Kulttuuritila Nuijamies

Kulttuuritila Nuijamies Follow

Kulttuuriporukka Lappeenrannassa pelastaa vanhan elokuvateatterin purkamiselta kulttuurikäyttöön!

http://www.nuijamies.fi/

2,154 Followers  62 Follow

Share Share Share

🐇🐣🌼
Saimme taas uuden taidelahjoituksen tuhottujen Hollywood-kuvien tilalle 💜
Taiteilija Tuiki Jokela on tehnyt alumiiniin syövyttämällä upeita kuvia, jotka eivät valokuvissa pääse oikeuksiinsa. Tulkaa katsomaan paikan päälle!

#koruttomatasennekorut
27.-28.4. uskomattoman kukkeat burleskitapahtumat Nuijamiehessä!

27.4. työpajoja kello 12 alkaen, joihin ilmoittaudutaan etukäteen riikka@nuijamies.fi
27.4. illalla burleskiriemua kello 19 alkaen, tähtiä jopa Japanista asti, kun lavalle nousee Erochica Bamboo. Liput Ticketmaster ja Nuijamies.

28.4. Morning after: brunssi sekä elokuva "Full of Love - Pakomatka pakastimesta". Brunssi kello 11 ja elokuva kello 12. Brunssille ilmoittautumiset etukäteen nuijamies@avotsie.fi tai 050 555 3234.

KATSO LISÄÄ OHJELMASTA WWW.NUIJAMIES.FI
Storyn puolella voit kysyä mitä vain Hyrdeltä, joka vastaa 10.4. kello 12 instalivessä kysymyksiinne. Hop! ☝️👆 #hyyrysantti #stam1na #hyrde #nuija #nuijamies #miesnuija
Tänään 7.4. kello 14 elokuva Toveri lapsi (2018)
Elokuva kertoo Viron Stalinin ajan vainoista 1950-luvulla. Elokuva kerrotaan pienen Leelon silmin. Leelo on vilkas lapsi ja luulee oman tottelemattomuutensa johtaneen siihen, ettei sotilaiden viemä äiti enää palaa - kilttien lasten luota eivät äidit lähde matkoihinsa.

#toverilapsi #seltsimeeslaps #tuglasseura #lappeenranta #elokuva #nuijamies #kulttuuritilanuijamies
Terveisiä Joensuusta ja iloinen ilmoitus! Haimme 7 000 euron apurahan ja juhlimme Karjalaisen Kulttuurin Edistämissäätiön kanssa 💜🌸 Kiitos KKES!

#kkes #apuraha #joensuu #kulttuuritilanuijamies #karjala
Niin makea kuva, että pakko repostaa 💙

Repost @katukaiku
• • •
1/18 gig. Ready 🌊
@kulttuuritilanuijamies
Katu Kaiku 5.4. klo 20 Nuijamiehessä 💜

Repost @katukaiku
• • •
'Quote You' out now. This melancholic odd meter jazz pop tune is our latest single from the upcoming album Luna. Otto Kylmälä directed a beautiful video for us. 🎀

Song is in YouTube and Spotify.

#progee 
#katukaiku
#jazz 
#modernjazz 
#finnishjazz
#svartrecords 
@okylmala
Avot! Aatu Raitalan klubit jatkuvat, kattaus on kova. Liput Ticketmasterista tai meidän kahviosta. Ennakkoliput halvemmat, tapahtumapäivänä hinta nousee.

#standup #nuijastandup #aaturaitala @aaturaitala #lappeenranta #koomikko #komedia
#Repost @iikkakivi
• • •
Finnkino tuhosi Nuijamiehen sisustuksen, mutta kulttuuria se ei onnistunut paikasta viemään. Lavalla @teekolehmainen. #lappeenranta @aaturaitala @nikometsankyla @akipuolakka #koomikonarki #suomistandup #standupcomedy
Repost @taidekouluestradi
• • •
@estradinteatterilinja Hamletlaiffii pukkaa!
@kulttuuritilanuijamies 
29.3 klo 19 ja LIPUT 5 egee.  #näytelmä #taidekouluestradi #estradinteatteri #taiteenperusopetus #teatteritaiteenperusopetus #nuijamies #kulttuuritilanuijamies #hamlet #hamletlaiffii #william #shakespeare #nuorimies #prinssi #lappeenranta
Luotolan suku avasi ensimmäisen elokuvateatterin Lappeenrantaan vuonna 1929. Suvun elokuvahistoria täyttäisi siis tänä vuonna 90 vuotta. Kulttuuritila Nuijamies haluaa kunnioittaa tätä mittavaa historiaa ja kerää nyt kävijöiden muistoja ja valokuvia näistä elokuvateattereista.

Jussi Luotola perusti ensimmäisen elokuvateatterin Lappeenrantaan elokuvateatteri Starin tilalle ja antoi sille nimeksi Kino-Pirtti. Kino-Pirtti suljettiin 1938, kun Valtakadulle avattiin Kino-Aula.
Kino-Aula toimi elokuvateatterina 1960-luvulle, jolloin sinne perustettiin rullaluistelurata. 1970-luvulla siinä toimi disko, jossa mm. Pave Maijanen teki ensimmäisen keikkansa. 1975 se remontoitiin jälleen elokuvateatteriksi.

Luotolat omistivat myös elokuvateatteri Adamsit 1980-luvun lopulta 2000-luvun alkuun.

Nuijamies aukesi vuonna 1954 ja siinä esitettiin elokuvia vuoteen 2017 asti, jonka jälkeen Kulttuuritila Nuijamies ry avasi tilan kulttuurikäyttöön.

Muistot voi lähettää sähköpostitse kira@nuijamies.fi tai kirjeenä osoitteeseen Kira Pesonen c/o Kulttuuritila Nuijamies Valtakatu 39, 53100 Lappeenranta.

Muisto voi olla esimerkiksi ensimmäinen elokuvakäyntisi, musiikkikeikkasi tai saitko ehkä diskon jälkeen ensipususi?
Jos olet ollut töissä näissä paikoissa, kerro siitäkin tarinoita.

Valokuvat toivotaan mielellään valmiiksi sähköisenä esimerkiksi skannattuina. Jos haluat paperikuvasi takaisin, laita kirjeeseen mukaan palautuskuori.
Liitä muisteluun mukaan nimesi ja ikäsi. Kerro myös mille vuosikymmenelle muistosi sijoittuu. Laita kuviin liitteeksi kuvaaja, jos se on tiedossa. Varmista, että sinulla on lupa valokuvien julkaisuun.

Kulttuuritila Nuijamies esittää muistoja ja valokuvia vuoden lopulla juhlavuotta kunnioittavassa tilaisuudessa. 
Julkisesti muistosi loppuun merkitään etunimesi ja ikäsi. Muut tiedot jäävät vain Kulttuuritila Nuijamiehen tietoon, eikä niitä luovuteta kolmansille osapuolille. Kulttuuritila Nuijamies arkistoi asianmukaisesti kaikki muistot ja valokuvat jälkipolville.