Norrbottens-Kuriren
Artisten och låtskrivaren Bo Selinder, formgivarna och konstnärerna Lotta Lampa och Thomas Hämen samt dansaren Linda Remahl. Det är namnet på Årets Rubus Arcticus-stipendiater.
#rubusarcticus #regionfullmäktige #luleå #kurirenlulea #norrbotten 
Foto: Jonas Andersson
Kommunens grus för halkbekämpning orsakar punktering. Drabbad? Mejla oss! redaktionen@norrbottensmedia.se
Clara Henry är i Luleå. @duonoje Magnus Tosser har träffat henne. Länk till intervju i bio!
Foto: Magnus Tosser
⛸Jakten på den perfekta isen⛸
Kallt, klart och ingen snö i sikte🌟 Kuriren tog rygg på Luleå långfärdsskridsskridskoklubb i deras jakt på de perfekta isarna🌟 Reportage ute på sajten nu!
#långfärdsskridskor #luleå #norrbotten #friluftsliv
Foto: Anders Appelgren
Vi har tidigare berättat att Tove Styrke kommer till Luleå för första gången sedan 2015. Nu är det klart att Grant blir förband på turnén. #tovestyrke #grant #kurirenluleå @duonoje 
Foto: Hanna Frantzen/TT
Kommunfullmäktige i Luleå kör nattmangling med val till styrelser och nämnder. Vid 19-tiden gick kommunalrådet Niklas Nordström runt med en godispåse. Här tar Jennie Arvidsson för sig.
#luleåkommun #kommunfullmäktige #socker
Årstidsväxlingarna och vyn över Björsbyfjärden gör sitt för att skapa en vacker utsikt för Sara Persson. 
Länk i bio till tredje delen av serien ”Läsarnas bästa vy”. Foto: Lars-Göran Norlin
Nomineringar till Årets Norrbottning trillar in, en del namn kommer med vykort till redaktionen 🌟 Sista dagen att nominera är på söndag (25 november) 🌟
Eva Åström, kulturredaktör: ”Konsten har sin egen röst. Och äntligen har Luleå konsthall väckts till liv efter år av dvala...”
Läs hela krönikan på 👉 kuriren.nu 
#luleåbiennalen #luleåkonsthall #kurirenlulea
Bildextra från lördagens Dansbandsgala 💃🕺på sajten 👉kuriren.nu
Foto: Petra Älvstrand
Magnus Tosser skriver att Weeping Willows har blivit Kalle Anka - på ett bra sätt.
”Weeping Willows vill nämligen inte sitta ned vid ett bord av bjällerklang, de vill stå där ute i gatlyktans sken och spela för dem som inte har fullt upp med att öppna julklappar eller julbord. De vill sjunga "The Burden" till de som drar omkring själva i slasket och för de som sitter ensamma vid köksfönstret och tittar ut. De vill få folk att stanna upp, tänka och försonas (som Musse med ekorrarna) i stället för att brytas ner av en påfrestande högtid”, skriver han.
Hela recensionen finns på sajten.
#weepingwillows #kurirenlulea #recension @duonoje
...och här kommer ännu ett rekord! På lördagen invigdes Luleåbiennalen i Konsthallen - och det sattes publikrekord. Kulturredaktör Eva Åström rapporterar om osedvanlig händelserik vernissage på kuriren.nu #luleåbiennalen #konsthallen #kurirenlulea #luleå 
Foto: Eva Åström