Lyana Hisham

Lyana Hisham Follow

• A Work At Home Mom
• Full time with Shaklee Business
• Whatsapp 📱016-2099703
• #ShakleePasirGudang #ShakleeJb

http://www.lyanahisham.blogspot.my/

18,779 Followers  946 Follow

Share Share Share

.
SHAKLEE BAYARKAN DUIT KERETA SETIAP BULAN #2
.
Sebab utama nak beli kereta masa tu ialah nak cari kereta yang lebih selesa untuk Ayish. Husband kan bawa sports car, so Yana lah yang perlu beli another car untuk keselesaan kami travel ke sana sini. Masa Yana beli Mazda3 nih Yana memang dah berhenti kerja setahun dah, Yana hanya full time buat bisnes Shaklee sahaja so masa beli kereta memang Yana hanya menggunakan statement bonus dari Shaklee 😊.
.
Dengan Car Bonus Shaklee juga lah Yana bayar duit rumah setiap bulan. So kalau ada lebih lagi macam mana? Boleh lah buat savings, buat pelaburan or anything sebab Shaklee bagi kita duit tu untuk kita sendiri manage nak buat apa macam yang Yana dah cakap sebelum nih.
.
Banyak sebenarnya lagi peluang dalam bisnes Shaklee, yang Yana cerita nih baru salah satu jer daripada keistimewaan bisnes Shaklee. Yang mana kalau you usaha dan buat betul betul, you dapat mentor dan group yang betul, inshaaAllah you pun boleh dapat income 4-5 angka sebulan. Yang penting kena kuasai 3 benda dalam bisnes nih iaitu Sales, Marketing and Leadership. Kalau you berjaya kuasai all 3, inshaaAllah you pasti boleh pergi lebih jauh 😊.
.
Master Lyana Hisham
Founder of The Phenomenal Pearls
Shaklee Business Since June 2013
.
SHAKLEE BAYARKAN DUIT KERETA SETIAP BULAN #1
.
Yana masih ingat lagi lebih kurang 8 tahun yang lalu, waktu Yana baru lagi mula bekerja sebagai seorang Production Planner. Basic salary RM2,200 waktu tu dan Yana baru jer dapat lesen kereta. So dalam banyak banyak kereta yang mengikut kemampuan dan keberanian untuk seorang yang baru nak start driving, Viva putih nih la yang jadi pilihan. Sebab nak pergi dan balik kerja jer bukan nak travel jauh pun masa tu.
.
Sampai lah selepas 2-3 tahun bekerja. Setiap kali balik kerja memang Yana akan berhenti depan satu traffic light nih tau dan setiap kali berhenti memang mata Yana akan tertancap pada showroom kereta Mazda kat situ. Memang Yana minat sangat dengan Mazda, sporty and cun! Tapi waktu tu mampu berangan jer laa mana ku nak bayar 4 angka sebulan untuk duit kereta jer kan.. .
.
Bermula dengan angan angan, Allah makbulkan menjadi impian yang terlaksana. Yana mula berjinak jinak dengan bisnes Shaklee, thanks to my dear mentor Master Nana yang bertanggungjawab untuk perkenalkan dan ajar Yana macam mana nak daki setiap tangga kejayaan dalam bisnes Shaklee.
.
Yana mula score personal sales, Yana kembangkan group dengan sangat cepat sebab Yana percaya dengan kata kata "Fast Action, Fast Result." Yana mula rank up as Supervisor dan kemudian Senior Supervisor. Semasa di rank Senior Supervisor juga lah Yana berjaya complete kan car bonus. .
.
Lepas complete car bonus, Yana takde lah terus beli kereta baru. Car bonus tu lah yang jadi savings Yana setiap bulan. Sampai lah selepas Yana bersalin kan Ayish, baru lah Yana pergi ke showroom Mazda dan Yana sendiri test drive Mazda3. Yana ada pergi showroom Honda siap Honda Civic dengan HRV pun Yana test drive, tapi hati dah terpaut pada Mazda3 jugak. Mungkin nih la namanya Law Of Attraction, sebab dari dulu dah berangan duk tengok jer showroom Mazda. .
.
@lyanashaklee.distributor
.
Ayish ada Raya Celebration at school today ❤️.
.
#aqeefayish 
#akiryanajunior
.
With my dear Pearls and Spectacular team ❤️.
.
Moga ukhwah yang terbina di antara kami semakin kukuh dan berkekalan inshaaAllah.
.
Here today for Shaklee’s National Convention ❤️.
.
NC tahun nih special sebab our dear downlines Master Irine Nadia & Master Amirul bakal diraikan dengan achievement as New Masters dan juga bakal memberikan speech on stage.
.
All the best to both of you! Tak sabar nak dengar sharing korang ❤️
.
Earlier today sebelum check in kat Sunway, pergi makan makan kat rumah my mentor nih dulu 😊.
.
Alhamdulillah kenyang, sedap sedap makanan semuanya ❤️.
.
Lepas makan ada sesi coaching santai santai dengan sidelines yang lain. Kitorang nih kalau jumpa memang tak sah kalau tak cakap pasal bisnes 😆.
.
InshaaAllah jumpa NC esok!
.
Ada orang tuu tak school hari nih. Tulaaa tido lambat semalam kan dah susah nak bangun 😌.
.
So biar Mama jela jadi teacher kat rumah yer. .
Tadi dah baca buku dah, laa nih nak lancarkan dia lagi Al Fatihah dengan Al Ikhlas. Lepas tu boleh masuk surah lain pulak.
.
Alhamdulillah makin lancar. Good job Abang Ayish 👍🏻.
.
Doa so far dia hafal doa makan dengan tido jer, doa lain kena ikut Mama baca lagi. Hihi
.
Okay lepas nih boleh sambung main toys!
.
Dengar citer Brazil menang semalam ⚽️.
.
#aqeefayish #akiryanajunior #Brazil
.
Happy Birthday Papa, we love you sooo much! ❤️.
.
-27th June 2018-
.
Happy Birthday to the love of my life, my other half, my dear Husband Muzakkir Shukri ❤️.
.
Thank you B for loving me so much and being there for me.. always! Wishing you lots of happiness, love and wonderful moments throughout the year! .
.
27th June 1988 - 2018
#welcometo3series 😘😘
.
Nenek datang tidur kat Muar nak beraya dengan Ayish 💕
.
Menu 3 Syawal - Soto Ayam ❤️.
.
Raya 1st and 2nd tak sempat amik gambar makanan sebab lupa! Nak amik jer atas meja dah licin 😅.
.
#raya2018