Lifestyle & Mommy Blogger

Lifestyle & Mommy Blogger Follow

🧕🏻Love Travelling, Fashion,Food
🌹Mom of 1
💐Collaboration|Review |Content Writer
@ladylisaa_official
📩khalisahhazrina@gmail.com
🇲🇾🇧🇭Malaysian in Qatar

http://www.khalisahazrina.com/

7,336 Followers  3,496 Follow

Share Share Share

Huaa what happen to my cheek? hahha 🤣🤣 even dah lost 3kg after having bad morning sickness 3 weeks but my cheek still like kembang semangkuk. Tak pe, yg penting baby sihat. Cewah nak sedapkan hati mommy ni.. #preggymom #parentingbloggermalaysia #lifestyleblogger #hijabblogger
Good morning my love 😍 #ameerfareeq
Support barangan buatan dari Malaysia. Thanks mesia, bekalkan tomato sedap kat kami di sini 😂. __
Disebabkan qatar tak dapat nak produce makanan basah, sebab itulah boleh tengok semua barang basah datang dari negara seluruh dunia. Di sini, kami tak tanya beli cili kat mana tapi tanya beli cili dari negara mana dan kadang2 minggu ni negara tersebut dapat bekalkan buah/sayur tersebut tetapi minggu depan belum tentu dapat supply. So kadang2 setiap minggu sayur/buah akan bertukar wajah. 
Sejak blockade berlaku barang basah memang agak mahal sebab byk diimport. Baru2 ni qatar pandai dah nak produce barang basah sendiri setakat ni cili benggala, timun yang dorang dh kluarkan. So dapat la harga rendah sikit. 
__
Inilah pengalaman hidup merantau. Kutip pengalaman selagi boleh. Out of comfort zone. 
#travelblogger #malaysianinqatar #perantau #malaysianblogger #lifestyleblogger 
ladylisaa.com
Blusher semula jadi. Putera lilin sungguh anak mama sorang nih 😂😂 Suhu di luar 40 lebih darjah. #ameerfareeq
Can you see how proud he is after completing this lego. 
Sebenarnya ada cerita yang menyayat hati di sebalik gambar ini. 😂 
Sebelum siapkan lego ni, entah kenapa hari ni banyak kali lego yang fareeq buat keep falling n terus tak menjadi. Fareeq terus menangis kuat dan hug mama. 
He said” Ayeeq sedih tak dapat nak buat benda ni”. Dalam hati lisa, subhanallah anak sekecil ni dah belajar erti kekecewaan bila menghadapi sedikit kegagalan dan diberi sedikit ujian. 
Lisa pun terus peluk Fareeq dan bagi kata-kata semangat. It doesn’t matter how many you fall, yang penting berapa banyak kali fareeq get up dan cuba buat lagi dan lagi. 
Dia pun perlahan-lahan ambil balik lego dan buat semula sampailah jadi macam dalam gambar ni. Happy kemain dia. Snap picture then send to his papa 😂 
As a mother, keep encouraging and giving motivation to our kids. 
Lisa terinspirasi dgn mak rayyan toys review tu. Mulut dia sentiasa cakap benda yg positif kepada anak2 dia. “Good job”
“Wow, you are so amazing”
“Well done”
“You did a great job”
“You are so awesome” 
Jangan sesekali keluar dari mulut seorang ibu bapa dengan kata2 negatif. Sebab kata ibu bapa itu doa. 😍😍 #ameerfareeq #journeyasamom #motherhood
Nasi air in the house by chef lisa🤓
__
Siapa pernah makan nasi air? Adakah nasi campur air maka jadilah nasi air. Oh tidak, resepinya bukanlah macam tu tapi lisa boleh katakan resepi nasi air ni sangat mudah. Budak darjah 3 pun boleh buat. 🤣🤣 Siapa nak resepi ni nanti lisa update dlm blog khalisahazrina.com.

Semalam papa je yg demam tapi hari ni fareeq pun join the club. Maka ni je lah menu yg sesuai untuk kami for today 😂 
Anyway, resepi ni lisa tambah sayur sawi sekali supaya da vitamin sikit dalam makanan tu spya dorg cepat sembuh. 
#ameerfareeq #resepicheflisa #malaysianinqatar #malaysiablogger #nasiair
Sebenarnya papa n fareeq demam panas hari ni tapi gagah jugak nak pi beli game. Pak nak same je 🤣 
#ameerfareeq #malaysianinqatar
Activity fareeq n mama for today is making the funny n scary mould jelly 🙈 He’s very love with this activity because it looks so fun n can eat them. ☠️🐊🚢 #ameerfareeq #homeschool #activityday #jelly #kidsplay
Bubur lambuk ala masjid jamek kg baru in the house by chef lisa. 
__
Actually, buat bubur ni sebab my husband dah demam 2 hari dan tak kebah lagi ni. So, semalam hadiahkan dia bubur lambuk bagi cepat baik 😅. Doakan lah ye dia cepat sembuh sebab my husband ni susah sangat nk demam tapi sekali demam mmg terus panas lit lit. 
Semalam, Fareeq makan 4 mangkuk dan papa makan 2 mangkuk. 😁 Laku keras. 🤣🤣 #resepicheflisa #resepibuburlambuk #foodporn #foodphotography #bubur
Sebenarnya malu nak bagitau tapi lisa nak bagitau juga dekat korang apa rahsia yang lisa sekeluarga ni boleh selalu bercuti dalam malaysia dengan harga dan diskaun yg sangat berbaloi. 
Dah tau rahsia ni jangan lupa bagitau pada kawan dan sedara yg lain tau. 
Lisa memang akan menggunakan @favemy untuk buat sebarang tempahan untuk bercuti dan makan buffet. 
Pssttt... 25 July ni Fave’s first birthday. Banyak sangat exciting deals and exclusive deal will happen in this apps @favemy from 25-31 July 2018.

Jangan lupa masukkan promo code JOINFAVE for 20% off on your first transaction on Fave.( T & C applys) 
#FaveBirthday #Favemy #traveloglisa #travelbloggermalaysia #bloggermalaysia
Happy Birthday to my lovely husband. Thank you for everything 😘😘 Sweet 29th 😱 Omg I thought i’m younger than you, rupanya i kahwin dgn orang muda 😆😆 heheh Nak wish panjang2 tapi kat rumah nanti na 🙈
_
What happen to fareeq in the second picture? May be he is very excited to celebrate your birthday. He can’t keep the secret. I plan to make surprise on 12 am when you r sleeping but unfortunately, this evening when u just came back from work he surprisingly told you we got birthday cake for papa 🤭🤭 Oh no fareeq2 
_
Thanks to kak azuwa from @masterbakeology for the nice #monogramcake . My husband love its taste. Not too sweet. 
#ameerfareeq #malaysianinqatar #lifeinqatar #monogramcake #cakelover
When mama disturb him... 😘 #ameerfareeq