Stichting De Leidse Rederij

Stichting De Leidse Rederij Follow

Niets is ons te gek! Van een rustige rondvaart tot een uitbundige vaartocht en van watertaxi tot een dagvullend programma. Kijk ook eens op onze site!

http://www.leidserederij.nl/

671 Followers  311 Follow

Share Share Share

Slik... daar gingen ze weer, onze geliefde klassieke boten Rechtvaardig, Aanwinst en Gedagvaart... Deze plaatjes hebben er weer een mooi jaar op zitten vol romantische bruiloftsvaartjes en gezellige familietochtjes. In de winterstalling krijgen ze weer veel liefde en een likje verf en ondertussen tellen wij de dagen af totdat ze weer terugkeren in Leiden..... 🚤🚤🚤
Hebben jullie ook zo van de zon genoten vandaag? ☀️
Gespot! Heb jij ons ook gezien bij het weerbericht? Wij kunnen jullie nu al verklappen dat het morgen nóg zonniger wordt, dus geniet dan zeker nog even van een mooie rondvaart door herfstig ‘Oudt Leyden’ 🍁🍂🚤
Leidse cursus met twee boten tegelijk met een fijn herfstzonnetje ☀️! De eerste boten zijn het water alweer uit maar een paar boten blijven ook in de herfst en winter beschikbaar voor mooie rondvaarten; met glühwein en warme chocomelk bijvoorbeeld!
Daar gingen ze dan; de Sodeju en Nondeju zijn de eerste twee bootjes die de Leidse wateren weer verlaten hebben, op naar de winterstalling en het nodige kluswerk. Dank voor weer een vaarseizoen trouwe dienst en tot volgend jaar ju’tjes 🚤🚤
Wat een prachtige bruidstaarten van Soetenso aan boord van De Doordouwer! 🎂🎂🎂🎂🎂
Allemaal weer bijgekomen van Leidens Ontzet? Traditiegetrouw varen we the day after de grachten door om al het plastic dat na het feest achterblijft op te vissen. Best gelukt zoals je ziet! Opruimen hoort ook bij een feestje 👍
Stichting De Leidse Rederij steunt de totstandkoming van @vierkantinvierkant, het kunstwerk dat Theo van Doesburg in 1917 ontwierp. Het wordt opgebouwd in het Morssingelparkje. Een paar vrijwilligers van de rederij zijn betrokken bij dit project en nodigen jullie graag uit om een keer een kijkje te nemen! Op zaterdag 23 september wordt om 16.30u Vierkant in Vierkant aangeboden aan de stad Leiden in de persoon van loco-burgemeester Robert Strijk.
Hoera! De Watergeuzen kwamen Leiden bevrijden en brachten haring en witbrood mee! Drie October is nú al officieel geopend en het aftellen is echt begonnen. Onze boten en schippers leefden zich in als echte geuzenvloot!
Goedemorgen Leiden! ☀️
Goeiemorgen Leidenaren! Hebben jullie de feestwijzer van @3october_vereeniging al gelezen? Dit jaar is de officiële opening van Leidens ontzet op a.s donderdag 21 september, voor de inschrijving voor haring & hutspot: De Geuzen komen met hun vloot (en een beetje onze vloot 😉) de stad binnenvaren 🚤🚤🚤 Je kunt de vloot om 15.74 uur (16.14 voor niet-Leidse horloges) opwachten bij het waaghoofd óf je zwaait de vloot vanaf 15.30u toe op de route vanaf de Trekvliet de stad in. Kom jij ook kijken?
Wat een weer! 🙈☔️! Er is geen ontkomen aan de herfst deze week. Gelukkig kon de wijnproeverij die vinoloog Anjo aan boord had willen geven, ook gewoon naar ons havenkantoor worden verplaatst! Stiekem hopen we wel op nog een paar zonnige dagen!