Mama Qaisara Qisya Qayra

Mama Qaisara Qisya Qayra Follow

🍃homeschooling journey 🍃
🌴#seronokbelajardirumah 🌴#MalaysiaGeniusKidsChallenge

https://www.facebook.com/qisyara.qay/posts/555208901513344

3,430 Followers  287 Follow

Share Share Share

12.02.2018 🍛🥗 #lunchprep 
#merewang 
#unschoolinglife 
#seronokbelajardirumah
Kita nyanyi lagi petang ni yuk!

#kitab
#unschoolinglife 
#homeschooling 
#seronokbelajardirumah
#spinner
#seronokbelajardirumah 
#unschoolinglife 
#homeschooling
Handwritten receipt 
#youngentrepeneur 
#seronokbelajardirumah 
#unschoolinglife 
#homeschooling
Video penuh di fb: 
Mamaa Q Tri

#seronokbelajardirumah 
#unschoolinglife 
#homeschooling
#seronokbelajardirumah 
#unschoolinglife 
#homeschooling
Alhamdulillah. Dah hampir sebulan bersuluk dan hari ini keluar sarang mendengar perkongsian Homeschooling dari Pn. Ainizal Abdul Latif. Saje tambah ilmu dari homeschooler yang lain pulak. 
Siapa yang tak tau tentang "homeschool" di Malaysia? Pernah Mama Q share sebelum ni tapi tak details kan? Secara umumnya ada 3 alternatif homeschooling ni iaitu silibus sendiri , silibus KPM (cth: UPSR, PT3 n SPM) dan silibus dari luar (cth: IGCSC). Ini bukan yang anak pergi sekolah dan parents buat homeschooling kat rumah, tapi ini adalah #pembelajaranalternatif untuk anak-anak. Siapa berminat nak tau tentang homeschool yang mengikut silibus KPM, Mama Q cadangkan korang follow puan Ainizal ni.

#janganadalagiyangkataanakhomeschooltaksahsekolah #banyakkanmembaca 
#homeschooling #seronokbelajardirumah
Cara kami dan cara kamu pasti berbeza. Ilmu parenting itu luas begitu juga dengan kaedah pembelajaran. Tiada salah selagi kamu teguh dan faham dengan pilihan kamu. Usah pertikaikan kenapa keluarga itu memilih jalan itu ini tidak sama dengan pilihan kamu. Pukul rata memang sangat tidak adil. Pendidikan PERTAMA atau asas itu adalah bermula dari rumah bukan sekolah mahupun institusi pendidikan dan sewaktu dengannya. 
Saya dan suami memilih #pembelajaranalternatif untuk anak-anak kami kerana kami faham, kenal dan tahu kenapa dan mengapa.

Salam Isnin semua 😊. #unschoolinglife #homeschooling #seronokbelajardirumah
Aktiviti minggu lepas.

#unschoolinglife #seronokbelajardirumah #malaysiageniuskidschallenge
Hubungi agent berhampiran atau DM @mama_q3 
#seronokbelajardirumah 
#buku #malaysiageniuskidschallenge
Hubungi agent berhampiran atau DM @mama_q3 
#seronokbelajardirumah 
#buku #malaysiageniuskidschallenge
We do everything we can to feel our happiest, best selves on a daily basis. 
#unschoolinglife #seronokbelajardirumah