Stichting De Leidse Rederij

Stichting De Leidse Rederij Follow

Niets is ons te gek! Van een rustige rondvaart tot een uitbundige vaartocht en van watertaxi tot een dagvullend programma. Kijk ook eens op onze site!

http://www.leidserederij.nl/

789 Followers  312 Follow

Share Share Share

Wat een zonnige zaterdag ☀️! Hebben jullie ook van de zon genoten?
De lente is nu echt doorgebroken in Leiden! Blauwe luchten, volle terrassen en vanaf de boot genieten van onze stad tijdens een Rondvaart ‘Oudt Leyden’! Zo’n zonnig vaartochtje boek je eenvoudig via onze website, tot snel!
Marokkaans mannenkoor aan boord! 🎶🎵
Nog een mooi filmpje van de opening van het vaarseizoen gistermiddag! Wat was het gezellig alle vrijwilligers weer te zien en wat heeft iedereen weer veel zin om te varen! We gaan er weer voor zorgen dat alle rondvaarten, huwelijken, culivaarten, Leidse cursussen etc weer een groot feest worden! Vaarplannen? Neem contact met ons op en wij maken er wat moois van; niets is ons te gek!! Filmpje: Coen Jonker
Groepsfoto op z’n Leidse Rederij’s... 😆 Het vaarseizoen is weer geopend!
Het vaarseizoen is nu wel écht van start gegaan met de Enige Echte Leidse Bingo! 
Dit keer gepresenteerd door niemand minder dan de Leidse Peterrrselie! Leer op een ludieke manier het Leidse dialect kennen tijdens een gezellige rondvaart. Zo wil jij het weekend toch ook beginnen?
En daar zijn de pareltjes van de rederij ook weer, de Aanwinst en Rechtvaardig! Twee prachtige klassieke sloepen voor mooie rondvaarten en huwelijken!
Steun de @easyfiets RecycleFabriek! Easyfiets is een crowdfundingsactie gestart. Met het geld dat ze hiermee ophalen gaan ze, in samenwerking met @gemeenteleiden en DZB, de EasyFiets RecycleFabriek bouwen. Dit wordt een sociale werkplaats waar mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een leer-werk traject krijgen en ze op grote schaal fietsen gaan recyclen. Ze hebben in totaal €50.000 nodig en zitten nu op €35.700. Steun jij hun actie ook? Bezoek hun website!
P.s.: hun fietsen kan je vanaf 1 april ook weer huren bij ons havenkantoor! 🚲🚲🚲🚲
Joepie! Ook de Gedagvaart en Koekeroe zijn weer thuis op de Apothekersdijk! Langzaamaan wordt onze vloot weer compleet 🚤🚤
Wat is jouw favoriete boot?
Goed nieuws voor de Leidenaren; de Nieuwe Rijn is weer vrij doorvaarbaar en de terrassen hebben hun meubilair weer terug! Vandaag viste een grote groep enthousiaste vrijwilligers van onze rederij en via Onder water in Leiden in het kader van NL Doet een hele berg troep uit het water. Naast de gebruikelijke collectie fietsen - die meteen worden opgehaald door Gijs Oud IJzer - visten we ook de nodige stoeltjes van locale horeca op, wat parasols, dranghekken, schragen van de markt, een tapijt, plaids, zonnebrillen, oude munten, een buggy, ontzettend veel zakken plastic - noem maar op! En, niet te vergeten, een zekere oranje schaats, die achtergebleven is na een editie van de IJsbaan op de Nieuwe Rijn. Een mooie oogst dus weer, applaus voor alle hard werkende vrijwilligers!! 👏👏
Ju’tjesdag! 🚤🚤
Vandaag kwamen de Sodeju en Nondeju weer uit de stalling! Ze liggen er nu weer tiptop bij op de Apothekersdijk, helemaal klaar voor alle familie-uitjes, bruiloften, rondvaarten, Leidse cursussen, culivaarten, borrels, lunches.....
Vacatures! Voor het komende vaarseizoen zijn wij op zoek naar vrijwillige gastvrouwen én gastheren die het leuk vinden om diverse hand- en spandiensten te verrichten op en rond het havenkantoor. 
Wil je meer weten? Bezoek onze website via de link in bio!