Koks in Frankrijk

Koks in Frankrijk Follow

🇫🇷 France - Auvergne
✉️ koksinfrankrijk@gmail.com
👩‍🍳👨‍🍳 in te huren als kok/ traiteur
🥘🍷organiseren kookvakanties
🍮🥧 meer info en recepten op:

http://www.koksinfrankrijk.nl/

268 Followers  346 Follow

Share Share Share

Wat eten jullie vanavond ? Hier staat kip ketjap met noodles en groente op het menu. Lekker pittig, deze keer wat extra peper toegevoegd. .
.
#noodles #kipketjap #pittig #rodepeper #spicy #groente #watetenwevandaag
Deeg rijst bijna de kom uit! Dat worden vast lekkere broodjes🍞. .
.
.
#brood #bakken #zoetebroodjes #noten #fruit #baking #deeg #gist
Lekker dagje om noten te kraken en te roosteren. Weer een pot vol walnoten. Lekker in de yoghurt, gebak of salades. En walnotenspijs moeten we nog een keer proberen. Hebben jullie wel eens walnoten in plaats van amandelen gebruikt voor spijs? .
.
#noten #walnoten #roosteren #ontbijt #salades #taart #noix #gezond
Schwarzwalderkirsch 🍒 taart gemaakt met ingemaakte kersen uit eigen tuin. Zo lekker! Wat is jullie favoriete taart? 🍰
🍒
.
.
.
#schwarzwalderkirschtorte #foretnoire #kersen #chocolade #taart #cake #gateau #cerise #cherry #chocolate
Voor het eerst ovenloempia’s gemaakt. Erg lekker, nog een klein beetje sleutelen aan het recept. Dan uiteraard weer testen 😊.
Maken jullie zelf loempia’s? .
.
.
.
.
#loempia #vietnamesefood #vietnameseloempia #rijst #pittig #rodepeper #oven #foodie #foodblogger #koksinfrankrijk #kookvakantie #kookvakantiefrankrijk
Heerlijk geluncht vandaag! Tagliatelle met zalm, groente en spekjes in roomsaus. Lekker makkelijk en snel klaar. .
.
.
.
#pasta #lunchtime #lunch #zalm #bloemkool #snijbiet #spekjes #foodie #foodblogger
Heerlijk om een moestuin te hebben. In de winter nog leuker, geen werk te doen, alleen maar oogsten. Vandaag oogsten we een paar ons spruitjes. Die gaan we smoren in boter met uitjes en spekjes. 
Houden jullie van spruitjes? .
.
.
.
#spruitjes #chouxdebruxelles #brusselsprouts #rosenkohl #moestuin #groente #healthyfood #vegetables
En lekkere portie boerenkool uit de tuin gehaald. Al een paar keer  vorst gehad, dus smaakt vast heerlijk! Deze stronken gaan in de stamppot. .
.
.
.
#boerenkool #stamppot #hollandsekost #winterkost #winter #kale #curlykale #choukale #foodie #moestuin #freshfood #freshandhealthy
Vind je het leuk om te koken en zou je graag iets meer willen leren over de Franse keuken, kooktechnieken, ingrediënten of menusamenstelling? En lijkt het je wat om tussendoor te genieten van het Franse leven? 🍷🍽🥐
Wij organiseren 4x een kookvakantie en hebben nog de volgende opties vrij (update 4/1/18): * Week 23 aankomst op zondag 2 juni - vertrek op zaterdag 8 juni (nog 1 kamer vrij)
* Week 26 aankomst op zondag 23 juni - vertrek op zaterdag 29 juni (nog 2 kamers vrij) * Week 36 aankomst op zondag 1 sept - vertrek op zaterdag 7 sept (nog 2 kamers vrij)
* Week 39 aankomst op zondag 22 sept - vertrek op zaterdag 28 sept (volgeboekt)

Wil je partner/vriend(in) niet mee koken, maar wel meegenieten van jouw kookkunsten? Dat kan, hij of zij betaald dan slechts het verblijf en het eten.

Kijk voor meer info even op de website. Link in bio .
#kookvakantie #Frankrijk #workshop #kookworkshop #koken #vakantie #frankrijk #koksinfrankrijk #wijn #fransekeuken #kaas
Gelukkig hebben we de foto nog 😁! Het is een Franse gewoonte om elkaar rond de kerst chocola te geven. Het gekke is dat we in het Nederlands bonbons zeggen, maar hier in Frankrijk zijn bonbons snoepjes. Dit waren wel de mooiste die we kregen, niet de lekkerste overigens. .
.
#bonbons #chocolats #chocolate #chocolade #france #frankrijk #noel #cadeau #foodie #foodporn #chocolatelovers
Grootste savooiekool tot nu toe in acht jaar moestuin! Bijna 2,5kg, daar kunnen we heel wat maaltjes mee maken.
.
.
.
#moestuin #savooiekool #kool #winter #wintergroenten #vegetables #wintervegetables #cabbage #greencabbage #foodie #france #frankrijk #koken
Leuke en lekkere voorgerechten zijn lastig te bedenken. Ze moeten er mooi uit zien, niet al te ingewikkeld zijn, niet te overheersend qua smaak. Een salade vooraf is altijd een goed idee, zeker als er nog veel lekkers volgt.

Deze met biet en geitenkaas hebben we tijdens een etentje getest en goedgekeurd. Misschien een idee voor het kerstdiner?
Recept op de website - link in bio

#kerst #voorgerecht #zondervlees #vegetarian #rodebiet #geitenkaas #christmas #entree #starter #foodie #food52 #vegetables #healthyfood #freshandhealthy