Maskinteknologsektionen på LiU

Maskinteknologsektionen på LiU Follow

MTS officiella instagramkonto, här kan du se allt kul som är på G på vår sektion!

https://forms.office.com/Pages/ResponsePage.aspx?id=LUEF9VAxFU-nBLbOEi3gTVaMRM5I4_xJmG8slMDZvXhURTM2UTFaM1E0SlI3V082Vkc2U0ZEMDlPQi4u

818 Followers  13 Follow

Share Share Share

Did you know that every second car produced in the world today contains aluminium manufactured by Gränges? Welcome to visit Gränges’ R&I and production site in Finspång and learn more about how we aim to keep our world leading position in the future. Besides a lecture course about inventing new and more sustainable materials, you will also have a guided tour at the site and lunch with parts of our management team. 
Our bus departs from LiU at 11:15 the 8th of May, and you will be back in Linköping around 18:00.
Please RSVP through the link in Maskinteknologsektionens Instagram bio latest 1st of May. Welcome!
Sist ut har vi ett till nytillskott på sektionen - EveMtU! 🎈 Utskottet kommer att anordna några av årets största event och bland annat vara ansvariga för att alla sektionsaktiva blir ordentligt tackade! De kommer att ha ASAM som stöd i arbetet med de olika eventen. Är du kreativ och påhittig och känner att det här låter som något för dig, tveka inte att söka! Håll utkik på stories under eftermiddagen för mer beskrivningar av utskottets arbete! 
OBS! Idag är sista dagen att söka utskott så SÖK SÖK SÖK!! 🌟
Vill du vara med i sektionens nyaste utskott? Klart du vill! Då ska du söka hållbarhetsutskottet. I det nya utskottet kan du vara med och påverka sektionens miljöarbete, vår arbetsmiljö och jobba för jämlikhet i studentlivet.

Till utskottet söker vi två arbetsmiljöombud, två miljösamordnare och två jämlikhetssamordnare samt en ordförande! Wohoo sök sök sök! 🌱🌱🌱
Hälsningar från VaktU!!!
VaktU ser till att allt på sektionen fungerar och sköts om. Som ett av sektionens mindre utskott kommer du nära de andra medlemmarna och tillsammans med intendenten utgör ni en kraft som tar er an allt från smågodis till overallerna!
Nu är det dags för Maskins egna skattmästarutskott att få skina i den härliga vårsolen! ☀️ I SkattU är man sektionens vice ordförandes högra hand och man får en stor insikt i sektionens verksamhet. Första terminen får man lära sig ekonomiska rutiner, budgetering, bokföring och annat häftigt. Andra terminen är man ett bollplank till de andra kassörerna på sektionen och man jobbar mer strategiskt och får själv vara drivande i projekt. Ett exempel som drivits i SkattU på senaste tiden är den alldeles nya webshopen som hade sin första användning till att betala M-aktivas.
Sök SkattU! 💰💰💰
Äntligen är ansökan öppen så du kan söka till M-UtU. M-UtU är sektionens utbildningsutskott och arbetar med bevakning och utveckling av utbildningarna som finns på sektionen. När du är med i M-UtU är du med och påverkar på riktigt!

M-UtU söker kandidatansvariga för DPU, EMM och M, masteransvariga för samtliga masterprogram, event- och informationsansvarig och en utskottsordförande. Sök det blir kul!
Idag är det sektionens internationella utskott M-IntUs tur att stå i rampljuset! 
Genom att informera om utlandsstudier, anordna språkutbyte tillsammans med andra sektioner samt ta hand om, både de svenska och internationella, masterstudenterna på sektionen jobbar M-IntU för att vidga allas vyer. Utskottet fungerar som kontakt till de som är utomlands och arbetar för att alla ska få ut så mycket som möjligt utav sina utlandsstudier. M-IntU anordnar även olika events som till exempel sittningar eller sportevenemang där endast fantasin sätter gränserna! Sök M-IntU, det blir kul!
Dags att presentera AlumnU som är utskottet som sköter kontakten med sektionens Alumner, alltså utexaminerade studenter. För att visa vilka möjligheter som finns efter studierna håller de bland annat i mingelkvällar och inspirationsförläsningar. AlumnU ger även ut tidningen Alumnus varje år. Vill du få en inblick i arbetslivets möjligheter och knyta värdefulla kontakter så är detta ett perfekt utskott för dig. Sök AlumnU!
Ny dag, nya utskott. Först ut vill vi presentera MafU som är sektionens marknadsföringsutskott. De arbetar under året för att locka nya studenter till sektionen bland annat genom att anordna event för gymnasieelever och delta på mässor runt om i Sverige. MafU passar perfekt för dig som är en utåtriktad och driven person som vill bidra till sektionen, sök MafU!
Nästa utskott ut är NärU💼💼 NärU är sektionens näringslivsutskott. NärU har hand om alla samarbeten mellan företag och sektionen. Samarbeten kan vara allt ifrån lunchföreläsningarna och annonsering till kvällsevent och studiebesök. Vill du bli en jäkel på att sälja eller anordna event? Vill du ha kontakt med många spännande företag? Sök NärU!
Har ni missat att vi söker utskott nu? Ingen fara för än har ni tid på er. Idag presenteras M-Case😊

M-Case är sektionens case utskott. M-Case anordnar caseevent för alla sektionsmedlemmar. Case är ett sätt att träna på problemlösning och logiskt tänkande. Kan du lista ut hur många mikrovågsugnar som finns på campus? Vill du bli grym på problemlösning och att anordna event? Sök M-Case!
Vi presenterar utskottet InfU med en härlig bild från årets upplaga av fotokatalogen (som InfU jobbade med i höstas). 📚Informationsutskottet arbetar kreativt med hur sektionen syns och hörs, spana in instastoryn under eftermiddagen för mer insikt i arbetet! Sök InfU! 🌟