Lyana Hisham

Lyana Hisham Follow

β€’ A Work At Home Mom
β€’ Full time with Shaklee Business
β€’ Whatsapp πŸ“±016-2099703
β€’ #ShakleePasirGudang #ShakleeJb

http://www.lyanahisham.blogspot.my/

18,898 Followers  950 Follow

Share Share Share

.
Dulu kulit Yana kusam, kalau tak make up pun pucat lesu tak bermaya terus.
.
Swipe left untuk tengok sendiri testimoni awal Yana consume ESP, before tu masa awal tahun 2013. Yana start consume ESP masa May 2013 dan gambar after tu bulan July 2013.
.
Nampak beza dia kan? 😊.
.
Lagi satu masalah Yana ialah kulit Yana memang sejenis yang sensitif, kalau berjemur lama sikit jer memang senang sangat sunburn.
.
Lepas consume ESP, memang slowly boleh nampak perubahan pada kulit Yana. .
.
Makin lama makin smooth.
Tona kulit jadi sekata.
Pori pun makin kecil.
.
Yang lagi best tentang ESP, masalah parut degil dan jerawat pun inshaaAllah memang boleh berkurang kalau consume consistent.
.
So macam mana sebenarnya ESP membantu untuk memberikan effect kulit yang lebih sihat dan cantik?.
.
Salah satu kepentingan protein untuk kecantikan kulit ialah untuk membina sel sel kulit yang baru atau "baby skin" yang sihat ❀️.
.
Cycle kulit kita nih lebih kurang sama macam period jugak, 28 hari. So kalau you tak cukup protein intake itu yang kulit jadi kusam sebab sel sel kulit baru you kekurangan blok asas yang paling penting iaitu protein.
.
Bila protein tak cukup, ditambah dengan sel kulit yang dah kena attack dengan radikal bebas daripada sinaran matahari, itu yang macam macam masalah kulit akan mula timbul satu persatu.Protein nih laa yang dapat membantu untuk membaiki sel sel kulit yang sedia ada.
.
Nampak tak kepentingan protein sekarang nih? Haa nih la salah satu rahsia kulit nampak sentiasa cerah berseri, lebih sihat dan muda 😊.
.
More info, boleh whatsapp Yana terus okayh.
.
Better grab ESP sekarang sementara tengah promo lagi nih, 4 hari jer lagi tinggal.
.
πŸ“² 016-2099703
@lyanashaklee.distributor
.
Assalamualaikum and Good Morning πŸ’•πŸ’•.
.
Setiap pagi, sebelum Yana start buat apa apa kerja lain Yana mesti akan bancuh ESP terlebih dahulu. Memang berbeza sangat tau bila consume dengan tak consume ESP nih.
.
Bila consume ESP, .
.
βœ… Badan rasa lebih bertenaga dan tak cepat letih. Kalau skip consume tu start pukul 2-3 jer dah rasa mengantuk nak tidur jer.
.
βœ… Selera makan lebih terkawal, kalau tak consume tu asyik rasa nak mengunyah jer. Baru lepas makan lepas sejam dah lapar balik.
.
βœ… Kulit terasa lebih lembut, licin dan anjal. Kalau ada jerawat pun cepat jer kecut balik. Protein memang sangat membantu untuk penghasilan sel sel yang baru, sebab tu makin lama consume ESP makin cantik kulit dan juga makin cerah dari tona asal.
.
Untuk preggy and bf mommies pun bagus tau consume, baby pun dapat khasiat sekali 😊.
.
Untuk mereka yang sedang TTC / ikhtiar untuk hamil, protein sangat membanth dalam menguatkan otot rahim.
.
Bagi mereka yang first time nak cuba produk Shaklee tapi tak tahu nak start dengan supplement yang mana, Yana highly recommend untuk cuba ESP nih inshaaAllah confirm jatuh hati terus ❀️.
.
Boleh hubungi Yana untuk order dan pertanyaan lanjut.
.
✨PROMO ESP MASIH BERLANGSUNG .
✨Postage hari hari except on public holidays
✨COD Shaklee Pasir Gudang & few JB area
.
@lyanashaklee.distributor 
016-2099703
Trusted SID Since 2013
#lyanashakleestory
.
Menu buka puasa tadi, bihun sup daging tabur bawang goreng dengan tambah sambal kicap pedas ❀️.
.
Not in the picture, sambal kicap pedass 😌
.
Throwback sikit, masa nih first time Ayish naik flight pergi KK, Sabah πŸ›«.
.
#aqeefayish #akiryanajunior
.
Hai Assalamualaikum korang πŸ’•.
.
Yana nak share antara resepi ESP yang korang boleh cuba sendiri dekat rumah. Yana guna 4 jer bahan : .
.
🌸 Dragon fruit 2-3 potong
🌸 Susu full cream 1/2 blender
🌸 Esp 2 table spoon
🌸 Ice cubes 5-6 ketul .
.
Then terus jer blend guna Ferrano Blender Shaklee, nak guna blender lain pun boleh. Rasa dia dah laa sedap, siap beri rasa kenyang, badan lebih bertenaga dan bonus dapat effect kulit pun makin cantik 😘 Yang tanya mana nak dapat Ferrano Blender Shaklee, boleh beli dengan Yana memang Shaklee ada jual.
.
Sekarang nih Shaklee buat PROMO BEST SANGAT SANGAT UNTUK ESP. Semestinya lebih berbaloi baloi dan JIMAT SANGAT daripada biasa.
.
➑️ Nak kulit sihat dan cantik
➑️ Nak maintain badan
➑️ Nak lebih bertenaga
➑️ Nak ikhtiar untuk hamil
➑️ Nak kulit baby cantik
➑️ Nak banyakkan susu badan
.
InshaaAllah semuanya dengan ESP ❀️.
.
Antara Kebaikan dan Manfaat Protein dalam ESP : .
.
βœ… Mencerahkan dan menganjalkan kulit .
βœ… Mengatasi masalah parut dan jeragat .
βœ… Mempercepat penyembuhan luka .
βœ… Memberi rasa kenyang lebih lama .
βœ… Menganjalkan payu dara & punggung .
βœ… Mengatasi gastrik & pedih ulu hati .
βœ… Memberikan lebih tenaga .
βœ… Mengatasi masalah cepat letih / lesu .
βœ… Membantu menstabilkan paras glukosa dalam darah .
βœ… Menyihatkan kuku & rambut .
βœ… Menghaluskan tumit pecah / merekah .
βœ… Mencegah Osteoporosis (tulang rapuh) .
βœ… Membantu dalam pertumbuhan sel sel baru .
βœ… Meningkatkan kesuburan & menguatkan otot rahim
βœ… Milk booster bagi Ibu Menyusu - bantu pekatkan dan banyakkan susu badan .
.
Boleh whatsapp Yana terus untuk dapatkan promosi ESP bulan nih πŸ‘‡πŸ».
.
πŸ“² 016-2099703.
@lyanashaklee.distributor 
#lyanashakleestory
.
Tadi tanya Husband sotong nak masak apa.
.
Dia kata nak panggang.
.
Last last terus last minute buat BBQ, dengan ayam sekali perap dan bakar.
.
Bau dah sampai dah, tunggu siap nak masuk perut jer nih 😍😍.
.
Comel kan tempat BBQ kitorang? Hihi..
.
Jemput.... hmmm tengok? 🀭.
.
#ketamtelurmasin #kailangoreng #sambalkentang
.
Budak kinder joy nih hari hari nak kinder joy. Mama sampai rasa nak buat bisnes part time jual kinder joy 😏
. Setiap pagi, Yana mesti takkan skip rutin skincare Yana dengan YOUTH. Dah fall in love habis dah dengan Youth nih sebab ever since guna Youth memang nampak banyak sangat perubahan pada kulit Yana sendiri 😍.
.
βœ… Kulit jadi makin lembut dan licin
βœ… Kulit tak sensitif dan tak mudah sunburn
βœ… Pori nampak semakin kecil
βœ… Blackheads whiteheads berkurang
βœ… Jerawat susah nak tumbuh, kalau ada pun kejap dah kecut balik
βœ… Parut degil lama banyak dah hilang
βœ… Biji minyak / kolestrol bawah mata makin mengecut
.
Untuk waktu pagi yang Yana akan gunakan ialah: .
.
1️⃣ Luminous Gel Oil Cleanser - Menyegarkan, exfoliate sel kulit mati dan membersihkan kulit secara menyeluruh. Lepas cuci memang rasa kulit sangat lembut and fresh sangat sangat!.
.
2️⃣ Perfecting Skin Toner - Menutup kembali liang pori, mengekalkan kelembapan kulit dan membantu sel kulit mati ditanggalkan dengan lebih cepat. Guna kapas muka untuk best effect, memang boleh nampak segala kotoran blackheads and whiteheads melekat kat kapas muka.
.
3️⃣ Youth Activating Serum - Membantu membina semula sel kulit baru dan memperbaiki sel kulit yang rosak dari dalam.
.
4️⃣ Age Defense Moisturizer SPF50 - Menjadikan kulit lebih moist dan melindungi kulit dari sinaran UV yang boleh merosakkan sel kulit (long term effect menyebabkan masalah jeragat). Moisturizer Youth nih best sangat sangat sebab dia bagi NATURAL GLOW EFFECT, duduk rumah pun Husband tengok muka wife glowinggg ✨ nye tak payah susah payah make up pakai highlight bagai 😌.
.
Nih je 4 items untuk day skincare routine, yang lagi dua tu untuk malam. .
β€œYana, kalau guna produk Youth nih time nak solat nanti kena cuci dengan wipes or make up remover tak?” .
.
Tak payah sayang sayang semua. Sebab Youth nih tak tutup pori kita pun, Moisturizer dia pun macam lotion jer so masa nak solat just bilas jer muka dengan air macam biasa dan boleh terus ambil wudhuk.
.
Promo masih on going untuk FULL SET uols akan dapat FREE 1 bekas RADIANCE C + E yang biji biji emas tuu.. Baik sangat tauuu Shaklee bagi free, dah laa RADIANCE C + E tuu antara yang paling POWER dalam produk Youth, harga worth RM400 lebih 1 bekas tu πŸ‘πŸ».
.
@lyanahisham.skincare
.
Jodoh itu bukan menanti kesesuaian, sebaliknya berusaha mengenal dan menyesuaikan.
.
Kawan 12 tahun, kahwin hampir 5 tahun :’)
.
Assalamualaikum and Good Morning πŸ’•πŸ’•.
.
Setiap pagi, sebelum Yana start buat apa apa kerja lain Yana mesti akan bancuh ESP terlebih dahulu. Memang berbeza sangat tau bila consume dengan tak consume ESP nih.
.
Bila consume ESP, .
.
βœ… Badan rasa lebih bertenaga dan tak cepat letih. Kalau skip consume tu start pukul 2-3 jer dah rasa mengantuk nak tidur jer.
.
βœ… Selera makan lebih terkawal, kalau tak consume tu asyik rasa nak mengunyah jer. Baru lepas makan lepas sejam dah lapar balik.
.
βœ… Kulit terasa lebih lembut, licin dan anjal. Kalau ada jerawat pun cepat jer kecut balik. Protein memang sangat membantu untuk penghasilan sel sel yang baru, sebab tu makin lama consume ESP makin cantik kulit dan juga makin cerah dari tona asal.
.
Untuk preggy and bf mommies pun bagus tau consume, baby pun dapat khasiat sekali 😊.
.
Untuk mereka yang sedang TTC / ikhtiar untuk hamil, protein sangat membanth dalam menguatkan otot rahim.
.
Bagi mereka yang first time nak cuba produk Shaklee tapi tak tahu nak start dengan supplement yang mana, Yana highly recommend untuk cuba ESP nih inshaaAllah confirm jatuh hati terus ❀️.
.
Boleh hubungi Yana untuk order dan pertanyaan lanjut.
.
✨PROMO ESP MASIH BERLANGSUNG .
✨Postage hari hari except on public holidays
✨COD Shaklee Pasir Gudang & few JB area
.
@lyanashaklee.distributor 
016-2099703
Trusted SID Since 2013
#lyanashakleestory
.
Bila make up nak cepat sampai terlupa pakai eyeliner dengan mascara πŸ€¦πŸΌβ€β™€οΈ.
.
Nak pergi COD supplement Shaklee untuk berpantang kat customer πŸ’•πŸ’•.
.
@lyanashaklee.distributor
#lyanashakleestory