Lifestyle Blogger | Mompreneur

Lifestyle Blogger | Mompreneur Follow

🧕🏻Love Travelling, Fashion,Food
💐Collaboration|Review |Content Writer
📩khalisahhazrina@gmail.com
🇧🇭🇲🇾Malaysian in Qatar
💻⤵️New Entry Post

http://www.khalisahazrina.com/2018/12/preloved-buku-cerita-english-kanak-kanak.html

7,728 Followers  4,613 Follow

Share Share Share

Bila la nak pi travel lagi nih? Sabaq na.. Nanti baby kuaq kita pi travel  round the world. Now, it's time to work hard and have travel fund. 😂😂 Tapi berdebaq juga nih, macam mana la nk pi travel backpack with two kids 😂😂 semoga baby dalam ni pun senang nak bawak pi mana2 macam abang dia. #traveloglisa #bukumerah
Hanya phone screen peneman fareeq n papa. 😂 #anakpapa
Preparation before go to school next year. He start writing on small board ABC. #ameerfareeq
Kejo yop kejo 😂😂😂💪💪!!!
I think this is normal habit for those who have sons. They love jumping, climbing, crawling, running, screaming and etc.
For them, 'what i'm doing rite now is so much fun. I feel super duper happy.' If they can't do like this, they feel like life is so boring and miserable. I guess... Hahha.. #mommyjourney #ameerfareeq
Morning walk with fareeq. Doc advice supaya exercise dan banyakkan berjalan supaya mudah untuk deliver nanti.

Nak tahu tak nikmat morning walk ni sangat best sebenarnya, sebab waktu lisa tinggal di Qatar pada musim panas, kami memang langsung tak keluar rumah. Sebab panas yang sangat tinggi dan fareeq pun tak tahan. Bila dapat nikmat ni, subhanallah Allah je yang tau betapa bersyukurnya hidup di Malaysia. Sebab itulah, bila kita ditimpa ujian yang sangat besar sampaikan kita sering menyalahkan keadaan sekeliling dan masa itulah kita rasa seolah-olah Allah tidak sayang kita tetapi ambillah sedikit masa untuk duduk dan renungkan sebenarnya banyak sangat nikmat yang Allah turunkan kepada kita jika dibandingkan ujian yang kita hadapi.

Sedangkan betapa ramai orang di luar sana tidak dapat nikmat tersebut. Belajarlah bersyukur walaupun nikmat tersebut sekecil zarah. Janganlah tunggu dapat rumah besar, income berkepuk, kereta mewah baru rasa nak bersyukur. Bagaimana Allah nak beri hadiah yang besar sedangkan hadiah yang kecil pun kita tidak tahu untuk berterima kasih.

Thanks Allah for this beautiful morning.

#syukur #ameerfareeq #bloggermalaysia #parentingbloggermalaysia #kisahcintaTuhan
Hi mommies!! Lisa dah update blog for new entry post mengenai preloved buku english kanak-kanak. Boleh klik di link bio di atas. Jangan lupa share link tersebut di social media anda supaya lebih ramai mommies boleh hadiahkan anak buku english yang sangat best dan menyeronokkan.

#mombloggermalaysia #parentingbloggermalaysia #bukuceritapreloved #bukuenglishkanak
Inilah realiti situasi yang sering mompreneur hadapi bila dah decide nak work from home. Kanan nak buat kerja dan kiri pula anak minta diajar. Sebagai seorang ibu, kita kena pilih mana satu priority kita. Tentulah mengajar anak sementara mood belajar dia tengah datang. Perlahan-lahan mama kena tolak laptop ke tepi dan tangan kiri tarik buku untuk ajar anak.

Because i can't do two things at one time so i need to choose either one.

Being as a #mompreneur n #momblogger  is not easy but as long as we have passion for this field we will fall in love with this amazing journey.
Kemain happy fareeq dok perak, hari-hari tok bagi makan durian. Mentang2 lah sekarang dah masuk musim durian n kebetulan orang jual durian sebelah rumah je 😂😂.. Huaaa.. Acane mama nak diet nih time preggy 😂😂 #durianlovers #thisismalaysia #ilovemalaysia #perakian
Fareeq happy sungguh bila dapat buku dinosaur dari my children's books. Beribu-ribu buku english untuk kanak-kanak terdapat di website childrensbooks.my. Semuanya preloved tapi condition memang terbaik. Yang penting pengisian dalam buku tu.

Harga pun sangat berbaloi. Boleh follow and like fb ini

https://m.facebook.com/childrensbooks.my/

#parentingbloggermalaysia #mombloggermalaysia #ulatbuku #bookslovers #prelovedbooksmalaysia #storybook #childrensbookmalaysia
Atok, opah n Fareeq. Semoga urusan papa ke Dubai dipermudahkan. InsyaAllah da rezki kita jumpa di sana. We love you papa. New place. New Challenge. #ameerfareeq #cucutoknazri
Kembali hidup pjj 😂😂 insyaAllah setiap ujian yg Allah berikan pasti ada pelangi selepas hujan. May Allah ease our journey to jannah. Thanks to my husband for this beautiful vacation n i hope we can create more memorable moment together with our kids n grandchildren. Being your wife is wonderful gift that Allah give me. Thanks Allah.
#lovetilljannah #traveloglisa