi sel kulit mati tu tanggal. 
Memandangkan sel tu kecik, kaklong tak tau ada ke takde sel tu lepas massage. Sebab rasa segar je lepas guna, ada la kot sel kulit mati tu. Huhuhu.. Ingat nak try scrub jenis lain pula lepas ni. Ada cadangan tak?

Okay, itu saja la produk yang kaklong gunakan dalam rutin kecantikan kulit harian. Sikit je barangnya. Pemalas la katakan. Huhuhu... Pasni nak share apa pulak ek. Nak share mekap tapi mekap kaklong cuma lipstik je 😅

#blogger #bloggermalaysia #afbdotmy #beauty #watsons #guardian #scrub #Exfoliator
Ini tambahan je tau, bukan wajib.

Ni cleansing oil jenama Nutox. Digunakan untuk double cleansing.

Double cleansing tu apa? Itu adalah cuci muka dua kali. 
Pertama cuci dengan cleansing oil. Massage² lama sikit untuk keluarkan mekap, krim muka dan sebagainya; dan bilas.

Kedua cuci dengan pencuci muka biasa pula (kaklong pakai hada labo); dan bilas. 
Mereka yang kulit jenis berminyak atau jenis mekap tebal atau kerap mekap digalakkan buat double cleansing untuk pastikan semua sisa mekap ditanggal dengan sepenuhnya. 
Ini bukan wajib tau. Kaklong pun guna bila pakai mekap dan rasa rajin je.

#blogger #bloggermalaysia #afbdotmy #beauty #watsons #guardian #nutox #oilcleansing #doublecleansing
Pada waktu malam pula, lepas pakai toner kaklong pakai serum Olay ni. Fungsi dia untuk elak tua. Haha bole elak ke 😭

Teksture dia likat sikit berbanding krim siang tadi, tapi lebih lembut dan ringan. Sapu je terus dia meresap masuk dalam kulit. 
Ni la produk paling best bagi kaklong!

Sebelum ni, kaklong pakai serum ni pada waktu siang dan malam. Pastu nampak macam ada jeragat 3 biji kat tulang pipi, terus godek² tenet dia suruh siang pakai produk yang ada spf. Tu yang tukar kepada krim siang Olay tu. 
Untuk kesan maksimum, waktu siang pakai serum ni dulu, pastu terus pakai krim siang tadi tu. Mesti tak tua² pastu cantik pulak tu. 
Kaklong tak pakai cenggitu sebab nak jimat ditambah pula dengan rasa malas nak banyak².

#blogger #bloggermalaysia #afbdotmy #beauty #watsons #guardian #olay #serum
Lepas pakai toner clean and clear, masa untuk lembabkan kulit.

Pada waktu siang kaklong pakai Olay Total Effects ni. Pakai yang gentle (yang tak gentle pun gentle juga kot. Tak tau la beza dia, pakai je pastu sesuai la pulak). Tekstur dia ringan dan lembut. Mudah diratakan diseluruh wajah. Pastu tak rasa berminyak. 
Dia mengandungi spf yang dapat lindungi kulit dari pancaran uv gitew.

Kaklong pakai 1 kali pam je untuk muka dan leher. Nipis je pakai. Korang nak pakai tebal² pun bole je. 
Lepas pakai Olay ni, terus pakai lipstik dan keluar jalan. Kaklong tak pakai bedak ke apa dah. Sebab malas. Hahaha. 
Olay ni kaklong pakai sejak zaman sekolah. Time tu pakai lotion je yang botol kecik. Sekarang dah tua pakai la yang mahal sikit. Eh, bukan dah tua, dah mampu. Huhuhu... #blogger #bloggermalaysia #afbdotmy #beauty #watsons #guardian #olay #daycream #totaleffects
Lepas cuci muka dengan Hada Labo, pakai toner.

Kaklong pakai toner clean and clear ni. Toner lain pun mungkin okay kot. Disebabkan dah serasi dengan muka, kaklong tak tukar dah.

Tapi kan sejak pakai hada labo, jarang dah pakai toner. Rasa cam okay walaupun tak pakai toner.

Cara pakai, tuang sikit kat tangan pastu ratakan seluruh wajah. Bole juga guna kapas. Kaklong sapu ngan tangan je.

#blogger #bloggermalaysia #afbdotmy #beauty #watsons #guardian #cleanandclear #toner #review
Kaklong nak share produk yang kaklong guna untuk rutin kecantikan kulit kaklong pada tahun lepas.

Cantik ke..? Takde la cantik pun.
Tapi better la dari sebelum² ni. 
Bukan muka yang cantik tau, tapi kulit cantik. Muka tu takleh buat apa dah 😅

Sebelum ni memang suka test macam² produk. Tapi sellau tak habis pakai sebab tak sesuai. Akhirnya jumpa yang sesuai dengan kulit.

Mula² sekali cuci muka dengan pencuci muka Hada Labo.

Pencuci muka ni sedap pakai. Ia tak mengeringkan kulit. Lepas cuci selalu terlupa pakai apa² dah sebab kulit rasa lembab.

#blogger #bloggermalaysia #afbdotmy #beauty #watsons #guardian #hadalabo #cleanser #review
Me, myself and I
My Little Sunshine; @dak_pared