Lifestyle Blogger | Mompreneur

Lifestyle Blogger | Mompreneur Follow

🧕🏻Love Travelling, Fashion,Food
🌹Mom of 1
💐Collaboration|Review |Content Writer
📩khalisahhazrina@gmail.com
🇲🇾🇧🇭Malaysian in Qatar

http://www.khalisahazrina.com/

7,316 Followers  3,511 Follow

Share Share Share

Kisah kulitku yang penuh tragis

Ada yang tanya lisa pasal post semalam,tentang apa product yg lisa setia sangat sampai 6 hingga 8 tahun dah guna. Tadaaaa... Ni lah product yang lisa maksudkan.  Untuk skincare, lisa memang setia dengan #herbalifeskin sampaikan tadi ada akak tu tegur  kulit lisa waktu tengah beli kerepek. Cantik kulit, anak pun kulit cantik. Fareeq pun dapat tempias sekali.. Hehhe... Lisa memang jenis yang dah suka satu benda tu dan memang nampak kesannya bagus lisa akan setia dengan produk tu. Sayang kalau nak tukar produk lain.

Cuma waktu kat qatar, lisa terpaksa replace dgn produk body shop n skin care dari pakar kulit sebab waktu tu, suhu kat qatar 49 darjah, kulit tiba2 jadi breakout teruk. Kulit jadi terkejut dgn suhu yg tiba2 tinggi. Sampai bibir jadi kering, gatal n hampir ada nanah. Waktu tu, rasa sedih sangat. So sesi selfie dilupakan.. Hahaha.. Nak posing sana sini kirim salam je lah. 
Ambil masa 2 bulan untuk recover. Alhamdulillah, bila lisa selang seli dgn produk pakar tu n produk herbalife skin, baru kulit jadi elok balik. Bila musim sejuk baru lisa fully pakai herbalife skin.

Kesimpulannya, kita kena tau kulit kita ni sesuai dgn produk apa. Bila kita dah dapat kesan yang bagus, jangan gatal2 nak cuba produk lain. Sebab takut tiba2 kulit jadi tak serasi pulak. Lisa bukan pakar kulit tapi lisa cerita berdasarkan pengalaman sendiri n melalui ilmu yang lisa ada tuntut dari pakar kulit.

#herbalifeskin #beautyblogger
Balik school mesti dia story macam2 kat mama. Dari kisah kawan2 sampailah kisah dia makan apa. Semua dia suka cerita. Mama learn how to be a good listener and try practice apa yang mama baca buku " How to talk so kids will listen n listen so kids will talk". This book very useful for mama. Sangat membantu. #momblogger #malaysianblogger #parentingbloggermalaysia #ameerfareeq #kiddo
Bila mengandung ni, kadang2 lupa nak zikir dan fikiran pun melayang entah ke mana. Sebagai inisiatif untuk sentiasa ingat Allah, Lisa dapatkan zikir plugin ni dari @zikirplugin.

Memang best. Terasa perut sejuk je. At least, sambil buat kerja kat rumah dan sambil2 menulis blog n artikel, layan customer, boleh dapat zikir sekali. Bak kata seorang uztazah yg lisa penah tuntut ilmu agama dari beliau, kata cari sesuatu yg boleh kita ingat pada Allah utk kita berzikir. Ada banyak cara. Manusia ni mudah pelupa. Bila kita lihat sesuatu atau dengar sesuatu, itu boleh buat kita ingat kat Allah.

Thanks @zikirplugin for the nice zikir n surah.
#lifestylebloggermalaysia #momblogger #zikirplugin #zikir #productreviewmalaysia
Bila dah bergelar ibu sebenarnya lagi banyak ilmu kena tuntut dan lagi banyak buku yang perlu dibaca dalam mendidik anak. Allah kurniakan anak bersama dengan tanggungjawab. Bukan setakat beri makanan, pakaian, tempat perlindungan dan keperluan asas yang lain sahaja tetapi ia lebih dari itu yang perlu kita berikan kepada anak2.

Disebabkan skill parenting lisa not really good, so i need to read more book and dengar kisah2 ibu bapa yang berjaya mendidik anak mereka. Berjaya tidak semestinya memegang jawatan yang tinggi tapi rendah akhlak. Biarlah anak2 berjaya dalam ilmu dunia n ilmu akhirat.

Nanti bila kita mati Allah tanya apa yang telah kita ajarkan kepada anak2. Semoga kita dapat menjawabnya mengikut apa yang dikehendakiNya.

Semoga kita semua menjadi ibu bapa yang cemerlang di hadapan Allah, bukan di mata manusia semata2.
#parenting #momblogger #parentingbloggermalaysia
Pagi tadi macam biasa rasa mual nak muntah dan pening2. Tak lalu nak makan pape, tiba2 teringat semalam ada beli puding roti dari @dapo.cik.peeka. Terus ambik makan sepotong puding roti ni untuk alas perut.

Pheww memang sedap dan rasa berbaloi beli dari cik pika ni. Thanks pika for this yummy puding roti.. Hihihi.. Sonok baby kat dalam. 😍😍😂😂 Recommended. #pudingrotishahalam #pudingrotidamansara
Ada nampak muka fareeq happy? Mestilah. Jauh fish berenang dari laut  arab sampailah laut selat melaka, ha baru sampai kat tangan fareeq.. Pandai carik tuan.. Hahhah 🤣🤣 #ameerfareeq #petlover
Cuba cari yang tersembunyi... Acane mama tak fenin bila dating dgn fareeq 🤣🤣 #ameerfareeq
Fareeq dating dengan mama hari ni dari pagi sampai petang. Actually it's not easy to handle our kids alone without husband. It's very challenging for me.

I respect to all women out there who are 'PJJ' with their husband and the women who are we call them 'Ibu Tunggal' because they are gifted. Allah give them extraordinary patience and energy to handle all this kind of challenging.  You are so awesome, guyzz!!!
#preggymom #ameerfareeq #momblogger
Orang kata untuk mencipta detik-detik keriangan bersama yang tersayang perlu bawa mereka berjalan-jalan dan pergi bercuti, tapi bagi kami mencipta detik terindah hanya di dalam rumah sahaja dengan minum dan makan bersama serta diwarnai dengan kehadiran susu fernleaf yang disukai ayah, ibu dan anak.

Papa yang baru bangun tidur tu pun excited nak mencipta detik keriangan bersama fareeq, buah hati kami yang sulung.

#fernleafuht #100mmmmm #momblogger #malaysianblogger #lifestylebloggermalaysia
Ha dapat dah tangkap seekor lembu dari New Zealand. Tengok rumput tu, hijau sungguh. Melambangkan lembu di New Zealand ni diberi makanan rumput yang mempunyai kualiti yang tinggi dan menghasilkan susu yang bagus untuk badan kita.

Ingat susu Ingat Fernleaf. Wah gituh, boleh buat tag line nih. #fernleafuht #100mmmmm #momblogger #malaysianblogger #lifestyleblogger
Fareeq siap bunyi moo lagi bila minum susu fernleaf ni. Maksudnya sedap sangat la tuh. Bila perot  fareeq happy mama pun happy. Dan fareeq lagi happy bila dapat hadiah straw glasses dari fernleaf.

Tak perlu nak pergi new zealand dan dapat fresh milk, dengan susu fernleaf ni pun kita dah boleh rasa susu naturally all the way from new zealand.  #fernleafuht #100mmmmm #momblogger #ameerfareeq #malaysianblogger
Sebenarnya fareeq ni bukan jenis yang suka minum susu. Dah banyak jenis susu yang kami cuba untuk bagi dia after wean off, tak sangka pula bila dengan susu fernleaf ni fareeq boleh minum sampai habis. Ha nampak tak kotak susu tu sampai kecut fareeq sedut. #fernleafuht #100mmmmm