Freelance Content Writer

Freelance Content Writer Follow

🧕🏻Travel |Food |Motherhood
📍Malaysian in Dubai
💐Collaboration|Review
📩khalisahhazrina@gmail.com
⬇️Klik for my blog

https://linktr.ee/khalisah_hazrina

13,471 Followers  1,615 Follow

Share Share Share

Menariknya kat sini, animals dari pelbagai pelusuk negara dibawa ke sini dan dijaga betul-betul sampailah haiwan2 ni hidup seperti berada di negara asal. Antara haiwan yang dibawa adalah dari negara Madagascar, Amazon, Australia n etc. Jangan tanya bab cost maintenance semua ni. Of course it’s so expensive. 😂 
#dubai #thegreenplanetdubai #dubailife #summerdubai #hijabtraveller #hijabblogger #malaysianindubai #malaysianmom
Teaser for new video on my channel youtube. Tilal Liwa Hotel. Summer vacation. Click link in my bio, youtube button. 
#travelblogger #traveloglisa #dubailife #malaysianindubai #traveltipsdubai #traveltips
Sementara musim panas ni, kami memang cari aktiviti indoor untuk kids. Tak sangka bila kawan husband ajak datang sini, building yang kat belakang tu terdapat hidupan laut, burung2, serangga n etc. Masuk je dalam tu macam kita bukan berada di negara padang pasir. What i’ve learnt bout Dubai is they will do anything yang kita rasa benda tu macam impossible boleh buat. They build rainforest in the heart of desert. They can build a huge snow theme park. Senang cerita dorang ni suka artificial. They use super duper tech. Banyak lagi perkara menarik pasal dubai and uae. .
.
Dan dorang ni every single seconds will think what they gonna do to build or make something that give benefit to their local. Tak kisah lah dari segi duit, entertainment, kebajikan and etc. That’s why makin hari, their local jadi makin kaya makin kaya. 
#travelblogger #traveloglisa
Tu semua ikan piranha 😂😂 Be careful!!! Jangan dekat kalau kat skin kita ada darah. They can smell it. 🤔🤔 Then, lisa baru tau yang kalau di antara mereka tengah  berdarah, dorang akan makan each other juga. Menarikkan.... Umur 30 baru tau pasal ni, sambil bawa anak expose pasal dunia haiwan dan serangga mak pak pun boleh belajar sekali... All of these piranha came from amazon.

#thegreenplanetdubai #dubailife #traveloglisa #travelblogger #hijabtraveller #hijabblogger
In Malaysia, we call this puding roti but in middle east country they call Umm Ali. 😊 So after this if you go to arab restaurant and ada nama umm ali, jangan terkejut puding roti yang dorang hidangkan. Cuma bezanya umm ali lebih cair sikit daripada puding roti. Basah-basah sikit. 😍 
P/s: pic ni lisa ambil sekali dengan buah sebab time ni eid buffet. 
#foodblogger #foodie
Thank you @beastrodubai for choosing me as a winner to experience the great iftar for special eid aladha. I’m really appreciate it. The foods are very nice and delicious. The staffs are very friendly. My son enjoyed playing games while my husband and me have time to indulge in arabic food buffet. 
#foodie #restaurantdubai #foodbloggerdubai #hijabblogger #dubaifood #malaysianindubai #eatbeastro
Masuk bilik ni terus macam betul-betul rasa kat bumi arab lama. Dari dekorasi bilik sampailah ke architecture memang nampak middle eastern style. Nanti lisa masukkan sekali tour room dalam youtube  channel.. nantikan na... insyaAllah ada rezki korang plak boleh mai sini dan rasai pengalaman yg awesome ni. 😍 Detail pasal itinerary and tips, lisa masukkan dalam entry post blog okies ☺️ #traveloglisa
Ukhuwwah fillah abadan abada 😍 
#malaysianindubai #traveloglisa
My baby girl muka masyam sebab mama paksa masuk dalam buai 🙈🙈
Selain padang pasir dan unta, khemah macam ni pun kena ambik gambar juga sebab this is one of the symbol of middle eastern style. 😂😂 #traveloglisa #travelblogger #hijabtraveller #hijabblogger #malaysianindubai
With my second hero 😍
Walupun suhu panaih tapi ia tak menghalang untuk kami ambil gambar 😂😂😂 #traveloglisa #travelblogger #hijabtraveller