LYANA HISHAM - BUSINESS MENTOR

LYANA HISHAM - BUSINESS MENTOR Follow

• Mommy of two @ayish.aleesya 👦🏻👧🏻
• Full time with @lyanashaklee.distributor
• DM for IG REVIEW

http://www.lyanahisham.blogspot.my/

20,509 Followers  1,048 Follow

Share Share Share

Pernah tak ibu ibu menyusu bila pergi travel sekali tengok electric breast pump habis battery? Terus gelabah breast pulak dah start bengkak susu, try marmet pun bengkak tak reduce.

That is why korang wajib standby manual breast pump dari @formomshq nih! Serius senang sangat guna dia, cepat jer susu keluar dan rasa natural jer dia pump tak sakit langsung.

Antara Kelebihan breast pump @formomshq .

1. Penggunaan yang tak menyakitkan - sebab pump 100% diperbuat dari food grade silicone.

2. Tak ada parts - tak perlu risau parts hilang atau rosak & pump tak perlu diservis.

3. Tak ada wayar & tak perlu bateri untuk nak guna.

4. Tak berat - pump ni 84gram sahaja.

5. Tak bising & waktu guna tak ada bunyi langsung.

6. Tak penat guna pump ni - sebab hands free.

7. Murah dan mampu milik.

8. Tak mudah rosak & tahan lasak - sebab diperbuat dr silicone, anjal & tak mudah rosak.

Nak dapatkan breast pump yang practical and affordable nih korang boleh boleh ig @formomshq @formomshq @formomshq ❤️
Sepetang di Ikea, dua ketul duduk dendiam dalam trolley ❤️
Petang petang nih memang time Mama layan dia, sebab lepas Maghrib nanti dia tido dahh.. Lepas tu bangun kejap kejap nak susu jer ❤️ #aleesyamaisaramuzakkir
Hari hari adik makan licin Alhamdulillah ❤️ Untuk hari nih Mama masakkan dia bubur + ikan salmon + broccoli. Lajuuuu jer dia ngappp!

Nih laa dia Baby Shaklee Mama yang nombor dua 😘 #aleesyamaisaramuzakkir
Morning from abang! Siap siap nak pergi school dah pagi nih. Swipe left tengok la gambar last sekali tuu 🙄 #aqeefayish #akiryanajunior
MY SHAKLEE BABY NO 2
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Kalau dak abang baby Shaklee Mama yang first, dak adik nih baby Shaklee Mama yang nombor dua.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Dari masa TTC, sepanjang pregnancy, sepanjang berpantang sampai lah breastfeeding journey sekarang nih Mama masih setia consume Shaklee.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Mudah mudahan anak Mama nih terus membesar dengan sihat inshaaAllah ❤️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
For those yang tengah TTC, tengah pregnant, tengah berpantang atau dalam proses menyusukan baby, nak cuba sendiri consume Shaklee boleh contact Yana okayh?
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
InshaaAllah Yana akan guide korang the best choice untuk korang consume, sebab Yana sendiri sememangnya pengguna produk Shaklee since 2013 lagi sampai lah sekarang. Yana akan share based on pengalaman Yana sendiri consume produk Shaklee 😊
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
P/S: Baju Shaklee Baby nih Mama beli masa Shaklee Global Conference kat Las Vegas hari tu. Special sangat and Limited Edition nih even Aleesya dah tak muat Mama tak nak preloved nak simpan jer, jauh tuu Mama beli 😘
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
@lyanashaklee.distributor
Abang and adik ❤️ Dedua kesayangan Papa and Mama, abang memang sayang sangat kat adik dia. Tak boleh kalau orang nak amik adik dia ke, adik dia kena tinggal ke.. Sibuk la dia nanti “Adik adik! Adik ikut..” Sampai nak pergi sekolah pagi tadi pun sibuk suruh Papa angkat adik letak dalam car seat 😂 
#aqeefayish #aleesyamaisaramuzakkir #akiryanajunior
Little Princess Mama and Papa, she’s gonna be 8 months soon :’) Rasa macam cepat sangat masa berlalu, cepat jer awak membesar sayang ❤️ #aleesyamaisaramuzakkir
Lepas nih senang nak bawa jalan, muat masuk luggage 🤭 #aleesyamaisaramuzakkir #akiryanajunior
Yana nak share 3 tips utama untuk hidup yang lebih tenang dan bahagia. Cuba lah apply and you will see the difference inshaaAllah.

Yang pertama, jangan suka bandingkan diri atau kehidupan kita dengan orang lain yang jauh lebih baik daripada kita. “Kenapa aku tak kaya macam dia?”
“Kenapa hidup aku tak senang macam dia?”
“Kenapa dia nampak bahagia jer sedangkan aku nih macam macam masalah ada?” Big NO! Kita sendiri tak tahu ujian apa yang orang lain pernah lalui sebelum dia berjaya, sebelum dia hidup senang. Instead of membandingkan, doakan dia yang baik baik inshaaAllah doa tu akan terpantul balik pada diri kita.

Yang kedua, jangan suka berfikiran yang negatif belaja. Sebab apa yang kita fikir juga sebenarnya adalah suatu doa. Jadi fikir lah yang baik baik sahaja okay? “Aku tak yakin laa boleh buat..”
“Boleh ke aku capai target ni? Macam mustahil je..” Big NO! Miracles happen when you believe, Allah kalau nak bagi sekelip mata jer Dia boleh bagi. Tapi kena buktikan la kita layak dapat, apa yang kita nak capai kena lah setimpal dengan doa, usaha dan last sekali kita tawakal.

Yang ketiga, jangan simpan dendam atau rasa tak puas hati dengan orang lain. Belajar lah untuk memaafkan dan lupakan, buang semua rasa yang tak best jauh jauh. “Macam mana aku nak maafkan apa yang dia dah buat pada aku?”
“Aku boleh maafkan, tapi aku takkan lupa apa dia dah buat sampai bila bila!” Dunia nih kejap jer, kehidupan kita nih tak lama mana pun. Belajar memaafkan dan jangan simpan dalam hati. Rezeki pun mudah jer nak masuk sebab takde sebarang road block yang mengganggu.

Cuba lah slowly apply 3 perkara nih pada diri kita InshaaAllah trust me, hidup you akan jadi lebih tenang dan hati pun rasa bahagia jer. Kita juga akan rasa lebih bersyukur dengan segala nikmat yang telah diberikan kepada kita 😊 “Life is too short to give another minute to anyone or anything that doesn’t make you happy.”
Baru seru teringin nak makan kat status Facebook and she made all of them! Siap ada additional menu asam pedas ❤️ Thank you so much Ibuuu.. Dah la tolong jaga kan dak abang and adik sepanjang Yana takde hari tu, balik rumah siap masakkan kitorang yang sedap sedap semua :’) Ya Allah.. Kau panjangkan lah umur kedua ibu dan ayah ku, berikan lah mereka kesihatan yang baik, permudahkan lah segala urusan dan limpah ruahkan lah rezeki buat mereka. Aminn 🤲🏻 #jetlag
Masih terbayang bayang lagi betapa cantiknya pemandangan kat Golden Gate Bridge San Francisco nih.

Rasa macam mimpi dapat sampai ke sana :’) Seumur hidup Yana sebelum Yana kenal Shaklee, paling jauh Yana pernah sampai ialah Mekah and Madinah. Itu pun lama dah, masa Yana umur 8-9 tahun dulu.

Awal Yana buat bisnes Shaklee, Yana hanya aim untuk dapat income yang melebihi gaji Yana kerja masa tu.

Tanpa Yana sedari, makin Yana fokus dan serius dengan bisnes Shaklee, macam macam yang Yana dapat bukan sekadar income 5 angka setiap bulan.

My first trip dengan Shaklee masa tu pergi Italy - Milan, Florence and Rome. The moment Yana jejakkan kaki kat airport Milan, I cried! :’) Sebak sebab kerja keras and all the struggles dapat bawa Yana sehingga ke tahap tu.

Then the tradition continues, every year syukur Alhamdulillah Yana berpeluang untuk bercuti ke luar negara and segalanya fully sponsored by Shaklee! Bila Yana cakap semua, memang betul semua tau.. Even dah macam macam Yana achieve with Shaklee, I know there are still a lot more that I need to do and aim. Yana belum pun rasa diri Yana berjaya sepenuhnya lagi even Yana dah sampai ke level Master.

I have a very stable income every month. My total group sales dah capai over 30 million in this 6 years time Yana buat bisnes Shaklee! 🔥🔥 I have a very big and strong team, kerana mereka yang hebat ini juga lah yang membawa Yana ke tahap ini and I promised to myself that I will do anything that I could so that all of them will feel and achieve segala yang Yana dapat!

Balik Malaysia dengan azam dan semangat baru!

To all my dear Pearls, tunggu LIVE CLASS dengan Ummi okay. Banyak sangat nak share dengan korang semuaaa.. Let’s fight together untuk trip SWISS and KOREA next year! 💪🏻💪🏻✈️ #lyanashakleestory