Mats Ceder MC-Podcast

Mats Ceder MC-Podcast Follow

13 Followers  26 Follow

Share Share Share

Varför el-hoj?
Lyssna på www.matsceder.se
Nu blir det test av el-hojar och en intervju med Petter Hammarbäck hos Mickes Motor i Växjö som säljer den amerikanska Zero och Gert Thell som driver E-MC strax norr om Lund och importerar italienska Energica.
Petter börjar med att presentera Zero som säljs i 6 olika modeller. Vi pratar tekniska specifikationer, elmotorn och naturligtvis batterikapacitet, laddning och räckvidd. Vi kommer också in på service, försäkring, körupplevelse och avslutar med en framtidsspaning. Samtidigt som du lyssnar på reportaget kan du surfa in på www.mickesmotor.se där du hittar bilder och information om Zero.
Gert lever som han lär med en stor solcellsanläggning, ett eget vertikalt vindkraftverk som snart är klart, kör en Tesla oh importerar den italienska elhojen Energica. Han pratar om de två modellerna Eva och Ego. Den senare är i princip en race-maskin och kommer att tävla i den nya E-klassen 2019. Bilder och info om Energica hittar du på www.energicamotor.com 
Nu blir det mest hojkörning resten av sommaren och nästa poddavsnitt kommer  i augusti, men jag kommer naturligtvis at skriva på Facebooksidan: https://www.facebook.com/profile.php?id=2030364450586267&ref=br_rs  och även någon touringrapport på bloggen: www.motorcykelblogg.matsceder.se
Skön, härlig, underbar, fantastisk, spännande, intressant, minnesvärd, rolig och avundsvärd semester, med andra ord en riktig Face-Book-Sommar!
Du får höra Moped- och motorcykelbranschens, (MCRF) nye VD Niklas Kristoffersson berätta om hur de ska arbeta och vad du ska tänka på när du köper motorcykel. Niklas avslöjar också lite nyheter om MC-mässan 2019 i Friends Arena i Solna och ”puffar” för prova-på-eventet Start to Ride i Göteborg och Stockholm, som arrangeras i samarbete med Sveriges motorcyklister (SMC) och Sveriges Trafikutbildares Riksförbund (STR). Avslutningsvis får du en intressant framtidsspaning om tvåhjulingar.
Nytt avsnitt på MC-Podden. Du får höra Sveriges Motorcyklisters generalsekreterare Jesper Christensen. Du får veta varför han kallas för ”Galne Dansken”. Hur SMC är organiserat, det internationella arbetet och hur SMC har uppnått sina mål. Jesper berättar om vilka frågor som är aktuella just nu och hur SMC:s miljöarbete ser ut. Avslutningsvis blir det några personliga reflektioner och en framtidsspaning.
Nytt Avsnitt - NR 7- på Mats Ceder MC-Podcast. SMC-profilen Niklas Lundin pratar om hur du ställer in fjädring och dämpning på din MC. Du får också en fördjupning om MC-däck. Lyssna på www.matsceder.se
#mcdäck2 #mcdäck02 #matscedermcpodcast
#mcdäck7 #mcdäck07 #matscedermcpodcast
#mcdäck6 #mcdäck06 #matscedermcpodcast
#mcdäck5 #mcdäck05 #matscedermcpodcast
#mcdäck4 #mcdäck04 #matscedermcpodcast
#mcdäck3 #mcdäck03 #matscedermcpodcast
#mcdäck1 #mcdäck01 #matscedermcpodcast
#mcdäck1 #mcdäck01 #matscedermcpodcast