Kosmos Buran ry.

Kosmos Buran ry. Follow

Lapin yliopiston politiikan tutkimuksen ja sosiologian opiskelijoiden ainejärjestö.
Kosmos Buranin kokemuksia vaihdosta ja harjoittelusta:

http://kosmosburan.fi/kokemuksia/index.html

308 Followers  79 Follow

Share Share Share

Villen harjoittelukokemus Suomen Ulkoministeriöstä nyt luettavissa Kosmos Buranin nettisivuilta. Sieltä mm. ohjeita harkkapaikan tai miksei myös työnhakuun. Ville kertoo myös mitä hyötyä oli ainejärjestötoiminnasta kyseisessä työssä.

Linkki biossa! 
#kosmosburan #Lapinyliopisto #universityoflapland #studentsoflapland #studentsoffinland
Eilen pidettiin huikea lähes viisituntinen syyskokous. Hallituksen uudeksi puheenjohtajaksi valittiin Krista Ulkuniemi 😊 Muita päätöksiä: jäsenistön aloitteesta vuoden 2019 alusta KB tarjoaa tapahtumissaan ainoastaan vegaanista ruokaa ja luopuu kokonaan kertakäyttöastoiden käytöstä. Onnea kaikille hallitukseen valituille ja kiitos kaikille kokoukseen ja keskusteluun osallistuneille. 💚 #kosmosburan #kbsydän #pjkrista
Tänään valittiin LYYn uusi hallitus vuodelle 2019 ✨ Hallituksessa jatkaa vahva KBn edustus, onnea Katariina ja Juho! Kiitos myös Sofialle ja Otolle 😎 #lyyh19 #kosmosmafia #kosmosburan
Vimeisenä äänessä puheenjohtajisto, eli Henri ja Vesa-Pekka. 
Puheenjohtaja ja varapuheenjohtaja muodostavat tiimin. Puheenjohtaja johtaa kokouksia ja  koordinoi koko hallituksen toimintaa myös kokouksien ulkopuolella. Puheenjohtajan ollessa estynyt hoitaa näitä tehtäviä varapuheenjohtaja. Työtä voidaan myös jakaa, esimerkiksi tänä vuonna puheenjohtajan johtaessa koko hallitusta, oli varapuheenjohtajan vastuulla vapaa-ajansektorin hallinta.

Jos ja kun puheenjohtajan tai varapuheenjohtajan pestit kiinnostavat, ota yhteyttä Henriin ja Vesa-Pekkaan💥#kosmosburan #hallitusrekry #kbrekry
Edunvalvonta

Edunvalvonta on opiskelijoiden opiskeluun ja hyvinvointiin liittyvien asioiden edistämistä oppiaineissa. Vaikuttamistyö tehdään koko hallituksen voimin sekä yhteistyössä henkilökunnan kanssa. Pääset tutustumaan yliopistomaailmaan pintaa syvemmältä. Konkreettisesti pääset järjestämään oppiaineiden tapahtumia kuten Sosiologipäivät ja Pop-päivät. Erityisesti järjestettävät oppiainekahvit ja pooli-ilta ovat opiskelijoiden kanavia vaikuttaa ja ottaa esiin mieltä askarruttavia kysymyksiä opettajien kanssa. 
Tuutorivastaava

Uutena pestinä hallituksessa on tuutorivastaavan työ. Olet mukana rekrytoimassa uusia tuutoreita yhteistyössä Lyy:n kanssa. Sinulla on myös sananvalta tuleviin valintoihin. Lisäksi olet tärkeä linkki hallituksen ja tuutoreiden välillä. Tuutorivastaavana olet myös toivottamassa uudet fuksit mukaan ainejärjestön toimintaan.

Häirintäyhdyshenkilö

Häirintäyhdyshenkilö on opiskelijoiden tukena erilaisissa ristiriitatilanteissa. Tehtävänäsi on tarvittaessa neuvotella ja kuunnella osapuolia ja löytää kaikkia tyydyttävä ratkaisu tilanteeseen. 
Edunvalvontatyössä on ollut mukava tutustua uusiin ihmisiin sekä yliopistomaailmaan uudesta näkökulmasta. Tutustuminen henkilökuntaan on ollut myös mahtava juttu! Sosiologipäivät ja Politiikanopiskelijoidenpäivät olivat mahtava kokemus, jonne kannattaa osallistua huolimatta pääaineista. Haastavaa mutta antoisaa on päästä mukaan suunnittelemaan opintomuutoksia ja kurssisisältöjä esim. ensi vuonna verkko-opintojen suunnitteluun. 
Terkuin, Eevamaria ja Krista

#hallitusrekry #kosmosburan
Moikka! Olen Erik ja olen toiminut tämän vuoden Kosmos Buranin rahastonhoitajana ja varainhankintavastaavana! 
Rahastonhoitajana pääsee seuraamaan ainejärjestön rahaliikennettä paraatipaikalta! Tehtäviin kuuluu mm. Juoksevan kirjanpidon jatkuva ylläpito, laskujen maksaminen sekä laskuttaminen, että erilaisten tapahtumien budjettien suunnittelu sekä tältä osin myöskin hyvin läheisesti tapahtumien suunnitteluun osallistuminen! Vuoden suurin rutistus onkin tilinpäätöksen tekeminen, joka tehdään kuitenkin vasta toimikauden lopussa. 
Varainhankinnan tehtäviin kuuluu mm. erilaisten yhteistyösopimuksien tekeminen ja haalarimerkkien myynnin ja tilauksien hoitaminen. Lisäksi myös yleisesti uusien yhteistyökumppanuuksien kartoittaminen. Myöskin erilaisiin yliopistolla järjestettäviin myyjäisiin osallistuminen on osana tätä pestiä.

Rahastonhoitajan tehtävä sopii hyvin tekevälle kaverille eikä siinä vaadita mitään älytöntä matemaattista osaamista. Riittää kun on jämäkkä ote siitä mitä tekee ja tietää aina mitä tekee👊#vastuunkanto #hommahallussa #kbrekry
Paljon onnea huikealle 43v Lappikkaalle! KB kiittää kutsusta ja ihanista vujuista❤️ #lapikas43  #vujut #kosmosburan
Kosmos matkalla kohti perinteistä mökkireissua yhdessä @remburssi kanssa
Moro! Mie oon Kalle ja oon toiminu tämän hallituskauden ajan työelämävastaavana. Seuraavassa kerron hieman vastuualueestani.

Työelämävastaavan rooliin kuuluu kaikki työelämärelevantti sisältö, kuten CV-pajojen järjestäminen tai harjoittelu -ja työpaikoista tiedottaminen. Pääasiallisesti homma konkretisoituu kuitenkin työelämäekskursioiden järjestämisessä. Työelämävastaavan pesti on palkitsevaa, sillä ekskursioita järjestäessä verkostoituu samalla itse ja kuulee hyviä vinkkejä työnhakuun liittyen. Työelämävastaavan toimintakenttä on laaja ja kädet vapaat, joten hommasta saa helposti tehtyä itsensä näköisen.

Työelämävastaavalle on viime vuosina suotu myös alumnivastaavan tehtävät. Alumnivastaava hoitaa yhteydenpitoa meidän alumneihin mm. alumniyhdistyksen kautta. Lisäksi tehtäviin kuuluu perinteikkään alumni-illan järjestäminen yhdessä muun hallituksen kanssa. #kbrekry #hyviähommia
Kosmos Buran vieraili tänään arktisella keskuksella, jossa tutustuttiin keskuksen toimintaa sekä keskusteltiin tieteen popularisoinnista ja laaja-alaisista ympäristökysymyksistä. Tapahtuma toteuttiin yhteistyössä  Yhteiskunta-alan korkeakouluttujen kanssa,joka on toimii Kosmos Buran Ry:n pääyhteistyökumppanina työelämässä @yhteiskuntaala  #yka #työelämäexcu
Tällä kertaa viestinnän vuoro esiintyä! Viestintä jakautuu some-vastaavan ja tiedottajan hommiin, joita hoitavat Tuomas ja Kiia. Sihteerin pesti on tällä kaudella kiinni tiedottajan toimessa.
Viestinnän tehtävänä on viestiä jäsenistölle kaikesta heitä koskevasta ja vähän siitäkin yli! 
Some-vastaavan hommat ovat kiinni vapaa-ajan sektorissa. Sosiaalisen median vastaavana on hyötyä, jos ymmärtää sosiaalisesta mediasta jotain.
Some-vastaavana pääset mainostamaan erilaisia tapahtumia ja päivittelemään somea.

Tiedottajan tehtäviä on hoitaa sähköpostia, koostaa ja lähettää muistilistat, välittää tiedotteita tai muuta tärkeää jäsenistölle. Tiedottaja hoitaa myös sähköpostilistaa. Tiedottajana ei tarvitse erityisiä taitoja tai aikaisempaa kokemusta, tärkeämpää on innokkuus, ahkeruus ja halu ottaa asioista selvää!

Sihteerin tehtävänä on kirjoittaa puhtaaksi kokousten pöytäkirjat ja vaalia jäsenrekisteriä. Sihteerille on plussaa nopeasta kirjoituskyvystä, jotta pysyy kokouksissa hyvin kärryillä. Pöytäkirjojen kirjoittamiseen oppii kyllä nopeasti, kun osaa vähän katsoa mallia vanhoista! ;) Meitä voi tulla myös nykäisemään hihasta, jos on mitä tahansa kysyttävää!
Päivää!
Marraskuun ajan pääsette paremmin käsille, mitä Kosmos Buranin hallituksessa tehdään. Uusi hallitus valitaan syyskokouksessa 3.12. 
Ensimmäisenä esittäytyy vapaa-aika aka Elias, Kaisa ja Tuomas. 
Vapaa-ajanvastaavat nimensä mukaisesti hoitaa jäsenten vapaa-ajalle toimintaa. Vapaa-ajan vastaavat järjestävät monenlaisia tapahtumia, kuten poikkitieteellisiä bileitä, oman ainejärjestön illanistujaisia ja sitsejä. Vaparina tulee osata ideoida, organisoida, kokata, toimia tiimissä, juhlia ja pitää hauskaa. Onneksi vapareita on yleensä kolme, joten kaikkea ei itse tarvitse osata. Hommat oppii myös tehdessä ja jokainen vuosi tuo uudenlaiset haasteet ja mahdollisuudet mukanaan! Oman kädenjäljen näkee aina tapahtumissa ja se on omalta osaltaan hyvin palkitsevaa. 
Meillä vaparit on ollut vielä erikseen jaettuna some-, liikunta- ja kansainvälisyysvastaaviin.

LIIKUNTA:

Liikuntavastaavan tehtäviin kuuluu monenlaista, aina liikuntatapahtumien ja lajikokeilujen järjestämisestä salibandyjoukkueen edustajana toimimiseen. Liikuntavastaavalta ei edellytetä huikeaa fyysista kuntoa tai liikunnallisuutta vaan enemmänkin reipasta luonnetta ja aloitteellisuutta. Ei tarvitse olla se porukan atleettisin tyyppi vaan se joka pitää homman kasassa. Liikuntavastaavan tehtäviin ovat perinteisesti kuuluneet myös liikuntatuutorin tehtävät.

KANSAINVÄLISYYS:

Kansainvälisyysvastaavan hommaan kuuluu informoida kansainvälistymismahdollisuuksista KBn opiskelijoille. Mahdollisuudet on niin perinteisessä vaihto-opiskelussa/harjoittelussa kuin kotikansainvälistymisessä täällä Lapin Yliopistossa. Kv-vastaavan kädet ovat melko vapaat, mutta nekin kädet ovat tärkeät! Tässäkään hommassa ei tarvitse olla kielinero tai maailman matkaajaa, kiinnostus on tärkein. 
Some esittäytyy viestinnän kanssa marraskuun aikana, joten ole kuulolla! - Elias, Kaisa ja Tuomas

Ps. Voit laittaa täällä instassa meille viestiä jos löytyy kysyttävää/palautetta/kehitettävää/mitä tahansa tai vaikka tulla ihan konkreettisesti nykäsemään hihasta! 😊

#kosmosburan #universityoflapland #Lapinyliopisto #ainejärjestö