Lyana Hisham

Lyana Hisham Follow

• A Work At Home Mom
• Full time with Shaklee Business
• Whatsapp 📱016-2099703
• #ShakleePasirGudang #ShakleeJb

http://www.lyanahisham.blogspot.my/

19,284 Followers  957 Follow

Share Share Share

.
Hari nih saje rajin nak buat ESP blended, Baby teragak nak chocolate taste pulak 😘.
.
Since ada brownies memang cun sangat lah mix sekali rasa dia jadi bertambah sedap! Sebelum nih Yana memang dah pernah buat dah ❤️.
.
2 sudu ESP
1 cawan Susu Full Cream
1-2 ketul Brownies 
1 sudu Milo 
3 biji Almond
4-5 ketul Ais
.
Korang yang bosan minum ESP plain atau bancuh dengan susu jer, boleh jer nak pelbagaikan resepi ESP ikut tekak dan selera korang.
.
Okay bai korang, Yana nak pergi blend dulu! Baby dah kicking daripada tadi petanda lapar lettew. Hihi .
.
@lyanashaklee.distributor .
#ShakleePasirGudang #ShakleeJB
.
Sebelum tidur, Yana nak share 3 rutin skincare Yana dengan Youth yang wajib Yana apply setiap hari.
.
Nak kulit sihat dan cantik kena rajin tau, make sure sebelum tidur kulit kita totally bersih dan jangan lupa kalau tidur dalam air cond wajib lah apply pelembap untuk kulit kekal moist sampai ke pagi ❤️. .
@lyanashaklee.distributor
.
Semalam my downline Asma belanja makan belated birthday treat. Thank you so much @asmaswan moga makin mewah rezeki Asma lepas nih.
.
Dah lama sebenarnya teringin nak try tapi tak berkesempatan lagi, semalam Alhamdulillah dapat jugak. Untung laa baby dalam oerut nih ❤️.
.
Makin masuk 7 bulan nih selera makan kusssmangat, berat pun dah 53kg. So abaikan pipi tu okayh 🤣.
.
#28weekspregnant
.
Saje throwback dak Ayish masa 7-8 bulan kalau tak silap. Laa nih tak boleh dukung gini dah sebab berat dia dah 21kg uols 😂.
.
#aqeefayish
#akiryanajunior
.
Yana nak share supplement yang Yana amalkan sepanjang kehamilan. Dari masa pregnant Ayish memang Yana consume Set Hamil Shaklee, pregnant kali nih pun setia lagi dengan set nih 🙂.
.
Dalam set nih dah complete vitamins & nutritions yang ibu hamil perlukan since some of them Yana tak dapat dalam daily food. Biasa lah kita nih makan main redah jer, bukan check pun kandungan dalam makanan harian kan?.
.
🤰🏻B COMPLEX : Penting untuk consume dari awal sebab ada Folic Acid. Vitamin B dapat bantu tukarkan gula berlebihan dalam darah kepada tenaga. InshaaAllah dapat elakkan masalah GDM especially buat  yang suka makan manisss (macam Yana 🤭).
.
🤰🏻VITA LEA : Yana consume dari awal sebab Yana sejak kecik ada masalah tekanan darah rendah. Sebelum pregnant pun dah low BP, masa pregnant lagi kena jaga. Iron juga sangat membantu untuk make sure bacaan HB cantik dari awal pregnancy.
.
🤰🏻OSTEMATRIX : Wajib untuk yang tak minum susu. Macam Yana memang ada jugak la minum susu tapi still tak cukup total intake untuk daily calcium. Yana suka OSTEMATRIX sebab dia bantu untuk atasi sakit seluruh badan khususnya pinggang, belakang, kaki, lutut dan juga atasi masalah sembelit.
.
🤰🏻OMEGA GUARD : Doctor sarankan ambil Omega-3 semasa hamil sebab bagus untuk perkembangan minda baby. Yang ada masalah high BP and kolestrol pun bagus consume. OMEGA juga bantu elakkan berat badan naik mendadak semasa hamil.
.
🤰🏻ESP : Yang nih penting untuk Yana sebabnya Yana biasa lambat breakfast. Tak boleh biar perut kosong, kesian baby.. ESP nih Yana ambil untuk alas perut sebelum heavy breakfast. Lagi satu, ESP nih energy booster jugak, bila consume ESP Yana kurang rasa letih walau pun perut makin membesar.
.
🤰🏻VITA C PLUS : To boost my immune system. As a Mama, memang always jaga kesihatan so Vitamin C nih yang sangat membantu. Memang Vitamin C tak boleh elakkan demam selsema semua tu, tapi apa yang Yana perasan kalau Yana dah start nak demam / selsema ke, biasanya kejap jer dah okay. Vit C juga bagus untuk immune baby dalam kandungan.
.
Sebenarnya depends pada individu untuk ambil ikut keperluan masing masing. You boleh consume mana yang you perlu sahaja 🙂.
.
@lyanashaklee.distributor
.
Pipi tu nak pergi mana la mak buyung? Dah nak sama macam pipi dak Ayish jer 😆.
.
#28weekspregnant
.
Assalamualaikum and good morning 🙂.
.
Macam biasa lepas Ayish pergi school tadi Mama terus bancuh ESP sebelum start buat kerja kerja lain. Lagi nak masuk 7 months pregnancy nih kalau ter-skip ESP alamatnya memang cepat penat laa sebab baby makin active and bergasak dalam perut nih haa.. .
.
IBU CONSUME ESP SEMASA HAMIL, BABY CERAH GEBUU!.
.
99.9% customers Yana yang consume SET KEHAMILAN SHAKLEE terutamanya ESP semasa HAMIL mengakui: .
.
✅ Kulit baby lagi cerah .
✅ Kulit baby lebih gebuuu dan licin
✅ Baby lebih bambam pejal tapi tak lembik
✅ Tulang baby cepat keras dan kuat
.
Same goes yang ambil SET BERPANTANG SHAKLEE dan menyusukan baby. Apa yang ibu makan, baby dapat sekali khasiat dia inshaaAllah.
.
25 PERATUS daripada tubuh badan manusia dibina daripada protein. Contohnya seperti kuku, kulit, otot-otot sebenarnya berasal daripada protein. Percaya atau tidak, itulah kenyataannya.
.
Ringkasannya, struktur dalam tubuh badan manusia dibina daripada susunan berikut: .
.
SEL ——> TISU ——–> ORGAN ———> SISTEM .
.
Struktur badan kita terdiri daripada sel. Kemudian, sel-sel ini akan membentuk tisu-tisu. Seterusnya, tisu-tisu akan membentuk organ dan akhir sekali, organ-organ ini akan membentuk sistem.  Oleh sebab itu, badan kita sangat memerlukan protein.
.
So untuk ibu hamil, pengambilan protein yang mencukupi sangat penting untuk perkembangan baby dalam kandungan.
.
Antara Kebaikan lain ESP untuk Ibu Hamil: .
.
🌸 Memberikan tenaga berkekalan, tahan selama berjam-jam. .
🌸 Membantu untuk memperoleh kesan yang optimum untuk pengambilan vitamin-vitamin lain. .
🌸 Kulit menjadi lebih licin, masalah kulit semasa hamil dapat diatasi & inshaaAllah kulit baby pun lebih cantik dan gebuuu.
.
Yana hanya berkongsi apa yang Yana sendiri amalkan dan consume selain beri tips pemakanan buat mereka yang bertanya. Tak nak cakap banyak, kena ikhtiar dan cuba sendiri consume. InshaaAllah, kita consume pun untuk diri and baby juga kan ❤️.
.
Whatsapp Yana kat sini terus untuk order 👇🏻.
.
📲 016-2099703 
@lyanashaklee.distributor
.
Syukur Alhamdulillah, I’m officially 29 today.
.
4 years back birthday tengah pregnant kan Ayish, kali nih adik Ayish pulak :’) .
.
Thank you Allah for every blessings and happiness, aku bersyukur pada Mu di atas setiap yang telah Engkau kurniakan dan perjalanan hidupku yang telah Engkau aturkan ❤️.
.
#8thoctober #officially29
.
Assalamualaikum and Good Morning
.
Pagi pagi dah cuci muka dengan cleanser Youth and it feels really refreshing! So far this is the best cleanser yang Yana dah pernah guna, memang dah fall in love sangat sangat dengan cleanser Youth nih ❤️.
.
Sebab dia bukan setakat membersih sampai ke dalam liang pori tau, tapi cleanser nih jugak bantu exfoliate sel kulit mati secara lembut tanpa buat kulit kering atau mengelupas.
.
Lepas cuci muka memang best sangaaaat bila pegang kulit muka! Kulit rasa lembut, halus dan paling penting totally bersih licinnn 👍🏻.
.
Soalan paling famous customers suka tanya, .
“Cleanser Youth nih boleh tahan berapa lama?”.
.
Kalau ikut macam Yana yang guna 2 kali sehari, 1 tube Cleanser Youth nih tahan lebih 5-6 bulan. Lama kann? Memang jimat dan berbaloi baloi sangat!.
.
Untuk mereka yang baru first time nak try, Yana cadangkan ambil sekali dengan Toner. Sebab bila you combine dengan toner nih la yang sangat membantu untuk KECILKAN PORI dan juga mengatasi masalah pori tersumbat (clogged pores).
.
Kalau nak lagi best add sekali Moisturizer and Night Cream. Memang kulit jadi halus mulus and lembut sangaaaat! ❤️.
.
Serum and Radiance C + E kalau age below 30 tak nak pakai dulu pun tak pe, korang consistent dengan 4 items tadi jer pun dah wow sangat hasilnya.
.
Okay dah siap cuci muka nak turun bawah bancuh ESP. Banyak order nak settle kan untuk hari nih 🙂.
.
@lyanashaklee.distributor .
#YouthSkincare #YouthShaklee
#ShakleePasirGudang #ShakleeJB
.
Macam nih laa bila ada anak lelaki, setakat luka darah calar kat kaki tu biasa dahh 😌.
.
Nih tadi entah apa laa dia langgar sampai luka kaki, berdarah jugak laa sebab luka tu dalam.
.
Yana memang standby dah Herbal Blend nih siap siap sebab biasa kalau luka ke gatal gatal ke, sapu Herbal Blend nih kejap jer kering dan surut 👍🏻.
.
So mak mak wajib standby krim nih at least satu kat rumah, macam Yana memang ada 3 tube. Satu kat bawah, satu kat atas and satu lagi dalam handbag memang untuk bawa bila keluar.
.
@lyanashaklee.distributor .
#HerbalBlend #ShakleePasirGudang #ShakleeJB
.
Ayish berendam dalam jacuzzi dengan Papa, Mama rendam kaki jer ❤️.
.
Kitorang weekend memang jarang keluar sebab tau ramai orang suka keluar time weekend kan.. .
.
Since kitorang bekerja sendiri, biasanya weekdays lah kitorang keluar nak pergi jalan jalan or beli barang 😊.
.
Okay hari nih postage off day sebab Poslaju cuti minggu pertama, tapi COD Shaklee available seperti biasa untuk area Pasir Gudang & JB.
.
@lyanashaklee.distributor .
#ShakleePasirGudang #ShakleeJB
.
Assalam and good morning!.
.
Ayish hari nih bangun awal sendiri, ajak Mama mandi nak pergi school ❤️.
.
Have fun at school sayang~